Zonnige dag

30 december 2023 - 7:00

2023 zit er bijna op! We hebben nog één weekend voor de boeg. Vooraleer we vanaf morgen lijken over te schakelen op een meer wisselvallig en turbulent weertype staat er vandaag nog een zonnige dag op het programma. Goed voor de wintersporters die hun week eindigen of voor diegenen die naar de Alpen rijden of naar huis vertrekken. Hoe was jullie week in de Alpen? Laat het gerust weten in de reacties onder dit weerbericht :) Bedankt iedereen alvast voor de talrijke prachtige wintersportfoto's! 


Een goed gebruikte piste in Saalbach. @LiveUpdates


Prima omstandigheden in Lenzerheide. @LiveUpdates


Zon en hoge sluierwolken in Gargellen. @LiveUpdates

Zonnige zaterdag
De wisseldag in de Alpen verloopt vandaag met fantastisch weer. 's Morgens komen er een nog een paar restwolkenvelden voor, maar overdag wordt het vrijwel helder. Tegen de avond kunnen er vanaf het westen weer wat middelhoge wolkenvelden verschijnen op nadering van meer vochtige luchtmassa's op hoogte. De aangevoerde lucht is nog steeds mild, daarvoor was het koufront niet sterk genoeg, met een nulgradengrens rond 1800-2000 m in het noordoosten en 2200-2400 m in het zuidwesten. Op 3000 m vriest het een 4-5 tal graden. Er staat een matige westenwind die in de loop van de dag wat meer naar het zuidwesten krimpt. 


Zonnig weer vandaag. @Wetteronline

Morgen neerslag vanaf het westen
Vannacht en morgen, op de laatste dag van 2023, zal het weerbeeld vanaf het westen en zuiden uit wisselvallig worden. Een snel uitdiepend lagedrukgebied (bomcycloon) schuift over de Atlantische Oceaan naar de Britse Eilanden, en een verbonden koufront maakt zijn opwachting van over Frankrijk. Aan de voorzijde komt een zuidelijke luchtstroming tot stand waarbij er aan de zuidkant stuwingsbewolking ontstaat met tegen de ochtend ook kans op wat neerslag (sneeuwgrens rond 1400 m). Elders start morgen nog wel droog.


Een koufront maakt morgen zijn opwachting vanaf het westen.@KNMI

Ook morgen voormiddag blijft het nog droog en ten noorden van de hoofdkam zelfs vrij zonnig. Langs de centrale zuidkant is het betrokken met wat neerslag in Tessin/Ticino en de zuidrand van Graubünden. Bij het begin van de namiddag arriveert het koufront dan in de Westelijke, Franse, Alpen waar het vervolgens begint te regenen/sneeuwen. Het front trekt nadien traag van west naar oost over de Alpen en bereikt tegen maandagochtend de uiterste Oostelijke Alpen. Bij aanvang van de neerslag ligt de sneeuwgrens in de föhnige lucht rond 1400 m, maar door de snelle instroom van koudere lucht zakt deze snel tot 600-800 m. In de Westelijke Alpen valt 10-20 cm, elders gemiddeld 5-10 cm. 


Een koufront met aan de voorkant ook een lichte Südstau zorgt morgen in de Alpen voor wat sneeuw. @Wetteronline


We starten het nieuwe jaar met overal een vers laagje sneeuw. @Bergfex

Maandag mooi, dinsdag en woensdag wisselvallig met ook regen
Maandag wordt een van de betere wintersportdagen. Het koufront trekt 's morgens snel weg uit de Oostelijke Alpen en maakt dan plaats voor een droge en frisse dag. De zon komt er op de meeste plaatsen goed door, al moeten we ook wel rekening houden met hoge wolkenvelden en wat rest lage wolkenvelden. De nulgradengrens ligt rond 1500 m. Op 3000 m vriest het zo'n 8-10 graden.

