Kans op wat regen

8 februari 2024 - 8:12

Gisteren kregen de Alpen nog een overwegend zonnig weer, maar tegen de avond gingen de hemelsluizen dan wel open vanaf het noordwesten. Een (zwak) warmtefront trok het Alpenruim binnen en zorgde vanaf het westen voor neerslag. De neerslag schoof langs de noordkant op naar het oosten, maar boette daarbij wel aan intensiteit in. Aan de zuidkant bleef het droog. Vooral dat laatste zal de komende dagen sterk veranderen, want er is een Südstau op komst. 


Lentegevoel in de vallei van Lauterbrunnen. @LiveUpdates


Wel echte winter in Scandinavië. @LiveUpdates


Wat zachtere sneeuw hogerop in La Rosiere. @LiveUpdates


Verse sneeuw in Winterberg gisteren. @LiveUpdates

Nog wat laatste neerslag in het westen/noordwesten
Deze ochtend hangt er in het westen en algemeen aan de noordkant nog veel lage bewolking. Hier en daar valt er wat neerslag, die door de hoge sneeuwgrens (1800 m) hoofdzakelijk wel regen is. Aan de zuidkant is het 's morgens droog met algemeen vrij brede opklaringen. Overdag blijven de Westelijke en Noordwestelijke Alpen voor de middag wel gevoelig voor wat neerslag. Er moet nog een staartje van een neerslagzone passeren met een sneeuwgrens rond 1800-2000 m. Gelukkig valt er niet te veel neerslag. Elders in de Alpen krijgen we een mengeling van wolkenvelden en opklaringen. Tegen de avond worden de opklaringen vanaf het westen uit tijdelijk breder. De nulgradengrens komt vandaag uit rond 2500-2700 m. Er staat een stevige westenwind met in het hooggebergte vooral aan de Noordelijke Alpen ook windstoten van betekenis. 

Begin van Südstau fase
Vanavond en vannacht hopen steeds meer wolken zich samen aan de centrale zuidkant wat het begin inluidt van een langdurige Südstau fase. De eerste neerslag begint langs de Centrale Zuidelijke Alpen en breidt zich dan in de loop van de nacht uit langsheen de hele zuidkant. Ook de Franse Alpen pikken neerslag mee. Elders blijft het droog aan de noordkant met föhnige opklaringen. De sneeuwgrens komt aan de zuidkant terecht rond 1500-1600 m, in de Franse Alpen rond 1600-1700 m. Voorlopig allemaal dus nog vrij hoog met helaas lagerop ook weer regen. In de Alpes Maritimes en de Italiaanse zuidkant kan al met gemak 15-20 cm sneeuw vallen boven ca. 2000 m. 


Vrijdag begint de langverwachte Südstau fase in de Alpen. @Wetterzentrale

Morgen valt er dan de hele dag neerslag aan de zuidkant van de Alpen. De sneeuwgrens ligt daarbij rond 1600-1700 m, al vermoed ik dat het meer Inner-Alpien wel tot lagere hoogte kan sneeuwen door neerslagafkoeling. De Westelijke en Noordelijke Alpen houden het overwegend droog met veel bewolking, maar ook wel enkele föhnopklaringen. Terwijl de nulgradengrens langs de zuidkant rond 2000 m hangt, klimt deze in de föhngebieden tot 2500 m. Op hoogte kan er aan de zuidkant met gemak 30-40 cm sneeuw vallen morgen, vooral aan de centrale zuidkant. Cumulatief dikken de neerslaghoeveelheden dus snel aan! 

Tijdens de nacht op zaterdag en zaterdag overdag blijft het langsheen de hele zuidkant regenen/sneeuwen. De aangevoerde lucht wordt wat koeler waardoor er al sneeuw valt vanaf 1200-1400 m. Dat is gunstig nieuws voor iedereen die naar Italië of de Zuidelijke Franse Alpen vertrekt, al zullen sneeuwkettingen een must zijn. De Westelijke en Noordelijke Alpen houden het zaterdag overdag (overwegend) droog met veel wolken en enkele opklaringen. Hier is het duidelijk zachter door de föhnwind. Wel gunstig dat het in deze gebieden droog blijft op de belangrijke wisseldag. 


