Zon en wolkenvelden vanaf het westen

29 december 2023 - 9:00

Het droge weer houdt aan in de Alpen. Gisteren trokken er in de Westelijke en Centrale Alpen wel wat meer hoge/middelhoge wolkenvelden over, maar voor de zon was ook nog wel ruimte. Ondertussen zorgt het gebrek aan (verse) sneeuw steeds meer voor harde pistes. De sterk gecompacteerde sneeuw zou terug wat zachter moeten worden door verse sneeuw. Komt die er aan?


Blik op de bekende Matterhorn met wat meer wolkenvelden gisteren. @LiveUpdates


Zonsopkomst gisteren bij Ellmau. @LiveUpdates


De sneeuw is bijna helemaal weg in Leogang. @LiveUpdates


Indrukwekkende stuwingsbewolking boven bij Nassfeld. @LiveUpdates

Droge vrijdag met zon en wolkenvelden
Een verbrokkelend koufront arriveert vandaag in de Alpen vanaf het westen en beïnvloedt in toenemende mate het weerbeeld. Zo zijn er verspreid over het gebergte meer wolkenvelden aanwezig en heeft de zon het wat lastiger. Vooral in de Westelijke Alpen zijn de wolkenvelden de hele dag talrijk. Sommige weermodellen tonen in het noordwesten een lokale lichte bui tegen de avond. Meer richting het oosten verwacht ik dat de zon wel door het ochtendwolkendek zal breken en we weer een vrij mooie dag krijgen. De nulgradengrens ligt tussen 2300 m in het westen en 2800 m in het zuiden en oosten. De westenwind waait matig tot soms vrij krachtig met in het hooggebergte rukwinden tot 80 km/u. 


Een zwak en inactief koufront ligt ten noordwesten van de Alpen vanmiddag. @KNMI

Zonnige zaterdag
Morgen, een belangrijke wisseldag voor de toeristen in de Alpen, ziet er prima uit. Een uitstulping van hogedruk vanaf de Middellandse Zee zorgt voor stabiel weer. De zon is de hele dag van de partij met enkel een paar hoge wolkenvelden die vanaf het westen overtrekken. Langs de hoofdkam zijn wat stuwingswolkenvelden mogelijk. De nulgradengrens ligt vooral aan de zuidkant iets lager, rond 1800-1900 m, terwijl deze aan de noordkant pendelt rond 2200-2400 m. 


Grotendeels zonnig weer in de Alpen morgen. @Wetteronline

Koufront met wat sneeuw vanaf het westen
Zondag is het bij aanvang van de dag op de meeste plaatsen nog droog met zon en wolkenvelden. Aan de zuidkant komt wel stuwingsbewolking voor en in Tessin/Ticino kan er ook wat neerslag vallen. Tegen de middag maakt een (zwak) koufront zijn opwachting in het westen. Dit front trekt vervolgens in de loop van de namiddag naar het oosten over de Alpen en ligt tegen maandagochtend in het oosten. De sneeuwgrens ligt bij aanvang van de neerslag rond 1200-1400 m, maar zakt bij het binnenstromen van de koudere lucht tot 800-1000 m. Leuk om het jaar 2023 af te sluiten met een vers laagje sneeuw! Op de meeste plaatsen valt 5-10 cm, maar hier en daar kan dat wel wat meer (blootgestelde stuwingsgebieden) of minder (inner-Alpien) zijn. 


Sneeuw vanaf het westen zondagnamiddag. @Wetteronline

Volgende week zacht en wisselvallig
Maandag zorgt hogedruk weer voor een rustiger weerbeeld. Het blijft droog met zon en hoge wolkenvelden. Aan de achterzijde van het koufront ligt de nulgradengrens rond 1800-2000 m. Een mooie dag voor de wintersporters, zeker met het verse laagje sneeuw van zondag. Dinsdag botst een warmtefront op de Westelijke Alpen. Vooral in Westelijke en Noordwestelijke Alpen is het dan betrokken met langdurige neerslag. De sneeuwgrens ligt 's morgens rond 1200 m, maar stijgt overdag tot 1800 m. Helaas dus regen in de lagere gebieden. Het zuidoosten heeft de meest droge papieren met daar ook meer ruimte voor de zon. De trend voor de dagen nadien oogt aanhoudend wisselvallig met een golvende sneeuwgrens. Vanaf donderdag/vrijdag maakt koudere lucht wel zijn opwachting en zal de sneeuwgrens markant dalen. Morgen voorzie ik een meer uitgebreide analyse voor volgende week! 


