Meeste zon in het zuidwesten

5 februari 2024 - 6:58

Het noordoostelijk Alpengebied is vandaag gevoeliger voor wat meer wolkenvelden. Het zogenaamde polaire front sleept van Schotland via het noorden van Duitsland richting Tsjechië. De bijbehorende bewolking schampt in de ochtend het noordoosten van Oostenrijk. Er staat hier tevens meer wind. Vooral rond de noordoostelijke hoofdkam kan de wind af en toe nog even flink uithalen. Verder westwaarts komt de zon er duidelijk wat beter bij. Dit lukt het beste in de Franse Alpen, rond Aosta en de Wallischer Alpen. De wind waait in deze gebieden tevens wat minder, maar rond de hoofdkam kan hij op hoogte nog steeds af en toe behoorlijk uithalen. In de valleien rond de Savoie kan tijdens de nacht ontstane mist lokaal wat hardnekkig zijn. De vorstgrens loopt vandaag uiteen van rond de 2700 à 3000 meter in Oostenrijk, 2800 à 3100 meter in de Dolomieten tot 3000 à 3500 meter in het zuidwestelijk Alpengebied.


Les Menuires @Live Updates


Steinhaus @Live Updates


La Toussuire @Live Updates

Dinsdag volgt opnieuw een tamelijk zachte dag. In het westelijk Alpengebied stroomt op hoogte wat vochtigere lucht binnen. Er ontstaat hierdoor iets meer bewolking, maar het blijft overwegend droog. In het noordoosten is de luchtmassa duidelijk wat droger. Daardoor komt de zon er hier wat beter bij. Dit geldt ook voor de Dolomieten.
Woensdag koelt het vanuit het noordwesten langzaam iets af. De temperatuur op 2000 meter ligt dan ongeveer tussen de 0 en 3 graden C. Zon en overtrekkende wolkenvelden wisselen elkaar af. Later in de middag wordt de bewolking in het noordwestelijk Alpengebied dikker. Ik verwacht in de avond in het noordwesten, de Westelijke Bayerische Alpen en centrale noordzijde lokaal enkele regen en / of sneeuwbuien / sneeuwgrens rond de 1500 meter. Donderdagochtend valt er aan de oostelijke noordzijde lokaal nog een regen of sneeuwbui. In de Franse Alpen en hele zuidkant blijft het gewoon droog met een mix van wolken en zon.


Donderdag tijdelijk zachter. De koudere lucht boven het noorden van Nederland en Duitsland wordt naar het noorden verdreven. Op dit scherp begrensde frontvlak valt plaatselijk wat natte sneeuw.

Opkomende Sudstau!
De sneeuwfase voor de Franse Alpen en vooral zuidzijde is nog steeds prominent aanwezig. De kern van een hoogtetrog ligt dan boven de Zuid Ierse Zee. Deze breidt zijn invloed overduidelijk in zuidoostelijke richting naar het westelijk Alpengebied uit. De wind zit dan strak in de zuidwesthoek waarmee zeer vochtige en tevens wat koelere lucht het zuidwestelijke Alpengebied gaat beïnvloeden. Dit gaat vrijdagavond gepaard met opkomende regen en sneeuw. De hamvraag is natuurlijk: wat doet de sneeuwgrens? Dit is een zeer lastig te beantwoorden vraag. Deze ligt vrijdag ergens rond de 1500 à 1600 meter. Zaterdag daalt hij hoogstwaarschijnlijk in de Franse Alpen en zuiden van Zwitserland naar ongeveer 1000 meter. Deze keer is de noordzijde door föhn dan wat meer wetterbegünstigt.

Vanaf zondagavond is er dan uiteindelijk ook kans op wat sneeuw voor de Oostenrijkse Inner Alpine en misschien ook westelijke en centrale noordzijde. Deze situatie is echter nog zeer onzeker. Als dit doorzet levert dit maximaal 15 tot hooguit 20cm sneeuw op / sneeuwgrens rond de 1500m. Het zwaartepunt van de sneeuwval ligt deze keer duidelijk op de Franse Alpen, Italiaanse binnenboog / Aosta,  Zwitserse zuidzijde tot aan de Westelijke Dolomieten. Vooral tussen Zermatt in de richting van de Tessiner Alpen valt tot en met maandag misschien lokaal 1,5 meter sneeuw!


