Südstau brengt veel sneeuw

10 februari 2024 - 8:30

De langverwachte Südstau is gisteren van start gegaan en zorgt vandaag nog voor de hele dag neerslag aan de zuidkant van de Alpen. De hoeveelheden dikken goed aan, maar komt er ook elders in de Alpen nog neerslag? Of blijft het droog? En wat gaat het weer volgende week doen met veel Belgen en Nederlanders die op wintersportvakantie zijn?


Amper nog sneeuw in Wengen. @LiveUpdates


Een beetje verse sneeuw in Vars gisteren. @Varsfob

Südstau zorgt voor sneeuw aan de zuidkant
De luchtstroming staat zuid->noord gericht op de Alpen. Hiermee worden vochtige luchtmassa's van de Middellandse Zee tegen de zuidkant van de Alpen opgestuwd, waar vandaag de hele dag (intense) neerslag ontstaat: Südstau! Deze ochtend liggen vooral de centrale zuidkant en de Zuidelijke Franse Alpen in de vuurlinie. In de loop van de dag breidt de neerslag zich wat meer oostwaarts uit in de Italiaanse Alpen. De sneeuwgrens schommelt in de Südstau gebieden vandaag rond 1500 m, Inner-Alpien wat lager, in de Zuidelijke Franse Alpen wat hoger. Het is altijd moeilijk in te schatten, maar tot de avond is 20-40 cm in de blootgestelde zuidkant gebieden wel mogelijk. 


De Südstau zorgt voor neerslag aan de centrale zuidkant en in de Zuidelijke Franse Alpen deze ochtend. @Wetteronline

Aan de noordkant blijft het vandaag gewoon droog. Deze zijde ligt beschut en profiteert van föhn met opklaringen. 's Morgens zijn die opklaringen enkel aanwezig in het oosten van de Alpen, maar overdag verschijnen er ook opklaringen in de Zwitserse Alpen, de gehele Oostenrijkse Alpen en de noordelijke Franse Alpen. Al bij al dus wel prima weer voor iedereen die op weg is naar de Alpen, tenzij je natuurlijk naar de zuidkant moet. Daar houd je best rekening met regen/sneeuw. Door de föhn klimmen de temperaturen vooral aan de noordkant vandaag hoog. De nulgradengrens tikt wellicht in het zuiden van Duitsland de grens van 3000 m aan. In München kan het zomaar 15°C worden. 


Neerslagsom tussen afgelopen middernacht en komende middernacht. 

Vannacht passage koufront en einde Südstau
Vanavond en vannacht trekt er dan een koufront van west naar oost over de Alpen. Dit front maakt een einde aan de Südstau, voert markant koudere lucht aan (achterzijde) en zorgt voor een leuke sneeuwopfrisser in veel regio's. De eerste sneeuw valt vanavond in de Franse Alpen met een sneeuwgrens die zakt tot 800 m. Tegen de ochtend ligt het front al boven de Oostelijke Alpen en valt er vooral in Oostenrijk sneeuw boven ca. 800 m. Er valt bij de passage van dit koufront zeker geen sneeuwdump, maar op veel plaatsen wel 5-10 cm, en soms ook 15 cm. Met een relatief lage sneeuwgrens is dat zeker een mooie opfrisser voor de pistes! Aan de zuidkant wordt het in de loop van de nacht droger (einde Südstau), maar in de Dolomieten kan het nog wel de hele nacht sneeuwen met een sneeuwgrens rond 1300-1500 m. 


Vannacht trekt een koufront van west naar oost over en valt er overal wat sneeuw boven ca. 800-1000 m (noordkant) en 1200-1400 m (zuidkant). @Wetteronline

Morgen beduidend kouder en nog enkele sneeuwbuien
Morgen blijven de Alpen onder de invloed van koelere en vochtigere luchtmassa's vanaf het westen. Aan de west- en noordkant domineren lage wolken en vallen er verspreid nog sneeuwbuien. Vooral in de Franse en Oostelijke Alpen kunnen dat nog meer langdurige sneeuwbuien zijn. In de oostelijke zuidkant is het ook nog betrokken met sneeuw morgen. De westelijke zuidkant houdt het droger en krijgt in de loop van de dag bredere opklaringen. Geen sinecure om een duidelijk weerbericht te schrijven als het zo varieert! :) De sneeuwgrens ligt morgen vrij laag, rond 800-1000 m aan de noordkant en rond 1200-1400 m in de Dolomieten. De nulgradengrens vinden we iets hoger, rond 1200-1400 m aan noord- en westkant, en rond 1600-1800 m aan de zuidkant. De westenwind waait in de bergen goed door. 