Een warmtefront zorgt dinsdag voor neerslag vanaf het westen. @Wetteronline

Een fijne dag iedereen! :) Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

26 reacties
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
29 December 2023 - 08:25

Ervaar zelf de betovering van de winter in Serfaus-Fiss-Ladis. Veel zon en sneeuwzeker tot in het voorjaar! bit.ly/48gWyIg

reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
29 December 2023 - 09:27

Goedemorgen Lander, jammer dat de trend vaak vrij zacht weer is. 6 januari gaan we naar Samnaun rijden en ben ik verheugd om te lezen dat de koudere lucht zijn opwachting gaat maken.

reageer
Rob Van Elen
Rob Van Elen
29 December 2023 - 09:35

Ach Dennis ligt daar zo hoog dus moet goed komen en ben blij dat je aan die kant ligt en niet de dalafdaling Ischgl hebt want dat is bij ijzige pistes altijd een genot ....

Harry Verduin
Harry Verduin
29 December 2023 - 10:40

Zowieso zijn condities daar goed, dus je zal een super tijd hebben🙂

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
29 December 2023 - 10:53

Heb nog nooit gehoord van het plaatsje Samnaun, heb gelijk ff gekeken, lijkt me er leuk uit zien. Althans ik heb de piste kaart bekeken. Gebied ziet er goed uit.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 December 2023 - 11:02

Dennis komt helemaal goed ! Boven de 1500 m is het nog prima. Was gister in Otztal gaan kijken. Sneeuw ligt er pas vanaf Langenfeld. In Solden was het een mierenhoop van Duitsers en NL. De Duitsers zijn massaal gaan rijden na 1 ste kerstdag. Bovendien ligt er in Solden niet veel sneeuw, als ik het vergelijk met Pitztal. Maar goed geen zorgen voor Samnaun. 👍✋

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
29 December 2023 - 11:14

Daar heb wel gelijk in Rob, het is meer een dalafdaling op hoogte. In Samnaun 1800mtr en Ischgl 1400mtr. Dank jullie allemaal voor de positieve reacties. En Joeri op YouTube kan je leuke filmpjes vinden over Samnaun. Voor mij is het ook de eerste keer dat we daar heengaan. Bertil en Harry ik zal vertrouwen hebben. 👍🇨🇭☃️ top!

Marja  Skiër
Marja Skiër
29 December 2023 - 12:16

Samnaun is altijd in één adem met Ischgl genoemd omdat je vandaaruit heel spectaculair naar kunt afdalen, naar Zwitserland dus. Paspoort meenemen! En in Samnaun zijn hele dure winkels waar je veel geld kunt uitgeven aan mooie horloges etc.

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
29 December 2023 - 12:41

Zag al wel dat het duur is daar maar wel tax free hahaha. Ben benieuwd Dennis. Laat terzijde tijd maar weten wat je ervan vind

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
29 December 2023 - 12:55

Van dat taxfree merk je op de terrasjes weinig hahaha Maar als je vanuit Ischgl de afdaling naar Samnaun neemt (die inderdaad de moeite waard is Marja) dan is de eerste tent die je tegen komt de Schmuggler Alm. Een heel mooie zaak met een heel grote taxfree winkel in de kelder (of eigenlijk op straathoogte (ivm hoogteverschil).

Marja  Skiër
Marja Skiër
29 December 2023 - 13:04

Ja dat weet ik ook nog. Ik ben heel lang geleden wel eens vanuit Galtur naar Samnaun afgedaald. Was spannend want toen was er nog geen connectie en moesten met een skileraar een spannende route skiën. Maar dat was wel in 1979 of zo. En toen was er al een Smuggler hut!

Steph Priem
Steph Priem
29 December 2023 - 13:30

Marja, klopt volledig 😄. Ik heb er 20 jaar geleden een Tissot gekocht en hij werkt nog 👍😉.