Grondweerkaart zaterdag 12.00 uur. In de koudere lucht ontwikkelt zich boven het westelijke Middellandse Zeegebied een secundaire storing. Deze triggert de sneeuwval in de Franse Alpen en zuidkant. Gegenstromlage variant ook nog mogelijk met extra sneeuw impuls voor de Italiaanse binnenboog / Sestriëre / Bardonecchia. @ECMWF

De komende dagen kunnen Lander en ik de verwachting langzaam wat meer gaan fine tunen. Vragen over hoeveel sneeuw en sneeuwgrens zijn in dit stadium nog lastig te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,


Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @WeermanMichael

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

29 reacties
Milan H.
Milan H.
05 February 2024 - 07:23

Als ik het goed begrijp doet het Salzburgerland dus niet mee in de sneeuwdump?

reageer
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
05 February 2024 - 07:26

Klopt

Tim Morshuis
Tim Morshuis
05 February 2024 - 07:38

Fiss ook toch?

Marco Snowboarder
Marco Snowboarder
05 February 2024 - 07:42

Ach als de wint iets anders gaat draaien is het totaal plaatje anders .. hoop gewoon voor alle Alpenlanden een witte krokusvakantie tot ver in de dalen 🗻❄️🌨️🙏

Jan Moens
Jan Moens
05 February 2024 - 07:34

Wij zijn juist terug van Bardonecchia. Het is hoognodig dat er daar sneeuw valt.

reageer
Greet ☀️
Greet ☀️
05 February 2024 - 07:58

Hey Jan, ben je nog in Valmeinier geweest?

Jan Moens
Jan Moens
05 February 2024 - 12:49

Neen Greet, we zijn er niet geraakt.

Adam Caubergs
Adam Caubergs
05 February 2024 - 07:35

Hoe ligt Montgenèvre ten op zichte van de Tessiner Alpen? Enige invloed hier?

reageer
Steph Priem
Steph Priem
05 February 2024 - 09:39

Adam, Montgenevre ligt op een boogscheut van Sestriëre dus die zullen ook de nodige sneeuw ontvangen.

Vincent Craninx
Vincent Craninx
05 February 2024 - 07:37

Goedemorgen Michael, hoe zie je dat voor het Otztal (meer bepaald Vent)? Reken je dat al tot zuiden van de Alpen (grens Italië)? Fijne dag!

reageer
Pieter Klein
Pieter Klein
05 February 2024 - 07:40

Enig zicht op de temperatuur in de periode na de eventuele stau in de zuidwest hoek?

reageer
Black Head
Black Head
05 February 2024 - 07:49

Drama dit seizoen, snel afschrijven, en volgend jaar beter!

reageer
jeroen wintersport
jeroen wintersport
05 February 2024 - 07:56

Afschrijven hoeft niet, het is tot nu toe een super seizoen, sta al sinds november regelmatig op de ski’s.

Greet ☀️
Greet ☀️
05 February 2024 - 07:59

Inderdaad, hoe negatief ben jij zeg! Wij hadden een topweek vorige week ❄️☀️⛷️

Black Head
Black Head
05 February 2024 - 08:03

Waar zat je dan?

L H
L H
05 February 2024 - 08:19

Heb in Val Thorens prima kunnen skiën afgelopen weekend. Wat ik zelf niet meer zou doen is een wintersportvakantie boeken naar een laag gelegen gebied. Risico is tegenwoordig gewoon te groot. In Val Thorens ben ik nog nooit teleurgesteld.

Annemarie Peters
Annemarie Peters
05 February 2024 - 08:31

Twee prima weken gehad met kerst! Heerlijk kunnen skiën. Over 2 weken weer naar Fiss en ik ga er vanuit dat we het dan ook weer prima hebben. T is maar net hoe je erin staat denk ik. Als ik de reacties iedere keer lees hebben de meesten het prima gehad dus om nou te spreken van een drama seizoen…… 🤔

