Wisselvallige jaarwisseling

31 december 2023 - 7:08

De laatste dag van het jaar verloopt vrij wisselvallig. De isobaren (lijnen van gelijke luchtdruk) kruipen op de grondweerkaart dicht naar elkaar toe. Dit betekent een toenemend luchtdrukverschil wat zich vertaald in een flinke windtoename. De oorzaak hiervan is een diepe stormdepressie boven de Ierse Zee. Ten zuiden van deze storing bevindt zich een sterk windveld. Vooral het Kanaal en het noorden van Bretagne krijgen er flink van langs. De Alpen pakken hiervan ook een staartje mee. In het hooggebergte voorzie ik zeer zware windstoten uit zuidwestelijke richtingen. Tegelijkertijd ontstaat er vanuit het zuidwesten door stuwing enige neerslag tegen de zuidwestelijke georiënteerde stauhelling. Hierdoor gaat het in het zuidwestelijk Alpengebied wat regenen en vanaf ongeveer 1300 à 1500 meter ook sneeuwen. De sneeuw zal door de sterke wind flink gaan opstuiven.

In de middag trekt de neerslag wat meer richting het westen van Oostenrijk en Dolomieten. De sneeuwgrens ligt in het oosten met ongeveer 1200 à 1400 een fractie lager dan in het westen. Rond de Dolomieten waarschijnlijk rond de 1500 à 1600 meter. Bij elkaar opgeteld verwacht ik een mooie 10 tot 25cm verse sneeuw. Lokaal misschien nog wat meer. Zo eindigt de laatste dag van het jaar gelukkig weer iets winterser!


 Serfaus. @Live Updates


Leogang kan wel wat verse sneeuw gebruiken. @Live Updates


Geweldige opname vanuit Warth! @Live Updates

Op Nieuwjaarsdag klaart het achter het koufront vanuit het westen aardig op. Het blijft op de eerste dag van het nieuwe jaar overwegend droog met een mix van wolken en mooie zonnige momenten. Het is duidelijk wat kouder. Op 2000 meter schommelt het kwik tussen de 0 en -4  C. Duizend meter hoger vriest het met waarden van tussen de -8 en -12 C nog wat harder. De wat zachtere uitzondering komt zoals vaker vanuit het zuidelijk Alpengebied. Hier is het op alle niveau's een fractie minder koud.

Dinsdag stroomt er achter een warmtefront wederom wat mildere lucht het Alpenruim binnen. De neerslag concentreert zich voornamelijk op het noordwestelijke Alpengebied via de centrale noordkant tot aan de Lechtaler Alpen. De sneeuwgrens ligt dan waarschijnlijk ergens rond de 1500 meter. Daaronder is helaas wat regen mogelijk, maar ik verwacht zeker geen plensbuien. In de Zuidelijke Franse Alpen, Dolomieten en zuidoosten van Oostenrijk blijft het nagenoeg droog. In deze gebieden heeft de zon duidelijk de beste papieren.


Dinsdag vanuit het zuidwesten opnieuw wat zachter. De meest actieve neerslag trekt naar verwachting ten noordwesten van de Alpen langs. #WetterOnline

Nog wat verder kijkend kan vrijdag misschien verrassend leuk gaan uitpakken. Een complex lagedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk breidt zich dan tijdelijk uit tot over het zuidoostelijk Alpengebied. Dit kan een sneeuwimpuls geven voor de Dolomieten, Karinthië en de Steiermark. Of het echt zo gaat uitpakken is natuurlijk nog een kwestie van afwachten. Voor heel Europa trouwens. De trend lijkt op termijn gevoelig kouder vanwege een meer blokkerend patroon. In hoeverre de vrieslucht in het noorden en noordoosten zuidwaarts kan gaan uitzakken, blijft nog even de vraag.


Vrijdag significante sneeuwval voor het zuidoosten? Deze geografische hoek ligt vaak beschermd. Het zou leuk zijn als dit werkelijkheid wordt!