Veel neerslag aan de zuidkant tot en met zondag. 

Koufront maakt zondag einde aan Südstau
Zaterdagavond en tijdens de nacht op zondag komt een koufront vanaf het westen een einde maken aan de Südstau fase. Dit front trekt geleidelijk van west naar oost over de Alpen en doet ook duidelijk koudere lucht binnenstromen. Op het frontvlak verwacht ik zondag in zowaar heel de Alpen wat sneeuw met een sneeuwgrens tussen 1000 en 1200 m. Voor precieze hoeveelheden is het nog wat vroeg, maar wie plant om zondag naar de Alpen te rijden neemt best al het wintermateriaal mee dat nodig is.  Tijdens de nacht op maandag stijgt de luchtdruk dan in het Alpenruim en lost de neerslag op. Er ontwikkelen mooie opklaringen, maar aan de noordkant komen ook nog veel restwolkenvelden voor.


Cumulatieve sneeuwval volgens GFS (komende 5 dagen). Dit model overschat de sneeuwval meestal een beetje. 


Cumulatieve neerslag volgens ECMWF. Dit model onderschat de sneeuwval meestal een beetje. @Bergfex

Volgende week koud en overwegend droog?
Maandag start droog met opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking weer toe en kan er vooral in de Westelijke en Noordelijke Alpen weer wat sneeuw vallen. Met deze neerslag wordt de aangevoerde lucht ook nog wat kouder waardoor de sneeuwgrens onder 1000 m zakt. Dinsdag kan er in de Oostenrijke Noord-Alpen nog wat sneeuw vallen. Elders klaart het weerbeeld op. De rest van de week oogt voorlopig koud en vrij zonnig. De Noordoostelijke Alpen moeten mogelijk rekening houden met wat meer persistente bewolking. 


Volgende week wordt de invloed van hogedruk weer groter. Dat betekent wellicht meer zon. @Wetterzentrale

Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

29 reacties
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
08 February 2024 - 08:14

WINACTIE Val Thorens! Met korting naar de DUTCHWEEK Val Thorens? Boek jouw wintersportvakantie bij Summit Travel vóór 12 februari en maak kans op 2 gratis skipassen en 2x materiaalhuur t.w.v. € 750,-. Bekijk het aanbod: bit.ly/488c74f

reageer
Jaco Zyderveld
Jaco Zyderveld
08 February 2024 - 08:35

Alweer bedankt voor het goede nieuws. Vrijdagavond richting Selva, Val Gardena, ik heb er zin in in..... ;-)

reageer
Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
08 February 2024 - 08:47

Bedankt Lander! Ziet er goed uit voor komende week! Op de webcams van de skigebieden ten westen van de Mont Blanc is gisteravond vanaf 19 uur een paar centimeter sneeuw gevallen. Al op 1300 meter.

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
08 February 2024 - 08:55

Dat is goed nieuws! Ook al lijkt de sneeuwgrens nu wel rond 1800 m te liggen ongeveer. Beperkte hoeveelheden gevallen vannacht

Ingrid Laurijssen
Ingrid Laurijssen
08 February 2024 - 09:13

Dank jullie wel weer voor het uitgebreide weerbericht 👍🏻 hier nog goed te skiën op hogere pistes maar bij de lagere pistes is sneeuw heel hard nodig ❄️☃️🙏🏻

Reactie #129551 op weerbericht reageer
Ingrid Laurijssen
Ingrid Laurijssen
08 February 2024 - 09:13

Reactie #129552 op weerbericht
nico de cock
nico de cock
08 February 2024 - 09:24

waar is dit?? nauders??