Dinsdag en ook woensdag wordt het dan spannender. Een warmtefront schuift naar de Alpen vanaf het westen. De bijhorende neerslag begint dinsdagochtend in de Franse Alpen met een sneeuwgrens rond 1300 m. Overdag de neerslag geleidelijk intenser worden en zich uitbreiden langs de west en noordwestzijde. De sneeuwgrens gaat fors de hoogte in, wellicht tot 1800-2000 m in de Franse Alpen, 1500-1800 m in de Inner-Alpiene gebieden en noorden. De Oostelijke Alpen en de zuidkant liggen beschut. Hier blijft het droog met ruimte voor de zon, en ook koeler. Tijdens de nacht op woensdag stroomt er vanaf het westen weer stilaan koelere lucht binnen en zakt de sneeuwgrens terug tot 1400-1600 m. Deze neerslag komt ook meer vanaf het westen/noordwesten waardoor deze ook wat meer naar de Oostelijke Alpen kan uitbreiden, zij het in beperkte hoeveelheid. Aan de zuidkant blijft het woensdag droog en zonniger, maar wel zachter door de aanwezigheid van een NW-föhn.


Zachte lucht en neerslag. Dat is geen goede combo. Vooral dinsdag kan er in de Westelijke Alpen vrij veel regen vallen. @Wetterzentrale

Het zijn vooral de Westelijke en Noordwestelijke Alpen die rekening moeten houden met vrij veel neerslag op dinsdag (en in mindere mate ook woensdag). In het hooggebergte is hier 30-40 cm sneeuw mogelijk, maar lagerop dus ook flink wat regen. Geen fijne weersverwachting. Het wordt ook weer toenemend winderig met wellicht een groter lawinegevaar. Donderdag ziet er een drogere dag uit in het hele alpenruim. Vrijdag zou de kans op neerslag dan weer kunnen toenemen, met wel een lagere sneeuwgrens. Voor volgende week ogen de weerkaarten wat winterser. We wachten het af! 

Een fijne dag iedereen!! En van mij alvast, tot volgend jaar! :) Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

32 reacties
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
30 December 2023 - 07:11

Ervaar zelf de betovering van de winter in Serfaus-Fiss-Ladis. Veel zon en sneeuwzeker tot in het voorjaar! Meer info: bit.ly/48gWyIg

reageer
Karen Schrasser
Karen Schrasser
30 December 2023 - 07:55

Dank voor alle enthousiaste en gedetailleerde weerberichten! Hier in Zermatt genieten we nog even van het mooie weer aan de Zwitserse EN Itiliaanse kant!

Reactie #125096 op weerbericht reageer
Rob Van Elen
Rob Van Elen
30 December 2023 - 08:33

Mooi hoor staat nog op mijn verlanglijstje maar die skipassen voor beide gebieden vind ik absurd dus zal nog wel lang blijven staan Veel plezier daar

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
30 December 2023 - 08:46

😍🇨🇭🤗

Steph Priem
Steph Priem
30 December 2023 - 10:00

Karen, de berg der bergen. Schitterend, nog 3 weken en dan mogen wij hem hopelijk ook dagelijks aanschouwen. Alvast een veilige terugkomst aan alle SH-fans.

Marja Skiër
Marja Skiër
30 December 2023 - 10:18

De koningin der bergen! Prachtig!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 12:08

Altijd prachtig daar!

Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
30 December 2023 - 08:26

Goedemorgen, heeft iemand ervaring met het repareren van deze kapotte binnen voering van de nog zeer goede ski schoen verder, of een tip?

Reactie #125097 op weerbericht reageer
Greet ☀️
Greet ☀️
30 December 2023 - 08:51

Even navragen bij je favoriete outdoorwinkel, misschien kan je gewoon een set nieuwe binnenschoenen kopen? Succes!

Steph Priem
Steph Priem
30 December 2023 - 10:08

Alberto, nieuwe binnenschoen of occasie skiboots met nog goede binnenschoenen lijkt mij de goedkoopste oplossing of eens langs gaan bij een echte schoenmaker die kan dit misschien herstellen met een lapje leder of skai.

Steph Priem
Steph Priem
30 December 2023 - 10:11

Duck-tape 😉.

Rob Brasco
Rob Brasco
30 December 2023 - 10:50

Skischoenen mogen ook vervangen worden na 80 tot 100 ski dagen. En eigenlijk niet langer dan 8 tot 10 jaar gebruiken. Ze gaan vaak steeds beter zitten voor het gevoel maar dat komt ook omdat ze eigenlijk steeds minder echte steun geven. Wanneer jouw binnen schoen zo versleten is bij normaal gebruik is de aanschaf van nieuwe schoenen misschien het beste.

