Opkomende Noordweststau

21 december 2023 - 7:08

Het is D Day in de Alpen vandaag. Deze donderdag staat in het teken van een opkomende intensieve staufase! Wij krijgen veel vragen over de sneeuwgrens. Die vraag is echter niet makkelijk te beantwoorden. Deze grens verloopt namelijk zeer grillig, met over geringe afstand soms een groot verschil in hoogtemeters. Ik plaats vanwege de bijzondere situatie verderop in het weerbericht een kaartje met deze grens en de te verwachte sneeuwval. Dan wordt het wat overzichtelijker, al blijven uitschieters naar boven en / of beneden vanwege de complexe situatie natuurlijk altijd mogelijk.

De glijbaan van vrij koude en vochtige lucht komt vandaag op toeren. Voor het op gang komen van een efficiënte en intensieve staufase zijn een aantal zaken van belang. Vocht => check, relatief koude lucht => check, geen snelle luchtdrukstijgingen / stationair hoog => check, isobaren loodrecht op de hoofdkam => check. Als een van deze parameters ontbreekt, komt een staufase niet goed uit de verf. De puzzelstukjes vallen deze keer dus precies op zijn plaats. De keten met cruciale parameters blijft intact. Ik verwacht rond het middaguur de eerste sneeuwval rond de noord Franse en Zwitserse stauhellingen. Deze breidt zicht vervolgens razendsnel richting de Oostenrijkse noordzijde uit. De harde tot stormachtige wind wordt de komende dagen een vervelende spelbreker. Ik verwacht vooral hogerop veel liftafsluitingen!


Westendorf voor de staufase ;-) @Live Updates


Galtür. @Live Updates


De straalstroom botst ongeveer 48 uur frontaal op de Noordelijke Alpen. Hierdoor valt er in het noordelijke Alpengebied erg veel sneeuw! #ECMWF #Jetstream

De atmosfeer wordt elke 6 uur door de weermodellen berekend. Daarin zie je dan soms verschillen in uitkomst ontstaan. De laatste berekening  bij ECMWF was bijvoorbeeld iets minder uitbundig dan de daaraan voorafgaande. Maar nog altijd met een mooi resultaat met gemiddelde waarden van tussen de 40cm en ruim 1,5 meter! Met betrekking tot de sneeuwgrens is er niet heel veel veranderd. Voor de duidelijkheid heb ik hieronder een kaartje geplaatst Vanwege de complexe situatie zijn er ten aanzien van de sneeuwverwachting en sneeuwgrens altijd lokale uitschieters mogelijk. De staufase houdt waarschijnlijk tot ongeveer zaterdagnacht / zondagmorgen aan, met dan de laatste sneeuwbuien voor Noordoostelijk Steiermark. Voor de Franse Alpen geldt nog steeds hoe zuidelijker, des te minder sneeuw.

Voor zondag heb ik goed nieuws. De zachtere lucht schuift dan wel vanuit het westen binnen, maar de regen intensiteit is in de laatste run wel wat minder. Dit betekent voor de noordzijde nog steeds kans op een verspreid voorkomende regenbui, bij een sneeuwgrens die oploopt richting de 1900 à 2200 meter grens.

Tijdens de Kerstdagen verwacht ik amper neerslag. Een hogedrukcel boven Spanje heeft dan een uitloper richting de Alpen. Deze heeft net genoeg invloed om de meest actieve neerslag ten noorden van de Alpen weg te duwen. De 1e Kerstdag verloopt zonnig maar tegelijkertijd ook zeer zacht. De vorstgrens loopt dan tijdelijk op richting de 2200 à 2800 meter. Misschien bereikt op 2e Kerstdag een enkele regen of sneeuwbui het noordoosten van Oostenrijk, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het koelt dan tegelijkertijd weer iets af, met een vorstgrens die dan weer daalt richting ongeveer 2000 à 2500 meter. Kunnen jullie het nog volgen -:) ? Het is een behoorlijk gecompliceerde puzzel. 


