Voorjaarsachtig Alpenweer

15 februari 2024 - 7:09

De warmtegolf bereikt vandaag zijn hoogtepunt. Niet vreemd als je ziet waar de aangevoerde lucht vandaan komt. Deze is namelijk afkomstig vanuit het noorden van Marokko / zuiden van Spanje. Dit proces levert waarschijnlijk warmterecords op in delen van Europa. Voor de Alpen betekent dit vandaag een voorjaarsachtige dag. De vorstgrens loopt in het oosten op naar ongeveer 2700 à 3000 meter. Het westen en zuidwesten doen er met 3000 à 3300 meter zelfs nog een warm schepje bovenop! Het blijft in de zachte lucht gelukkig wel droog. De zon komt vandaag goed tevoorschijn afgewisseld door enkele voorbij trekkende wolkenvelden. In het hooggebergte kan het zicht soms slecht zijn. De toppen zijn gevoelig voor de aanwezigheid van hardnekkige bewolking. De wind is over het algemeen geen spelbreker. Dat is dan wel weer positief. Het is vandaag een kwestie van vroeg uit de veren en de hogere pistes opzoeken. In de middag wordt het vaak ploeteren in de zware sneeuw. Valpartijen en blessures liggen dan op de loer.


Een voorjaarsachtige weerkaart donderdag. @KNMI


Mauterndorf. @Live Updates


Kirchberg. @Live Updates


Les Menuires. @Live Updates

Vrijdag volgt nog een vrij zachte dag. Ik verwacht dan de meeste zon in het oosten van Oostenrijk. In de middag raakt het uiteindelijk in de Franse Alpen op steeds meer plaatsen bewolkt. Dit hangt samen met een naderend koufront. Op dit front valt vrijdagnacht in het westen wat neerslag. Eerst vooral regen, maar deze gaat tot ongeveer 1500 meter steeds meer over in sneeuw. Tijdens deze fase verwacht ik van de Savoie via de Haute Savoie richting de Zwitserse Berner Alpen 5 tot hooguit 10cm verse sneeuw.

Zaterdag overdag breidt de neerslagzone zich vervolgens wat meer uit naar Oostenrijk. In de laatste runprog pakken ook de Dolomieten hogerop wat sneeuw mee. De sneeuwgrens daalt hier net zoals in het westen naar ongeveer 1500 meter.  De lager gelegen pistes blijven helaas gevoelig voor enige regen. De hoeveelheden blijven gelukkig vrij beperkt. De Zuidelijke Franse Alpen hebben duidelijk de meeste kans op zon. Later in de middag krijgen de Noordelijke Franse Alpen de zon waarschijnlijk ook nog even te zien.

Zondag verwacht ik vervolgens weer een droge dag met een mix van wolken en zon. De vorstgrens ligt dan ergens rond de 1900 à 2100 meter. In de avond nadert vervolgens een nieuw storing het noordwesten. Deze veroorzaakt zondagnacht in het noordwestelijk Alpengebied weer wat regen en sneeuw (sneeuwgrens rond de 1600 à 1800 meter).

Maandag trekken de regen en sneeuwbuien vervolgens wat meer oostwaarts naar Oostenrijk. De buien vallen voornamelijk aan de noordzijde / sneeuwgrens 1500 à 1700 meter. De zuidelijk gelegen Alpes Maritimes liggen dan weer vrij beschut. De zon heeft hier opnieuw de beste papieren.

Vooruitzichten
Dinsdag en woensdag keert de rust tijdelijk weer even terug onder invloed van een rug van hoge luchtdruk. Vanaf donderdag / vrijdag wordt het wat spannender. De signalen op wat meer polaire invloed zijn er nog steeds. Dit betekent een lagere sneeuwgrens en sneeuwkansen voor de Franse Alpen en noordzijde. Of deze veelbelovende trend uiteindelijk doorzet is nog steeds een kwestie van afwachten!