Erica van H
Erica van H
30 December 2023 - 08:27

Wij zijn ook weer onderweg naar huis, heerlijke week gehad in Val Cenis.

reageer
Cecile Hibma
Cecile Hibma
30 December 2023 - 09:00

Op weg naar huis na een fantastische week in 3 Vallees. Pistekwaliteit was zeker boven 2.000 meter top! Mooi weer, hooguit wat te warm. Dank weer voor alle weerberichten. Fijne jaarwisseling allemaal en op naar een sneeuwrijk 2024!!

reageer
Tessa Smeets
Tessa Smeets
30 December 2023 - 09:26

Na een nachtje doorhalen zijn wij veilig thuis na een super week in Neukirchen. Het is een mooi, compact skigebied. Fijn met kinderen omdat de pistes niet al te moeilijk zijn en erg breed zijn.

reageer
Gijs X
Gijs X
30 December 2023 - 09:47

Belangrijkste reden dat ik graag naar de Dolomieten ga is dat ondanks weinig natuur sneeuw de Italianen altijd zorgen dat het aantal pisten die het gebied heeft ook altijd in gebruik zijn. Ook blijft het gebied vaak uit de luwte van depressies die een aanslag plegen op de pisten in andere delen van de Alpen. Uiteraard speelt het aantal zon uren ook mee en zeker de schilderactige omgeving, de natuur met zijn prachtige rotsformaties.

Reactie #125104 op weerbericht reageer
Mireille B.
Mireille B.
30 December 2023 - 11:45

Sssst …Niet teveel verder vertellen hoor 🤣. Is exact de reden waarom wij ook al jaren hierheen gaan. Ook de zomer is er fantastisch om mooie tochten te lopen. The sunny side of the alps is het toch? Weinig last van al die regen die nu regelmatig ook in veel ski gebieden valt.

Michael Cassiano
Michael Cassiano
30 December 2023 - 11:46

Helemaal mee eens Gijs, zou het niet beter kunnen verwoorden 👍 Daarnaast vind ik de prijzen van eten en drinken op de piste ook aantrekkelijk.

Gerda Hensen
Gerda Hensen
30 December 2023 - 11:49

Gijs, wil je aub stoppen met reclame maken voor Italië. Ik zou het graag als een verborgen pareltje willen houden 😘

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 12:13

Sneeuwkwaliteit is daar vaak bijzonder goed. Ligging en droge lucht plus piste experts maken het de goude combinatie. Weet zeker dat ik daar weer terug keer.

Katrien DG
Katrien DG
30 December 2023 - 13:06

Ben het eens met Gerda. Sinds wij de Dolomieten hebben ontdekt, hou ik ze liever voor onszelf. Niks leuk aan uren in de Duitse files staan 😉 en dan nog niet aan de bestemming zijn. Dus, niemand daarheen 😀!

Patrick Wallaert
Patrick Wallaert
30 December 2023 - 14:56

Italië ( Alta Badia - Val Gardena ) een verborgen pareltje ? Dat is al lang niet meer zo hoor . Vorig jaar eind januari geweest en het was er zeer druk vond ik . Bij momenten meer dan een half uur moeten aanschuiven aan sommige liften op de Sella ronda . ( Buiten de sella ronda is het rustiger ) Maar het is wel degelijk zo dat de Italianen meesters zijn in het goed prepareren van de pistes ook al ligt er weinig sneeuw .

PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
30 December 2023 - 15:00

Gijs je slaat de spijker op de kop 👍 . 👉🌨️🏔️⛷️👍

Gerda Hensen
Gerda Hensen
30 December 2023 - 16:58

Patrick, de Sella Ronda is altijd druk. Die slaan wij de laatste jaren over. Het n de afzonderlijke gebieden is het verder prima vertoeven ⛷️

Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
30 December 2023 - 10:01

Ook op de terugweg vanuit Sölden. Top week natuurlijk kwa weer! Sneeuw ook goed maar in Italië duidelijk beter. Het valt wel op dat het niet zo druk was als vorig jaar. Toen was er nog de zogenaamde uitgestelde Corona vakantievraag en besteding (en het maakte daarom veel mensen niet uit wat het kostte). Nu die voorbij is is ook de verwachting voor komende tijd duidelijk minder vraag, zowel wintersport als zomer! Maar wat wil je ook, een skipas ij Sölden kost 75 euro per persoon per dag, echt heel veel geld. Dan heb ik het nog niet over de overige uitgaven. Dus als je het je kan veroorloven geniet dubbel net als wij hebben gedaan!