Sneeuwverwachting Oostelijke Alpen tot zondag. #ECMWF WetterOnline


Sneeuwverwachting Westelijke Alpen tot zondag. #ECMWF WetterOnline


Verwachte sneeuwgrens. Let op: dit zijn gemiddelden. Lokale afwijkingen zijn ivm de complexe situatie altijd mogelijk!

Na de Kerst verwacht ik een licht wisselvallig weerbeeld, waarbij zon en wolkenvelden elkaar dan afwisselen. De laatste dagen van het jaar wordt het dan weer wat kouder met een wat toenemende sneeuwkans. Hierbij wil ik het voorlopig even laten. Eerst de komende staufase maar eens binnen harken!

Met vriendelijke groet,


Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @WeermanMichael

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

59 reacties
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
21 December 2023 - 07:17

Ervaar zelf de betovering van de winter in Serfaus-Fiss-Ladis. Veel zon en sneeuwzeker tot in het voorjaar! bit.ly/48qBcb7

reageer
Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 11:46

We gaan vanavond al 🎉❄️⛷️😃

Annemarie Peters
Annemarie Peters
21 December 2023 - 13:29

Da's mooi op tijd! Hebben wij ook overwogen, maar het risico om dan vannacht in de sneeuw te rijden vonden we minder. Dus we vertrekken morgenochtend, dan maar in de regen rijden. Veel plezier in Fiss en misschien tot ziens!

Mieke Jansen
Mieke Jansen
21 December 2023 - 15:07

Wij zijn vanochtend rond half 9 vertrokken uit Fiss. Onderweg veel last van de harde wind, dus pas ook daar mee op! Verder, goede reis en veel plezier...

Twan⛷❄️👌 Hendriks
Twan⛷❄️👌 Hendriks
21 December 2023 - 17:52

Veel plezier

Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 21:37

Snap ik Annemarie. Jullie in ieder geval ook een goede veilige reis. Wellicht treffen we elkaar 👋🏻

Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 21:38

Top dankje Mieke. Fijne vakantie, wellicht ook tot 👋🏻⛷️

Martijn S.
Martijn S.
21 December 2023 - 07:17

🥳

reageer
Bob De Hoop
Bob De Hoop
21 December 2023 - 07:22

Goedemorgen! Heerlijk bericht, bedankt. De verwachting laat qua neerslag intensiteit een veel grotere hoeveelheid zien dan de specifieke verwachting voor Saalbach, terwijl dat toch in de vuurlinie lijkt te liggen. Benieuwd hoe dat komt? Fijne dag!

reageer
Chris Ski
Chris Ski
21 December 2023 - 10:05

Dat viel mij inderdaad ook op

Rob Van Elen
Rob Van Elen
21 December 2023 - 07:24

Bedankt voor het uitgebreide bericht Michael Ik hoop voor degene die aankomend weekend aankomen dat de wind afneemt. Veel plezier daar allemaal.

reageer
Matisse S
Matisse S
21 December 2023 - 07:30

Bedankt Michael!! Morgenavond richting SkiJuwel, ben benieuwd hoe wit het gaat zijn wanneer we daar zaterdagochtend aankomen!

reageer
J K
J K
21 December 2023 - 07:42

Vannacht wederom een cm of 2-3 gevallen in Damüls, wel van die hardere kleine korrels. Fikse bries ook in het dal, het voelt guur aan. Heel benieuwd hoe het zal zijn hogerop wat betreft de liftafsluitingen

reageer
J. R.
J. R.
21 December 2023 - 07:44

Heerlijk weer voor heel wat gebieden! Zit er ook nog wat in denk je voor de Inner Alpin, zuidzijde Italië denk je? Daar ligt momenteel bitter weinig sneeuw helaas (Monte Rosa) We duimen voor volgende week

reageer
Ivar .
Ivar .
21 December 2023 - 07:56

Goedemorgen! Bedankt voor de berichten, het ziet er super uit voor de kerst! Wij zijn met 10 personen (beginner tot gevorderde) van plan om rond de paasdagen (28 maart tot 1 april) een shortski te doen in Oostenrijk. We zoeken een gletsjer gebied in Oostenrijk dat goed aan te rijden is. Ik dacht zelf aan kaprun of de Hintertux gletsjer. Heeft iemand nog andere suggesties? :-)

reageer
J K
J K
21 December 2023 - 08:00

Zelf zou ik in die periode eerder naar een hooggelegen sneeuwzeker gebied gaan dan per se een gletsjergebied, dan heb je veel meer mogelijkheden voor het skiën. Tignes, Val Thorens, Ischgl, Sölden, zoiets.

