Ook vandaag nog zacht en zonnig

7 februari 2024 - 7:55

De Alpen lagen de voorbije dagen onder de invloed van hogedruk en dat blijft ook vandaag nog zo. Weinig verandering dus aan het weerbeeld dat vooral gekenmerkt wordt door zon en hoge temperaturen. Vanavond en vannacht komt de langverwachte omslag er dan aan. Eerst nog maar een beetje, maar de komende dagen met meer neerslaggeweld en temperatuurrollercoasters. 


De situatie op veel lager gelegen plaatsen in de Alpen momenteel. Weinig sneeuw, maar de pistes zijn nog oké. @LiveUpdates


Witte lijnen in een groen landschap. @LiveUpdates


Hogerop zijn de pistes nog prima. @LiveUpdates

Ook vandaag nog droog, vaak zonnig en zacht
Voor vandaag heb ik nog niet veel "nieuw weer" in petto. De Alpen blijven nog steeds onder de invloed van hogedruk met droog en zacht weer. De zon is alweer van de partij en zal het grootste deel van de dag voor haar rekening nemen. Er passeren soms wel wat meer middelhoge en hoge wolkenvelden, maar de nadruk ligt wel op de zon. De centrale zuidkant heeft wel wat last van hochnebel in de lijzijde van de Alpen. De nulgradengrens ligt, zeker vergeleken met de voorbije dagen, een beetje lager met waarden rond 2000-2200 m aan de west- en noordkant en rond 2400-2600 m aan de zuidkant. De westenwind spant zeker aan de noordkant van de Alpen wel verder aan. Gisteren waaide deze vrij krachtig, vandaag al krachtig in de bergen. Aan de zuidkant blijft het nog rustiger. 


De Alpen liggen nog steeds onder de invloed van hogedruk. Fronten bevinden zich ten (noord)westen. @KNMI

Vannacht wat regen en sneeuw vanaf het westen, morgen droger
Vanavond betrekt het snel vanaf het westen en noordwesten. Vervolgens zet de eerste neerslag vanaf ca. 20-21 u in aan de voorzijde van de Franse Alpen. Deze neerslag breidt dan in de loop van de nacht uit naar het oosten langs de noordkant. Het zwaartepunt, de meeste neerslag, is wel voor het westen en noordwesten. De sneeuwgrens ligt eerst rond 1400 m (Inner Alpien enkele honderden meters lager). Tegen morgenochtend stijgt de sneeuwgrens tot gemiddeld 1800 m (warmtefront voert weer mildere lucht aan) en tot 1400 m Inner-Alpien. In de Westelijke Alpen valt er tot en met morgenochtend 10-20 cm op 2000 m, in de meest blootgestelde westelijke gebieden (zoals Mont Blanc) kan tot 30 cm sneeuw vallen. In de Zwitserse Alpen valt aan de noordkant 10-15 cm (Inner-Alpien wat minder) en tot 20-30 cm in het Berner Oberland. Het oosten van Zwitserland en de Oostenrijke Vorarlberg krijgt 5-15 cm. Ten oosten van de Vorarlberg blijven de neerslaghoeveelheden zeer beperkt. Aan de zuidkant blijft het droog met brede opklaringen. 


Een neerslagfront met regen en sneeuw botst vannacht vanaf het noordwesten op de Alpen. 

Morgenvoormiddag is het aan de noordkant nog overwegend grijs met nog wat verspreide neerslag. De sneeuwgrens ligt daarbij hoog, tussen 1800 en 2000 m. Na de middag wordt aan de noordkant overal droog met opklaringen. Ten zuiden van de hoofdkam is van neerslag (nog) geen sprake. Hier blijft het ook morgen nog droog. De aangevoerde lucht is nog steeds van zachte origine waardoor de nulgradengrens uitkomt rond 2500 m. 