Weststau-achtige kaarten bij GFS oper eind volgende week, met later zelfs Genua laag signalen! ECMWF is nog iets behoudender. We houden het goed in de gaten! #Wetterzentrale #GFS

Met vriendelijke groet,


Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @WeermanMichael

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

38 reacties
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
15 February 2024 - 06:52

Met STOX Energy Socks heb je altijd warme voeten op de piste. Hoe werken STOX skisokken? Lees meer: bit.ly/4988koR

reageer
Gaston Bisschops
Gaston Bisschops
15 February 2024 - 07:21

Dank. Jammer van de regen de komende dagen. De kou / sneeuw komt voor de meesten helaas te laat. Zal het constant regenen of zijn het buien?

reageer
Danny Fluit
Danny Fluit
15 February 2024 - 07:25

Genua-laag! Mooie en spannende term! Even moeten googelen.

reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
15 February 2024 - 07:48

Zo eindelijk is het zover, aankomende nacht rijden naar Flachau waar we een overnachting doen op vrijdag thv Salzburg. Zwembroek, kortebroek en zonnebrand ingepakt. Tevens een strandlaken mee om te zonnen op pistes. We gaan een super week tegemoet met vrienden en onze gezinnen. Gezelligheid laat zicht niet tegen houden door een regenbuitje. Een voordeel van zware pistes is dat je ook lekker zacht valt.

reageer
Ate N
Ate N
15 February 2024 - 08:11

Haha goed zo Joeri, deze instelling lezen we graag! En geloof me, de soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Je gaat genoeg skiën over pistes met ruim voldoende sneeuw van goede kwaliteit. En op die stukken die wat minder zijn kun je mooi je techniek nog even polijsten.

JP⛷    ..
JP⛷ ..
15 February 2024 - 08:32

Joeri, Ik ben hier heel de week hier in Flachau en de pistes liggen er gewoon goed bij! Tuurlijk zijn er de zogenaamde azijndrinkers, maar die zitten waarschijnlijk gewoon in Nederland achter de pc😂😂😂 Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken. Wij rijden zaterdagmorgen weg, ga mijn spullen thuis wassen en kom volgende week weer terug! Onder het motto “nee je moet het niet doen” So have fun Joeri!

Robin K
Robin K
15 February 2024 - 08:39

Joeri, Wel een beetje doorrijden, geen zin in files vannacht naar Flachau 😂

Carolien v V
Carolien v V
15 February 2024 - 08:44

Dat he, komt goed hoor, die vakantie!

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
15 February 2024 - 08:45

Dat klopt!⛷️🌞

Bertil Blaas
Bertil Blaas
15 February 2024 - 08:52

Joeri goeie reis en fijne VK gewenst. Eenmaal daar en genieten maar . ⛷🌞⛷

Edwin Hoving
Edwin Hoving
15 February 2024 - 09:27

Hé Robin als je vanaf Salzburg binnen door gaat naar Flachau en omgeving ben je door de bank genomen 1,5 uur sneller en je blijft gelukkig rijden. Wel op tijd er af gaan, want de politie sluit alle afritten af vanaf Salzburg richting pongau. Pistes boven zijn nog steeds top, alleen erg druk, maar helemaal toppie dus genieten. Idd azijnzeikers zijn er altijd🏂👍😉

Sjaak W
Sjaak W
15 February 2024 - 10:32

Flachau, altijd goed!!😃👍

Xavier Delvael
Xavier Delvael
15 February 2024 - 12:35

In Vlaanderen zijn dat dan azijnpissers...