Annemarie de Hoog
Annemarie de Hoog
05 February 2024 - 08:40

Vorig jaar was veel erger

Ate N
Ate N
05 February 2024 - 08:40

Haha op deze manier maak je het voor jezelf wel flink minder leuk. Ik zit al anderhalve week in de Alpen (precies de warme periode) en heb al in een stuk of 7 gebieden aan zowel de noord als zuidzijde van Oostenrijk geskied. De omstandigheden boven de 1400-1500m zijn over het algemeen zeer goed zelfs (ruim boven meerjarig gemiddelde sneeuw) en kwaliteit meer dan prima. Daaronder is de kwaliteit redelijk tot prima afhankelijk per gebied en hoeveel regen er is gevallen eerder. Over het algemeen tot 12:00 tot 13:00 erg goed, daarna wat kaal geschraapt. Overigens zijn de dalen inmiddels vrij groen dus voor het optische aspect mag er zeker verse sneeuw bij. Maar de pistes weten ze echt heel goed te houden hoor.

Ben Van der Weide
Ben Van der Weide
05 February 2024 - 08:47

Inderdaad een vrij negatieve reactie. Vorig week een top week gehad in Zillertal Arena. 2 dagen zon en strak blauw, 1 dag bewolkt, en 2 dagen sneeuw in de bergen. En ja, de dalen zijn groen, maar zelfs sommige dalafdalingen zijn nog open. Al worden die wel slechter. Ik denk dat je weinig zorgen hoeft te maken voor de voorjaarsvakantie!

Coos Posseth
Coos Posseth
05 February 2024 - 09:37

Hoi Ben , waar zat je ? Wij zaten in Mayrhofen . Was een top week

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
05 February 2024 - 09:39

Hallo KH ga jij dit jaar nog skiën ⛷️ en zo ja waar was dat dan : ? of ben je misschien al op skivakantie geweest ? 👉⛷️🤗

Steph Priem
Steph Priem
05 February 2024 - 09:42

KH, dramatisch seizoen? Ondertussen al 2 weken gaan skiën en op de soms te felle wind niks dramatisch meegemaakt 😉

Annemie B
Annemie B
05 February 2024 - 10:17

Ik snap sommige reacties niet, op een wit lint naar beneden skiën is dat wintersport 🙄 Voor ons geen lage gebieden meer (Oostenrijk) over ijsplaten skiën daar pas ik voor! Dan met z'n allen het "hoger" op zoeken is ook geen uitkomst. Schrijf niet, we hebben een top week gehad. Tsja na 12.00 uur in het zonnetje zitten 🤷‍♀️ Maar de pistes zijn bagger. Dat is voor ons geen wintersport! Hopelijk wordt het na volgende week beter ❄️⛷️

Jes H
Jes H
05 February 2024 - 11:01

Wij in Gerlos en daar was het top, tikkie warm misschien voor de tijd van het jaar, maar dan trek je gewoon een laagje minder aan… enne vergeet je zonnebril 😎 niet

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
05 February 2024 - 11:35

Live, geen drama te bespeuren in Kärnten.😉

Reactie #129300 op weerbericht
Greet ☀️
Greet ☀️
05 February 2024 - 12:16

@annemie, wij hebben de hele dag geskied in La Plagne, nikske in de zon zitten, om 9u wachten aan de lift en skiën tot de laatste lift. Dus ja wij hadden een topweek!

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
05 February 2024 - 15:12

🤣🤣🤣🤣jeetje...beetje positief blijven hoor🥳

Black Head
Black Head
05 February 2024 - 16:55

Inderdaad Annemie, al die overdreven positieve opmerkingen hier altijd, terwijl het gewoon naar bagger meurt, oké, ja je bent lekker op vakantie, daar is ook alles mee gezegd!

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
05 February 2024 - 21:53

Dan heb je de verkeerde plaats in Oostenrijk gekozen. VB, Turracherhöhe, Obertauern en Kreischberg. Is het niet baggeren! Niet heel Oostenrijk over de zelfde kam scheren als je er niet woont.