Reactie #125106 op weerbericht reageer
Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
30 December 2023 - 10:03

Als je hier staat op de foto zie je pas hoe dichtbij de Iiften van de Pitztaler gletsjer is. Plannen om deze met Sölden te verbinden met slechts 2 liften zijn van de baan door milieu wetgeving maar ik heb vernomen dat er weer nieuwe pogingen gedaan worden.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
30 December 2023 - 11:09

Dag Alberto Dank voor je updates. En ja lift pas ? Geen illusies over enkel jaar is dat € 100,-. de dag. Tav verbinding Pitztal: bewoners P.tal zijn daar ook tegen. Pitztaler gletscher gaat volledig overlopen worden door het massa toerisme van Otztal. Heb deze week zelf verschil gezien qua drukte tussen beide dalen. In Pitztal is het Rustig. Goeie reis 👍

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 12:18

Mijn ervaring was daar precies hetzelfde Alberto, ben je naar Hochgurgl geweest? Valt onder de zelfde skipas en is veel mooier qua ligging en zon.

Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
30 December 2023 - 14:07

Zeker alleen komt de zon er nauwelijks overheen in obergurgl in december. Dus veel in schaduw skiën

Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
30 December 2023 - 14:10

Ja eens. Bewoners daar zijn tegen maar vanuit economisch oogpunt is het puur noodzakelijk dat deze verbinding er gaat komen voor het Pitztal dan. Maar daar gaan wel wat jaren overheen. Ecologisch is een heel ander verhaal!

P O
P O
30 December 2023 - 14:13

Zou zonde zijn. Pitztal was erg Duits gericht wat betreft toeristen. De laatste 10-15 jaar komen er steeds meer Nederlanders. Jerszens Hochzeiger is een leuk klein gebied maar best hoog en super voor Kids. Je kon je skipas dan uitbreiden met de gletsjer en 1-2-3 dagen daar skieen. De gletsjer is echt waanzinnig. Extreem breed goede liften en bij genoeg sneeuw kun je terug snowboarden naar het dal👊👊 Ben op best wat gletsjer geweest maar deze😍 Ik snap het wel dat ze dat in het Pitztal niet willen verbinden nu nog vaak heerlijk rustig.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
31 December 2023 - 08:07

@ PO. Klopt helemaal. Duits gericht ? Nou zeker. Na 1 ste Kerstdag overspoeld met Duitsers en ook wel NL.

Erik Lechtal
Erik Lechtal
30 December 2023 - 10:15

Je zou toch maar op Wintersport gaan en zo begroet worden als je richting Warth rijdt. #Skiarlberg #lechtal #luxxlodges

Reactie #125111 op weerbericht reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
30 December 2023 - 10:18

Prachtig Erik! :)

Marja Skiër
Marja Skiër
30 December 2023 - 10:21

Wauw Erik, warm welkom 🤗

Remco M.
Remco M.
30 December 2023 - 10:22

😍

Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
30 December 2023 - 11:45

Lekker ik ben volgende week ook van de partij in Lech zurs Warth en st Anton

Gerda Hensen
Gerda Hensen
30 December 2023 - 11:51

Dan voel je je toch in de zevende hemel.

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
30 December 2023 - 11:53

Wouw😍🙏☀️

Steph Priem
Steph Priem
30 December 2023 - 13:26

Schitterende foto, juist terug van Warth, maar eerst nog naar Breuil-Cervinia en dan in maart terug naar Warth 🤞.

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 13:34

Erg mooi!

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
30 December 2023 - 13:57

Wat mooi, om zo de "brandende" bergen in te mogen rijden. Wow.