Koudere lucht bereikt de Alpen morgen vanaf het westen. @KNMI

Tendens volgende week
Maandag zorgt toenemende hogedruk voor een weersverbetering. Vanaf het zuidwesten komt de zon er stilaan door, maar er hangen ook nog hardnekkige wolkenvelden. 's Morgens kunnen er in Oostenrijk nog een aantal sneeuwbuien vallen. 's Avonds en tijdens de nacht op dinsdag trekt dan weer een zwakke trog van west naar oost over en valt er vanaf de Franse Alpen, uitbreidend langs de noordkant, weer wat sneeuw. Maandag verloopt relatief koud met een nulgradengrens rond 1500 m aan de noordkant en 2000 m aan de zuidkant. Dinsdag blijft het helemaal droog in de Alpen. De zon komt er dan overal goed door met enkel wat hoge wolkenvelden in het westen. De nulgradengrens haalt 1200-1400 m in het oosten en tot 2200 m in het zuidwesten. Woensdag passeert een warmtefront over de Alpen. Aan de noordkant kan hierbij een beetje sneeuw/regen vallen, elders blijft wel droog. De nulgradengrens stijgt dan tot 2000-2500 m. Donderdag bereikt zeer zachte lucht de Alpen. De dag verloopt dan grotendeels zonnig, met een nulgradengrens rond 3000 m. Vrijdag sluipt er vanaf het westen mogelijk weer koudere lucht binnen, voorafgegaan door wat sneeuw. We volgen het op deze week.

Fijne dag allemaal! En wie op weg is naar de Alpen: wees voorzichtig!

Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

23 reacties
Dennis Van weel
Dennis Van weel
10 February 2024 - 08:50

Moeilijk het weer voorspellen ….. ik snap twee dingen niet, nooit zo goed opgelet bij topografie😁…. Skiwelt in welke richting ligt dat noord oost west zuid….. wat vertellen de weer beelden aankomende 2 weken of is het allemaal zo grillig en niet te voorspellen

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
10 February 2024 - 09:06

Oostelijke Alpen, noordkant :)

Ate N
Ate N
10 February 2024 - 08:52

Heads-up: rond 8 uur stond er al een flinke file op de A10 bij Salzburg. Maar zodra je daar voorbij bent: een mooie vakantie op de ski’s gewenst!

Reactie #129783 op weerbericht reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 10:32

Dat was te verwachten op de A10 met die werkzaamheden. Zit het er voor jou al weer op?

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 10:33

Was dit de aankomers of vertrekkers?

Ate N
Ate N
10 February 2024 - 10:36

Klopt, was te verwachten. We rijden nu langs München en ook daar de andere kant op vrij lange files. Voor ons zit het er inderdaad weer op. Helaas maar 1 keer dit jaar maar met 2 weken aaneengesloten mochten we niet klagen. Schitterend weer en over het algemeen goede pistecondities gehad. Wanneer ga jij Joeri?

Ate N
Ate N
10 February 2024 - 10:37

Aankomers, verstrekkers enkel klein stukje net voor (vanuit Alpen) München maar verder lijkt er weinig file.

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 10:55

Is ook heerlijk 2wkn aan 1 gesloten. Volgens mij is dit de drukste periode van het seizoen. Wij gaan donderdag nacht,16e rijden en overnachten net na Salzburg om de laatste dag nog een kleine 60km te rijden naar Flachau om daar op de 17e aan te komen. We nemen bewust een verre overnachting vanwege de weg werkzaamheden op de A10. Is alweer 13/14 jaar geleden dat we in Flachau geweest zijn. Ben benieuwd. En ziet er in ieder geval prima uit en nu het weer ietsje kouder word. Ook als het 10gr zou zijn maken we er een heerlijke week van met het gezin en vrienden. Heb lang moeten wachten, zeker als je iedere dag het weerbericht leest en de reacties van mensen die al zijn geweest of er zijn. Lees altijd vanaf het begin van het seizoen mee tot het moment van weg gaan. Rij voorzichtig en een fijne thuiskomst gewenst.