Voorspoedige jaarwisseling iedereen! Tot volgend jaar ;-)

Met vriendelijke groet,


Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @WeermanMichael

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

46 reacties
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
31 December 2023 - 07:30

Die eerste foto, is dat wel bovenaan de Masner?

reageer
Funna B
Funna B
31 December 2023 - 08:36

Ik denk inderdaad ook niet dat het de Masner is, volgens mij zie ik de Lazidbahn op de achtergrond.

Annemarie Peters
Annemarie Peters
31 December 2023 - 09:31

Het is de bocht naar Schalber Alm. Rechts gaat dat korte liftje weer naar Serfaus middenstation. Idd Lazid op de achtergrond.

marc van de poel
marc van de poel
31 December 2023 - 11:05

En bovenaan de Masner groeien geen struiken, laat staan bomen.

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
31 December 2023 - 13:31

Inderdaad Annemarie, nu kan ik het plaatsen.

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
31 December 2023 - 07:33

Van die tweede foto schrik ik wel een beetje. Dit is de Steinbergbahn in Leogang. Daar ben ik vanaf 10 januari. Ach, op de berg zal het wel goed zijn. Als het maar wat kouder wordt.

reageer
Douwe Sneeuw
Douwe Sneeuw
31 December 2023 - 15:44

Bovenop is het nog perfect. Pistes naar beneden ook hoor.

Reactie #125263 op weerbericht
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
31 December 2023 - 16:31

Bedankt voor jouw bericht Douwe. Dit is de 12er, of niet?

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
31 December 2023 - 07:37

Bedankt Michael, hier in Les Orres 1800 zojuist wakker geworden met een vers laagje sneeuw (2cm). Was niet perse nodig, want de sneeuw en piste condities zijn hier meer dan prima. En met de sneeuw die je hier vandaag verwacht, gaan we lekker het nieuwe jaar in! Alvast een goede jaarwisseling allemaal!

reageer
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
31 December 2023 - 07:44

Ervaar zelf de betovering van de winter in Serfaus-Fiss-Ladis. Veel zon en sneeuwzeker tot in het voorjaar! Meer info: bit.ly/48gWyIg

reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
31 December 2023 - 08:20

Er is actueel veel koude vrieslucht aanwezig boven Scandinavië en verder naar het noordoosten. Als die lucht nou eens mooi op transport gaat richting Europa, dan krijgen we eindelijk weer eens beetje winter in ons eigen landje. De modellen laten mooie kaarten zien in januari. We wachten het af. Eerst maar eens die sneeuw en kou binnen harken voor de Alpen. Michael bedankt voor je weerbericht en een fijne jaarwisseling!! 🇨🇭❄️☃️😃👍

reageer
Francesco  Livigno
Francesco Livigno
31 December 2023 - 11:42

Ja Dennis het begint voor ons echt spannend te worden. Jij kijkt naar de welgekomen opfrisbeurt voor Samnaun en het weer tijdens je vakantie. Ik ben nog volop in de modus van ‘winterpret voor de vakantie’. Alhoewel kijk ik ook al naar de voorspellingen tijdens onze reis naar Livigno op zaterdag en vooral op zondag 14/01/24. Ik heb al voorspellingen gezien dat we in de sneeuw de bergen zullen intrekken. (Is nog natuurlijk heeeel ver vooruit). Maar ja,…. Toch wens ik iedereen van SH een bruisende jaarwisseling zonder problemen met het vuurwerk (in België zijn er veel afgelastingen wegens de vele wind). We horen elkaar in 2024 terug voor meer winterweer met spannende weerkaarten en veel sneeuw. ❄️❄️❄️🥂🍾🥂🍾🥂🍾❄️❄️❄️⛷☃️