Luuc Teuben
Luuc Teuben
08 February 2024 - 09:27

Geed idee maar in ieder geval geen nauders 😄

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
08 February 2024 - 09:43

Een waar zijn deze mooie foto’s dan genomen Ingrid ??? 👍

Ingrid Laurijssen
Ingrid Laurijssen
09 February 2024 - 00:17

Dit is in Megève Haute Savoie 🇫🇷

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
08 February 2024 - 09:41

Goedemorgen Lander dat zijn de WEERBERICHTEN waar we van houden, dus ook de Dolomieten kunnen rekenen op een flinke hoeveelheid verse sneeuw 🌨️🌨️ : nou dat kunnen ze wel goed gebruiken na zo een lange droge periode daar , en dan wordt het ook nog kouder ❄️ , tjonge jonge wat een feest wordt het dan voor de wintersporters ⛷️ .👉🌨️🌨️❄️🏔️⛷️👍

reageer
Harry Verduin
Harry Verduin
08 February 2024 - 10:56

Wanneer ga jij Peter?

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
08 February 2024 - 12:06

Wij gaan 9 maart Harry naar Badia Dolomieten. 👉🌨️❄️🏔️⛷️🌞👍

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
08 February 2024 - 16:25

Heerlijk he Peter! Wanneer vertrek jij? Wij gaan 9 maart richting Seiseralm, dit keer met zoon en schoondochter. Denk wel dat we uitstapje Corvara/cilfosco gaan doen. Veel plezier met de voorpret!🤗

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
08 February 2024 - 16:27

O sorry, zie nu pas staan 9 maart...

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
08 February 2024 - 09:46

Lauterbrunnen ligt op ong. 800m, dus daar al volop lente. Mooie foto. Maar ga je met het treintje naar Wengen en Kleine Scheidegg vindt je toch echt goeie pistes met dalafdlingen.

reageer
Tim Mosterd
Tim Mosterd
08 February 2024 - 10:02

Goedemorgen Landers, Bedankt voor de update, wat verwacht jij voor de komende periode voor het Zillertall (Gerlos) Ben benieuwd!

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
08 February 2024 - 10:18

Zie weerbericht -> Oostelijke Alpen. Volgende week kouder en mogelijk wat sneeuw, maar overwegend droog

Jorg K
Jorg K
08 February 2024 - 10:03

Mooi weerbericht. Hopelijk nog wat verse sneeuw voor de Zell am See regio. @SN; wat denken jullie? Valt er nog wat van betekenis daar? Vraagje: Normaliter rijden we na een overnachting in Munchen op zaterdag altijd lekker binnendoor, via Chiemsee e.d.. Nu hoor ik dat ‘sluipverkeer’ door Inzell of Reit am Winkl wordt beboet. Klopt dat? Iemand die meer weet?

reageer
Anne Juul Kok
Anne Juul Kok
08 February 2024 - 10:17

Ja daar ben ik ook benieuwd naar. Zaterdag richting Kaprun. Hopen op wat verse sneeuw!

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
08 February 2024 - 10:39

Ik weet wel dat en verschillende plaatsen zijn waar dat gebeurt. Zoals als dit jaar is er ooo controle bij gekomen bij Kufstein voor sluip verkeer. Daar moet je aantonen dat je een bestemming hebt in de regio. Zo niet terug rijden of misschien wel een boete. Zo komen er steeds meer gebieden bij die sluip verkeer tegen gaan, en geef ze een ongelijk.

Chris Ski
Chris Ski
08 February 2024 - 10:53

kaprun lijkt nog wel wat te gaan vallen zondag, Zell am see minder. In het dal toch te warm helaas… ik duim nog met jullie mee!