Edwin  Hoving
Edwin Hoving
10 February 2024 - 11:34

Klopt helemaal, vanmorgen kinderen ophalen van Salzburg, ben meteen omgereden, anders zo wie zo 2 uur optrekken stilstaan. Stoplicht voor de eerste tunnel laat maar beperkt auto’s door

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 11:45

Kids ophalen, hebben ze een week in een kinder pension gezeten 🤣🤣🤣. Ben je sucender gaan rijden aan de A10?

Ate N
Ate N
10 February 2024 - 12:55

Heerlijk vooruitzicht Joeri✌️ Die regio ligt er goed bij wat ik zag en uit berichten lees. Vergeet het zauchensee stuk niet, voor mij het mooiste (en sneeuwzekerste) stukje van de sportwelt.

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 13:20

Tnx voor de tip Ate

Marcel W
Marcel W
10 February 2024 - 19:57

Wij zijn om 12u weg gereden tot aan Füssen voor overnachting , was erg rustig op de weg, laatste stuk zelfs lange stukken geen auto te bekennen, morgen nog 4 uurtjes en dan zijn we er

Snow Scooter
Snow Scooter
10 February 2024 - 09:01

Hinterglem nog een beetje wit.

Reactie #129784 op weerbericht reageer
Arjen Maliepaard
Arjen Maliepaard
10 February 2024 - 09:07

Benieuwd naar de condities op de piste en of er onderin nog sneeuw ligt. Hoop het voor je; ik ga zelf volgend weekend naar Saalbach. Fijne week!

Mieke Jansen
Mieke Jansen
10 February 2024 - 09:30

Inderdaad, een beetje.... laten we hopen dat de sneeuwvalgrens wonderbaarlijk nog wat daalt komende week....🤞

Arjen Maliepaard
Arjen Maliepaard
10 February 2024 - 09:05

Hi Lander, kun je iets vertellen over de sneeuwval in Saalbach vanaf vanavond tm maandag? Begrijp dat lastig is, maar ben benieuwd.

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
10 February 2024 - 09:14

Oostelijke Alpen -> 5-10 cm volgens weerbericht boven 1000-1200 m. We kunnen niet voor elk dorp apart voorspellen natuurlijk :)

Arjen Maliepaard
Arjen Maliepaard
10 February 2024 - 09:28

Begrijp ik, toch bedankt voor je reactie 👍 Hopen dat de ‘uitlopers’ net wat intenser zijn en dat de sneeuwgrens beetje gunstig uitpakt ook voor t dal. Bedankt voor je mooie weerberichten 🙌

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
10 February 2024 - 09:31

Grappig, elke dag weer herhaalt zich een vast patroon: uitgebreid weerbericht waarbij de verwachting per deel van de Alpen aangegeven wordt of soms meer algemeen als de situatie te onzeker is. En vervolgens volgen er altijd een paar reacties als: "Leuk hoor, maar wat betekent dat nou precies voor dat ene plaatsje waar ik zelf naartoe ga?" :-)

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
10 February 2024 - 09:47

Inderdaad. Begrijpbaar, maar we kunnen niet de hele dag online zijn en de reacties antwoorden :)

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
10 February 2024 - 10:16

Zelf effe op internet 🛜 gaan kijken Benno daar vindt je alles terug .😜👍

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
10 February 2024 - 11:45

Wordt zeer gewaardeerd Lander, hoewel ik deze week ook even zat te vloeken. Had naar aanleiding van de positieve verwachting van donderdag (vers pak sneeuw dit weekend en daarna kouder en zonnig) last-minute geboekt in Frankrijk. De volgende dag was ineens alles anders en nu dreigt het een natte boel te worden volgende week. Niks aan te doen natuurlijk, het weer laat zich niet sturen, hoewel sommigen daar ook wel weer complottheorieën over hebben ;-)