Vrijdag opkomende Südstau
Tijdens de nacht op vrijdag richt de luchtstroming zich zuid-noord op de Alpen. De Südstau fase zal dan beginnen met eerst wolken die zich ophopen langs de zuidkant en vervolgens neerslag die ontstaat. De sneeuwgrens ligt daarbij rond 1500-1600 m, lokaal wat lager door de gekende isothermische verschijnselen (luchtkolom koelt af). Vrijdagoverdag valt er langs de quasi hele zuidkant langdurige neerslag. Het zwaartepunt ligt waarschijnlijk in de centrale zuidkant met daar behoorlijk hoge neerslagintensiteiten (50 cm mogelijk tegen vrijdagavond). Overdag blijft de sneeuwgrens rond 1500 m schommelen. In de Zuidwestelijke Alpen (Alpes Maritimes) is het ook bewolkt met neerslag, elders in de Westelijke Alpen is het overwegend droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. Elders aan de noordkant blijft het droog met veel hoge/middelhoge wolken en ook wat zon. Hier liggen de temperaturen in de föhn-lucht markant hoger. 


Vrijdag begint een langdurige Südstau-fase. @Wetteronline

Wisselvallig en turbulent weekend
Zaterdag verandert er weinig aan het weerbeeld. De gehele zuidkant en de Alpes Maritimes hebben te maken met langdurige neerslag. De lucht is wel iets koeler waardoor de sneeuwgrens een beetje kan zakken, tot 1400 m. Op zaterdag lijkt 30-50 cm sneeuw op en boven 1500 m op veel plaatsen aan de zuidkant mogelijk. De Westelijke en Noordelijke Alpen houden het zaterdag droog met wolkenvelden en föhn-opklaringen. Door de sterke zuidföhn kan de nulgradengrens in het zuiden van Duitsland zaterdag stijgen tot 2600 m. Tegen zaterdagavond bereikt een koufront de Alpen vanaf het zuidwesten. Dit front trekt tijdens de nacht op zondag en zondag overdag van west naar oost over de Alpen. Er kan daarbij wat sneeuw vallen, al blijven de neerslaghoeveelheden waarschijnlijk eerder beperkt. Door het binnenstromen van koudere lucht zakt de sneeuwgrens zondag tot 1000 m. Het koufront brengt zondag ook een einde aan de Südstau fase. 


Aan de zuidkant kan de komende dagen veel neerslag vallen. 


GFS is zeer scheutig met de sneeuw de komende 5 dagen. 

Volgende week stabieler?
Volgende week tonen de meeste weermodellen toenemende hogedrukinvloed. Dat betekent een overgang naar weer wat rustiger en droger weer met ruimte voor de zon. Als de as van de hogedruk ten westen van de Alpen komt te liggen, zoals de meeste weermodellen nu tonen, blijft het eerder koud. Indien de as ten oosten van de Alpen komt te liggen, wordt het opnieuw zachter. 

Een fijne dag! :) Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

36 reacties
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
07 February 2024 - 01:40

WINACTIE Val Thorens! Met korting naar de DUTCHWEEK Val Thorens? Boek jouw wintersportvakantie bij Summit Travel vóór 12 februari en maak kans op 2 gratis skipassen en 2x materiaalhuur t.w.v. € 750,-. Bekijk het aanbod: bit.ly/488c74f

reageer
Xavier Delvael
Xavier Delvael
07 February 2024 - 08:09

Dat is toch allemaal heel spannend. Mijn anti-stress pillekes zijn weeral bijna op... Is Kaltenbach en het zillertal bij de "inner- alpen" gerekend? Of eerder de noordkant

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 08:15

Oostelijke Alpen, beetje inner-Alpien. Droog daar komende dagen (tot zondag)

Xavier Delvael
Xavier Delvael
07 February 2024 - 08:16

Thanks Lander, snel nog een pilleke...

Marcel Schoonderwoerd
Marcel Schoonderwoerd
08 February 2024 - 07:34

Over het sneeuw in Kaltenbach hoef je je geen zorgen te maken, hoogstwaarschijnlijk ligt er in het dal geen sneeuw. Op de berg ligt er daarentegen genoeg. In winter 2022-2023 lag er op de berg genoeg om er goed van te kunnen skiën. Dan zal er nu al helemaal genoeg liggen.

Davy De noo
Davy De noo
07 February 2024 - 08:10

Hellow Merci voor het dagelijkse weerpraatje Hoe word het vanaf zaterdag in het zillertal? Grtjs

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 08:15

Oostelijke Alpen, zie weerbericht

Jill Crijns
Jill Crijns
07 February 2024 - 09:13

Toch staat bij het weerbericht voor mayrhofen aardig wat sneeuw... laten we hopen dat ze nog net mooi wat wit mee krijgen... 🙏

Robin K
Robin K
07 February 2024 - 08:17

Mogguh Lander, Hoe zit het met Flachau? Die lijkt net te noordelijk te liggen voor sneeuw van betekenis?

reageer
Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
07 February 2024 - 08:19

Flachau zijn de condities nog perfect tot in het dal.