Ben Van der Weide
Ben Van der Weide
06 February 2024 - 08:59

We zaten zelf in Kaltenbach, maar nog wel in Mayrhofen en Gerlos geweest

Gaston Bisschops
Gaston Bisschops
05 February 2024 - 07:57

Niet zo best bericht voor noord-Tirol en Salzburg. Wel nu steeds wat regen, straks geen witte poeder.

reageer
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
05 February 2024 - 08:08

Ben jij klaar voor een onvergetelijke winter? Ontdek ongerepte pistes en talloze freeride-routes in een adembenemend landschap. Meer info: bit.ly/3OvEClw

reageer
Black Head
Black Head
05 February 2024 - 08:14

Greet, waar zat je dan? ....je kan wel lekker positief zijn, heel goed, maar feit is dat het in heel Oostenrijk nu véél te warm is. Dus bovenop heerlijk 'genieten' maar naar beneden is het gewoon naar modder ruikende witte lijntjes in een groen landschap!

reageer
Marco Snowboarder
Marco Snowboarder
05 February 2024 - 08:18

Overal in de wereld is het te warm .. mn vriendjes bij last frontier heli ski in British Columbia hebben ook regen en is het veel te warm .. Japan is nu de place to be .. maar goed winter komt echt nog wel terug. Vorig jaar ook nog 1.5 meter sneeuw gehad hier in Salzburgerland.. het is gewoon een nadeel voor mensen die niet kunnen bepalen wanneer ze naar de sneeuw kunnen van wegen schoolvakanties.. maar wat Marja zegt we hebben een perfecte maanden al gehad.. gewoon een sneeuw dansje doen thuis.. 🙏

Black Head
Black Head
05 February 2024 - 08:25

Idd🤘

Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 08:25

KH. Opmerking 06:16 is een “ dooddoener” die kant noch wal raakt. Tracht uw houding iets te verpositieven. Succes . MvGroet 👍👍

Black Head
Black Head
05 February 2024 - 08:28

Doe me best, maar daar wordt t niet wit van

W.A. Van Buuren
W.A. Van Buuren
05 February 2024 - 08:49

Ik zou gewoon lekker thuis blijven, dan hebben anderen meer ruimte om wel te genieten. Tot nu toe is er meer dan genoeg sneeuw gevallen met prima omstandigheden op de meeste plaatsen. Het kan niet een heel seizoen alleen maar top zijn. Vorig seizoen waren de condities met Pasen op z’n best, dus wie weet wat er nog komt.

Greet ☀️
Greet ☀️
05 February 2024 - 12:17

Wij zaten in La Plagne (Frankrijk) om en rond 2000m hoogte

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
05 February 2024 - 15:13

Onze dochter in Serfaus...en een prima skiweek gehad..

Marjon J
Marjon J
05 February 2024 - 18:55

Waarom zo negatief, terwijl het over de hele linie een prima seizoen is?? Ik sta al vanaf november in de sneeuw, zowel als skilerares als Bergwanderführerin. Hogerop sowieso nog perfecte condities, maar ook bv. de sneeuwschoenwandelingen zijn al vanaf eind november top en goed geboekt. En voor dat laatste hebben we het dus over tochten in het dal cq de zijdalen. De bijgevoegde foto is van een paar dagen geleden, dus ook bij gebrek aan verse sneeuw de laatste weken en ondanks de hoge temperaturen zijn er nog meer dan genoeg prachtige trips in de sneeuw te maken. Dus die suggesties alsof het alleen nog modderhappen en ellende is en dat degenen die hier posten goede condities ‘faken’, ergert me een beetje. Is dat om reacties op te roepen ofzo? Snap dat werkelijk niet 🙈!

Reactie #129339 op weerbericht
Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 19:33

@Marjon 👍👍 zeer juist verwoord. Groetjes uit P-tal ✋

W.A. Van Buuren
W.A. Van Buuren
05 February 2024 - 19:38

Marion, dat zijn de mensen die zomers bij 1 onweersbui ook roepen dat ze 14 dagen slecht weer hebben gehad. Ik kan daar ook slecht tegen.

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
05 February 2024 - 21:55

@marjon Ik volg je volledig! Hier in de Steiermark ook prima pistes.