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
29 December 2023 - 15:59

1979 is mijn geboorte jaar Marja😃 Mooie tijd terug! Ik kom daar niet speciaal om spullen te kopen maar je weet het nooit. Zwitserland is in verhouding met Nederland een duur land. Maar misschien met die tax free wel hetzelfde als bij ons . Ski pas is in elk geval iets goedkoper dan de Dolomiti superski pas.

Wouter Boots
Wouter Boots
29 December 2023 - 09:33

Hoe hoe hoog verwacht je de sneeuwgrens in 4 vallees komende dinsdag?

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
29 December 2023 - 16:23

Sneeuwgrens stijgt richting 1800 m voorlopig

Snow Scooter
Snow Scooter
29 December 2023 - 09:38

Vandaag vertrekken we naar Bramberg. Iemand ter plaatse die een update kan geven? Dank alvast! En iedereen van het SH-team bedankt voor de updates en alvast een succesvol en sneeuwrijk 2024 gewenst.

reageer
Tessa Smeets
Tessa Smeets
29 December 2023 - 12:16

Wij hebben er nu een week in Neukirchen opzitten. Hier ligt er nog wel wat sneeuw in het dal. Maar je begint ook al veel groen te zien. Boven is het nog steeds goed te doen. Goede pistekwaliteit, af en toe wat ijzig. Alleen zou een laagje verse sneeuw wel welkom zijn.

Snow Scooter
Snow Scooter
29 December 2023 - 13:29

Dank je Tessa. Dan gaan we het wel zien. Hopelijk begin volgende week een laagje verse sneeuw!

Marieke S.
Marieke S.
29 December 2023 - 09:54

Wij vertrekken 13 januari voor een short-ski trip van 4 dagen. Wacht het weerbericht van volgende week met spanning af. We hebben nog niet geboekt. Het liefst gaan we naar Skiwelt. Als de condities niet beter worden, dan toch maar een hoger gelegen gebied zoeken.

reageer
Jan Kerk
Jan Kerk
29 December 2023 - 10:00

Nog twee weken en dan lekker naar Valfrejus voor een weekje, webcambeelden zien er goed uit. En de weersverwachting geeft dik 30cm sneeuw aan voor volgende week, maar helaas wordt dat vaak toch wat minder. Duimen dat de verwachting zo blijft

reageer
Kris Ski
Kris Ski
29 December 2023 - 10:12

Morgen richting Les Orres voor een weekje plezier. Hopelijk meer sneeuw dan regen daar :-) Zin in!

reageer
marc van de poel
marc van de poel
29 December 2023 - 10:44

Ik vrees een beetje voor de regen kansen op woensdag. Alleszins veel plezier.

Benno L'ecluse
Benno L'ecluse
29 December 2023 - 21:34

Toevallig, wij zijn vanaf morgen ook in Les Orres! Vorig jaar ook geweest in dezelfde week, maar verder geen Nederlands gehoord. Wat overigens niet erg is 🙂. Gebied en dorp (1800) is erg goed bevallen. Wel twee uurtjes verder rijden, maar het gebied is vanaf 1800 erg sneeuwzeker. Gezien de hoogte verwacht ik ook komende week eerder sneeuw dan regen. Even duimen. Tip: zorg dat je op oudejaarsavond in je appartement eet. Restaurants zijn stervensduur die avond, want de Fransen verwachten dan allemaal een sjiek 6 gangen diner voor heel veel francs 🙂

Olivier Hoste
Olivier Hoste
29 December 2023 - 10:26

Op weg naar Sestrière. Iemand ter plaatse?

reageer
marc van de poel
marc van de poel
29 December 2023 - 10:47

Veel plezier, ginder. Eind januari zitten wij in Montgenèvre, het Westelijk deel van dat immense skigebied van "Via Lattea".

Steph Priem
Steph Priem
29 December 2023 - 11:44

Olivier, Marc, een schitterend skigebied, heel uitgestrekt. Verbleef al 2x in Sauze d'Oulx en in 1x Sestriëre. Olivier zeker eens oversteken naar Montgenevre, al skiënd of met de auto als je de vele liften wil vermijden.