Kevin Ski
Kevin Ski
21 December 2023 - 08:17

Helemaal mee eens J K. Geldt voor de Kerst ook vind ik🙂

Michael  Cassiano
Michael Cassiano
21 December 2023 - 09:09

Stubaier Gletscher ook prima te doen. Makkelijk aan te rijden via Innsbruck. Genoeg piste kilometers voor een korte skivakantie.

Kees Hoeks
Kees Hoeks
21 December 2023 - 09:17

Zo is't. Stubaier Gletcher, grösstes Gletcher Skigebiet Österreichs. 👍❄️

Ivar .
Ivar .
21 December 2023 - 09:25

Bedankt voor de reacties. Dan gaan we Ischgl, Solden en de andere gletsjers ook meenemen in het vergelijk 🙂. Ik dacht dat vooral Ischgl & Solden wel iets verder rijden was, maar dat lijkt eigenlijk wel mee te vallen. Thanks!

marc van de poel
marc van de poel
21 December 2023 - 11:07

Als goed alternatief voor de nogal dure maar zeker interessante en sneeuwzekere bestemmingen als Ischgl, Sölden,Tignes of Valthorens kan je misschien eens richting Haute Maurienne denken. Val Cenis biedt méér dan 100 km pisten, met pisten tot 2800m en veelal noordgericht. Ook Valloire in dezelfde Mauriennevallei biedt dat seizoen best aardige mogelijkheden tot 2750m hoogte. Indien je echt naar Oostenrijk wenst te gaan, zijn de mogelijkheden wat delicater wegens de minder hoge skigebieden, die in de gekozen periode toch best minstens tussen de 2000m en 2500m moeten liggen. En als het kan nog wat hoger.

Marjon J
Marjon J
21 December 2023 - 12:18

Natuurlijk Stubaier Gletscher! De beste skileraren ook daar voor beginnende skiërs 😜😉

Simone  B.
Simone B.
21 December 2023 - 08:04

Wij komen 2e kerstdag vroeg aan in Mittelberg (kleinwalsertal) verwacht je nog problemen met het rijden of is de ergste sneeuwval dan voorbij? Als ik het goed lees nog veel sneeuwval de komende dagen daar toch? Kleinwalsertal zijn de noordelijke Alpen als ik het goed heb?

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
21 December 2023 - 08:33

Jullie gaan dus 1e kerstdag rijden begrijp ik. Vrijdag en zaterdag zijn de sneeuwdagen. Moet maandag prima te doe zijn. ( Mittelberg / Noordelijke Alpen)

Vanhercke Franky
Vanhercke Franky
21 December 2023 - 08:18

Morgenavond richting Courchevel zal wel zwaar ritje kunnen worden vrees ik maar skipas gaat in op zondag en ziet er niet slecht uit oef

reageer
Bianca B
Bianca B
21 December 2023 - 08:24

@weermannen Qua weer hebben jullie het nu al drukker gehad als het vorig seizoen. Het is verre van saai. We gaan de beelden in de gaten houden. Thank you en alvast fijne feestdagen!!

reageer
Kevin Ski
Kevin Ski
21 December 2023 - 08:26

Duidelijk weerbericht Michael, precies zoals ik het besteld had, bedankt! Vrijdag avond naar Les Arcs, zondag op de latten. Rij voorzichtig voor degene die ook gaan dit weekend.

reageer
Marijke  De smedt
Marijke De smedt
21 December 2023 - 08:55

Ohh wat een weerbericht! Wij zijn alvast een dagje vroeger naar Pitztal vertrokken, nog 500 km te gaan😀

reageer
Niek Ankone
Niek Ankone
21 December 2023 - 08:57

Bedankt voor het bericht, echter zijn de Franse alpen (Les Deux Alpes etc) niet te zien op de afbeeldingen (ook niet bij de afbeelding voor de westelijke alpen) benieuwd waarom dat zo is? en hoeveel sneeuw ongeveer voor daar wordt verwacht.