Kasper H
Kasper H
15 February 2024 - 19:08

Goede herinneringen aan de Dampfkessel😛

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
15 February 2024 - 21:17

Geweldige instelling Joeri.. Goede reis en ik denk dat jullie een super vakantie gaan krijgen. Geniet ervan❄️🍺🥳🎿

@je v H
@je v H
16 February 2024 - 00:35

In je zwembroek op de piste mag je best vallen 😂

Rik
Rik
15 February 2024 - 08:29

Goedemorgen Michael, voor dinsdag zie ik ook nog wel de nodige regen/sneeuw signalen. In het weerbericht geef je echter aan een terugkeer van hoge druk. Kan het zijn dat dit in Oostenrijk niet geval is?

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
15 February 2024 - 13:11

Di luchtdrukstijgingen vanuit het westen, dus afnemende neerslagkansen. In dit stadium nog een beetje twijfelachtig

Tim Skiamade
Tim Skiamade
15 February 2024 - 08:30

Dat ziet er niet best uit voor komende week. Zacht en regen.

reageer
Harm
Harm
15 February 2024 - 09:11

Tmax ligt rond het vriespunt (met wat uitschieters naar boven) rond 1500 meter. Het artikel zegt dat er enkele dagen kans is op wat regen. Lekker bovenin blijven en je zit gewoon in de verse sneeuw. Geniet van je vakantie indien je gaat, het weer komt zoals het komt en daar doe je toch niets aan..

Tim Skiamade
Tim Skiamade
15 February 2024 - 10:13

Nou op 1000 meter ligt de temperatuur tussen 7 en 16 graden komende dagen. Mijn vakantie vreugde zal er niet onder lijden maar het gaat hier over het weer en de temperaturen zijn al maanden veel te hoog.

Henk Soellaart
Henk Soellaart
15 February 2024 - 08:44

Dank je wel Michael voor het wintersport weerbericht. Volgens mij gaan we volgende week nog best een goede ski week tegemoet. Abondance here we come!

reageer
Gert B
Gert B
15 February 2024 - 08:51

Wij zijn 3 maart in Kirchberg. Hopelijk is het dan weer wat kouder en krijgen nog een beetje verse sneeuw.

reageer
Ado A
Ado A
15 February 2024 - 09:30

Morgen vertrek ik met zoonlief naar Kaprun. Ik ben blij dat we dit jaar voor een wat hoger gebied hebben gekozen. Uiteindelijk gaat het om gezelligheid maar pistes moeten er ook een beetje goed bij liggen. Veel plezier iedereen die komende dagen richting Alpen gaan!

reageer
Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 09:59

Zit in een trage ligt, dus tijd voor een berichtje vanuit Le Grand Bornand: Warm, met een lift gesluierd zonnetje, maar pistes die erbij liggen als een biljartlaken. En praktisch voor jezelf, want kennelijk denken heel veel mensen dat de omstandigheden slecht zijn. Nul wachttijd bij alle liften tot nu toe. Houden zo!

reageer
Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 09:59

Trage lift 🙂

marc van de poel
marc van de poel
15 February 2024 - 11:38

Die heb je daar jammer genoeg nog enkele. Als je het driezittertje Terres Rouges neemt, ben je algouw een kwartiertje zoet. Tijd om even in te smeren tegen de zon, bijvoorbeeld. Voor de rest vind ik dat een leuk en gevariëerd skiegebied. Have Fun, Benno.

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 14:19

Klopt Marc, Les Annes lift is ook zo'n oud oma, herstel; Poma liftje. Maar brengt je wel naar een prachtige, stille piste langs boerderijen en een klein kerkje. Wat een fijn gebied dit zeg!

R Buit
R Buit
15 February 2024 - 16:14

we hebben vanaf zaterdag geboekt in Le Grand Bornand. Ben benieuwd hoe de sneeuwkwaliteit is na zo een warme dag? we horen het graag.

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 16:54

De sneeuw heeft verrassend weinig geleden vandaag. Pistes pal op het zuiden zoals de Duche zijn snel slush, maar hebben genoeg sneeuw. Dalafdaling naar Village (1000m) is niet mogelijk. Vanaf 1300 is zo'n beetje alles open en in goede staat.