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
05 February 2024 - 23:25

Ach die mijnheer KH of hoe hij ook mag heten zonder foto zit gewoon de boel hier een beetje op te naaien en tweedracht te zaaien en heeft daar ontzettend veel lol in met zich zelf en is waarschijnlijk zwaar gefrustreerd dat hij geen ideale omstandigheden meemaakt , in zijn ogen moet dan iedereen negatief doen en reageren zoals hij dat doet is gewoon een beetje zielig . Nou ik ga al 30 jaar op wintersport ⛷️ vakantie en heb nog altijd met veel plezier kunnen skiën ⛷️ en dat gaan we nu weer doen. 👉🌨️🏔️🤣🤣🌞⛷️👍

Mc Lange
Mc Lange
05 February 2024 - 08:17

Als dit doorzet, krijgt Saas Fee dat ook een mooie klap mee?

reageer
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
05 February 2024 - 08:24

Volgens mij staat er onderaan het weerbericht dat de komende dagen de sneeuwverwachtingen door Michael en Lander nog worden fine getuned. Denk niet dat het dan nu steeds zin heeft om te vragen hoeveel en waar precies er sneeuw valt. Gewoon weerbericht goed lezen komende dagen.

reageer
Black Head
Black Head
05 February 2024 - 08:26

...dankjewel! Precies dat

Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 08:40

Idd Anita Goedemorgen weer een top dagje ⛷👌 vanochtend -3.

Reactie #129267 op weerbericht
Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 09:26

Pitztal: die Höhe Entscheidet ( is Slogan alhier)

Reactie #129273 op weerbericht
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
05 February 2024 - 10:08

Ziet er mooi uit Bertil, met een lekkere zwarte piste...🫣, veel plezier! 🤗

Edwin R
Edwin R
05 February 2024 - 08:29

Onbewolkte hemel in Kleinwalsertal. Zonnetje komt er aan. Lekker skiën nu en vanmiddag het terras op.

Reactie #129260 op weerbericht reageer
Rik
Rik
05 February 2024 - 08:33

Goedemorgen, bedankt voor het goede weerbericht. Is het verloop van volgende week nog te onvoorspelbaar om te benoemen? Ben vooral benieuwd of ook Oostenrijk nog snel gaat krijgen op lagere hoogte

reageer
Harm
Harm
05 February 2024 - 09:13

Alles verder dan 3/4 dagen vooruit is al onzeker. Het is al heel wat dat ze zich op dit platform wagen aan voorspellingen zo ver vooruit, zegt ook wat over de huidige periode. Even geduld voor de voorspellingen voor na komend weekend..

CJA Hulskamp
CJA Hulskamp
05 February 2024 - 08:42

Net terug van 4 dagen Livigno. Top pistes die aan het eind van de dag nog steeds prima bij liggen. Super brede pistes.

Reactie #129268 op weerbericht reageer
Dennis Sival
Dennis Sival
05 February 2024 - 09:00

Het valt me best mee. Aan het begin van de middag wordt het wel slechter. Maar ik had erger verwacht. Hochfugen en de meeste pistes in het Zillertal liggen hoog genoeg

Reactie #129271 op weerbericht reageer
Gertjan  Heuver
Gertjan Heuver
05 February 2024 - 10:23

Zijn dit weekend terugkomen uit Konigsleiten,viel ons alles mee maar bij terug rijden naar Zell am ziller was daar alles “groen”,men moet op hoogte zitten voor voldoende sneeuw en als er geen sneeuw komt voorzie ik in de crocusvakantie veel drukte aldaar

Gert Olbertijn
Gert Olbertijn
05 February 2024 - 09:39

Goed om positief te blijven en te genieten waar dat kan. Feit is dat de sneeuwsituatie vooral hogerop nog goed is, maar de lager gelegen gebieden hebben gewoon nu veel minder sneeuw dan gemiddeld. Zo realistisch moeten we ook zijn. Kijk maar eens op dit kaartje: whiterisk.ch/fr/conditions/snow-maps/comparative_snow_depth

reageer
J K
J K
05 February 2024 - 10:07

En dit kaartje hebben we eerder deze winter ook wel echt een stuk blauwer uit zien slaan voor de hogere gebieden. Komt daar meer door het uitblijven van meer sneeuw dan het smelten ervan, maar ook dat is natuurlijk niet heel goed voor de condities.

Yvo Soudant
Yvo Soudant
05 February 2024 - 09:46

Krijgen we nog wat sneeuw in Imst komende week??? na 3 groene skivakanties nu wel weer eens toe aan een witte skivakantie.

reageer
Dennis de Vroome
Dennis de Vroome
05 February 2024 - 10:15

Geloof me, niemand kan het echt zeggen voor vlg week. Ik volg al jaren in de winter de berichten. Hier op sneeuwhoog.nl beperken ze zich terecht op korte termijn. Laatste dgn in sommige media heftige verhalen over Wintereinbruch vlg week met kou en sneeuw. Vanmorgen bijna alles van die voorspellingen verdwenen als sneeuw voor de zon..