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
07 February 2024 - 14:02

Dieter, zijn al je foto’s gister van omg Flachau? Ziet er zeker nog super goed uit. Op webcams zie je niet veel. Het zijn er maar twee voor Flachau

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
07 February 2024 - 18:29

Ja allemaal van gisterenmiddag. Ik was een dagje in Filzmoos!

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
07 February 2024 - 18:30

Ja die zijn van gisterenmiddag. Ik was een dagje in Filzmoos!

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
07 February 2024 - 18:33

@joeriSnowboard Zauchensee ook prima condities! Dat is ook verbonden met Flachau. De andere kant richting Wagrain kan ik niet zeggen want dat heb ik niet gezien. Kon het niet zien vanop die plaats.

Robin K
Robin K
07 February 2024 - 08:22

Top bedankt

reageer
Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
07 February 2024 - 08:42

In het weerbericht van gisteren kan je het zien op één van mij foto’s. 😎⛷️😉

Els Achter
Els Achter
07 February 2024 - 08:26

Bedankt Lander, erg spannend inderdaad. Wij vertrekken eind volgende week naar Waidring. Hoop dat de weermodellen ons goed gezind zijn en dat het koud blijft. Is er toevallig iemand daar nu die een update kan geven over de condities?

reageer
Nicole Dijkstra
Nicole Dijkstra
07 February 2024 - 08:48

Vrienden van ons zitten er nu, de pistes zijn nog goed op de Steinplatte. Wij gaan volgende week naar Reit im Winkl dus volgend het ook op de voet!😀

Els Achter
Els Achter
07 February 2024 - 08:52

Dank je Nicole. Hopen dat de sneeuw daar ook gaat vallen en dan wat lager dan 1500 meter 🍀. Veel plezier volgende week en stuur je af en toe wat foto’s?

Nicole Dijkstra
Nicole Dijkstra
07 February 2024 - 09:30

Zekers! Zininin!🎿

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
07 February 2024 - 15:53

'Zininin'...Leo Alkemade, grappige kerel : - )))

Peter L
Peter L
07 February 2024 - 08:38

Saas fee… we komen ❄️☃️🌨️ Geen krokussen te zien…🪻en geen gras 🌱

reageer
Anna Comico
Anna Comico
07 February 2024 - 17:26

Jaaa ❄️ nog even lekker een dump van een meter erbij! Heerlijk vooruitzicht 😊

Simone B.
Simone B.
07 February 2024 - 08:42

Goedemorgen. Wij vertrekken aanstaande Dinsdag naar Mittelberg. Noordelijke Alpen toch? Verwacht je daar nog wat centimeters nieuwe sneeuw?🙏

reageer
Harm
Harm
07 February 2024 - 08:53

Dat kun je hier toch exact bekijken? bit.ly/42LTEcN

Marcel W
Marcel W
07 February 2024 - 08:44

Kan je al wat zeggen over mijn vraag van gisteren Lander?😬 Wat betreft reizen Lander, wij zouden zondag vertrekken naar Folgaria maar hebben nu besloten alvast zaterdag middag te gaan rijden tot hopelijk dichtbij München en daar overnacht en dan zondag de laatste 5uurtjes, als ik het bericht goed lees dan hoeven we zaterdagmiddag tot aan München nog geen problemen op de weg te verwachten toch? Wellicht zondagmorgen een beetje maar daar lees ik dat het koudefront de Sudstau zal stoppen dus dan hopelijk ook geen problemen met aanrijden, dank voor je antwoord alvast

reageer
Peter L
Peter L
07 February 2024 - 08:47

Lander fungeert nu ook als verkeersdienst? Hoe vaak bent u al richting de alpen gereden?

Marcel W
Marcel W
07 February 2024 - 08:57

Heel vaak gaat mij het weer om de aanrij dagen dit weekend, er zullen velen richting Alpen gaan daar het Zuiden de voorjaarsvakantie heeft toch

Harm
Harm
07 February 2024 - 09:16

Zondag heb je regen in de dalen ten zuiden van de Brennerpas, zo lijkt het.

