Regen vanaf het westen

17 januari 2024 - 7:25

Terwijl we in de Benelux vandaag met spanning afwachten hoever de sneeuw- en regenzone reikt, krijgen de Alpen een regenspook over zich heen. Vooral de Westelijke Alpen krijgen een pijnlijke hoeveelheid regen. Gelukkig is er vanaf morgen alweer beterschap op komst met opnieuw kouder weer en zon. Doorspoelen naar morgen? :)


Het is volop winter in Winterberg momenteel! @LiveUpdates


Skiën onder het toeziend oog van Eiger, Mönch en Jungfrau. @LiveUpdates


Zon boven de hochnebel in Maryhofen. @LiveUpdates


Waanzinnig goed in Fiss. @LiveUpdates

Regen vanaf het westen
Vandaag staat in het teken van een neerslaggebied dat vanaf het westen op de Alpen botst (warmtefront). Het neerslagfront neemt een grote portie zachte lucht met zich mee (warme sector) waardoor de sneeuwgrens fors stijgt. Deze ochtend valt er vooral neerslag in de Westelijke en Noordelijke Alpen. De sneeuwgrens ligt daarbij rond 2000-2200 m in de Franse Alpen, 1800-2100 m in het westen van Zwitserland (Inner-Alpine nog lager) en rond 1000-1600 m in het oosten van Zwitserland. Elders is het (overwegend) droog.

Overdag breidt de neerslag langsheen de noordkant uit tot aan de Vorarlberg met vooral in de westelijke en noordwestelijke gebieden nog vaak neerslag van betekenis (wind staat hier loodrecht op waardoor er stuwingsneerslag ontstaat). Toch wordt het weerbeeld na de middag wat meer wisselvallig met ook drogere momenten en opklaringen. Na de middag trekt er ook een neerslaggebied langs de Zuidelijke Alpen (Italië) naar het oosten. In Oostenrijk valt enkel in het westen wat neerslag (voor de middag) met na de middag in veel skigebieden zelfs bredere opklaringen. Dat hebben de Oostelijke Alpen te danken aan hun positie met een westföhn die de kop opsteekt. De sneeuwgrens ligt overdag in de meeste neerslaggebieden rond 1900-2100 m, maar blijft aan de zuidkant, zeker in de afgesloten valleien, wat lager.


In de warme sector stijgt de sneeuwgrens vandaag tot >2000 m op veel plaatsen. Vanavond passeert een eerste koufront, morgen een tweede (actieve). @KNMI


De reden voor de complexe weersverwachting is een luchtmassagrens. @Wetteronline

Tot en met vanavond krijgen de Westelijke Alpen 30-50 mm over zich heen, in de bergmassieven nog wat meer. Meer naar het oosten nemen de neerslaghoeveelheden snel af. Hogerop in de Alpen (boven 2000-2500 m) kan er wel een dik pak sneeuw vallen waardoor het lawinegevaar wel markant zal worden de komende dagen. 

Vannacht en morgen stilaan kouder met sneeuw vanaf het noorden
Na de tijdelijke adempauze van de namiddag trekt een eerste koufront vanavond en vannacht trekt van west naar oost over de Alpen. Dit front zet neerslag in langs de Franse Alpen (vanaf ca.18u) en schuift vervolgens in de loop van de nacht naar Oostenrijk. De sneeuwgrens zakt, maar nog niet genoeg, tot 1400-1700 m. Tegen de vroege ochtend verlaat dit front de Oostelijke Alpen, maar dan dient een nieuw koufront (deze keer een actief) zich alweer aan in het westen.


Vanaf het westen maakt een nieuw front vanavond zijn opwachting. De sneeuwgrens ligt hierbij nog steeds vrij hoog. @Wetteronline

Een weststau gevolgd door een actief koufront zullen dan morgen het weerbeeld in de Alpen bepalen. In het westen is het 's morgens betrokken met neerslag die als vaste vorm valt vanaf 1600-1800 m. In het oosten en aan de zuidkant is het dan overal droog. Overdag zal de neerslag zich geleidelijk uitbreiden naar het oosten langsheen de noordkant. In eerste instantie nog met een vrij hoge sneeuwgrens (1600-1800 m). Pas tegen en na de middag stroomt er vanaf het noordwesten fors koudere lucht binnen en zakt de sneeuwgrens tot 1000 m en tegen de avond zelfs tot 500 m. De zuidkant houdt het morgen droog en vrij zonnig met dankzij de föhn (NW) een nulgradengrens rond 2500 m. Bij de passage van dit koufront verwacht ik op uitgebreide schaal 10-20 cm. In het westen valt 20-40 cm. Dat zijn mooie hoeveelheden om er opnieuw een winters landschap van te maken! Dat zal zeker in Frankrijk weer deugd doen na de regen van vandaag. 


Verschillende fronten bewegen vandaag en morgen over de Alpen. Eerst vanaf het westen, morgen vanaf het noorden. 


Morgen namiddag gaat het langs de hele noordzijde (intens) sneeuwen. @Wetteronline

Stabilisatie van het weer op vrijdag
Vrijdag en ook het weekend zien er droog uit. Op vrijdag kampen de Oostelijke Alpen met veel bewolking, terwijl de zon in het westen al goed aanwezig is. Zaterdag en zondag neemt de zon dan over de hele Alpenboog het heft in handen. Dat worden twee mooie wintersportdagen. Goed aankleden is wel de boodschap. Op vrijdag en zaterdag is de aangevoerde lucht knetterkoud. In de valleien kan het op veel plaatsen streng gaan vriezen en de nulgradengrens ligt onderin. Vanaf zondag wordt het waarschijnlijk milder. Dat gaan we de komende dagen wat meer in de gaten houden. 