Leen Zwart
Leen Zwart
06 February 2024 - 00:05

Eerste modellen naar kouder Europa v.a. 14/16 februari. Een graad of 6/8 kouder dan nu. Interessant of eind februari nog een winters karakter gaat krijgen.

Gijs X
Gijs X
05 February 2024 - 09:54

Zojuist. Val Gardena

Reactie #129281 op weerbericht reageer
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
05 February 2024 - 10:05

Dat ziet er prachtig uit Gijs, genieten!❄️⛷️🥂

Harm
Harm
05 February 2024 - 10:43

Je zat behoorlijk in de paniek modus Gijs. Hoe is dat nu je daar zit? ;)

Jaco Zyderveld
Jaco Zyderveld
05 February 2024 - 11:09

Mooi, ik ga vrijdag naar Selva, zin in.

Steph Priem
Steph Priem
05 February 2024 - 11:19

Gijs, super gebied, ski ze ⛷️.

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
05 February 2024 - 11:25

Wat een super mooie foto Gijs en wat een goeie keuze heb jij gemaakt helemaal geweldig daar . 👉🌨️🏔️❄️⛷️🌞🌞👍

Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 13:15

Mooi hoor Gijs. Genieten jullie 👍👍

Gijs X
Gijs X
05 February 2024 - 14:14

Harm. Voorjaar, omstandigheden die je eind maart kan verwachten. Pisten allemaal open en gewoon goed. Uiteraard als je lager komt zeker na 14.00 uir slush, maar hier kunnen wij goed mee overweg. De omgeving mag wel een witte opfris beurt krijgen.

Reactie #129318 op weerbericht
Ate N
Ate N
05 February 2024 - 15:09

Was het stressen niet waard Gijs😉 Ziet er top uit, veel plezier!

Gerda van de Sande
Gerda van de Sande
05 February 2024 - 16:03

Wat fantastisch. Ik heb echt heimwee

Double MG
Double MG
05 February 2024 - 17:27

Baas boven baas GijsX 😜

Reactie #129337 op weerbericht
Dennis de Vroome
Dennis de Vroome
05 February 2024 - 10:10

In de media (niet op sneeuwhoogte.nl overigens) werd al dagen gespeculeerd over een heftige overgang nr winterweer rond carnaval. Kou en sneeuw, maar helaas is ineens van die verwachting weinig meer over vanmorgen. Eens te meer een bewijs dat voorspellingen meer dan 5 dgn vooruit totaal onzinnig zijn.

reageer
Danny Scheffer
Danny Scheffer
05 February 2024 - 10:18

Met de crocusvakantie naar Les Menuires.. Ik ben benieuwd, vooralsnog ziet het er goed uit!

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 10:46

TAV: Greet.

Reactie #129291 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 10:46

Reactie #129292 op weerbericht
Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 10:46

Reactie #129293 op weerbericht
Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 10:47

Afdaling paar honderd meter naar trein. 👍

Reactie #129294 op weerbericht
Harry Verduin
Harry Verduin
05 February 2024 - 11:17

Lekker genieten Bertil! Wij terug thuis, maar begin maart nog eens naar Ratschings in Zuid-Tirol :-)

Greet ☀️
Greet ☀️
05 February 2024 - 12:19

Jaaa dat hotel kennen we, dank voor de extra info Bertil 🤩

Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 13:17

Dank je Harry. Dan hebben jullie ook mooi vooruitzicht. Kwamen vorige week nog in de buurt van Ratschings. Ook leuk gebied 👍

Harry Verduin
Harry Verduin
05 February 2024 - 13:55

Klein maar fijn inderdaad

Ate N
Ate N
05 February 2024 - 17:58

Ziet er heerlijk en mooi wit uit daar Bertil. Ben er in de zomer daarboven wel eens geweest maar in de winter enkel op de gletsjer en Jerzens.

jeroen beysen
jeroen beysen
05 February 2024 - 11:54

Wat verwachten we in Westendorf?

reageer
The Snowman
The Snowman
05 February 2024 - 12:08

Veel bier

Eric Graanstra
Eric Graanstra
05 February 2024 - 13:50

😂😂😂😂😂👍🏻🎉🎉🍺

Paul 67
Paul 67
05 February 2024 - 15:03

Reactie #129319 op weerbericht
Marcel W
Marcel W
05 February 2024 - 15:34

Vervelend hoor

Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 15:37

Heerlijk terrasje genieten. Je zal het maar zo beleven begin feb.👌

Black Head
Black Head
05 February 2024 - 19:52

Ja, om te janken toch?!