Gertjan  Heuver
Gertjan Heuver
10 February 2024 - 12:09

Misschien valt het “strx” mee(over aantal dagen) je kunt beter spijt hebben van iets wat je gedaan hebt dan van iets wat je niet gedaan hebt

Gijs X
Gijs X
10 February 2024 - 09:26

Perfecte week Dolomieten achter de rug. Gisteren boven de 1800m een schamele 5cm verse sneeuw en enige regen lager eind van de dag. Hopelijk maakt zondag deze regio nog kans op wat sneeuw Ieder die nog gaat veel plezier daar met vorst in de avond/nacht en zon overdag gaat het helemaal goedkomen daar.

reageer
Greet ☀️
Greet ☀️
10 February 2024 - 10:16

Een goede terugreis Gijs!

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
10 February 2024 - 10:18

Bedankt Gijs voor al je update en mooi foto’s en een veilige en goede terugreis naar huis 🏠. 👉🚗👍

Gijs X
Gijs X
10 February 2024 - 10:51

Inmiddels een uur stil gestaan bij de tunnel Nassereith Fernpass. Wat een dramaroute telkens weer. Rechtsomkeert en nu maar over München.

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 11:09

Je had beter door kunnen rijden richting Zwitserland en dan die tunnel nemen. Weet ff niet meer hoe het heet

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 11:10

Volgens mij via Bregenz

Gijs X
Gijs X
10 February 2024 - 11:19

Getwijfeld ook daar stonden files vanuit de de diverse skigebieden en de nodige ongevallen op de A7. We zien wel.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
10 February 2024 - 11:40

ORF radio Tirol: In alle dalen zowel uit als in reizend verkeer geeft wachttijden. Ook bij Arlberg en Langen tunnel ! Tav Fernpas in reizend 2 uur wachttijd drukte + een Protestdemonstratie op pas. Verkeer huiswaarts Fernpas 1 uur extra. ( nieuws van 11:30 u) Veel geduld iedereen 👍⚠️

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 11:43

Wat zeiden ze over de A10? Of niet genoemd

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 11:53

Heb het al gevonden Bertil 🤣🤣 was te lui om ff te googlen 🦥🦥

Ate N
Ate N
10 February 2024 - 13:01

Oef via München is een aardige omweg als je al bij de fernpass was Gijs, was via Seefeld of zelfs Aachensee geen optie als Bregenz ook niet kon? Uitgaand zou dat oké moeten zijn normaliter nu. En stukjes file ontkom je niet aan vrees ik. Ik zit inmiddels al bij Würzberg (via A8 en A7 gereden om Neurenberg wegwerkzaamheden te vermijden) dus verloopt prima. Verloopt het nu beter?

Bertil Blaas
Bertil Blaas
10 February 2024 - 13:20

@ Joeri 👍 @ ate, idd grens over bij Seefeld/ Mittelberg goed alternatief voor fernpas en Kufstein.

Marja  Skiër
Marja Skiër
10 February 2024 - 13:23

De Arlbergtunnel!

Nadia Mulder
Nadia Mulder
10 February 2024 - 15:07

Over een paar jaar ligt er hopelijk een mooie tunnel zodat er geen files meer zijn 🚗

Bertil Blaas
Bertil Blaas
10 February 2024 - 15:16

@@ Nadia Extra tunnel gaat niets opleveren. Gaat extra verkeer genereren en er komen Mautstellen. Wat denk je hoe daar files worden gecreëerd. Niet moeilijk te voorspellen. Gedoe blijft, danwel erger.

Gijs X
Gijs X
10 February 2024 - 15:17

Blijkbaar zit de vakantie van de Tsjechen erop. Tot aan Ingolstadt rijden, stilstaan rijden, stilstaan. Inmiddels 7 uur aan het rijden en nu bij Nürnberg. Vanaf Würzburg rijden wij via Kassel richting Friesland. Normaal gesproken skiën we op zaterdag tot uur of 15 en vertrekken wij rond vier en met goed 4 uurtjes zijn we dan in een hotel in Nürnberg om te overnachten en rijden wij grotendeels op zondag, de volgende dag. Dit keer de gok genomen om eerder weg te gaan vanwege het slechte weer in Selva. Weer wat geleerd. Niet meer doen.