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
31 December 2023 - 12:12

Zeker Francesco, er is niks mooiers dan vers gevallen poedersneeuw vlak voor je vakantie. Als wij zondag 14 januari weer terug gaan los jij ons af naar Livigno, het grappige is dat ik bijna ook geboekt had in Livigno. Veel mooie hotels bekeken. De reis is wat langer dan Samnaun en met onze dochter van 4 vond ik dat nu nog iets te vroeg. Als we overwegen daar volgende keer heen te gaan wil ik graag wat tips van je 😉 Ik zoek tegenwoordig hogere en sneeuwzekere gebieden uit. Straks oud en nieuw vieren met Nederlands vuurwerk. Hoop dat het meevalt met de wind. Er worden wel veel buien met onweer en hagel voorspelt vannacht. Maar we maken er wel een feestje van! ☃️❄️🇨🇭🇮🇹 🍾🕛🎆🧨🎇

Francesco  Livigno
Francesco Livigno
31 December 2023 - 12:42

Laat maar weten Dennis wanneer je zou afkomen. Weet wel dat de Olympische spelen in 2026 van Turijn ook in Livigno doorgaan.

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
31 December 2023 - 13:33

Leuk dorp Samnaun. En de Schmuggler Alm is een mooie (Horeca) tent!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
31 December 2023 - 14:26

Bedankt voor de tip Michael 👍🏼

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
31 December 2023 - 08:32

Goedemorgen dat zijn mooie sneeuw vooruitzichten Michael en ik hoop dat het ook uit gaat komen , en verder wens ik Michael en Lander en alle anderen mensen op deze site een gelukkig gezond liefdevol en een sportief nieuwjaar 2024 toe proost 🥂.👉🌨️🏔️⛷️👍

Reactie #125210 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
31 December 2023 - 11:07

Om half 9 Spaghetty Bolognaise en enkele twijfelachtig gekleurde bieren? Gezondheid, dan maar.

Mireille B.
Mireille B.
31 December 2023 - 14:05

Hé die kennen we! Kregen we een keer in Corvara👍. Is dat nu ook het geval? Altijd uitkijken voor de laatste slok 😉

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
31 December 2023 - 14:41

Dat heb je heel goed gezien Mireille is inderdaad Corvara . 👍🥂👍

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
31 December 2023 - 22:30

Dat zijn radlers Marc en ja die zijn wat lichter van kleur dan bier maar wel erg lekker . en spaghetti is goed voor de spieren 💪 en het sporten. 🤣🤣🤣👉⛷️⛷️👍

Skifan Tilburg
Skifan Tilburg
31 December 2023 - 08:35

Jaaa! Heerlijk om te lezen over dat complex lagedrukgebied en dat misschien 't volgend weekend een sneeuwimpuls in de Dolo's gaat geven. Eergisteren geboekt om volgende week woensdag 4d daar te gaan skien. Al zo zin in!

reageer
Harrie E
Harrie E
31 December 2023 - 11:06

Eindelijk inderdaad! Hopelijk een flinke Südstau zodat het buiten de pistes ook weer mooi winters uitziet. Klaar voor eind januari 😎

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
31 December 2023 - 13:38

Zo mooi he, de dolomieten. Veel plezier!!

Marja  Skiër
Marja Skiër
31 December 2023 - 08:46

Beste SH vrienden, allemaal een geweldig 2024 gewenst met mooie sneeuwplaatjes en ervaringen om te delen met elkaar! 🥂 proost allemaal!

reageer
Nicky Ski
Nicky Ski
31 December 2023 - 11:24

Fijne jaarwisseling en een prachtig 2024 gewenst! ✨💫

Jan Dobbelaere
Jan Dobbelaere
31 December 2023 - 09:12

Een weekje gaan skiën in Val di Fiemme. Pistes lagen er super bij , die Italianen zijn er top in!! Veel plezier voor iedereen die ter plekke is. Groeten Jan

reageer
Harry Verduin
Harry Verduin
31 December 2023 - 09:28

8 Januari naar Nassfeld, dus laat dat complex lagedrukgebied maar zijn ding doen in het Zuid-oosten :-)

reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
31 December 2023 - 10:33

Hoop voor je dat er genoeg sneeuw valt Harry. Ligt niet zo heel hoog zag ik.