Rens Van Gendt
Rens Van Gendt
05 February 2024 - 12:31

Is er iemand die een live update kan geven vanuit Hinterglemm? 😁😊

reageer
Witte Koning
Witte Koning
05 February 2024 - 16:11

Idd, volgende week Fieberbrunn - Saalbach! Gaat er nog wat sneeuw vallen dit weekend?

Chris Ski
Chris Ski
06 February 2024 - 07:33

Ik hoop het!

H T
H T
05 February 2024 - 13:23

Pff wat een ellende ieder jaar weer.. moet de klimaatwaanzin nog gaan geloven….

reageer
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
05 February 2024 - 15:15

🤣🤣🤣van wie?

Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2024 - 15:39

“ nog gaan geloven ?” Bekijk uwe gasmeter ieder jaar. Verbruikt ieder jaar minder met deze temp. Of je gaat ⛷in Alpen, dan krijg je warmte van je verhuurder/ster. 😉😉😅😅

Leen Zwart
Leen Zwart
06 February 2024 - 00:00

Lol! Das een goede Bertil

Rik
Rik
05 February 2024 - 15:29

Wellicht een rare vraag, maar ben wel benieuwd hoe skigebieden omgaan met het koudere weer van volgende week. Zullen ze nu volle bak weer sneeuwkanonenn aan gaan zetten? En dan enkel op de piste of ook om de omgeving weer wat witter te laten worden?

reageer
J K
J K
05 February 2024 - 15:44

Dat laatste zullen ze in ieder geval zeker niet (expres) doen. Een enkel boompje naast een sneeuwkanon zal wel wit zijn als ze de kanonnen aan zetten, maar bergen wit spuiten voor cosmetische doeleinden gebeurt niet. En ik verwacht dat ze de kanonnen alleen zullen gebruiken voor cruciale verbindingen laag op de berg, hogerop zal het simpelweg niet nodig zijn omdat daar in hoeveelheden nog genoeg ligt tot het eind van het seizoen.

Black Head
Black Head
05 February 2024 - 17:02

🤣😂🤣...ja, en ze hangen dennen geur builtjes op om de modder lucht te maskeren!👍

Jan Zimmerman
Jan Zimmerman
05 February 2024 - 16:20

Betekent sneeuw voor de Franse Alpen ook dat St. François Longchamps en Valmorel wat gaan krijgen? Op sommige weerkaarten lijkt Le Grand Domaine net wat te noordelijk te liggen.

reageer
Olaf V
Olaf V
05 February 2024 - 16:32

Mürren, mooie pistes vandaag. Lager na de lunch wat zacht…..

Reactie #129333 op weerbericht reageer
Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
05 February 2024 - 20:12

Heerlijke foto. Fijn dat de pistes goed zijn, liever iets zachter dan hard. Ik ben benieuwd naar updates, Olaf. Heimwee naar de Jungfrauregion.❄️🥰

Henk Jongkind
Henk Jongkind
05 February 2024 - 19:14

Pistes krijgen het zwaar in Hochzillertal. Vanmiddag boven 12 C in de plus. Hoorde net op het nieuws dat het in Tirol morgen 18 C. wordt. Enkele Duitse deelstaten hebben nu vakantie dus veel drukker op de pistes dan vorige weer.

reageer
Nicky Ski
Nicky Ski
05 February 2024 - 19:14

Update uit Saint Jean d’Arves, Les Sybelles, Frankrijk. Boven fantastische pistes, sneeuw helemaal prima. De dalafdalingen worden na 12.00 minder, veel boekels. Na 14.00 slush en is het heel hard werken om terug in het dal te komen. De pistes houden zich al met al verbazingwekkend goed met al weken deze hoge temperaturen. Het is hier verder erg druk met voornamelijk Franse en Vlaamse studenten.

reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.