Sjaak W
Sjaak W
08 February 2024 - 10:07

Goedemorgen en wat een feest weer. Altijd weer spannend die berichten vooraf aan de week dat je weer mag😂😂

reageer
Peter M
Peter M
08 February 2024 - 10:27

Mooie vooruitzichten voor Cervinia! Hopen alleen goed aan te komen, kettingen zijn al getest? Iemand ervaring met het bereiken van het skigebied in deze omstandigheden? 😳🌨️

reageer
Marja  Skiër
Marja Skiër
08 February 2024 - 11:03

Ja we zijn er afgelopen 2 seizoenen geweest. De weg door het dal is lang én Cervinia is het laatste plaatsje. Ze houden de weg echt goed schoon en berijdbaar. Anders wordt Cervinia van de buitenwereld afgesloten en dat kan echt niet daar aan de voet van Matterhorn. Goede reis gewenst.

Peter M
Peter M
08 February 2024 - 13:40

Dankjewel Marja! 🌨️🌨️🌨️⛷️

Steph Priem
Steph Priem
08 February 2024 - 14:39

Peter, al 10x naar Cervinia gereden, laatste keer twee weken geleden, en nog nooit kettingen moeten opleggen. Deze toch vrij druk bereden weg wordt goed sneeuwvrij gehouden. Bij het lossen en laden van bagage in Cervinia zeker nummerplaat doorgeven aan hotelbediende indien gelegen in autoluwe zone en de verplicht gebruikte openbare parkings worden maandag of woensdag sneeuwvrij gemaakt afhankelijk van de plaats.

Peter M
Peter M
08 February 2024 - 16:04

Dankuwel voor de tips Steph!

Mariëlle Veldwijk
Mariëlle Veldwijk
08 February 2024 - 10:29

Wat fijn om elke dag zulke updates te krijgen. Wij gaan naar Brandnertal de 17e. Onder welk deel van de Alpen valt dit precies? Bedankt!

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
08 February 2024 - 10:42

Vorarlberg, Centraal-Oostelijke Noord-Alpen

Chris Ski
Chris Ski
08 February 2024 - 10:52

Voor noord/oost Oostenrijk ziet het er toch niet super uit. Groene dalen en komt ook niet veel bij helaas. Zeker niet in het dal, want dat wordt weer regen. Hopen dat het mee gaat vallen!

reageer
Marja  Skiër
Marja Skiër
08 February 2024 - 11:06

Helemaal mee eens Chris, ik zie de groene foto’s ook steeds groener worden. En ondanks de enthousiaste berichten lees ik ook steeds over zachte voorjaarsachtige sneeuw en kalende pistes. Eigenlijk ziet het er op dit moment niet zo best uit. Ik hoop dat het tij nog gaat keren en dat er , net als vorig jaar, nog een staartje winter in maart gaat komen.

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
08 February 2024 - 11:09

Met de lagere temperaturen die eraan komen en de kunstsneeuw productie zal de pistekwaliteit wellicht wel verbeteren, ook al valt er geen natuurlijke sneeuw

Renke R.
Renke R.
08 February 2024 - 11:37

Daar valt bijvoorbeeld Schladming onder?

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
08 February 2024 - 11:47

Dat klopt!👍

Chris Ski
Chris Ski
08 February 2024 - 13:53

Oh sinds vanochtend is sneeuwverwachting voor komende zondag ook behoorlijk teruggelopen. Ik zie nog wel wat staan voor volgende dinsdag en woensdag, hopelijk dan toch nog een mooi nieuw laagje voor de week erop

Stefan Kaptein
Stefan Kaptein
08 February 2024 - 21:59

In de meeste gebieden zijn de sneeuwkanonnen al van de pistes gehaald, dus daar gaan we niet veel meer aan hebben. En zolang er geen goede vorst in de nachten komt (zeker onder de 1500 meter) zullen zelfs de kanonnen dit seizoen niet meer redden.