Harry Verduin
Harry Verduin
31 December 2023 - 11:14

er ligt wel al genoeg denk ik om goed te skiën. Het mag altijd wat meer zijn, maar als je gewoon bent om in dolo's te skiën ben je niet zo kieskeurig op natuursneeuw

Annemarie Peters
Annemarie Peters
31 December 2023 - 09:32

Dus net als we weer naar huis gaan komt er complex gevalletje met sneeuw langs…….. Heel fijn voor de mensen die dan gaan! Hopelijk pakken wij in februari dan weer wat sneeuw mee! 😀

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
31 December 2023 - 13:38

Goeie reis Annemarie 👍, en dat na toch mooie ski- weken.

Snow Scooter
Snow Scooter
31 December 2023 - 10:03

De beste sneeuw wensen aan alle SH liefhebbers! Groeten uit Bramberg

reageer
Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
31 December 2023 - 10:06

Michael, Lander en alle lezers van SH bedankt voor de sneeuwberichten en mooie foto's uit de diverse Alpenlanden. Die doen mijn skihart iedere keer kriebelen, maar half Januari mag ik naar de Schweiz. Voor nu wens ik iedereen een "guten Rutsch ins neuen Jahr mit viel Schnee". Geniet en blijf gezond.

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
31 December 2023 - 11:46

Hoi Hanneke, wat tof dat je straks fit genoeg bent om op wintersport te gaan. Uiteraard wens ik jou en al onze SH-vrienden een gezellige jaarwisseling en een mooi gezond en sportief 2024 met veel dierbare momenten.

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
31 December 2023 - 12:09

Dank je Gerda. Ja, het herstel is wonderbaarlijk snel gegaan. Daar zijn de dagelijkse wandelingen met de hond ook debet aan. Wat een hondje voor je kan betekenen en natuurlijk gaat hij weer mee naar Grindelwald.

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
31 December 2023 - 15:06

Hanneke, Mooie berichten. Fijn dat jullie weer kunnen gaan!! Wij 5 januari naar Wengen..we gaan nog 1 training van de Weltcup meemaken. En er word sneeuw verwacht dus... wat kan er misgaan🤗🇨🇭🎿❄️🥂

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
31 December 2023 - 16:13

Hoi Sigrid, Volgens mij kun je, als je er de 11de nog bent, een afdaling meemaken. De afdaling van Beaver Creek wordt dan ingehaald. Het is echt boven bij Wengernalp een waar volksfeest.

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
31 December 2023 - 22:22

Helaas de 10e weer naar huis.. maar de 9e is de eerste training op de Lauberhorn🤗gaan maar eens neuzen daar..🧨🥂✨️❄️

frans nijhuis
frans nijhuis
31 December 2023 - 10:09

Goedemorgen SH vrienden en Lander en Michael de aller beste wensen , veel ski plezier in 2024. Maak er een mooie dag van allemaal.

reageer
Alex Kappl
Alex Kappl
31 December 2023 - 10:10

Voor iedereen de beste wensen voor 2024 en een mooie wintersport jaar. De rest van het jaar natuurlijk ook 😄

reageer
Carolien *
Carolien *
31 December 2023 - 10:16

Wij rijden nu op de Brennerpas en daar sneeuwt het al! 🥳

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
31 December 2023 - 11:48

Dat is een fijn bericht. Ik hoop dat de sneeuw ook de pistes in de Dolomieten bereiken.🤞❄️

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
31 December 2023 - 12:00

Nou Gerda als ik het goed heb gelezen dan krijgen de Dolomieten eind van de week ook een flink portie sneeuw 🌨️ te verwerken dus dat zou wel super mooi zijn . 👉🌨️🌨️🌨️🏔️⛷️👍

Carolien *
Carolien *
31 December 2023 - 14:51

Het sneeuwt heel lichtjes in de Dolomieten. Mag nog geen naam hebben maar de sneeuw is fantastisch!!

Steph Priem
Steph Priem
31 December 2023 - 10:19

Allerbeste wensen en veel ski genot in 2024 voor SH-fans en uiteraard voor Lander en Michaël.