reageer
Greet ☀️
Greet ☀️
21 December 2023 - 11:47

Dag Niek, ik spot wel degelijk de Franse Alpen op de kaartjes van SH, Mss even je aardrijkskunde aanscherpen 😉

Leen Zwart
Leen Zwart
21 December 2023 - 09:03

Prachtig weerbericht weer! Dank 🥳😍❄☃️❄🌨

reageer
Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
21 December 2023 - 09:10

Zoek de spa en stubes maar op mensen de eerste paar dagen 👍🏼

reageer
Nicky Ski
Nicky Ski
21 December 2023 - 09:15

Wow! Wat gaaf, die kaart die de bewegende straalstroom weergeeft. Heel tof 😃 Helaas krijgt ‘ons’ ski gebied (Les Sybelles) net een tikje mee uit de flank, dus geen bergen sneeuw, maar toch nog een leuke 40 cm. 😃

reageer
jet nederlof
jet nederlof
21 December 2023 - 10:12

Wij vertrekken morgen naar sant jean d'arves. Als ik daar het weerbericht ziet voor de komende week.....daar tekenen we voor!!

Jorg K
Jorg K
21 December 2023 - 15:18

Idem hier. Wij zitten vanaf maandag in Le Corbier. En zoals het er nu uitziet vallen we met de neus in de boter. 🏂❄️☀️ Tijdens de krokusvakantie nog een weekje Saalbach. Mij hoor je voorlopig niet klagen. 😎👌🏻🔥

Nicky Ski
Nicky Ski
21 December 2023 - 21:05

Wat heerlijk ! Heel veel plezier Jet en Jorg ! 😃 wij moeten nog eventjes wachten tot begin februari.

J K
J K
21 December 2023 - 09:18

Nu nog prima zicht en bijna alle liften open in Damüls, maar de dreigende lucht komt eraan!

Reactie #124105 op weerbericht reageer
J K
J K
21 December 2023 - 12:06

En nu is het grootste deel van het gebied wel gesloten en is het weer begonnen met sneeuwen. Sneeuwvalgrens zo rond 1400-1450m, hopelijk gaat die nog wat dalen met het binnenvallen van de echte sneeuwval

J K
J K
21 December 2023 - 12:13

Dat een groot gedeelte van het gebied gesloten is was trouwens wel wat overdreven, maar het waren wel hele tijd de liften die wij wilden pakken die voor onze neus dicht ging waardoor we deze ochtend meer in de skibus hebben gezeten dan in de skilift 😂

J K
J K
21 December 2023 - 13:39

Sneeuw is overgegaan in regen hier in Oberdamüls op bijna 1500m. Ik gok dat de sneeuwgrens nu ergens rond de 1600m ligt. Niet ideaal, hopelijk snel iets koeler.

Steph Priem
Steph Priem
21 December 2023 - 09:32

Hier in Warth quasi gans de nacht doorgesneeuwd. Nu blijkbaar een rustpauze 🫣.

Reactie #124108 op weerbericht reageer
Steph Priem
Steph Priem
21 December 2023 - 11:29

Alle verbindingsliften en hogere liften in Arlberg gesloten voor het aankomende stormweer en het is terug beginnen sneeuwen en dit op 1400m.

Steph Priem
Steph Priem
21 December 2023 - 18:07

Nu op 1400m hier in Warth onvervalste regen 😨.

Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
21 December 2023 - 09:48

Vannacht vertrek naar Sölden! Ben benieuwd hoe de reisdag gaat verlopen. Ivm weersvoorspelling maar niet via de Fernpass maar via Bregenz. Of Kufstein?

reageer
Annemarie Peters
Annemarie Peters
21 December 2023 - 11:12

Wij vertrekken morgenochtend naar Fiss, maar rijden via Bregenz en Arlbergtunnel. Al een paar keer gehad dat we 's nachts over de Fernpass kwamen, maar bij iedere bocht de auto voelden glijden omdat het opvroor, maar niet gestrooid werd 's nachts. Uiteindelijk hebben we in Imst een uur stil gestaan omdat alle auto's van de weg af gleden. Locals hebben toen de strooidienst gebeld. Dus wij kiezen met deze omstandigheden altijd het zekere voor het onzekere. Het is voor ons maar een half uurtje langer, dus dat nemen we maar voor lief. Goede reis in ieder geval!!