Erik Lechtal
Erik Lechtal
02 January 2024 - 19:56

Dank jullie wel voor jullie leuke reacties 😀

Vince Taskin
Vince Taskin
30 December 2023 - 10:22

Goedemorgen! Volgende week vertrekken wij voor het eerst naar Bormio, Italië. Online valt veel te lezen over de verschillende routes. Welke route ervaren jullie als handigst? Alvast bedankt!

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
30 December 2023 - 11:55

Dat is uiteraard afhankelijk van waar je vertrekt. Wij wonen vlakbij Haarlem en gaan bij Venlo de grens over en zakken dan via de A61 af naar het zuiden en gaan dan via Ulm, Kempten, Reutte, de Fernpass over richting de Brenner. Wij ervaren in Duitsland de A61 rustiger dan de A3.

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
30 December 2023 - 14:12

Gerda wij nemen ook altijd de 61 in Duitsland. Veel prettiger rijden. Alleen Bormio ligt achter de Stelviopas en die is in de winterdicht. Dus dan eromheen. En dan is het kiezen of Frankrijk of Oostenrijk? En daar weet ik het ff niet🤷‍♀️

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
30 December 2023 - 14:15

Vince bij ons uitde Achterhoek vandaan word je via de routeplanner door CH gestuurd. Opzich denk ik een prima route.

Reactie #125151 op weerbericht
Francesco Livigno
Francesco Livigno
30 December 2023 - 23:21

Zal je wellicht Livigno passeren. Is een rustige baan.

Wouter Boots
Wouter Boots
30 December 2023 - 10:33

Wij zijn onderweg naar 4 Vallees, behoort dit gebied tot de inner Alpen? Iedereen een fijne vakantie gewenst die vertrekt en ik hoop dat terugkomers weer hebben genoten!

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
30 December 2023 - 10:57

West-Alpen, licht Inner Alpien :) daar 5-10 cm

Mc Lange
Mc Lange
30 December 2023 - 11:24

Perfect in Saas Fee hoger op. Kouder dan gisteren. Nog sneeuw in de verwachting hier?

Reactie #125121 op weerbericht reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
30 December 2023 - 12:57

5-10 cm morgen :)

Mc Lange
Mc Lange
31 December 2023 - 09:21

Lekker!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 12:22

Hoi Lander, Ik zie regelmatig sneeuwval vanaf 5 januari tot 8 januari. Zie jij deze ook? Lijkt me een leuk vooruitzicht voor Samnaun aankomst 6 Jan.

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
30 December 2023 - 12:58

Zeker Dennis. Signalen zijn behoorlijk goed momenteel :) nu houden zo!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 13:35

😉 ☃️🇨🇭❄️

Kees Hoeks
Kees Hoeks
30 December 2023 - 13:14

Hey Marjon J. ik heb hetzelfde uitzicht als jij paar weken geleden. 👋

Reactie #125137 op weerbericht reageer
Marjon J
Marjon J
30 December 2023 - 14:38

Ha Kees! Niet slecht haha! Wat vind je van de nieuwe 🚡? Ik heb vandaag een dagje vrij en geniet momenteel van dit uitzicht 👌

Reactie #125155 op weerbericht
Kees Hoeks
Kees Hoeks
30 December 2023 - 17:30

Marjon, top dagje gehad weer hier op Schlick. Nieuwe gondel is top, modern en snel. Piste die verlengd is met alle aftakkingen: heel leuk. Maar Galtalm is wel een beetje jammer nu. Terras is veel te klein nu voor de stortvloed aan wintersporters nu het voortaan aan de piste ligt. Keuken ook te klein. Commerciëler geworden en een stuk duurder nu het uitgebaat wordt door Stubaierhof Fulpmes. Wij zijn daar vele jaren geweest voor een lang weekend met een hele groep, tot ruim 10 jaar geleden. Much Pfurtscheller was toen de uitbater. Toen lag het nog niet aan de piste, dus bagage in een pistebully, en de hele groep aan een lang touw met dwarslatjes werd zo naar de Galtalm gesleept. Authentieke gerechten, geen friet want Much had geen vetpan. Douchen bij een klein gaslampje. Heel eenvoudig maar de koning te rijk. Zo stil s'nachts op de berg. En dan s'morgens, klein ontbijtje en snel op de skies. Stralende zon en de hochnebel in het dal de eerste strepen trekken. Zalig. Nostalgie. Op de foto: de Galtalm toen.