Vrijdag stabiliseert het weer en zaterdag en zondag worden zonnige dagen. @Wetterzentrale

Een fijne dag iedereen! :) Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

54 reacties
Rob Van Elen
Rob Van Elen
17 January 2024 - 07:32

Nou dan valt het hopenlijk mee voor Oostenrijk Ik hoop niet dat Frankrijk veel schade gaat ondervinden

reageer
Andy Go
Andy Go
17 January 2024 - 10:44

Wij zouden komende deze week met de NKBV naar Haute Savoie voor een week toerskiën of free riden. Alles met gidsen. Ontzettend leek Nou gaat vrijwel zeker iemand in de familie komend week overlijden. We bieden de reis aan voor half geld. € 625 p.p. dus incl. gids en eten. nkbv.nl/sport/toerskien/ Wie heeft interesse in deze reis? mail ff naar adegraaf1969@gmail.com

Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
17 January 2024 - 10:52

Tip: zet dit bericht in de app bij het betreffende dorp.

Bob Vroom
Bob Vroom
17 January 2024 - 22:33

Sterkte

Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
17 January 2024 - 07:34

Sneeuwzeker en heel veelzijdig: De Zillertal Arena is een vakantieparadijs voor jong en oud. Iedereen vindt hier de juiste piste. Meer info: bit.ly/3U1Xyvs

reageer
J Bos
J Bos
17 January 2024 - 07:50

Hoi Lander, Denk je dat de zuidelijke Franse Alpen ook wat sneeuw meekrijgen na al deze regen..? Regio Vallouise/Pelvoux.

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 January 2024 - 08:11

Weinig denk ik

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 09:34

In Vallouise/Pelvoux voorspellen ze voor vandaag nogal wat regen, jammer genoeg.

Wim Danhof
Wim Danhof
17 January 2024 - 07:53

In midden januari tot boven 2000 meter regen, dat kwam dertig jaar geleden echt nooit voor. Gelukkig uiteindelijk wel weer een laagje sneeuw in al die skidorpen in vooral de west-Alpen waar de sneeuwlaag eerst (grotendeels of helemaal) zal weg regenen.

reageer
Skiwi The Fast
Skiwi The Fast
17 January 2024 - 08:28

Dat kwam 30 jaar geleden natuurlijk wel voor. En de decennia daarvoor ook. Misschien iets minder, maar ik herinner me in ieder geval een paar zeer slechte winters op rij begin jaren 90

Gert Olbertijn
Gert Olbertijn
17 January 2024 - 09:14

De trend is duidelijk. De sneeuwgrens stijgt geleidelijk. Dat is een feit. Het zal dus ook steeds vaker voorkomen dat er op grotere hoogte regen valt. Gelukkig heeft de stijgende temperatuur ook tot gevolg dat er soms meer neerslag kan vallen. En als dat dan sneeuw is, dan heb je toch weer een mooi dik pak.

Skiwi The Fast
Skiwi The Fast
17 January 2024 - 09:27

Stijgt geleidelijk, maar echt niet zo gek snel. Wat ik je in ieder geval kan garanderen is dat dankzij technologie (technische sneeuw, betere pistepreparatie, ...) de pistes boven 800 à 1000 (Oostenrijk) en 1200 à 1400 meter (Frankrijk) langer open zijn en veel betere kwaliteit hebben dan in de vorige eeuw

Wim Danhof
Wim Danhof
17 January 2024 - 10:00

Precies SkiWi, niet alles is negatief te duiden. En we zullen nog zeker decennia heerlijk kunnen skiën. En wie weet wat innovatie nog allemaal vermag.

Gert Olbertijn
Gert Olbertijn
17 January 2024 - 11:19

Ik hoop natuurlijk ook van harte dat het meevalt en dat we nog lang kunnen blijven skiën, maar laten we de feiten niet veronachtzamen. Kijk bijvoorbeeld eens op de plaatjes uit bijgaande link, dan zie je de verandering. Ik weet niet of alle technische oplossingen voldoende zijn. De garanties die Skiwi The Fast geeft zou ik graag onderbouwd zien. www.meteosuisse.admin.ch/portrait/meteosuisse-blog/fr/2023/12/noel-1863.html

Leen Zwart
Leen Zwart
17 January 2024 - 12:58

Nou... dat is niet helemaal waar. Kijk naar de lager gelegen gebieden en daar hebben ze het de afgelopen jaren lastig. In de gebieden als de Vogezen en de Eifel werd er in de winter aardig geskied. Dat is bijna verdwenen. Winterberg, Willingen etc.moeten het echt van de sneeuwkanonnen hebben. Anders ook beduidend veel last van het simpelweg ontbreken aan sneeuw. Zeker, toen ik in '86 begon met skiën heb ik zelfs bij de Engelse skiclub op Cyprus afdalingen gemaakt. Leuke nostalgische overblijfselen van een bedrijvigheid en hobby die zich terugtrekt naar een hoger gedeelte. En ook in Söll waar ik vaak kwam was het vroeger vaak nat en 'tauwetter'. Zo hard als de sneeuwgrens en de gletschers zich de laatste 5 jaren terugtrekken valt niet te ontkennen of ontwijken.