Double MG
Double MG
08 February 2024 - 11:38

Na 3 Dagen Sella Ronda tich maar weer een dagje Seiseralm vandaag. Sneeuw is nog goed te doen en ook hier is het prachtig mooi😀

Reactie #129575 op weerbericht reageer
Dennis Sival
Dennis Sival
08 February 2024 - 11:58

Wat een waanzinnig goede omstandigheden op de op hinteruxer Gletscher

Reactie #129578 op weerbericht reageer
PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
08 February 2024 - 12:10

Ja maar op de gletsjers heb je bijna altijd goede sneeuw Dennis , hoog genoeg. 👉❄️🏔️⛷️👍

Dennis Sival
Dennis Sival
08 February 2024 - 12:33

Ja dat is waar ja.

Nicky Ski
Nicky Ski
08 February 2024 - 12:08

Hier in Saint Jean d’Arves boven nog prima omstandigheden. Vannacht is er op de top 3 cm verse sneeuw gevallen. Onder de 2000 meter wordt het ‘s morgens al snel zwaarder en de dalafdalingen zijn om 11.00 al heel slecht. Stenen en aarde komen er doorheen en de dalafdaling naar La Toussuire is sinds vandaag dicht. Het is 10 graden. Er wordt zo te zien geen sneeuw van betekenis verwacht de komende tijd en de temperaturen blijven hoog.

reageer
M. Bloemendal
M. Bloemendal
08 February 2024 - 13:03

Het wordt kouder en er gaat sneeuw vallen vanaf zaterdagavond. Cm of 20 in het dal, sneeuwkanonnen kunnen weer aan. Het is zeker niet top, maar zo slecht als jij de komende dagen/week ziet lijkt mij ook wat overdreven.

Nicky Ski
Nicky Ski
08 February 2024 - 13:59

Ik hoop het voor degenen die na ons komen ! 🤞

R. T.
R. T.
08 February 2024 - 23:12

Hoi ik zat zaterdag nog in Corbier en eris wel echt sneeuw nodig, maar ik denk dat je het niet helemaal goed zegt. Alle afdalingen naar het centrum van La Toussuire zijn nog dik wit en open behalve die gene die buitenom loopt naar het iets lagere rechtergedeelte. Die was vorige week ook al dicht toen ik er overheen wilde. Ik ben er toch over heengegaan want de lift was nog wel open. 2x stukkie gekluund. Was niet best. Toch was het bovenin best oké en met de zon erbij genoten!!

Danielle Dekker
Danielle Dekker
08 February 2024 - 12:10

Mag ik vragen of de regio Val Thorens onder de zuidelijke Franse alpen valt? Bedankt iig voor het uitgebreide weerbericht!

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
08 February 2024 - 12:13

Westelijke Alpen

Anne Juul Kok
Anne Juul Kok
08 February 2024 - 12:50

Hoi lander. Bedankt voor de weerberichten! Heb je een idee hoe het er voor Kaprun uit gaat zien qua sneeuwval? Hoop ook op nog wat zon 😉Wij gaan zaterdag die kant op. Zin in!!

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
08 February 2024 - 13:33

Veel bewolking volgende week, maar zeker ook wel ruimte voor de zon!

Chris Ski
Chris Ski
08 February 2024 - 15:06

En graag sneeuw!

Anne Juul Kok
Anne Juul Kok
08 February 2024 - 16:10

Zekerrrrsss!! Dat hoop ik ook!

cornelia  kegge
cornelia kegge
08 February 2024 - 13:54

Lander, krijgt Flaine ook nog wat sneeuw van betekenis?

reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
08 February 2024 - 13:57

Ik ben zoooo benieuwd hoe het in Saalbach zal zijn (vanaf volgende week zaterdag). Ik verwacht geen reactie hoor, moet dit alleen even van mij afschrijven hahaha....

reageer
Stiba
Stiba
08 February 2024 - 14:52

Hoi hoi, Morgenavond vertrekken wij met het gezin richting Mayrhofen .(vanuit Belgie) Hoe zal de weg ernaartoe zijn ? Moeten we rekening houden met sneeuw onderweg ? En wat zijn de sneeuwverwachtingen voor volgende week ? Ik zal dagelijks foto's plaatsen met wat uitleg erbij 😉 Alvast bedankt, Stijn.