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
10 February 2024 - 15:37

Ja de fernpass hebben wij al jaren geleden afgeschreven altijd bij drukte of sneeuwval is het daar gelijk file bingo 👉🚗🥴👎

Gijs X
Gijs X
10 February 2024 - 16:06

Volgend jaar nemen wij het vliegtuig naar Verona vanuit Malaga. Autootje huren en dan moet de reis met 5 uit erop zitten ;-)

Gijs X
Gijs X
10 February 2024 - 16:07

En zo nu en dan een dagje Sierra Nevada

Nadia Mulder
Nadia Mulder
12 February 2024 - 23:36

@bertil hoezo 2de tunnel? Er is nog geen tunnel, dus ipv over de fernpass door de tunnel scheelt een hoop. Gewoon vignetje kopen en er is niks aan de hand. Kan iedereen lekker doorrijden

Vincent Craninx
Vincent Craninx
10 February 2024 - 09:36

Goedemorgen, gisteren toegekomen in het mooie Vent (Ötztal). Gisteren en vannacht geen Neuschnee gezien (app geeft 10 cm laatste 24u, niet correct). Nu is het lichtjes beginnen sneeuwen (zat 09u30). Fijne vakantie ❄️⛷️☀️

reageer
Thessa De Boer
Thessa De Boer
10 February 2024 - 09:41

Leuk, komende vrijdag gaan wij je afwisselen in Vent! Ben benieuwd hoe het daar is Vincent!

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
10 February 2024 - 09:40

Goeiemorgen Lander, Even een correctie op je foto van Wengen. Dit is het dalstation(Terminal) van de Eigerexpress/Männlichen in Grindelwald-Grund. Hoop dat ook daar sneeuw valt, ziet er triest uit.

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
10 February 2024 - 09:45

Vermoedde al dat het niet Wengen was (ligt hoger), maar stond niets anders bij. Merci voor correctie :)

Michael de Swart
Michael de Swart
10 February 2024 - 09:45

Ik wou het net zeggen, maar je bent me voor! Grund noemen wij het ook. Volgende week gaan wij weer die kant op. Hopelijk komt er toch nog verbetering in.

Koos Beijer
Koos Beijer
10 February 2024 - 11:01

Hoop het ook Michael voor je!❄️🌨🥰wij hopen eind februari ook te gaan!🌨❄️🚞🇨🇭🇨🇭🛷👏🥰

Koos Beijer
Koos Beijer
10 February 2024 - 11:02

En inderdaad,Grindelwald Grund,Hanneke!!!🇨🇭🥰

Marja  Skiër
Marja Skiër
10 February 2024 - 13:26

Grund maakt deel uit van het skigebied van Wengen/Grindelwald dus heel fout is het niet om er ‘Wengen’ onder te zetten. Als je vanuit Wengen de dalafdaling maakt zal je toch in Grund de cabine moeten nemen, lastig als het beneden dan groen is.

Maussie Secreve
Maussie Secreve
10 February 2024 - 09:55

Prikpunt Bad Kleinkirchheim… niet heel veel belovend komende week.

Reactie #129801 op weerbericht reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 10:36

Hoezo niet. Zie toch dat het kouder word,

Maussie Secreve
Maussie Secreve
10 February 2024 - 12:42

Zeker voor de 2e week maar aankomende week zie ik vooral warme dagen…

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 12:54

Ik zie vooral geen probleem. Lekker weertje en sneeuw op de pistes. Wat wil een mens nog meer

Ate N
Ate N
10 February 2024 - 13:07

Stuk koeler al dan afgelopen week toen ik er was. Toen dagen lang geen nachtvorst zelfs en toch prima pistes. Zuidzijde wel sneeuwvrij inmiddels maar zie in de app dat er afgelopen nacht 8cm sneeuw gevallen is (voor eerst daar in 3 weken). Geniet van de lekker lange afdalingen (en trage liften😉🙈)