Leen Zwart
Leen Zwart
17 January 2024 - 13:00

@Gert, eens!

Wim Danhof
Wim Danhof
17 January 2024 - 13:17

Bedankt Gert. Deze grotere trend bedoelde ik inderdaad: jouw grafische plaatje van de winters in Zwitserland sinds 1863 spreekt boekdelen. Eigenlijk zie je een eerste versnelling van de opwarming na 1945, gevold door een tweede versnelling rond pakweg 1990, en vooral de laatste 12 jaar is het record op record. Tegelijkertijd mogen we volop genieten van al het moois van de wintersport dat op deze site voorbij komt en is deze geweldige website een plek om daar vooral van te genieten.

Egbert Scholten
Egbert Scholten
17 January 2024 - 13:43

Ik herinner me 1981 in januari stromende regen in les menuires de hele dag ; savonds ging het gelukkig in sneeuw over en de volgende dag weer prima skieen

Gert Olbertijn
Gert Olbertijn
17 January 2024 - 13:45

Ik ben zeker niet van de doemscenario's hoor. Denk graag in kansen. Maar feiten zijn feiten. Het klimaat verandert gewoon razend snel. Maar laten we vooral ook genieten van wat er nog is en ook een oproep om er heel zuinig op te zijn, want het is allemaal best kwetsbaar. Fijn om er elke dag weer over te kunnen spreken met elkaar en de interessante berichten van onze weermannen te volgen. Hoop dat we dat nog lang kunnen doen.

Joost van Rooij
Joost van Rooij
17 January 2024 - 07:57

In Les Menuires regent het al enige tijd nadat er vannacht eerst wat sneeuw is gevallen. Ik hoop dat de radarbeelden voor de komende uren kloppen dan blijven de hoeveelheden beperkt. We zoeken het vandaag hogerop en dan hopen dat het in Val Thorens sneeuwt.

reageer
Gijs van der Plas
Gijs van der Plas
17 January 2024 - 08:11

Val Thorens regent het ook behoorlijk

J K
J K
17 January 2024 - 08:31

Pfoe, dus zelfs op 2300m is het gewoon regen.. Gelukkig ziet het er daar morgen weer heel anders uit, maar succes vandaag!

Joost van Rooij
Joost van Rooij
17 January 2024 - 09:43

Die indruk had ik al. Gelukkig is het minder hard gaan regenen.

Gijs van der Plas
Gijs van der Plas
17 January 2024 - 09:46

12:00 droog….

Joost van Rooij
Joost van Rooij
17 January 2024 - 10:34

En naar VT komen zit er niet in. Hoge liften dicht door de wind. Maar zojuist genoeg fun op La Masse. Goede laag verse sneeuw vanaf 2.400 meter.

Joost van Rooij
Joost van Rooij
17 January 2024 - 18:14

Vanmiddag in VT geweest. Was prima.

Gerard K
Gerard K
17 January 2024 - 18:48

Je moet er wel wat voor over hebben Joost!

Annet S
Annet S
17 January 2024 - 08:05

Goedemorgen allen vanuit het mooie Stubaital, Fulpmes. Tot nu toe een heerlijke week skiën daar met prettig ski weer met elke dag zon ☀️ Fijne dag allemaal!

Reactie #127169 op weerbericht reageer
Marjon J
Marjon J
17 January 2024 - 13:51

Geniet ervan Annet 👍! Wat vind je van de nieuwe gondel naar de Galtalm? Fijne vakantie nog, Liebe Grüße aus Neustift 👋

Jonkertje 4 Stubai
Jonkertje 4 Stubai
17 January 2024 - 13:57

Veel plezier nog de komende dagen❄️☀️⛷️🇦🇹 . Mooie piste foto's, altijd welkom 😁😀(om het wachten en aftellen te verlichten)

Kees Hoeks
Kees Hoeks
17 January 2024 - 16:37

Fulpmes im Stubaital, altijd goede keuze. Heel het dal trouwens. Vele mooie dagen beleeft in winter en zomer. Gaan er in mei weer effe heen. 😊

Connie Jager
Connie Jager
17 January 2024 - 08:28

Vanmorgen regen in Ehrwald, sneeuw in Berwang.

reageer
martin libbrecht
martin libbrecht
17 January 2024 - 08:47

Momenteel sneeuwt het toch in heel het Zugspitze gebied volgens de webcams

martin libbrecht
martin libbrecht
17 January 2024 - 08:55

wij zijner volgende week hopelijk dan niet veel regen

Harrald Kroeze
Harrald Kroeze
17 January 2024 - 11:14

Nu op de alm in Ehrwald. Er is tot op heden geen regen van betekenis gevallen. Pistes zijn prima.

Annemarie de Hoog
Annemarie de Hoog
17 January 2024 - 08:48

Hier in St Jean d’Arves nu regen. Hopelijk boven de neerslag in de vorm van sneeuw. We gaan het meemaken.

reageer
Nicky Ski
Nicky Ski
17 January 2024 - 09:04

Dankjewel voor de life update Annemarie. Ik ben heel benieuwd of er nog wat overblijft van het sneeuwdek en of er weer sneeuw bij komt de komende dagen. Toch veel vakantieplezier ondanks de regen.