Reactie #125224 op weerbericht reageer
Steph Priem
Steph Priem
31 December 2023 - 10:22

Info foto: Muggengrat tussen Zug en Zurs ☀️.

reageer
Ingrid Ski-idioot-je
Ingrid Ski-idioot-je
31 December 2023 - 22:52

Ohhhh mijn favoriete afdaling, achterlangs terug!! Die is briljant hè!!

Paul Bongers
Paul Bongers
31 December 2023 - 10:43

Nog 1 maand. #FSL

reageer
marc van de poel
marc van de poel
31 December 2023 - 11:14

Mijn bestemming voor eind januari, Montgenèvre en de ganse Voie Lactée staat steevast gans achteraan bij de Franse wintersportstations sb-neeuwverwachtingen lijst. De plaatselijke weerberichten geven ook niet zo veel meer dan enkele cm. Niet getreurd, het is nog een maand, en er ligt eigenlijk genoeg sneeuw, al gaat de kwaliteit na drie en een halve week géén verse sneeuw er uiteraard niet op vooruit.

reageer
marc van de poel
marc van de poel
31 December 2023 - 11:20

De hoogste liften zijn in Montgenèvre zijn dicht, ik vermoed vanwege de wind (15m/sec in het dorp).

reageer
marc van de poel
marc van de poel
31 December 2023 - 11:31

In Sauze d'Oulx en Sestrière zijn maar 50 van de 210 pistes open. Niet zo geweldig dus. In Montgenèvre is 90% open.

reageer
Sjaak W
Sjaak W
31 December 2023 - 12:06

Voor "ons" team en de lezers alvast de beste wensen met veel kou én sneeuw toegewenst de komende drie maanden❄️❄️❄️☃️

reageer
Rutger van der Werff
Rutger van der Werff
31 December 2023 - 12:34

Voor alle SH vrienden en Michael en Lander alvast een heel goed en gezond (sportief) 2024 toegewenst. Nog even wachten op de voorjaarsvakantie voordat we 'los' kunnen.

reageer
Sieds Van der Veen (Ramosch)
Sieds Van der Veen (Ramosch)
31 December 2023 - 13:59

Typisch laag zonnetje boven het Unterengadin gisteren. Dank voor al jullie updates, dagelijkse kost in de winter. Inner alpine nog meer dan genoeg sneeuw en soms verrassend koud in het dal!

Reactie #125251 op weerbericht reageer
Mc Lange
Mc Lange
31 December 2023 - 14:06

De laatste km’s gemaakt voor dit jaar. Iedereen hier op SH de beste wensen en op naar een gezond en veilig ‘24

Reactie #125253 op weerbericht reageer
Nicole H.
Nicole H.
31 December 2023 - 14:25

Dank aan de weermannen en de SH volgers voor alle prachtige foto’s, weerberichten en updates! Altijd een geniet momentje ❄️🎿🏔️, voor straks ein gooie roetschj gewenst en dat 2024 een gezond, sportief en mooi jaar mag zijn! 🍾🥂🎆

reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
31 December 2023 - 14:40

Wat doe je op oudejaarsdag, waxen slijpen

Reactie #125256 op weerbericht reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
31 December 2023 - 14:40

Fijn jaarwisseling

Reactie #125257 op weerbericht
Jeroen M
Jeroen M
31 December 2023 - 15:05

Sneeuw in les Menuires...en die is meer dan welkom.