Xavier Delvael
Xavier Delvael
10 February 2024 - 10:18

Het weer voorspellen voor deze week in de Alpen is moeilijk, maar 1 ding staat 100% vast, we zijn onderweg naar het Zillertal en gaan ons daar vreed goe amuseren.

reageer
Sjaak W
Sjaak W
10 February 2024 - 11:48

En zó moet je denken👍👍

Wim Van Laethem
Wim Van Laethem
10 February 2024 - 15:59

Hou ons de hoogte hoe de pistes er zijn. Kwestie van een idee te hebben, want de meningen lopen wat uit elkaar

Snow Scooter
Snow Scooter
10 February 2024 - 10:58

Goed te skiën in Saalbach en omgeving. En nu nog rustig op de wisseldag

Reactie #129814 op weerbericht reageer
Katrien DG
Katrien DG
10 February 2024 - 11:16

Alweer 2 uur geleden goed toegekomen in Les Menuires. Toch minder sneeuw dan we gewoon zijn. We wachten dus in spanning af wat er vannacht gaat vallen!

reageer
Carolien *
Carolien *
10 February 2024 - 13:03

Wij ook aangekomen in les Ménuires. Is veel slush. Boven zal het vast beter zijn. Nu heel hard duimen dat de lichte vlokjes super dikke vlokken gaan worden!!

Danielle Dekker
Danielle Dekker
10 February 2024 - 15:22

Veel plezier! Updates zijn zeer welkom. Wij mogen volgende week :-)

Katrien DG
Katrien DG
10 February 2024 - 17:34

Wij zijn intussen de evolutie van de vlokken aan het bekijken vanachter het glas met een aperitiefje aan de kachel!

Marcel W
Marcel W
10 February 2024 - 12:12

Lander, kan je inschatten hoeveel sneeuw er valt in Folgaria?

reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 12:51

Dat kan je zelf ook vinden

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 12:51

Reactie #129835 op weerbericht
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
10 February 2024 - 12:52

Open de foto je ziet d verwachting. Je kan het zelf ook zien. Bij sneeuw verwachting en dan je dorp intypen en daar zie de de hoeveelheid in totaal voor 5dgn

Marja  Skiër
Marja Skiër
10 February 2024 - 13:28

Zo is het Joeri, beetje zelfwerkzaamheid mag best, ze hoeven niet alles voor elk dorp te vragen. Goed het weerbericht lezen en zelf je dorp even opzoeken!

Harm
Harm
10 February 2024 - 14:18

Marcel, je vraagt echt dagelijks om de omstandigheden op jouw bestemming. Heb je gisteren ook al lokale meteo getoond, zoekt en gij zult vinden.. ;)

Marcel W
Marcel W
10 February 2024 - 20:03

Wij zitten daar niet, wij zitten in Folgaria en daar is helaas geen sneeuw verwachting te zien , we gaan het morgen wel live zien 😊

Harm
Harm
10 February 2024 - 20:58

Die info heb ik je gisteren of eergisteren gegeven via een Italiaanse site. Gewoon te vinden als je even je best doet. Veel plezier.

Renke R.
Renke R.
10 February 2024 - 12:34

Schladming, Reiteralm is doenbaar om te skiën, leuke eerste voormiddag gehad. Dalafdalingen wat vermijden en zo hoog mogelijk blijven, is de boodschap. Fun maak je zelf! We hopen mee op koude lucht en wat sneeuw... het is wat het is!

reageer
Wim Van Laethem
Wim Van Laethem
10 February 2024 - 15:57

Met nog 1,5 week te gaan voor we vertrekken richting het Zillertal, meer bepaald de Zillertal 3000 regio, hou ik de weerberichten meer en meer in het oog. Zoals het er nu naartoe ziet, lijkt de verzachting 2de helft van aankomende week maar tijdelijk en lijkt het vanaf de 18de weer af te koelen. En morgen/overmorgen krijgt de sneeuw een mooie opfrissing.