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
17 January 2024 - 08:52

Ik plaats deze foto nog een keer in de hoop dat het alpenweer denkt: 'Eigenlijk is dit veel leuker dus we gaan weer switchen'.

Reactie #127177 op weerbericht reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
17 January 2024 - 08:53

Switchen naar -15 tot -10 en alleen maar zon bedoel ik dan he...

Rob Van Elen
Rob Van Elen
17 January 2024 - 08:56

Hi Lander Weet dat het ver weg is maar zie veel long runs midden volgende week warm weer en veel regen aangeven in Oostenrijk Wat denken jullie er van ?

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 January 2024 - 09:07

Grote kans op een verzachting inderdaad

J K
J K
17 January 2024 - 09:44

De neerslag lijkt zich vooralsnog vooral te focussen op de relatief iets koelere tussenperiodes. Dit zal voor de laaggelegen gebieden niet veel uitmaken maar voor iets hoger gelegen gebieden kunnen die paar 100m verschil in de sneeuwvalgrens wellicht nog wat schade beperken.

Rob Van Elen
Rob Van Elen
17 January 2024 - 10:33

Bedankt Lander Laten we hopen dat het wat afzwakt Hou jullie berichten goed in de gaten

Marieke S.
Marieke S.
17 January 2024 - 09:00

Hoi Lander. Ik zie in jouw kaartjes ook veel ijzel staan. Gaan wij daar vandaag onderweg veel hinder van ondervinden? We rijden naar München en dan de A3 naar boven.

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 January 2024 - 09:07

Ja er zijn verschillende waarschuwing uitgegeven voor Duitsland ;) Wees voorzichtig! De grotere wegen zullen wel te doen zijn

Marieke S.
Marieke S.
17 January 2024 - 09:53

Gaan we doen! Bedankt voor je reactie!!

Gertjan Heuver
Gertjan Heuver
17 January 2024 - 10:19

Rijd voorzichtig van en naar je vakantiebestemming

Reactie #127218 op weerbericht
Ischgl20e .
Ischgl20e .
17 January 2024 - 11:37

Goedemorgen allen, Wij gaan vrijdag richting Ischgl, dan ook nog problemen in duitsland? Gr Emil

Christian Buitenhuis
Christian Buitenhuis
17 January 2024 - 09:00

Flaine al paar uur harde regen😬

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 January 2024 - 09:08

:(

Evert Jansen
Evert Jansen
17 January 2024 - 09:09

Hi Lander, is er al wat te zeggen over Saalbach volgende week?

reageer
Bas Mennink
Bas Mennink
17 January 2024 - 09:19

Ik lees mee...

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 January 2024 - 09:37

Ziet er voorlopig vrij zacht uit met vooral dinsdag/woensdag kans op neerslag

Milan Ryckaert
Milan Ryckaert
17 January 2024 - 12:27

Wij komen eind volgende week aan, hopelijk toch een verkoeling … is altijd leuk als de dalen wit zijn

Britt H.
Britt H.
17 January 2024 - 09:13

Volgende week naar obertauern, hopen op wat zonnestraaltjes en vooral genieten❄️🌞🎿

reageer
Marja Skiër
Marja Skiër
17 January 2024 - 10:06

Ik kijk uit naar je updates. Obertauren is voor ons ook nog een optie. We waren er nog niet maar het lijkt aantrekkelijk. Zit je er in een hotel of appartement? En hoe zijn de aansluitingen in het gebied? We kijken nu ook naar de Dolomieten, dat lijkt ons ook heel leuk. Maar we hebben nog tijd om onze keuze te maken. We gaan pas half maart.

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
17 January 2024 - 10:29

Obertauern zijn de lift aansluitingen goed.

Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 January 2024 - 10:47

Het is hier vandaag wel pittig bewolkt, met ca minus 4 graden maar voor mij gelukkig nog genoeg zicht. We hebben al weer flink wat pistes gedaan. Wellicht wordt het vanmiddag iets warmer maar geen zorgen. De condities zijn nog steeds fantastisch 🤩

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 09:36

In de Hautes Alpes sneeuwt het bij momenten zeer hard door. Webcambeeld van de aankomst van de nieuwe kabelbaan op 2570m

Reactie #127194 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
17 January 2024 - 09:44

Daar noodweer. Zou je er staan wordt ge ge sneeuwstraalt.

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 09:54

Maar na sneeuw komt (hopelijk dan toch..) weer de zon en heerlijke diepsneeuw afdalingen op de niet-geprepareerde pisten. In Frankrijk laten ze na een flinke dump,(zoals nu) een aantal rode en zwarte pisten een dag ongeprepareerd liggen, om de iets meer ervaren skiër veilige diepsneeuw aan te bieden. Zalig.

Marja Skiër
Marja Skiër
17 January 2024 - 10:04

Je waait er uit je jasje 💨

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 10:10

Momenteel windkracht 3 is dus ongeveer 12 tot 18 km/u

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 09:38

Ook aan de rand van het dorp op 1840m dumpt het stevig door.

Reactie #127196 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 09:40

@ Lander : Kan het kloppen, dat midden volgende week de temperaturen in de Hautes Alpes niet boven het vriespunt komen? Zoals ik op verschillende bronnen lees? Of is dat echt nog te vroeg om er iets zinnigs over te zeggen?