reageer
Jolanda Bakker
Jolanda Bakker
08 February 2024 - 15:03

Goedemiddag, ik ben benieuwd hoe de omstandigheden on Samoëns zijn nu. Vorig jaar moeste we annuleren ivm te weinig sneeuw, komende dagen valt er wel wat sneeuw maar de webcams geven niet zo'n fraai beeld. Iemand nu in Le grand massif die me meer kan vertellen?

reageer
annet groot
annet groot
08 February 2024 - 18:18

wij zijn in les carroz. in dorp geen sneeuw maar dalafdaling nog mogelijk. bij Flaine 1e 4 dagen nog prima tedoen, vanacht regen gehad dus vandaag waren de pistes erg zwaar

Monique Van der leij
Monique Van der leij
08 February 2024 - 15:22

Komt er in de week vanaf 17 febr nog wat sneeuw in kirchberg / westendorf

reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
08 February 2024 - 16:04

Ik kwam zojuist deze foto op TikTok tegen. Weet niet of het waar is maar volgens de datum wel. Werd wel gesproken dat je pistes voldoende sneeuw hebben.

Reactie #129604 op weerbericht reageer
Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
08 February 2024 - 16:20

Er is een hoop sensatie journalistiek, Vele mensen zeggen maar dat het superslecht is en ja er zijn gebieden waar het beter kan en lagere delen maar al met al geen slecht seizoen dit

P O
P O
08 February 2024 - 18:53

Het is een paar weken super geweest maar de laatste weken is het gewoon drama op de lager gelegen afdalingen in Oostenrijk (en dat zijn er veel) Papsneeuw of een witte slinger. Heeft helaas niks met sensatie te maken. Elk gebied heeft +10 webcams dus duidelijk te zien. Maar 24uur sneeuwval kan alles weer veranderen.❄️👊

J K
J K
08 February 2024 - 21:11

Ik geloof dit wel hoor, laaggelegen zuidhellingen die geen pistes zijn zullen er overal wel zo bij liggen

Kristel de Haas
Kristel de Haas
08 February 2024 - 23:17

In dit gebied zijn de hellingen op het zuiden altijd snel groen. Ik ben vaak in het gebied geweest en vrijwel altijd wel groene zuidhellingen. Maar ze zijn daar er goed in om de witte banen te onderhouden.

Gijs X
Gijs X
08 February 2024 - 16:47

Na zes zonnige dagen staat er sneeuw op het programma voor morgen! 🌨️ Spannend of de sneeuwgrens zal vallen in het dorp. Hopelijk wordt het morgen een prachtig wit wonderland hier! ❄️ Sinds vandaag ook behoorlijk druk. En nee geen Nederlanders maar veel Scandinavisch en ook Oost Europeanen. De Dolomieten is ontdekt Gerda ;-)

Reactie #129609 op weerbericht reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
08 February 2024 - 17:11

Was er al bang voor Gijs😘 We waren zo’n 10 jaar geleden in Madonna di campilo en toen al hoorden we giga veel Pools om ons heen. En tijdens de afgelopen vakantie hoorden we op de Seiser ook veel oost europeanen. In de lift heb ik ook gesproken met twee amerikanen, die ieder jaar naar de Dolomieten gaan. Volgens hen was dat voor hun voordeliger dan naar Aspen of een ander amerikaans skigebied te gaan te gaan.

Gijs X
Gijs X
08 February 2024 - 17:46

Gerda wj gaan volgend jaar Sierra Nevada uitproberen wij gaan verhuizen naar Spanje en het is straks maar 90 minuten rijden. En het blijkt ook nog eens goedkoop te zijn te vliegen van Malaga naar Verona, dus gaan we Italie nog geen gedag zeggen.

Gerda Hensen
Gerda Hensen
08 February 2024 - 19:06

Gijs, wat een spannend avontuur. Tegen die tijd, zijn we benieuwd naar jouw ervaringen.