reageer
Monique Van der leij
Monique Van der leij
11 February 2024 - 07:00

We hopen het wij vertrekken dan ook maar dan naar kirchberg dus hoop op kou en verse sneeuw

Max Narinx
Max Narinx
10 February 2024 - 16:33

Prali (1470m) ligt net op de sneeuwgrens. Zo'n 30 cm verse sneeuw

Reactie #129857 op weerbericht reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
10 February 2024 - 16:41

Auron :)

Reactie #129858 op weerbericht reageer
Erwin van Leeuwen
Erwin van Leeuwen
10 February 2024 - 17:09

Afdaling Zell am Ziller. Is open en wordt regelmatig gebruikt. Afdaling zwart en zacht....Hopelijk vannacht en morgen wat verse sneeuw. In het dal op ~600 m 14°C. Goed wandelweer. In NL is het kouder!

Reactie #129859 op weerbericht reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
10 February 2024 - 17:13

Jammer dat veel mensen niet realistisch meer kunnen zijn. En gelijk alles gaan bestempelen als negatief of doemdenken. Terwijl de mensen de realistisch zijn vaak hele bewuste en positieve mensen zijn.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
10 February 2024 - 18:26

Erwin mooie foto. Lijkt wel een kunst skibaan zoals in lange landen, alleen is hij langer in open air. Dennis mooi gesproken 👍👍

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
10 February 2024 - 18:36

❤️👍

Sjaak W
Sjaak W
11 February 2024 - 00:48

KH, doe f f normaal man. Ga lkkr ergens anders zeuren

Bertil Blaas
Bertil Blaas
11 February 2024 - 06:51

@ Sjaak, er over heen lezen 👍

Sjaak W
Sjaak W
11 February 2024 - 07:41

Je hebt helemaal gelijk Bertil, maar soms..🤷‍♂️🙈

Harry Verduin
Harry Verduin
10 February 2024 - 19:15

Is wel 600m hoogte of zo, verschil met 1988 is, dat je toen geen witte linten zou gezien hebben, enkel groen :-)

reageer
Jorg K
Jorg K
10 February 2024 - 19:46

Vandaag, na een overnachting in Munchen, al vroeg aangekomen in Zell am See. Heerlijk lente-weertje met 14 graden in het dorp. Bizarre temperaturen. In geen jaren zo weinig sneeuw gezien hier begin februari. Maar goed… snel ski-passen gehaald en hup naar boven. Ik moet zeggen. Zelfs de dalafdaling was nog goed te doen. Het is wel hard werken. Maar op ‘n snowboard is het in de slush net surfen. 🏄 Dochterlief op skies is er iets minder fan van. De eerste kilometers zijn alweer gemaakt. Hopelijk morgen wat verse sneeuw tot ver in het dal en wat kouder. Het zal de pistes goed doen.

reageer
Dennis Sival
Dennis Sival
11 February 2024 - 01:13

Ben net terug, ondanks het veels te warme weer, toch goed elke dag kunnen skien. Paar x hintertux, keertje Gerlos, Mayrhofen en hochzillertal. Fugen zelf was bijzonder matig. Vanochtend ook nog op een half geopende hintertux gestaan. Ik hoop voor de toeristen branche en de toeristen dat er snel een temp daling komt en veel witte neerslag

reageer
Simone van der Velden
Simone van der Velden
11 February 2024 - 11:28

Ik zag dat iemand zn familie moest op halen van salzburg, ook wij moeten iemand ophalen van vliegveld salzburg hoe kunnen we t beste gaan rijden??

reageer
Katrien DG
Katrien DG
11 February 2024 - 13:52

Deze ochtend opgestaan in Les Bruyeres met een zeer welkom laagje sneeuw. In de ochtend ging het op en neer met het zicht. Het sneeuwde ook af en toe. Rustig en fijn aan de vakantie begonnen, maar er mag wel nog wat sneeuw bij...

Reactie #129960 op weerbericht reageer
Katrien DG
Katrien DG
11 February 2024 - 13:53

Reactie #129961 op weerbericht reageer
Katrien DG
Katrien DG
11 February 2024 - 13:53

Richting St Martin de Belleville.

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.