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 January 2024 - 10:35

Dat lijkt me straf. Er is duidelijk zachtere lucht op komst dan

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 13:46

Meteociel, een Franse site, die op ECMWF steunt geeft dat momenteel aan, maar uiteraard kan, gezien de termijn, dat nog genuanceerd worden. We gaan het zien, zaterdag 27/1 rij ik daarheen.

Annemie B
Annemie B
17 January 2024 - 09:41

Volgende week naar Westendorf, ik zie in de long runs zachter en regen. Hopelijk valt het mee. Iemand in Westendorf/ Brixental met een update?

reageer
Marieke S.
Marieke S.
17 January 2024 - 10:43

Op dit moment zijn de pistes in Skiwelt fantastisch. Het is wat bewolkt maar geen neerslag. Tot nu toe hier best een mooie dag.

Annemie B
Annemie B
17 January 2024 - 20:26

Dank voor je reactie 👍

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 09:44

Regen of sneeuw zie ik voor volgende week weinig staan, behalve maandag dan. Maar wederom, dan zou het koud genoeg zijn om die neerslag in vaste, witte vorm te krijgen (30cm??).

reageer
Rutger Verhoeff
Rutger Verhoeff
17 January 2024 - 09:45

In Lenk nu droog na vanochtend vroeg een shitload water… Hopelijk morgen schadebeperking met een vers laagje wit? Wat een boutwinter, op de start in november na…

reageer
marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 09:50

In Bulgarije zijn de condities uitstekend. Tickets voor de eerste week van maart zijn geboekt. Na vele jaren nog eens terug gaan skieën in Borovets.

Reactie #127205 op weerbericht reageer
Xavier Delvael
Xavier Delvael
17 January 2024 - 11:49

Marc for President! Uw leven lijkt wel een aaneenschakeling van ski-avonturen... ik jaloers natuurlijk

Leen Zwart
Leen Zwart
18 January 2024 - 12:32

Mooi Marc! Daar wil ik ook nog een keer graag de latten onder doen. Al veel "gehad" maar Bulgarije niet...

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
17 January 2024 - 09:51

Geland in 🇦🇹✈️ op naar Flachau❄️🎿🥶🛷

Reactie #127206 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 09:56

Veel plezier. Flink gezelschap ! Een rondje geven gaat geld kosten,,,

Marja Skiër
Marja Skiër
17 January 2024 - 10:02

Dat is nog eens een werk-uitstapje. Grote club om mee op te trekken. Veel plezier de komende dagen en hopen dat het een beetje weer wordt!

Bertil Blaas
Bertil Blaas
17 January 2024 - 10:47

Sigrid sta jij daar iets rechts van het midden ???? Haha Leuk hoor, top genieten met z’ n allen 👍👍

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
17 January 2024 - 11:40

Haha Marc gaan we ook niet doen.🤪🍺

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
17 January 2024 - 11:45

Dat is het Marja.. Vandaag eerst maar ff landen. Morgen maar eens boven kijken..😇🤗

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
17 January 2024 - 11:46

Nee Bertil ik sta links op de foto net achter de gehurkte man😇blond haar.

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
17 January 2024 - 11:48

Gaat lukken Bertil... 🇦🇹👍dank je wel.

Marcel W
Marcel W
17 January 2024 - 12:50

Zo’n baas zoek ik ook😬have fun

Marja Skiër
Marja Skiër
17 January 2024 - 14:43

Zou de baas betalen dan? Alleen al zo’n groep niet op het werk is voor de meeste bedrijven onmogelijk en als de baas dan ook nog betaalt dan is dat zeker een buitengewoon bedrijf Sigrid. We zijn nieuwsgierig Sigrid, waar moeten we solliciteren?? Ik ben pas 65 en nog jong en ambitieus 💭

Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 January 2024 - 18:43

Marja, zeg je dan wel tegen te toekomstige baas dat je in maart nog een week gaat skiën 😜

Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 January 2024 - 18:44

Ben trouwens benieuwd wat je uiteindelijke keuze gaat worden.

Greet ☀️
Greet ☀️
17 January 2024 - 19:07

Heerlijk Sigrid, enjoy 😉

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
17 January 2024 - 21:28

😇😋gaat lukken Marcel.

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
17 January 2024 - 21:28

🥰dank je wel Greet.

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
17 January 2024 - 21:30

Ja Marja je hebt gelijk. Het blijft bijzonder... Werken meer mannen dan vrouwen. Maar ik maak stretschtenten.. 1 van de 8 bedrijven van deze groep!.

Marja Skiër
Marja Skiër
17 January 2024 - 23:41

Dan heb je toch echt een top 👍 Baas!

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
18 January 2024 - 06:08

Hebben inderdaad niks te klagen Marja🥰🙏😊

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 09:59

Nog een webcambeeldje van Borovets, mijn bestemming in maart. Het skigebied reikt tot 2570m hoogte..

Reactie #127210 op weerbericht reageer
Wim Danhof
Wim Danhof
17 January 2024 - 13:22

En vanaf hoeveel meter? Overal goede sneeuw. En veel ruimte op de pistes?