Suzanne Rutten
Suzanne Rutten
08 February 2024 - 20:35

Sierra Nevada is heel tof Gijs! Heb twee jaar in Granada gewoond en had uitzicht op de pistes vanaf ons dakterras. Leuk gevarieerd gebied en met de juiste weersomstandigheden kun je Afrika zien liggen vanaf de piste! Hier een toffe foto van die tijd, om je nog enthousiaster te maken 🤗

Reactie #129626 op weerbericht
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
08 February 2024 - 21:12

Prachtige foto! 👌

Stefan Kaptein
Stefan Kaptein
08 February 2024 - 22:03

Ik heb er geskied toen ik met de marine in Malaga lag met het fregat, maar dan hebben we het over 1998. Was vet gaaf skiën daar en bijzondere sneeuw kwaliteit, voelde een beetje als de kunstsneeuw uit de kanonnen van nu.

Leen Zwart
Leen Zwart
08 February 2024 - 23:43

Wooow, prachtig plaatje vd Sierra!!

Henk Jongkind
Henk Jongkind
08 February 2024 - 17:08

Bij het uitstappen van de gondel vanmorgen om 08.00 iets gesneeuwd in Hochzillertal. Temperatuur rond de middag plus 12C. boven. Morgen nog zo´n dag en dan gelukkig kouder. Wellicht dat de sneeuwkanonnen weer aangezet kunnen worden, want volgens de locals wordt hier volgende week maar weinig sneeuw verwacht. Vanmorgen pistes nog ok maar na de lunch gleed de sneeuw toch veel minder, ondanks een recente waxbeurt van de ski´s.

reageer
Gertjan  Heuver
Gertjan Heuver
08 February 2024 - 17:45

Das te hopen dat het kouder wordt,kunnen de hoezen van de kanonnen (waarom zijn die ingepakt “eigenlijk”??)

Gert-Jan C.
Gert-Jan C.
08 February 2024 - 19:44

Het is echt een brei de pistes. Natte hopen sneeuw die he afremmen en waar je door moet. Kost energie

John Hebing
John Hebing
08 February 2024 - 18:09

Deze week in de Dolomieten was de sneeuw nog erg goed ondanks 5 dagen volle bak zon . Op de lage gebieden in de zon was het ‘s middags wel wat papperig, verse natuursneeuw is wel gewenst en onderweg lees ik!

reageer
Gijs X
Gijs X
08 February 2024 - 19:03

Helemaal waar

Reactie #129619 op weerbericht
Michael  Cassiano
Michael Cassiano
08 February 2024 - 19:39

Afdaling Goldknopf richting Florian?

Steve De Meester
Steve De Meester
08 February 2024 - 19:38

Morgennacht richting Livigno voor een weekje skiën! Ziet er goed uit: dit weekend een kleine 40 cm extra sneeuw en dan vanaf maandag terug kouder en zo te zien toch wat ☀️-dagen. Altijd spannend maar altijd fijn gevoel als het goed uitdraait natuurlijk. Twee weken geleden zat ik nog in Les Sybelles waar het ijzig werd, ik hoop ook daar sneeuw van betekenis! Eerste keer Livigno, ik ben benieuwd!

reageer
Rik
Rik
08 February 2024 - 19:50

De operationele run van ECMWF lijkt ineens de kou te beperken tot enkel de maandag (en dan in het weekend opnieuw meer kou). Hopelijk zet die trend niet door.

reageer
Harry Verduin
Harry Verduin
08 February 2024 - 20:05

allé zuidstau, begin er aan !

reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
08 February 2024 - 22:56

Trieste boel allemaal hoe snel het gaat met de opwarming. Het ene na het andere warmte record gaat aan diggelen. Opwarming gaat in hoog tempo door.

reageer
Black Head
Black Head
08 February 2024 - 23:06

Ja, natuurlijk....

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.