Steph Priem
Steph Priem
07 February 2024 - 09:23

Marcel, hoe, waar en wanneer zijn geweldige indicatoren maar vertrekken en skiën in krokus- of voorjaarsverlof heeft nu eenmaal het nadeel dat je niet alleen bent. Ondergaan en rustig blijven is de boodschap of gewoon niet gaan skiën in februari maar met kinderen of als leerkracht is dit moeilijk 😉.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
07 February 2024 - 11:48

@@ Marcel W Zowel zat/zon in ( D) droog wolken/zon. In Tirol op zat. droog wolken /zon. Op zondag in N- Tirol beetje 🌧️ boven 1100-1700 m ❄️. Op zat + zon in Sud Tirol 🌧️🌧️ en sneeuwgrens weet ik niet ( vermoedelijk 1500 m) Goeie Reis fijne VK 👍

Marcel W
Marcel W
07 February 2024 - 13:04

Dank je! Dat is dus prima 😊 laat de sneeuw maar komen dan

Marcel W
Marcel W
07 February 2024 - 08:46

Wat sneeuw betreft ziet er goed uit voor ons zo te zien en vanaf maandag weer opklaringen met kans op zon toch? Zou fantastisch zijn natuurlijk pak nieuwe verse sneeuw en daarna de zon, droom scenario toch😊👍

reageer
Gaston Bisschops
Gaston Bisschops
07 February 2024 - 08:58

Dank voor weerbericht. Dus weinig signalen op sneeuw in de lagere skigebieden in de noordoostelijke Alpen, als ik het goed begrijp? Jammer, hopelijk wel wat kou en hopen op goede pistenbereiders.

reageer
Kaas Met Gaten
Kaas Met Gaten
07 February 2024 - 09:14

Aostavallei krijgt een flinke laag, begrijp ik?

reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
07 February 2024 - 09:23

Volgende week vrijdag naar Saalbach...boven zullen de pistes wel redelijk zijn maar nieuwe sneeuw en kou staan hoog op mijn verlanglijstje!

reageer
Chris Ski
Chris Ski
07 February 2024 - 09:59

Ja, wij ook die kant op, maar lijkt nog niet veel nieuwe sneeuw te komen daar helaas

Jolanda L
Jolanda L
07 February 2024 - 12:22

Wij gaan ook volgende week zaterdag naar Saalbach, gezellig. Nu nog hard duimen voor meer kou en wat sneeuw… Anders blijven we gewoon hoger op de berg…

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
07 February 2024 - 15:54

We gaan ons wel vermaken, mooi gebied. En het is altijd fijn om in de alpen te zijn : - )))

Tim Morshuis
Tim Morshuis
07 February 2024 - 09:49

Arghh, ik ben in de war jongens. Wat kan ik nu verwachten voor Fiss?

reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
07 February 2024 - 13:03

Lees als Inner Alpen

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 10:15

Ik snap dat het weerbericht voor volgende week nog niet helemaal duidelijk is, maar dat komt ook nog door de grote onzekerheid. Nog even afwachten. Eerst de sneeuw/regen vannacht, dan de Sudstau, dan pas het koufront, en dan pas het weerbeeld volgende week. Actie genoeg!

reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
07 February 2024 - 15:54

Haha, rollercoaster!

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 10:27

De onduidelijkheid voor volgende week is een resultaat van de onzekerheid. Komende dagen zal dat wel verbeteren. Eerst de sneeuw/regen komende nacht, dan de Sudstau (vrijdag - zaterdag), dan het koufront (zondag), en dan pas volgende week ;)

reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
07 February 2024 - 13:04

@Lander, van welke site halen jullie die mooie weerkaarten?

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 13:27

De welke? WXCharts of Wetterzentrale

Leen Biberwier
Leen Biberwier
07 February 2024 - 13:28

Joerie, www.wetterzentrale.de

Harry Verduin
Harry Verduin
07 February 2024 - 13:59

is heel duidelijk hoor Lander.

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
07 February 2024 - 13:59

@ Lander WXcharts. Die andere had ik gister een link van gehad.