Olivier Hoste
Olivier Hoste
29 December 2023 - 21:45

Van harte dank

Mario Saslong
Mario Saslong
29 December 2023 - 10:43

Val Cenis kan wel wat sneeuw gebruiken, begint vrij ijzig te worden. Gelukkig deze week geen hopen met papsneeuw gehad

Reactie #125025 op weerbericht reageer
Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
29 December 2023 - 11:25

Waar ben ik?

Reactie #125031 op weerbericht reageer
Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
29 December 2023 - 11:39

In Sölden ook in de middag vrij ijzig. En de Italianen prepareren echt beter!!!

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
29 December 2023 - 12:57

Dat begin ik ook te geloven Alberto. Vorige week in Serfaus was het ook niet heel goed.

Manfred Borman
Manfred Borman
29 December 2023 - 15:01

kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen preparen in Oostenrijk of Italie en waarom volgen de Oostenrijkers niet de manier van Italianen als die zoveel beter is?

J K
J K
29 December 2023 - 15:34

Volgens mij prepareren ze met dezelfde bully's op dezelfde manier, maar zit er in de Italiaanse pistesneeuw doorgaans minder natuursneeuw en is de lucht daar vaak droger waardoor de kwaliteit van de sneeuw op de pistes anders is. Beter dus als er zoals nu veel regen/vocht in de Oostenrijkse sneeuw is getrokken en het door opvriezen ook weer een andere samenstelling heeft gekregen, maar je hebt er ook minder vaak het genot van écht lekkere natuursneeuw.

Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
29 December 2023 - 12:05

Rettenbach zwarte wereldbeker afdaling met enorme gletsjer spleten ernaast

Reactie #125034 op weerbericht reageer
Marja  Skiër
Marja Skiër
29 December 2023 - 12:21

Poe dat klinkt best gevaarlijk!

Henk Jongkind
Henk Jongkind
29 December 2023 - 13:13

Blik op het groene Zillertal dal. Zijn hier vanaf de 20e december en blijft frappant hoeveel sneeuw er verdwenen is. Ook de locals spreken hierover. Vanaf a.s.zondag begin ik met lesgeven en een verse laag sneeuw zou mooi zijn. Begin van de dag pistes Hochzillertal prima. Na de lunch behoorlijke hopen.

Reactie #125042 op weerbericht reageer
Helen Chen
Helen Chen
29 December 2023 - 13:17

Wij zijn er over 3weken. Waarschijnlijk al koffie aan het drinken bij Armentirola. Ben benieuwd waar we over 3 weken staan in ons prachtige Dolomieten startend vanaf Colfosco. Zoveel zin in...we volgen het weer op de voet. Hopelijk binnenkort ook een langere termijnverwachting voor de Dolo's

reageer
Jeannette B
Jeannette B
29 December 2023 - 14:50

Over 3 weken gaan wij ook weer naar de Dolomieten. Verblijven in St Christina. Daar vandaan binnen 15 min naar Seiseralm. Prachtig daar. Of naar Wolkenstein en van daaruit naar Colvara skiën of naar Plan de Gralba. Heel veel zin in. Alle vertrouwen in het weer een de sneeuw daar!

Mireille B.
Mireille B.
29 December 2023 - 17:04

Wat leuk, wij ook over 3 weken. Zitten in Wolkenstein recht tegenover de Ciampinoi lift. Kunnen dus heel snel alle kanten op. Heb er zin in, vandaag m’n oude skietjes vaarwel gezegd na ruim 10 jaar en nu de Rossignol Nova 10 gekocht.