Reactie #125260 op weerbericht reageer
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
31 December 2023 - 15:09

Weermannen en alle SH lezers bedankt voor alle mooie foto's, tip en wetenswaardigheidjes het afgelopen jaar. Een mooi🧨🎇✨️🎐

Reactie #125262 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
31 December 2023 - 16:42

👍👍

Greet ☀️
Greet ☀️
31 December 2023 - 16:46

Schoontje Sigrid! @de weermannen en iedereen: beste wensen voor een onvergetelijk, sneeuwrijke en zonovergoten 2024! ❄️🍀☀️

Bertil Blaas
Bertil Blaas
31 December 2023 - 16:58

Wij wensen SH team en alle volgers een goed gezond 2024 👍

Koos Beijer
Koos Beijer
31 December 2023 - 15:52

Dank aan de weermannen voor de berichten,en wens jullie en alle lezers een fijn en gezond jaar 2024 toe!!!🌨❄️🇨🇭🥰🌨❄️🇨🇭🚞🛷🚞🛷🛷🛷🇨🇭❄️🌨

reageer
Kevin B
Kevin B
31 December 2023 - 15:53

Hier in Chatel (1200m) begon het rond het middaguur te regenen en dit is overgegaan in serieus dikke sneeuwvlokken. Al enkele cm’s in 1,5 uur tijd en gaat maar door. Mooi uiteinde zo 😍

Reactie #125265 op weerbericht reageer
Bart Debaere
Bart Debaere
31 December 2023 - 17:06

Aan Michaël , Lander en alle SH lezers, een prettig en gezond nieuwjaar met veel sneeuw, zon en alles wat we wensen! 🌞☃️❄️🍾🎂

reageer
Ruud van Eeuwijk
Ruud van Eeuwijk
31 December 2023 - 17:47

Aardige sneeuw hier in La Rosière.

Reactie #125273 op weerbericht reageer
Hans H
Hans H
31 December 2023 - 17:49

Die 20 cm halen we wel in BellePlagne. Goede opfrisser. Vanaf begin middag sneeuwt het stug door.

reageer
Jeroen M
Jeroen M
31 December 2023 - 17:51

Wat een mooi eindejaarsgeschenk. Al een goeie 15 cm verse sneeuw in Les Menuires

Reactie #125275 op weerbericht reageer
Rob Brasco
Rob Brasco
31 December 2023 - 18:06

Iedereen de allerbeste wensen voor 2024!!⛷️⛷️☃️❄️ en vele veilige ski kilometers! Op champagne sneeuw met Kaiserwetter!

reageer
Edd Ski
Edd Ski
31 December 2023 - 19:55

Regen nu in Ellmau

reageer
Ernst .
Ernst .
31 December 2023 - 20:31

Saalbach nog regen helaas

reageer
Ernst .
Ernst .
31 December 2023 - 23:11

Correctie het sneeuwt lekker door inmiddels 😁😁

Jordy R
Jordy R
31 December 2023 - 21:12

Sneeuwgrens goed gezakt, ook in Arêches op 1080m zo'n 15cm erbij! Bonne annee 2024!

Reactie #125281 op weerbericht reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
31 December 2023 - 23:21

Een kerstkaart waardig. Prachtig geschoten 👍

cornelia  kegge
cornelia kegge
31 December 2023 - 22:01

Iedereen de beste wensen !

reageer
Francesco  Livigno
Francesco Livigno
31 December 2023 - 22:23

Ondertussen zijn de straten in Livigno mooi wit geworden. Nog een kleine 2 uren en we zijn 2024. Happy New Year voor iedereen en vooral voor onze SH-weermannen. ❄️☃️⛷🥂🎉

Reactie #125285 op weerbericht reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
31 December 2023 - 23:20

Een heerlijk sfeervol plaatje. Happy new year

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
31 December 2023 - 23:51

🇮🇹🍾🇨🇭❄️❄️❄️😃

Tijn Peters
Tijn Peters
31 December 2023 - 23:40

De sneeuw in Flachau (915 meter) komt op dit moment met bakken uit de lucht en blijft liggen.

reageer
martin libbrecht
martin libbrecht
01 January 2024 - 00:21

Beste wensen voor het nieuwe jaar 2024 aan alle skivrienden

reageer
Gertjan  Heuver
Gertjan Heuver
01 January 2024 - 00:50

En een gezond en sneeuwrijk jaar

Reactie #125294 op weerbericht reageer
Bassie vW
Bassie vW
01 January 2024 - 00:56

Beste wensen vanuit Krimml!!

Reactie #125295 op weerbericht reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.