Desiree Schreuders
Desiree Schreuders
07 February 2024 - 10:59

Hoi! is er iemand in Maria Alm? Hoe liggen de pistes erbij?

reageer
Nelis V
Nelis V
07 February 2024 - 11:20

Beste weermannen, wat betekend de 2m Temp. in de weermodellen?

reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
07 February 2024 - 13:19

Nabij grond, dus laag vermoed ik

Gert Olbertijn
Gert Olbertijn
07 February 2024 - 19:13

Dat betekent de verwachte temperatuur op normale waarnemingshoogte van 2 meter boven het maaiveld.

Ariën Beersma
Ariën Beersma
07 February 2024 - 11:38

Zon in Altenmarkt im Pongau m

Reactie #129484 op weerbericht reageer
Ariën Beersma
Ariën Beersma
07 February 2024 - 11:39

Camping Passrucker

Reactie #129485 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
07 February 2024 - 12:19

Ook prachtig. Wintersport met eigen huis mee. Geweldig en geniet in de heerlijke Alpen natuur. 👍👍

Gertjan Heuver
Gertjan Heuver
07 February 2024 - 12:55

Mooi hoor,met deze temperaturen 🙈wil dat prima

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
07 February 2024 - 13:05

Heerlijk genieten in het zonnetje.

Kaas Met Gaten
Kaas Met Gaten
07 February 2024 - 15:54

Die Hollanders toch

Mieke J.
Mieke J.
07 February 2024 - 12:27

☀️ goed vertoeven daar!

reageer
Rob Van Elen
Rob Van Elen
07 February 2024 - 13:34

Ik hoop voor iedereen die volgende week gaat dat het allemaal goed is.We mogen blij zijn met die gigantische sneeuwval van December anders was het nu wel anders. Ik ben in Maart weer aan de beurt dus heb nog even.

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
07 February 2024 - 14:45

Idd Rob. De enorme ❄️-val eind nov en dec ( verschillende keren) daar teren we nu nog op. Kun je nagaan hoeveel het toen was !! 👍❄️❄️

Gijs X
Gijs X
07 February 2024 - 14:03

Vandaag dagje Seiseralm. En weer fantastisch weer en super pisten.

Reactie #129502 op weerbericht reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
07 February 2024 - 15:55

Mooi hoor : - )

Gijs X
Gijs X
07 February 2024 - 14:17

Vandaag dagje Seiseralm. En weer fantastisch weer en super pisten.

reageer
PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
07 February 2024 - 14:27

Ja wat een mooi skigebied is het daar hè Gijs , en dat de pistes er ook zo mooi nog bij liggen met dit warme winterweer is toch wel een staaltje meesterwerk van de Italianen 👍maar als alles doorzet dan komt er vanaf het weekend een flink portie sneeuw bij in de Dolomieten, ik duim er voor . 👉❄️🌨️🌨️🏔️⛷️👍

Gerda Hensen
Gerda Hensen
07 February 2024 - 14:40

Gijs, als je maar belooft dat je het niet verder verteld 😘

Michael Cassiano
Michael Cassiano
07 February 2024 - 14:50

Ja Gijs, de Dolo's laten je nooit in de steek 😉 Het scheelt ook dat het 's nachts aardig vriest en overdag niet te ver boven nul is. Hadden wij 2 weken geleden precies hetzelfde. Daarbij opgeteld de fantastische piste preparatie van de Italianen. Veel plezier nog.

Gijs X
Gijs X
07 February 2024 - 16:27

Ik merkte wel dat er meer Nederlanders zijn op de Seiseralm dan in de rest van de regio. Zelf zitten wij in Selva en vinden wij een fijne uitvalbasis om alle uithoeken aan te skiën. Het niet verder vertellen denk ik dat je dat moet richten aan de rest van Europa. Ik weet niet hoeveel talen ik deze dagen heb gehoord. Van soort Russisch, Sloveens, Spaans, Scandinavisch, Kroatisch en noem maar op. De Dolomieten zijn helaas ontdekt door velen.

Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
07 February 2024 - 17:28

Iedereen daarheen

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 14:35

Weer winter in Winterberg :)

Reactie #129505 op weerbericht reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 14:35

Beetje verse sneeuw

Reactie #129506 op weerbericht reageer
Gertjan Board & Ski
Gertjan Board & Ski
07 February 2024 - 14:50

Beste Lander, Ook wij checken hier continue je weerberichten…want we gaan naar Ellmau. Bij welk soort “alpen” reken je dit gebied? Dank alvast voor je antwoord.