Michael  Cassiano
Michael Cassiano
29 December 2023 - 20:11

Haha, wij ook over 3 weken naar de Dolomieten. Naar San Cassiano in het prachtige skigebied van Alta Badia. Inderdaad vaak minder natuursneeuw maar altijd fantastisch geprepareerde pistes met vooral kunstsneeuw. Veel compacter door de kleinere kristallen is mij wel eens verteld. Veel zin in 👍❄️⛷️☀️

Marjon J
Marjon J
29 December 2023 - 14:42

Sneeuwschoenwandelen in het hintere Stubaital ❄️🥾😍. Hier nog sneeuw genoeg gelukkig 👌

Reactie #125046 op weerbericht reageer
Henny Hoeksma
Henny Hoeksma
29 December 2023 - 15:21

Prachtig stubaital. 30 jaar geweest, dit jaar gaan voor het eerst naar Frankrijk. Krijgen we hopelijk geen spijt van. Misschien in maart alsnog naar Neustift

Rob Brasco
Rob Brasco
29 December 2023 - 14:45

Volgende week zondag op weg naar Belle Plagne. Na uitstapjes naar St-Anton, Kaprun, Grindelwald en nogmaals Kaprun eindelijk weer naar Belle Plagne, hoog genoeg voor sneeuw, geen bussen meer, geen wachtrijen voor de gondel. Vanuit je appartement zo de piste op en af, honderden kilometers pistes. Wij kunnen niet wachten 😎⛷️ En het voordeel van aankomst en vertrek op zondag hoef ik niet uit te leggen toch?

reageer
Han .
Han .
29 December 2023 - 16:08

Wij gaan over drie weken naar Belle Plagne. De nieuwe cabinelift vanaf roche de mio naar de bellecote gletsjer (Live 3000) is vandaag open gegaan. Ben erg benieuwd. Hou je ons op de hoogte van de condities met mooie foto’s? En geniet ervan.

Greet ☀️
Greet ☀️
29 December 2023 - 17:44

Heerlijk toch zo’n ski in/out, wij willen niets anders meer. Over precies een maand naar Plagne Soleil. Dus benieuwd naar je updates Rob, en ja ook wij reizen van zondag naar zondag, zo heerlijk rustig 😉 Veel plezier ❄️🍀⛷️

Rob Brasco
Rob Brasco
29 December 2023 - 19:52

Ik zal jullie op de hoogte houden!👍🏻⛷️⛷️⛷️

Jeannette B
Jeannette B
29 December 2023 - 14:52

Gisteren werd er gesproken over wanneer een nieuwe skihelm te kopen. Maar zijn er mensen die ervaring hebben met een helm met bril of vizier eraan of hoe je dat ook noemt. Mij lijkt het beter zitten dan losse skibril maar werkt het ook zo goed qua zicht etc?

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 December 2023 - 15:24

Jaenette, ik heb ervaring met beide. Persoonlijk heb ik niet echt een voorkeur; beiden zitten comfortabel. Bij een helm met vizier is de pasvorm nog belangrijker. Het vizier moet immers goed aansluiten op je gezicht. Ik heb wel tig helmen met vizier gepast, voordat ik een juiste te pakken had. Manlief heeft echter duidelijk een voorkeur voor de helm met vizier ipv een losse skibril. M.n. het omhoog kunnen doen van het vizier vindt hij een groot gemak. Succes met je keuze.

Gertjan  Heuver
Gertjan Heuver
29 December 2023 - 15:46

Helemaal mee eens,vooral als je brildragend bent is vizier makkelijker

Jeannette B
Jeannette B
29 December 2023 - 16:59

Dank jullie voor reacties. Mijn idee was ook dat je makkelijker even de bril omhoog zet. En de bril niet zo op je gezicht duwt. Misschien ook minder snel beslaat. Is idd dan wel dingetje dat tie precies goed moet zitten. Ik ga er eens een paar proberen. @Gerda Volgens mij wisselen wij elkaar af op de Seiseralm 😃

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 December 2023 - 18:15

Klopt, wij zijn daar van 15 t/m 22 januari. Een heerlijk vooruitzicht⛷⛷

Tessa Smeets
Tessa Smeets
29 December 2023 - 18:45

Ik heb ervaring met beide. Deze week voor het eerst met helm met vizier geskied. Ik heb geen bril, maar ik vind met vizier heel fijn. Beslaat niet, komt geen wind in mijn ogen en ik zie met alle weersomstandigheden goed. Is ook makkelijk op en af zetten.

marc van de poel
marc van de poel
29 December 2023 - 19:33

Ik zet geen skibril meer op, sinds ik een helm met neerklapbare zonneklep aangeschaft heb. Indien het zonnig is, gaat de klep steevast omhoog en draag ik enkel een goeie zonnebil. Als het sneeuwt, klik ik het visir van mijn helm naar beneden en gaat de ski-zonnebril in het doosje in de rugzak..