Reactie #125172 op weerbericht
Carolien *
Carolien *
30 December 2023 - 17:37

Oh… dát lijkt me echt fantastisch!!

Marja Skiër
Marja Skiër
30 December 2023 - 17:53

Nostalgie! De tijden veranderen enerzijds ten goede maar anderzijds verliezen we ook deze nostalgie. Wie weet komt het nog eens terug als de wal het schip (lees klimaat) keert.

Hans Vd Veen
Hans Vd Veen
30 December 2023 - 18:18

Wauw waarom kun je hier niet liken met een harte.. ZO MOOI!!

Philippine Borgers
Philippine Borgers
30 December 2023 - 13:23

Vanuit het dorpje Welschnofen/ NovaLevante hebben we afgelopen week op 4 plekken in de Dolomieten geskied. De sneeuw was prima, duidelijk sneeuwkanonnen werk maar blij dat het de Italianen lukt om zo de skiërs gelukkig te maken 🤩❣️ We hebben in NovaLevante -Carezza geskied, een klein maar fijn skigebiedje wat ook heerlijk rustig was! In Obereggen-Pampeago, iets groter en leuk gebiedje met veel variatie qua pistes. Na de kerstdagen wat aan de drukke kant wat vooral te merken was aan de eettentjes op de berg die allemaal uitpuilden. In Pozza di Fassa hebben we de Panoramaroute gedaan en bij Alba-Penia even n stukje SellaRonde meegepikt. En op de SassPordoi kabelbaan naar 3.000m gestapt voor een fenomenaal uitzicht over de Dolomieten & de Alpen! Vanuit Campitello di Fassa de Sellaronda geskied. Te druk naar mijn smaak. Toch leuk om gedaan te hebben. Zo’n 6-daagse Dolomiti Superski Pass kost dan wel €400 maar geeft je heel veel variatie. Dank weermannen voor jullie berichten en andere sneeuwfans voor jullie bijdragen!

Reactie #125138 op weerbericht reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 13:39

Wat een leuk verslag, alba - penia vind ik een heel mooi verborgen gebied.👍😃

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
30 December 2023 - 13:42

Wat leuk zoveel informatie, dank! Half Januari vertrekken wij naar Colfosco, daar voor het eerst dus iedere tip is welkom! En mooie foto! 🤗

Marjon J
Marjon J
30 December 2023 - 14:42

Super om zo een beetje de kleinere en onbekendere skigebieden van de Dolo’s te ontdekken 👌! De meesten kiezen toch snel voor Val Gardena of Alta Badia, maar ik vind zelf ook die kleinere deelgebieden super 👍

Katrien DG
Katrien DG
30 December 2023 - 23:17

Wij zijn nu ook toegekomen. Vanochtend om 3.30u vertrokken en 16u over gereden... Heel erg druk op de baan. Maar we hebben er zin in. Morgen maarceens beginnen met de gemakkelijke Sella Ronda. Gewoon pijltjes volgen en niet te veel nadenken. Als iemand nog een tip heeft om vanuit Alba naar Selva en de Seceda te gaan... die ligt toch bij Selva?

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
31 December 2023 - 18:33

16 uur over gereden?? Hoeveel kilometer was het?

Philippine Borgers
Philippine Borgers
01 January 2024 - 20:00

Colfosco zijn we alleen maar ‘langs’ geskied dus kan ik geen tips geven. Mocht je de Sellaronda doen kun je aan de andere kant gaan eten bij Rifugio Fodom. Het is n mooi bergrestaurantje met de beste pizza’s ever (aldus mijn drie favoriete mannen). Wij hebben er op de 1e etage gezeten (heel sfeervol!!!!) en buiten op terras.

marc van de poel
marc van de poel
30 December 2023 - 14:10

In de Hautes Savoie is het huilen met de pet op. De regen heeft hier lelijk huisgehouden onder de 1600m. en er is nog een plas op komst..

Reactie #125147 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
30 December 2023 - 16:10

Het houd daar in (F) maar niet op. Vorig jaar ook al zo’n misère. Westelijk, zitten 1ste rij met zuid/westenwind. Triest.