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 17:23

Ook fijn: liften zijn lekker lang open. Kan nog tot bijna 18 uur helemaal naar het hoogste punt. En de pistes daar zijn ook op dat tijdstip nog steeds fijn. En nu stop ik met reclame maken, anders wordt het hier alsnog te druk 🙂

R Buit
R Buit
15 February 2024 - 17:57

Super bedankt voor de update! plaats gerust meer updates over dit gebied, we waarderen het. Zondag komen we het zelf onder vinden.

R Buit
R Buit
15 February 2024 - 18:03

hebben ze trouwens in Le Grand Bornand sneeuwkanonnen?

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 18:29

Ja, veel, maar zolang het 's nachts niet vriest heb je daar helaas niks aan.

Leen Zwart
Leen Zwart
16 February 2024 - 00:48

Nou Benno, straks gaan alle dolomieten gangers zomaar naar Le Grand Bonand!

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
16 February 2024 - 07:49

Zou een stuk korter rijden zijn voor ze, maar dat kan het gebied niet aan Leen ;-)

R Buit
R Buit
16 February 2024 - 10:25

Kom maar op met de sneeuwkwaliteit met dit lenteweer...

R Buit
R Buit
16 February 2024 - 14:20

Benno, nog wezen skiën vandaag?

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 10:00

Licht gesluierd 🙂

reageer
Marja Skiër
Marja Skiër
15 February 2024 - 10:21

😂 Met een beetje fantasie kwamen we er al uit hoor Benno! Veel plezier daar op die lege biljartlakens van pistes. Het klinkt heel positief allemaal. Vertel vanavond nog maar even hoe je het hebt ervaren vandaag! Altijd leuk om te horen.

Sjaak W
Sjaak W
15 February 2024 - 10:33

😂😂

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 10:35

❤️👍

J K
J K
15 February 2024 - 10:11

Van mij mag dat lagedrukgebied de 23e nog wat meer naar het Oosten uitkomen (puur uit zelfbelang), wordt wel weer eens tijd voor een goede Nordstau!

reageer
Roy Schoen
Roy Schoen
15 February 2024 - 10:37

Ben bang dat de dalafdalingen het niet gaan volhouden met de komende regenval. Het word even door de zure appel heen bijten maar we gaan er het beste van maken.

reageer
Mickey Van Vee
Mickey Van Vee
15 February 2024 - 18:48

Pistes liggen er boven nog goed bij. No worries.

Wim Van Laethem
Wim Van Laethem
15 February 2024 - 10:49

Finger crossed dat de koudere signalen, dito sneeuwsignalen, er richting eind volgende week en de dagen daarop erin blijven. Zou mooi zijn voor ons skiverlof. Gelukkig is de extreem zachte fase van zeer korte duur en lijkt het vanaf zaterdag toch weer af te koelen. Gelukkig liggen de pistes in het zillertal 3000 gebied hoog/boven de 1500 meter.

reageer
Jasper B
Jasper B
15 February 2024 - 11:38

Wat zijn de verwachtingen voor Pec pod Snezkou / Spindleruv Mlyn? Zie her en der wat tegenstrijdige verwachtingen voor volgende week.

reageer
marc van de poel
marc van de poel
15 February 2024 - 11:40

In Bulgarije is het nu hoogseizoen met veel toeristen uit Griekenland en Roemenië. Nog twee weekjes en dan zitten wij daar ook. Het heeft er gisteren gesneeuwd en de temperaturen zijn de volgende dagen rond het vriespunt.