Jeannette B
Jeannette B
29 December 2023 - 20:36

Ik begin ook de dagen te tellen. Ik wil wel eens wat anders dan regen en grijze luchten🙈. Ik hoop op zondag 21 januari om 9u zicht te hebben op de Seiseralm🤗.

Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
29 December 2023 - 21:12

Vizier zal nooit de perfecte pasvorm hebben , dan sowieso een losse bril .als je al een vizier neemt dan wel eentje waarvan je de lens kunt wisselen ivm weersomstandigheden. Mijn ervaring met een lens wat alles kan die bestaat niet , en heb er meerdere gehad gebruik zelf nog steeds twee brillen

Tom Van Hoey
Tom Van Hoey
29 December 2023 - 14:59

Na een grijze start met lichte sneeuw toch een zonnige dag. Nu komen er prachtig wolken binnen.

Reactie #125050 op weerbericht reageer
Kristel de Haas
Kristel de Haas
29 December 2023 - 15:07

Wij hebben vanochtend de laatste afdaling gemaakt en ondanks het lekkere weer een dag eerder naar huis gegaan. Reden was de enorme drukte in het gebied les deux Alpes. Het was niet leuk meer. De meeste liften hadden enorme wachttijden, pistes overvol en daardoor ook snel kapot geskied en met stuntelige skiërs ook erg gevaarlijk. Zeker 10 keer per dag moest de helikopter in actie komen. Zo extreem druk in de kerstvakantie had ik eerder niet meegemaakt. Hoe was het deze week in andere grote Franse skigebieden qua drukte?

reageer
Tom Van Hoey
Tom Van Hoey
29 December 2023 - 15:36

Hier in Val thorens ook drukker als andere jaren, maar door grote van gebied viel dit nog mee.

Erica van H
Erica van H
29 December 2023 - 17:01

Hier in Val Cenis vind ik het goed te doen. Soms even iets langer wachten (5 min) op de pistes in Termignon (de kant waar wij zitten) is t echt lekker rustig.

Kristel de Haas
Kristel de Haas
29 December 2023 - 18:43

Daar waren wij ook vorig jaar in de kerstvakantie. Echt een familie gebied en inderdaad rustiger dan de grotere bekende gebieden. Eigenlijk toen nauwelijks wachtrijen gehad bij de liften. Enige nadeel vond ik dat je weinig in de zon kon skiën (wel bij de sleepliften bij termignon) maar daarentegen is daardoor de sneeuw daar wel goed. Vanochtend een half uur in de rij gestaan om in de gondel te stappen die tot halverwege kwam en daar moest je overstappen om weer in een evenlange rij te gaan staan. Als je meer in de rij staat dan op de piste of in de lift dan is dat niet leuk meer.

FrankWintersportFan
FrankWintersportFan
29 December 2023 - 19:34

Wij zaten in alpe de huez en dus direct naast les deux Alpes. De condities hier waren zo slecht (overal ijs) dat we naar deux Alpes zijn gereden (2 dagen mag je dan in deux Alpes terecht met de skipas). De sneeuw in deux Alpes was echt prima. Ja het was druk in deux Alpes maar ik vond de wachttijden nog acceptabel en leuker gemaakt door wat vaker de T sleep op de gletsjer te pakken of vaker in de toura te stappen. Dus heerlijke dag gehad ;)

marc van de poel
marc van de poel
29 December 2023 - 19:37

Mijn kameraad meldt mij ook abnormaal grote drukte in Vars, mede in de hand gewerkt door de heropening van de verbinding met Risoul en de 6 nieuwe liften die de laatste 5 jaren gebouwd werden. Dat trekt uiteraard ook weer extra volk. En meer vakantiegangers uit Risoul die in Vars gaan skiën, natuurlijk.