Jorg K
Jorg K
21 December 2023 - 11:16

Ik zou voor Bregenz kiezen. Via Kufstein is met slecht weer vaak ook een ramp. En volgens mij zijn ze daar nog steeds aan de weg aan ‘t klussen wat sowieso voor oponthoud zorgt.

Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 11:47

Iedereen goede reis, wij gaan vanavond rijden richting Fiss.

Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 11:48

In principe over de Fernpass, even afhankelijk van wat het weer doet. Keep you posted

Tijn Peters
Tijn Peters
21 December 2023 - 09:55

Beste liefhebbers! Plaats je een foto dat het sneeuwt op de plek waar je bent? Zet er dan vooral bij op welke hoogte je ongeveer zit, dat helpt bij het nowcasten de komende dagen :) bedankt alvast!

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
21 December 2023 - 10:24

Goed idee 👍

Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 11:49

Leuk

Tim Skiamade
Tim Skiamade
21 December 2023 - 12:36

Super idee!

Guus van de Rijdt
Guus van de Rijdt
21 December 2023 - 10:13

Zaterdag vertrekken naar sankt Anton🫣 iemand een idee hoelaat we moeten vertrekken om voor de meeste drukte te zijn?

reageer
Pieter van der Linde
Pieter van der Linde
21 December 2023 - 10:31

Ik vertrek vrijdag naar Sankt Anton met een overnachting vlakbij Ulm. Zaterdagochtend vroeg vervolgens het laatste stukje rijden. Ik zou 's nachts gaan rijden als je in 1 keer wil rijden

Annemarie Peters
Annemarie Peters
21 December 2023 - 11:13

Onze ervaring is dat de zaterdag voor kerst een stuk rustiger is als de zaterdag voor de voorjaarsvakantie. Nu vertrekken wij eigenlijk altijd vrijdag na schooltijd en komen dan 's nachts aan. Nooit echt grote problemen, druk is het in Dld natuurlijk altijd....

Steph Priem
Steph Priem
21 December 2023 - 11:32

Guus, een goede raad vertrek zo laat mogelijk. Ik verblijf momenteel in Warth en de overgrote meerderheid komt hier toe vanaf 2de Kerstdag en dat zal in Stanton niet anders zijn.

Leen Zwart
Leen Zwart
21 December 2023 - 12:35

Ja hoor, vrijdagavond!

Guus van de Rijdt
Guus van de Rijdt
21 December 2023 - 15:46

We plannen nu om 03:00 te vertrekken in de hoop de drukte te vermeiden…

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
21 December 2023 - 10:17

Prachtig weerbericht 😍. Vooral die checks vind ik leuk!

reageer
Sjaak W
Sjaak W
21 December 2023 - 10:30

Spannende dagen worden het😃👍

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
21 December 2023 - 10:31

Goedemorgen en dank Michael voor uitgebreide weersverwachting. Hier nog knipoog van de 🌞

Reactie #124117 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
21 December 2023 - 11:09

Bedankt, Bertil voor je klokvaste meldingen.

Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
21 December 2023 - 12:00

😉

Bertil Blaas
Bertil Blaas
21 December 2023 - 12:49

Nu in dal op 1500 m +2 gr met redelijk wat Regen. 🌧️ Helemaal dicht geslagen.

Frank H.
Frank H.
21 December 2023 - 10:34

@guus, Duitse snelwegen gaan heel druk zijn met alle baustellen vrees ik. Best vrijdagavond al vertrekken denk ik dan.

reageer
Gertjan  Heuver
Gertjan Heuver
21 December 2023 - 11:08

Sekers tot grens(kufstein)30 baustellen(en daaar wordt geflitst🙈🙈🙈)

marc van de poel
marc van de poel
21 December 2023 - 11:11

Heb vorig jaar in het weekeinde, wel in de zomer, op terugreis vanuit Bulgarije in Duitsland vanaf Passau tot Aachen een gemiddelde snelheid van net géén 70 km/uur kunnen realiseren...