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 14:53

Oostelijke Noord-Alpen :)

Gertjan Board & Ski
Gertjan Board & Ski
08 February 2024 - 12:38

Gaan we die onthouden haha. Top!

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
07 February 2024 - 14:58

@Lander wat is het verschil tussen deze twee modellen, ECMWF ENS en ECMWF HRES?

Reactie #129512 op weerbericht reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
07 February 2024 - 14:58

Reactie #129513 op weerbericht
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 15:08

Ensemble gemiddelde (van alle runs het gemiddelde) vs de HRES (run met de hoogste resolutie, 1 run)

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
07 February 2024 - 15:09

Bedankt. Dan is het kijken op het gemiddelde beter dan op 1 run?

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
07 February 2024 - 16:50

Op de lange termijn wel ja :)

Ate N
Ate N
07 February 2024 - 15:22

Vanuit Gerlizen is perfect te zien hoe de opkomende wolken vanaf de zuidkant tegen worden gehouden door de karawanken. Schitterende uitzichten hier.

Reactie #129516 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
07 February 2024 - 15:47

👌👌

Gijs X
Gijs X
07 February 2024 - 18:53

Hier in de zuidalpen hetzelfde beeld vandaag

Reactie #129533 op weerbericht
Erwin van Leeuwen
Erwin van Leeuwen
07 February 2024 - 17:15

Vandaag prima condities in de Zillertal Arena!

Reactie #129525 op weerbericht reageer
Gertjan Heuver
Gertjan Heuver
07 February 2024 - 17:19

Klopt,boven op 2500 m ist super maar onder in Zell ist wel anders🙈

Erwin van Leeuwen
Erwin van Leeuwen
07 February 2024 - 18:09

Beste Gertjan, ja Zell ligt op ~ 600 m. Je moet wel 1000 m hoger zijn. Daar waren de condities goed. Dalafdaling naar Zell na een dag fijn skiën is zeker niet aan te raden.

reageer
Xavier Delvael
Xavier Delvael
07 February 2024 - 19:01

Dus prima skiën tussen 1600 en de top? Ik ga zondag met kleinzoon en die is nog niet zo zeker op ijs en papsneeuw

Gertjan Heuver
Gertjan Heuver
07 February 2024 - 20:04

‘s morgens op tijd op de piste tot 1 uur(2 uur)daarna terrasje pakken 😉

Gertjan Heuver
Gertjan Heuver
07 February 2024 - 20:17

Veel plezier toegewenst met je kleinzoon ⛷️⛷️

Xavier Delvael
Xavier Delvael
08 February 2024 - 07:34

👍👍

cornelia kegge
cornelia kegge
07 February 2024 - 20:14

Lander, gaat er nog wat sneeuw vallen in Haute Savoie, Flaine en zo?

reageer
Les Menuires
Les Menuires
07 February 2024 - 20:31

Voor de moment ligt aan het sneeuwen in Les Menuires. Condities boven zijn nog top, aan het einde van de dag is het de laatste 200m van de dalafdaling iets minder. Maar allemaal nog goed doenbaar.

reageer
Hans Hindriks
Hans Hindriks
07 February 2024 - 21:23

Live update vanuit La Plagne: Het sneeuwt!!! ❄️❄️❄️❄️

reageer
Sven dolo
Sven dolo
07 February 2024 - 21:56

Prachtig vanmorgen vanaf Lagazuoi, met hochnebel in bijna alle dalen van de Dolomieten

Reactie #129542 op weerbericht reageer
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
08 February 2024 - 08:20

Heel mooi!!

Jorg K
Jorg K
08 February 2024 - 10:01

Mooi weerbericht. Hopelijk nog wat verse sneeuw voor de Zell am See regio. @SN; wat denken jullie? Valt er nog wat van betekenis daar? Vraagje: Normaliter rijden we na een overnachting in Munchen op zaterdag altijd lekker binnendoor, via Chiemsee e.d.. Nu hoor ik dat ‘sluipverkeer’ door Inzell of Reit am Winkl wordt beboet. Klopt dat? Iemand die meer weet?

reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.