Reactie #130332 op weerbericht reageer
Michael Cassiano
Michael Cassiano
15 February 2024 - 11:43

Mooie brede pistes daar 👍

Marja Skiër
Marja Skiër
15 February 2024 - 14:45

Eigenlijk wel jammer dat jouw favoriete gebied buiten de aandachtszone valt van SH. Hoe ver is het reizen daar naartoe en zijn er mooie hotels met sauna enz? Hoe is het eten?

marc van de poel
marc van de poel
15 February 2024 - 11:44

Dat is in Bansko, hier nog eentje

Reactie #130334 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
15 February 2024 - 11:45

Wij gaan naar Borovets, daar is de kwaliteit vand e webcams niet geweldig. Het skigebied is daarentegen net zo mooi.

reageer
Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 11:53

Vraagje Marc, hoe krijg je die foto's ingevoegd bij je berichten? Of kan dat misschien niet in de mobiele versie van de site?

Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
15 February 2024 - 12:03

Dat kan in de app.

Harry Verduin
Harry Verduin
15 February 2024 - 12:13

Lijkt me wel heeeeel druk

Marja Skiër
Marja Skiër
15 February 2024 - 14:44

Benno als je ingelogd bent en bij de instellingen toegang hebt gegeven voor je fotobibliotheek kan je gewoon foto’s posten in de app.

Gertjan Heuver
Gertjan Heuver
15 February 2024 - 16:49

Wij waren daar in 2015 in pamporovo voor 1 dag,leuk skigebied en vergelijkbaar met Winterberg wel sneeuw zekerder(helaas heeft Corendon dit geen vervolg gegeven)

Reactie #130367 op weerbericht
Katrien DG
Katrien DG
15 February 2024 - 20:09

Fijn. Ik ben daar 2x geweest. Heb er leren skiën. De eerste keer daar veel sneeuw, de tweede keer geen cm... in februari. Maar al meer dan 20 jaar geleden. Nostalgie.

Michael Cassiano
Michael Cassiano
15 February 2024 - 11:56

Er is al veel gezegd over de opwarming van ons klimaat en de nadelige gevolgen voor de skigebieden. Ook over het steeds duurder worden van de wintersport en daardoor minder skitoerisme. Ben heel benieuwd hoe de Scandinavische landen hierop in gaan spelen de komende jaren. Weliswaar is wintersport hier ook niet goedkoop zoals bekend maar de verschillen worden misschien wel kleiner. Wellicht wordt het aantrekkelijker om hier naar toe te gaan. Het is ook nog eens een stuk kouder en genoeg sneeuw. Veel minder stress voor velen. Maar ja, wel vliegen. Als de vliegtickets niet al te duur worden zou dit best wel eens interessant kunnen worden.

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
15 February 2024 - 12:16

Eens met je bijdrage. Wat mij opviel op de parking onder aan de Seiser Alm, paar weken geleden, dat er overal wel auto/busjes met Scandinavisch kenteken stonden ( N,S,Fin). Hoeveel dagen is dat reizen voor hen naar Dolos. Trouwens in Tirol ook veel S- kentekens gezien !

Michael Cassiano
Michael Cassiano
15 February 2024 - 14:25

De skigebieden zijn over het algemeen wel wat kleiner in de Scandinavische landen. Misschien daarom? Maar waarom dan naar de Dolomieten? Misschien om dezelfde redenen waarom alle Dol-loten het hier ook zo fantastisch vinden 😉

Marja Skiër
Marja Skiër
15 February 2024 - 14:42

Vanuit Zuid Scandinavië is het misschien bijna net zo ver naar Oostenrijk als naar het noorden van Scandinavië, zeker in reistijd en dan is de keuze zo gemaakt. Veel meer mogelijkheden en stukken goedkoper én in Italië nog lekkerder eten ook nog.

Harry Verduin
Harry Verduin
15 February 2024 - 14:47

En vooral veel meer licht in de winterperiode in het zuiden...