David Buyse
David Buyse
30 December 2023 - 17:00

Valloire lag er nochtans goed bij

Reactie #125168 op weerbericht
Marja Skiër
Marja Skiër
30 December 2023 - 17:56

Ach Marc wat ziet dat er zielig uit. Wat erg! Voor iedereen, uitbaters, lokale bevolking en de skiërs die zo graag van het witte goud willen genieten. Het is 😭 met de 🧢 op!

Ronan Van E
Ronan Van E
30 December 2023 - 14:14

Wij vertrekken maandagnacht naar Fieberbrunn, kan iemand toevallig een update geven over hoe het daar is (of in het gebied) en wat de weersverwachting is ? Fijne jaarwisseling alvast!

reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
31 December 2023 - 18:35

Die vraag stelde ik mbt Leogang/Saalbach en toen was de reactie van Douwe dat de pistes goed zijn.

Tom T.
Tom T.
30 December 2023 - 14:27

Voor degenen die naar het Noorden gaan. Het weer is hier een klein beetje anders. We rijden hier in de middle of nowhere van Oslo naar Are in Zweden. Bakken sneeuw. Op de ferry van Kiel naar Oslo begon het al met sneeuwen. Prachtige landschappen trekken aan je voorbij. Nu ergens lunchen onderweg. Dat valt niet mee. 100km gereden en niemand tegen gekomen misschien een hand vol hutjes maar niks te eten. Inmiddels een klein hutje met restaurant functie voor de hele regio gevonden. Alle omwonende uit een straal van 50 km vieren hier einde jaars lunch. Wij mogen mee eten. Wel even wat anders dan we gewend waren met onze skivakantie in Oostenrijk. Geen drukke raststatte. Het wordt wel erg koud. Min 20-27. De sneeuw is mega goed. Flink pak poeder.

Reactie #125152 op weerbericht reageer
Tamara S.
Tamara S.
30 December 2023 - 15:09

Mooi plaatje zo 🤩 goeie vakantie in Zweden👍

Bertil Blaas
Bertil Blaas
30 December 2023 - 16:08

Leuk verslagje 👍 veel plezier daar, Thx voor info.

Marja Skiër
Marja Skiër
30 December 2023 - 17:58

In Noorwegen en Zweden altijd een lunchpakketje en een thermos koffie meenemen! Ook op tijd benzine tanken, dat kan ook een probleem zijn.

Hans Vd Veen
Hans Vd Veen
30 December 2023 - 18:14

Wauw dat is toch wel echt super gaaf vlakbij het hoofdkwartier van mijn favoriete merk Peak Performance! Maar wel een nadeel dat er nog minder daglicht is of?? Heel veel plezier gewenst ✨

Francesco Livigno
Francesco Livigno
30 December 2023 - 20:12

Ziet er spannend uit Tom. Hou ons maar op de hoogte. 😁

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
30 December 2023 - 20:48

Dat is toch wel heel bijzonder, echt winter! En andere gewoontes. Én heel goede sneeuw! Geniet ervan! ❄️🤗

Tom T.
Tom T.
30 December 2023 - 14:29

Hoofdweg naar Åre

Reactie #125154 op weerbericht reageer
Annemarie Peters
Annemarie Peters
30 December 2023 - 16:15

Mooi daar hoor!! Lijkt me ook wel een keer bijzonder om die kant op te gaan!

Bertil Blaas
Bertil Blaas
30 December 2023 - 16:40

Winter in aantocht. Op 1500 m niveau (5/1) tussen 0 en 4 gr echter rond (10/1) dalend naar -5 tot -8. Dit is toereikend voor winter in laagland. Maar verloopt het ook zo ? Zie dit toch al enige tijd. Afw😇

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
30 December 2023 - 16:42

In gang gezet door blokkade hoog op Atlantic. Verwacht men.

Alex Kappl
Alex Kappl
30 December 2023 - 17:42

Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 18:39

Ja Bertil er zit wat aan te komen, de signalen zijn er.

Francesco Livigno
Francesco Livigno
30 December 2023 - 20:11

Livigno zal waarschijnlijk zijn naam van Little Tibet terug waarmaken. We gaan terug juist op tijd daar zijn. (Vanaf 14/01/24)

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 23:25

Kan daar goed koud zijn in strenge winters.