Jorg K
Jorg K
29 December 2023 - 22:14

Dan hoop ik dat die verbinding met Les Sybelles er nooit gaat komen. Dan houden ze het hier rustig rustig. Wij kunnen deze week overal redelijk vlot door. Alleen bij sommige verbindingsliften is het in de ochtend en rond lunchtijd even wachten. Max minuut of 10 schat ik. Niet storend in elk geval.

Kristel de Haas
Kristel de Haas
30 December 2023 - 14:53

Dat zou het wel verklaren als de mensen van alp d’Huez naar les deux alpes zijn gegaan. Volgens mij is er nog een derde gebied die aangesloten is op die manier. Vanaf 2e kerstdag werd het heel erg druk. Sneeuw in les2alpes was verder inderdaad goed muv het dal waarbij ze de verbindingen naar de appartementen niet onderhouden hadden.

Erica van H
Erica van H
29 December 2023 - 17:04

Val Cenis, vandaag voor t laatst geskied, echt een heerlijke week gehad. Nu aftellen naar de voorjaarsvakantie.

Reactie #125063 op weerbericht reageer
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
29 December 2023 - 18:41

Oooo spannend de verwachting voor donderdag/ vrijdag... gaan 5 jan. 'snachts rijden..hopelijk voor de sneeuw uit.🤭🤗❄️❄️❄️🇨🇭

reageer
Greet ☀️
Greet ☀️
29 December 2023 - 18:47

Oo Sigrid ik wens jullie alvast een fijne trip toe 🤩

Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 December 2023 - 21:34

Sigrid, alvast fijne vakantie gewenst. 👍in CH.

Koos Beijer
Koos Beijer
29 December 2023 - 23:55

Succes met de voorpret,Sigrid!😊💪❄️🌨En wie weet zien we elkaar in omgeving Wengen!❄️🌨🇨🇭🥰🚞🛷🥰

Suus Bosma
Suus Bosma
29 December 2023 - 19:25

Een vraag. In Gargellen is heel vaak de 2a/b en piste 6 gesloten. Heeft iemand hier enig idee wat de reden daarvan is? Er ligt genoeg sneeuw. Vorig jaar waren deze ook (gedeeltelijk)gesloten. Ben erg nieuwsgierig Alvast dank

reageer
Hans H
Hans H
29 December 2023 - 19:50

Vanaf morgen in BellePlagne. Hoe zal de sneeuw zijn? En hoeveel valt er zondag en de dagen erna? Zeer benieuwd. Tussendoor wat zon ook goed. En hopelijk niet extreem druk als in de andere hoge franse gebieden zoals ik hierboven las.

reageer
Jorg K
Jorg K
29 December 2023 - 22:10

Hier in Les Sybelles valt het reuze mee met de drukte. Bij veel liften is het meteen instappen en wegwezen.

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
29 December 2023 - 20:07

Vanaf maandag 8 januari een koude noordoostelijke stroming, ik hoop het graag te lezen morgen in het weerbericht. 😉

reageer
Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
29 December 2023 - 21:07

Ja lekker , vdw weg voor twee weken

Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 December 2023 - 21:36

Idd Dennis. Wetterprognose/wettervorhersage.de meld dit ook geregeld. Ook in avonduodate 20:05 u. 👍

Tim Skiamade
Tim Skiamade
29 December 2023 - 20:34

Harde pistes in Hochkonig.

Reactie #125080 op weerbericht reageer
Willemien Tel
Willemien Tel
29 December 2023 - 20:39

In Pertisau kan nog steeds goed gelanglauft worden op enkele mooie loipes.

reageer
Willemien Tel
Willemien Tel
29 December 2023 - 20:39

Reactie #125083 op weerbericht
Jorg K
Jorg K
29 December 2023 - 22:07

In Le Corbier begon de dag met dikke bewolking op 2100 meter, zelfs even wat sneeuwval. Vreesde ervoor dat het helemaal zou dichttrekken maar bleek ongegrond. Zonnetje prikte er toch redelijk snel doorheen. Vervolgens hele dag prachtig weer gehad. Pistes onderin worden hier nu wel snel echt slecht. Veel bruine stukken en papsneeuw in de onderste regionen. Bovenin in het gebied is het, zeker ‘s ochtends, perfect. Mooie pistes. Goede sneeuwcondities.

Reactie #125090 op weerbericht reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.