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 13:40

Borovets heeft een 60-tal km uitstekend geprepareerde pistes en het dorp ligt op 1300m hoogte. Zoals overal zijn de onderste pistes niet altijd optimaal. Maar alle pisten onder de 2100m zijn kunstmatig besneeuwbaar. In de twee topgebieden in Bulgarije Bansko (950m-2560m en 75 km pistes) en Borovets is het in de weekeinden wel erg druk. Ook in februari lopen de wachttijden op. Ik heb in Bansko ooitop een zondag in maart pas om 11 uur de gondel naar boven kunnen nemen. Na drie uur wachten (..) In de week was het (maar) een half uurtje aanschuiven. Boven zijn er in Bansko een achttal snelle stoelliften. Borovets heeft deze aardigheid : je kan er elke avond avondskiën. Alle pistes komen uit in het centrum van het dorp waar een tiental terassen/restaurants voor de nodige sfeer zorgen. Regelmatig is het 's avonds drukker dan overdag. Vooral als pendelende toeristen vanuit Sofia (op 70km) 's avonds na hun werk enkele uurtjes komen skiën. In de Alpen zie je zoiets niet, maar in de balkan komt dat vaker voor. Een zeszitter en enkele slepers verzorgen dan 7km pistes, van groen tot zwart.

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 13:41

nog dit : in Bansko zijn ALLE pistes voorzien van sneeuwkanonnen.

Francesco Livigno
Francesco Livigno
17 January 2024 - 10:14

Een groot verschil met het weer van gisteren. Lichte sneeuw mar geen wind momenteel.

Reactie #127216 op weerbericht reageer
Francesco Livigno
Francesco Livigno
17 January 2024 - 10:57

Het zicht gaat op en neer

nico de cock
nico de cock
17 January 2024 - 10:15

hoi lander zag juist op bergfex voor nova levante 1120 metervolgend week woensdag 12 graden staan !!! is dit juist??ik hoop van niet grtjs nico

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 January 2024 - 10:35

Gezien de mildheid van de lucht zou dit zeker kunnen. Bergfex gebruikt wel alleen ECMWF data

Philippine Borgers
Philippine Borgers
17 January 2024 - 16:55

Dag Nico, afgelopen kerst waren wij in NovaLevante Welschnofen. De temperaturen waren overdag rond de +5/+6 graden. Niets van gemerkt! De pistes bleven ontzettend goed. We hebben die week ook geskied in Obereggen, Pozza di Fassa, Campitello di Fassa. Overal bleef de sneeuw prima ondanks de hoge temperaturen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken lijkt mij… 😅

PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
17 January 2024 - 11:37

Er heerst toch weer een lichte vorm van WEER paniek en stress op de site nu er een paar warme dagen op komst zijn 🤣🤣🤣 , maar er is toch overal een aardig pakje sneeuw gevallen dacht ik zo , en terwijl het winterseizoen toch prachtig is begonnen en ook dat was al weer jaren geleden dat het zo mooi was . Dus het lijkt mij dat het huidige sneeuwdek wel tegen een warm stootje opgewassen is . Dus denk ik dat we dit winterseizoen niks te klagen hebben en met een gerust hart op de wintersport ⛷️ vakantie kunnen gaan . 👉❄️🌨️🏔️🌞⛷️😃👍

reageer
J K
J K
17 January 2024 - 12:59

De hoeveelheid sneeuw is inderdaad, zeker op hoogte, behoorlijk goed, dus voor gesloten pistes hoeven mensen zich inderdaad overwegend niet echt druk te maken volgens mij. Over de kwaliteit ervan snap ik alleen wel dat er zorgen zijn met deze voorspellingen. Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat dit seizoen er beneden de 1500m ook wel flinke periodes zijn geweest waarin de kwaliteit van de sneeuw/pistes toch echt niet zo goed was, zeker in Frankrijk.

Gerda van de Sande
Gerda van de Sande
17 January 2024 - 12:23

Vandaag slalom wedstrijden in Pozza di Fassa. Wat ontzettend gaaf omdat eens in het echt te zien. En zo dichtbij ons appartement hier sneeuwt het licht. Wij gaan nu zelf de piste maar eens op

Reactie #127243 op weerbericht reageer
Jesper Pel
Jesper Pel
17 January 2024 - 12:25

Volgende week naar Corvara! Heel veel zin in. Ik zie overigens nergens 12 graden staan voor Dolomieten mid volgende week, dus weet niet waar dat dan vandaan komt. Wel zacht, maar met wat graadjes vorst in de nacht moet het toch goedkomen? En als ik iedereen op deze site juist begrijp zijn ze daar zo goed in piste preparatie dat het weer toch niet uitmaakt :-)

reageer
Michael Cassiano
Michael Cassiano
17 January 2024 - 12:53

Die 12 graden stond een paar dagen op bergfex. Is alweer uit de voorspelling verdwenen. Te ver vooruit dus niet betrouwbaar. Een graadje 6 boven nul lijkt meer reëel halverwege vlg week. Maar goed....afwachten... Wij vrijdag naar San Cassiano, veel zin in. Veel plezier 👍❄️⛷️☀️

Wim Danhof
Wim Danhof
17 January 2024 - 13:25

Het voordeel van Atlantische depressies met zacht weer uit de zuidwesthoek is dat deze de Italiaanse Alpen weinig deren qua regenval.