Marcel W
Marcel W
15 February 2024 - 15:45

Helemaal mee eens , het eten hier in Italië is super lekker! En al 4dgn Kaiserwetter dus gewoon vroeg stoppen en terras op met een koud biertje😊ook genieten hoor 👌

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
15 February 2024 - 18:33

@ Black Head Als je alleen maar negatief kunt reageren op mensen die ergens positief over zijn, ga dan lekker op het X-riool van Elon Musk je gal spuwen aub. 🙏

Bertil Blaas
Bertil Blaas
15 February 2024 - 19:24

Van dergelijk onkruid; e-mail adres blokkeren

Marcel W
Marcel W
15 February 2024 - 19:25

Precies azijn zeiker bij uitstek dus, lkr laten gaan en geen aandacht meer aanbesteden toch. Ik snap überhaupt niet waarop die nog kijkt op deze app

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
15 February 2024 - 20:01

Mss Blackhead synoniem voor KC of wat was het KH...vervelend die lastige vliegen op het scherm..😉

Katrien DG
Katrien DG
15 February 2024 - 20:12

Deze week hier in L3V ook al wat Scandinaviërs opgemerkt. En heel veel Britten...

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
15 February 2024 - 21:23

Heel vervelend Anita..🙈

Henk Jongkind
Henk Jongkind
15 February 2024 - 12:13

Inderdaad vroeg beginnen is het motto. Nu lunchtijd met volle terrassen. Zal vanmiddag rustig zijn op de pistes. Vandaag toch al rustiger dan vorige dagen. Foto genomen Hochzillertal van eerder vandaag.

Reactie #130339 op weerbericht reageer
Quentin Schols
Quentin Schols
15 February 2024 - 12:48

Wij zijn ons aan het klaarmaken voor een geweldige week Montgenevre. Ik zie zon en sneeuw. We kunnen niet wachten. Mocht iemand nog tips hebben qua gave tentjes om te lunchen. Ze zijn zeker welkom. Voor iedereen die gaat. Hele veilige rit en geniet!

reageer
Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️
Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️
15 February 2024 - 13:05

Nog een paar uurtjes werken, en dan eindelijk skivakantie. Morgenmiddag op weg naar Berwang. Even om de regendruppels heen skiën. En daarna zon en sneeuw. Kan niet wachten

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
15 February 2024 - 16:15

Roland, goeie reis en fijn ski verlof ⛷👍

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
15 February 2024 - 21:24

Goede reis Roland en een mooie vakantie❄️🎿❄️

Koos Beijer
Koos Beijer
15 February 2024 - 21:58

Goeie en veilige reis,Roland!!!En lekker genieten!!!🌨❄️🥰😍💪

Marcel W
Marcel W
15 February 2024 - 13:12

Wellicht beetje eenzijdig maar ook vandaag weer Kaiserwetter 😬genieten , wel veel te warm, sneeuw nu slush uiteraard

Reactie #130346 op weerbericht reageer
Maarten Floris
Maarten Floris
15 February 2024 - 15:07

Wat is de kwaliteit van skiën in St. Johann in Tirol op dit moment van de vroege ochtend tot ca 13uur?

reageer
Sascha V
Sascha V
15 February 2024 - 15:08

Wij gaan dit weekend naar Kirchberg maar met die temperaturen vraag ik mij af of dat zin gaat hebben. Weet eind hoe de condities daar nu zijn?

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
15 February 2024 - 15:14

Sacha, heb je al op de webcams gekeken. Dat geeft toch een indicatie.

Sascha V
Sascha V
15 February 2024 - 15:17

Zeker op gekeken naar de webcams staan allemaal boven en niet halverwege op een dakafdaling. Dus lastig in te schatten vanaf hier.

Rita
Rita
15 February 2024 - 15:22

Tav Sascha

Rita
Rita
15 February 2024 - 15:23

Reactie #130359 op weerbericht reageer
Rita
Rita
15 February 2024 - 15:27

Dit bericht stond bij de updates van Westendorf! Penkenstein = Pengelstein

reageer
Sascha V
Sascha V
15 February 2024 - 15:29

Bedankt en dat ziet er goed uit. Benieuwd hoe het er nu bij ligt met de warmte.