Francesco Livigno
Francesco Livigno
31 December 2023 - 00:59

Heb dit al verschillende keren aan den lijve mogen ondervinden met temperaturen van -30 boven en -15 beneden rond de middag.

Daan Sneeuw
Daan Sneeuw
30 December 2023 - 17:20

Vandaag aangekomen in Saint Sorlin d’Arves en heerlijk weer en prima sneeuw hier.

Reactie #125169 op weerbericht reageer
Luc Willems
Luc Willems
30 December 2023 - 17:21

Net terug van een weekje Les Menuires, 7 dagen ski waarvan 5 zonovergoten en lente achtig, de laatste 2 dagen bewolkt met af en toe zon en zowaar boven de 2300 meter sneeuw. Top weekje gehad, boven de 2200 a 2300 meter heel de week goede condities, eronder soms hard of slush.

Reactie #125170 op weerbericht reageer
M P
M P
30 December 2023 - 18:41

Wij ook week in les menuires geweest. Wat een topweek!!!

Reactie #125182 op weerbericht
Arjen Peetoom
Arjen Peetoom
30 December 2023 - 17:22

Wij hebben n geweldig mooie week gehad in Gaschurn. Voor iedereen die vandaag vertrokken is: fijne vakantie en laat je ski’s slijpen pistes zijn erg ijzig.

Reactie #125171 op weerbericht reageer
Wilbert Luiten
Wilbert Luiten
30 December 2023 - 18:17

Geweldige week gehad in Obertauern! 😍

Reactie #125179 op weerbericht reageer
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
30 December 2023 - 20:44

Dat ziet er ook prachtig uit!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 19:29

Op 6 en 7 januari lijkt de vorst de Benelux binnen te gaan stromen, dit is een prognose.

Reactie #125183 op weerbericht reageer
Francesco Livigno
Francesco Livigno
30 December 2023 - 20:08

Dit ga je niet meemaken Dennis want zit je met je voetjes in de sneeuw in Samnaun. 😎😜

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 22:31

Tja die meesterzet lijkt nog uit te gaan komen ook 😉 . Ik hou niet van ijzige pistes maar wel van ijskoude 😃

Francesco Livigno
Francesco Livigno
30 December 2023 - 23:23

Je zal waarschijnlijk je kanten tijdens de week nog eens moeten bijslijpen. Doe ik altijd.

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
30 December 2023 - 23:26

Dat zou best eens kunnen, we houden het in de gaten 👍

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
30 December 2023 - 19:33

Prachtige avond :) Saint Martin - Suen

Reactie #125184 op weerbericht reageer
Karel Van Beveren
Karel Van Beveren
30 December 2023 - 21:31

Prachtig weer in Tignes op de voorlaatste dag van het jaar!

Reactie #125190 op weerbericht reageer
Erwin de Roode
Erwin de Roode
30 December 2023 - 21:36

Mooie zonnige dag vandaag in 'Les Portes du Soleil'. Een beetje te druk voor het mooie en wat ijzige pistes. Hopelijk doet de sneeuw opfrisser wat goeds morgen en volgende week. Prettig uiteinde allemaal en 'be safe!'.

reageer
Erwin de Roode
Erwin de Roode
30 December 2023 - 21:37

Reactie #125192 op weerbericht reageer
Ruud van Eeuwijk
Ruud van Eeuwijk
30 December 2023 - 22:24

In La Rosière een fijne eerste skidag ☀️

Reactie #125194 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
31 December 2023 - 08:09

Goedemorgen We gaan een Vorstperiode tegemoet, zeker in Alpengebied, met wat ❄️❄️buien !! 👏😂

reageer
Tamara S.
Tamara S.
31 December 2023 - 08:31

Goedemorgen!!! 😁👌dat zijn leuke berichten.

Jörgen Jansen
Jörgen Jansen
31 December 2023 - 17:17

Afgelopen week in Champagny-en-Vanoise en Vannoise/ la Plagne geweest. Mooi weer en prima sneeuw gehad. Leuk athentiek frans dorp met mooi skigebied.

reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.