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
17 January 2024 - 12:40

Vandaag bewolkt in Colfosco, even wennen met zicht, maar heel goede sneeuw! Nu begin vd middag begint het licht te sneeuwen.❄️

Reactie #127246 op weerbericht reageer
Jan Kerk
Jan Kerk
17 January 2024 - 12:53

Valfrejus vanmorgen regen in het dal en sneeuw op de pistes, wel werkpistes maar goed te doen in de verse sneeuw De zon komt er weer door We gaan zometeen voor de tweede helft weer naar boven en daarna voor de derde helft met koffie, genept en een 🍺

Reactie #127248 op weerbericht reageer
Jan Kerk
Jan Kerk
17 January 2024 - 12:54

Genept is genepy 😂

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 14:36

Dat is vaste slok in Frankrijk : de Génepy, samzn met de Chartreuse, natuurlijk.

marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 14:37

sorry, moet zijn Génepi. Juist is juist. Is wel erg lekker.

Mireille B.
Mireille B.
17 January 2024 - 13:02

Zijn onderweg naar Val Gardena, hebben even getwijfeld of we vandaag zouden gaan rijden. Richting Frankfurt nu al helemaal wit en afwisselend sneeuw en sneeuwregen. Hebben overnachting geboekt onder Nürnberg, maar wordt even spannend of we dat halen❄️❄️. Voor iedereen die onderweg is, rij voorzichtig!!

Reactie #127254 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
17 January 2024 - 15:15

Heel spannende dag uitgezocht ! Temeer in verschillende landen de meldingen al vele dagen voorzien waren. sterkte 👍

Mireille B.
Mireille B.
17 January 2024 - 16:05

Idd spannend, maar anders hadden we morgen in 1 dag moeten rijden (of later gaan, maar hotel al geboekt) . Het valt ons mee hoor, weinig verkeer op de weg en met beleid rijden. Ziet er naar uit dat we ons overnachtingsadres mooi op tijd aan doen.

Marieke S.
Marieke S.
17 January 2024 - 16:11

Wij rijden weer naar huis. Rijden een klein eindje voor Würzburg en wij hebben alleen nog maar regen gehad. Naar het zuiden is het dus nat.. geen sneeuw. Ben benieuwd wat we straks nog tegen gaan komen!

Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 January 2024 - 18:42

Als je maar veilig aankomt meis.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
17 January 2024 - 18:57

Ha Mireille, dank voor je reactie, voor morgen rustige veilige reis voortzetting en fijne vakantie 👍⛷

Marieke S.
Marieke S.
17 January 2024 - 18:58

Zeker komt goed! De laatste 230 km nog voor de boeg! Het wordt nu wel slechter op de weg. Maar we hebben geen haast.

Coos Posseth
Coos Posseth
17 January 2024 - 22:33

welk adres overnachten jullie ?

Suus Bosma
Suus Bosma
17 January 2024 - 13:44

Nog geen regen hier in Gargellen, maar wel harde wind waardoor nu alle liften gesloten worden of zijn.

reageer
Tom Vandendriessche
Tom Vandendriessche
17 January 2024 - 13:47

Iemand die weet hoe het in les deux alpes is?

reageer
gerard paul haga
gerard paul haga
17 January 2024 - 14:48

Volgende week woensdag naar Champoluc-Greysonnez / Monte Rosa. Weet iemand hoe de condities daar nu zijn en wat de weersvoorspellingen zijn voor de komende periode? Kom er niet helemaal uit mbt de weersverwachtingen…🙈

reageer
Steph Priem
Steph Priem
17 January 2024 - 20:41

Alle pistes en liften zijn open, maar gaan freeriden zit er (nog) niet.

Harrald Kroeze
Harrald Kroeze
17 January 2024 - 15:21

Vandaag een prima skidag gehad in Ehrwald. Er is wel wat regen gevallen maar niet echt noemenswaardig. Wel zijn de temperaturen in de plus maar er ligt vooralsnog voldoende sneeuw en de pistes zijn goed te skiën. Hopelijk dat morgenmiddag en -avond nog wat sneeuw valt. De voorspellingen na het weekend zijn niet echt positief met dikke plustemperaturen en de nodige regen. Ondanks voldoende sneeuw worden pistes daar nooit beter van natuurlijk.

reageer
Carin L.
Carin L.
17 January 2024 - 15:25

Vandaag startte de dag met bewolking in Bramberg am Wildkogel met boven veel wind. Vanaf het middaguur kwam de zon tevoorschijn. De temperatuur in het dal was kouder (onder nul) dan boven. Was ook goed te zien aan de bomen. Wij hebben gerodeld. De baan was snel vandaag. Op de pistes geen losse hopen, dus waarschijnlijk laag dauwpunt. Het ziet er allemaal nog prima uit in de Wildkogel Arena!