Rutger van der Werff
Rutger van der Werff
15 February 2024 - 16:27

Prima week gehad in Katschberg. Pistes tot aan het middaguur prima. Temperatuur aan de hoge kant maar de sneeuw van afgelopen zondag en dinsdag heeft de pistes goed gedaan.

reageer
Rutger van der Werff
Rutger van der Werff
16 February 2024 - 07:07

Aparte reactie. Dit is toch onze ervaring. Wanneer je een andere mening bent toegedaan over de kwaliteit in dit gebied, dan schrijf je die toch op?

Jorg K
Jorg K
15 February 2024 - 17:30

In Zell am See was het op de zwarte steilere pistes die in de schaduw liggen goed toeven. Al het andere aan pistes was na 10:00 al een ramp. Blauwe pistes waren moeilijker dan zwarte. Niets anders dan hoge bulten met slush. Ik heb te doen met de mensen die nog niet behendig zijn die noodgedwongen moeten stoppen omdat het er door de warmte zo slecht bij ligt. 🤦🏻‍♂️ Maar goed. Er is ook een andere kant van de medaille. Doordat veel mensen stoppen na de lunch is er des te meer plek voor anderen. 🥳 uiteindelijk zelf een mooie lange dag gehad. Dik 50 piste-kilometers afgevinkt over ongeveer 20 afdalingen. Het was weer een zware ‘werkdag’ 🏂😎💪🏻

reageer
Marco ski
Marco ski
15 February 2024 - 17:55

Verbazingwekkend hoe goed de pistes zijn in flaine en de rest van het skigebied

reageer
cornelia kegge
cornelia kegge
15 February 2024 - 19:19

Maar hoe is de afdaling naar Morillon 1100m?

Marco ski
Marco ski
15 February 2024 - 17:56

Elke dag tussen de 75 en 💯 km gemaakt. Dus er is hier meer dan genoeg plezier

reageer
Jolanda L
Jolanda L
15 February 2024 - 18:57

Wow, ik ben al trots als ik 45 maak…

P O
P O
15 February 2024 - 19:47

Is ook echt per skigebied anders, bij lange afdalingen heb je veel meer km aan het eind van de dag 75-100 km dan bv Mayrhofen 60'75km waar veel korte pistes zijn.

Hemmy L
Hemmy L
15 February 2024 - 18:29

Vandaag op de kaunertaler gletsjer geweest . Beter gaat het daar niet worden . En 0 wachten tijden bij liften

Reactie #130380 op weerbericht reageer
Mickey Van Vee
Mickey Van Vee
15 February 2024 - 18:50

De familycross bij grasjoch (montafon) lag er nog goed bij om 15 uur.

Reactie #130384 op weerbericht reageer
wesse brink
wesse brink
15 February 2024 - 18:54

hoe ziet het eruit voor tignes?

reageer
cornelia kegge
cornelia kegge
15 February 2024 - 19:13

Ik zag net dat er wolven lopen op de piste bij Tignes!!

reageer
John Milton
John Milton
15 February 2024 - 19:48

De boeren laten momenteel hun koeien alweer lekker buiten grazen in Tignes. Volgens diverse webcams althans

reageer
Jeroen S
Jeroen S
15 February 2024 - 20:36

Is er iemand op de hoogte van de sneeuwkwaliteit in Saas-Fee? Wij gaan zaterdag die kant op

reageer
Leen Zwart
Leen Zwart
16 February 2024 - 00:53

Reactie #130404 op weerbericht
Leen Zwart
Leen Zwart
16 February 2024 - 00:53

Goede Grip

reageer
Jeroen S
Jeroen S
16 February 2024 - 07:54

Dankjewel Leen, dat had ik ook gezien. Echter klopt het niet altijd dus ik hoopte dat er misschien iemand daar is.

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.