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 January 2024 - 15:37

Uiteindelijk rond half één afgestapt. Het zicht werd voor mij te slecht. Evengoed in de ochtend heerlijk geskied. De temperatuur ligt nu rond plus één. Na de lunch een pittige wandeling. Dus toch weer actief genoeg geweest. Nu net een gluhwein besteld 😋

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
17 January 2024 - 18:59

@ Gerda. Juist. Beetje skiën en in middag frisse bergwandeling echt niet verkeerd. Zuurstof vitamine 👍✋

Mary Pellikaan
Mary Pellikaan
17 January 2024 - 15:55

Vandaag heerlijk skiën in Hochgurgl. Rond half 2 top liften dicht vanwege wind. Maar onwijs rustig.

reageer
Johan Dredgetown
Johan Dredgetown
17 January 2024 - 16:27

Disdag 23 januari voor een kleine week naar Gerlos. Wat zijn de verwachtingen voor de Zillertal Arena?

reageer
Gertjan Heuver
Gertjan Heuver
17 January 2024 - 16:33

Ik ben ook benieuwd,we gaan 27/1

Gerda van de Sande
Gerda van de Sande
17 January 2024 - 16:35

Vandaag uitgeweken naar Catinaccio omdat de meeste liften er uit lagen door de wind Alleen de lift bij Buffaure ging omhoog. De rest zoals Col de valvacin en Sella Brunech lagen er uit en ja als je afhankelijk bent vd Buffaure lift dan heb he weinig keus. Catinaccio is ook een heel leuk gebied. Geen last vd wind gehad en het zicht was ook prima

Reactie #127281 op weerbericht reageer
Fleur .
Fleur .
17 January 2024 - 16:45

Vorige week spontaan paar dagen skiën Kleinwalsertal geboekt. Onze 1e keer hier. Gisteren in een heerlijk zonnetje aangekomen. Vanmorgen wat regen, maar zeer rustige pistes. Onverwachts een super skidag. Leuk gebied en lekker dichtbij.

Reactie #127283 op weerbericht reageer
Wendy Rijpkema-Korthouwer
Wendy Rijpkema-Korthouwer
17 January 2024 - 17:10

Lichte regen in de ochtend in Berwang gehad. Skiën was nog prima te doen. Eind van de middag werd het wat stroef maar het viel mij alles mee vandaag!

reageer
Bob Vroom
Bob Vroom
17 January 2024 - 22:34

Mij ook

Wendy Rijpkema-Korthouwer
Wendy Rijpkema-Korthouwer
17 January 2024 - 17:12

En zo lekker rustig op de pistes, dat is ook wel eens lekker!

reageer
Tom Bockstette
Tom Bockstette
17 January 2024 - 18:19

Heerlijke sneeuw hier.

Reactie #127289 op weerbericht reageer
Gertjan Heuver
Gertjan Heuver
17 January 2024 - 18:44

En snelwegen mijden🙈

Reactie #127294 op weerbericht
Bertil Blaas
Bertil Blaas
17 January 2024 - 19:01

“ hier” ???

Tom Bockstette
Tom Bockstette
17 January 2024 - 19:13

In Sittard

Bertil Blaas
Bertil Blaas
17 January 2024 - 19:35

👍

Paul Bongers
Paul Bongers
17 January 2024 - 18:30

In Roermond en omstreken veel sneeuw. Centimeter of 7 schat ik.

Reactie #127290 op weerbericht reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 January 2024 - 18:46

Na een grijze dag vonden wij dit dik verdiend 😚

Reactie #127295 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
17 January 2024 - 19:03

Schol 🥂🥂 Gerda nog dank voor je zeer vriendelijke positieve noot aan mij, paar dagen geleden. 👏👍

Francesco Livigno
Francesco Livigno
17 January 2024 - 18:57

De verwachtingen zijn niet ingelost in Livigno. Vandaag geen sneeuw gezien. 😩😩😩😩

Reactie #127297 op weerbericht reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
17 January 2024 - 19:29

Heb je nog wel goed kunnen skiën?

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 January 2024 - 19:57

Was er sneeuw verwacht?:)

Francesco Livigno
Francesco Livigno
17 January 2024 - 23:26

Volgens de verschillende apps toch min 5 à 10 cm.

Hans Hindriks
Hans Hindriks
17 January 2024 - 20:03

Net aangekomen in Grimentz (Zwitserland). Ontzettend lange en helse rit. Nu lekker ontspannen. Morgen nog ff doorbijten en dan een paar heerlijke dagen voor de boeg.

reageer
marc van de poel
marc van de poel
17 January 2024 - 20:48

Eén van de mooiste dorpen in de Alpen. En een super skigebied. Veel plezier.

Gijs van der Plas
Gijs van der Plas
17 January 2024 - 21:12

Val Thorens sneeuwt t weer

Reactie #127312 op weerbericht reageer
Robin ..
Robin ..
17 January 2024 - 21:38

Vandaag gelukkig wat eerder kunnen stoppen met werken en de chaos voorgebleven. In 11 uurtjes van Geldrop naar de Seiseralm. Geen slecht resultaat gezien alle waarschuwingen.

Reactie #127317 op weerbericht reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 January 2024 - 22:47

Robin, welkom op de Seiser. Ik hoop en duim dat de condities goed blijven. Momenteel regent het namelijk😝

Bob Vroom
Bob Vroom
17 January 2024 - 22:26

Vandaag was Val Cenis (westen alpen Frankrijk) best prima. In dal inderdaad veel regen. Maar hoger dan het dal zon en pap. Maar wel pap zonder veel ijs

reageer
Bob Vroom
Bob Vroom
17 January 2024 - 22:28

Reactie #127320 op weerbericht reageer
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
17 January 2024 - 22:42

Al met al toch een leuke dag skiën in Corvara met prima pistes! Nu vanavond wat motsneeuw..

Reactie #127324 op weerbericht reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
18 January 2024 - 11:13

Geen weerbericht vandaag?

reageer
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
18 January 2024 - 11:33

Ja hoor, staat live

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
18 January 2024 - 15:03

👍

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.