Bertil Blaas
Bertil Blaas
21 December 2023 - 12:50

Neem het direct van je aan Marc. Zo een lang traject met die snelheid om zot van te worden.

Kristof Vanden Berghe
Kristof Vanden Berghe
21 December 2023 - 10:44

Kerstvakantie ziet er veelbelovend uit! Geniet er allen van! Ik wacht (on)geduldig de voorspellingen vanaf 30 december af... nieuwjaar in Val Thorens vieren...

reageer
Rik Elzing
Rik Elzing
21 December 2023 - 10:50

Zie dat de huidige sneeuwverwachting voor de Dolomieten/Sella Ronda voor vrijdag/zaterdag nu maar een paar centimeter is…

reageer
Michael  Cassiano
Michael Cassiano
21 December 2023 - 11:54

Zag het ook al. Zolang het maar niet regent en de sneeuwkanonnen op zijn tijd aan kunnen is er niets aan de hand.

Luc  Willems
Luc Willems
21 December 2023 - 11:37

Morgenochtend richting Les Menuires met deze prachtige vooruitzichten. Gaan al 20 jaar met Kerst en ieder jaar is het altijd bang afwachten, maar daar kan je je op instellen, kies hoge gebieden of sneeuwrijke gebieden, hebben het zelfs ooit meegemaakt dat er in Valloire op 24 december alle sneeuw weg regende, s'avonds de koffers al gepakt om vroeger naar huis te gaan, en in de ochtend een halve meter verse sneeuw zien, dit alles hoort bij de charmes van de ski vakantie. Veel plezier allen, en hou het veilig

Reactie #124132 op weerbericht reageer
Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 11:50

Dank Michael. Laat die sneeuw maar vallen ❄️😃 maar hoop dat de wind iets gaat liggen het weekend. Iedereen die komend weekend vertrekt, goede reis en een topvakantie ❄️🎄⛷️

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
21 December 2023 - 13:05

Merije goeie reis en fijne ⛷vakantie.👍

Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 21:40

Dank Bertil

Rob vK
Rob vK
21 December 2023 - 11:50

Het valt me op dat de sneeuwverwachting nogal afwijkt van het weerbericht. Hoe kan dat?

reageer
Matisse S
Matisse S
21 December 2023 - 12:07

Idd, viel me ook op

Talitha Diederen
Talitha Diederen
21 December 2023 - 17:35

Dat is altijd, omdat het een automatisch afgelezen weerbericht is. Hier wordt een interpretatie van de diverse weermodellen gegeven.

Rob vK
Rob vK
21 December 2023 - 20:52

Maar dat daar zo'n grote verschillen in zitten is toch vreemd?

Mireille B.
Mireille B.
21 December 2023 - 13:14

Helaas nog steeds geen sneeuw voor de Dolomieten🤨. Hopelijk komt daar nog wat verandering in. Ik weet dat de pistes altijd goed zijn, maar wat extra verse nieuwe sneeuw zou zeker fijn zijn. Gaan de 3e en 4e week januari, maar hebben nog niks geboekt. Dus als het echt een mooie bak sneeuw geeft in Oostenrijk de komende dagen dan maar eens kijken of we daar wat kunnen vinden die periode. Voor een ieder die de komende dagen gaat; rij voorzichtig, kom heelhuids aan en geniet!!

reageer
Henk Jongkind
Henk Jongkind
21 December 2023 - 13:57

Gearriveerd in Kaltenbach na een overnachting net voor München. Absoluut niet druk en wel behoorlijk wat wind. In het Zillertal nu nog droog. Voor degenen die nog weg gaan of al onderweg zijn, richting de alpen een goede en veilige reis gewenst. En qua weer we gaan het zien.

reageer
Henk Jongkind
Henk Jongkind
21 December 2023 - 16:36

Net de skipas afgehaald bij de skischool waar ik vanaf de 31e les ga geven. Vertelde dat skiën het morgen niet gaat worden. Zaterdag is afwachten.

Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
21 December 2023 - 18:33

Succes Henk🙋‍♂️

Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 21:41

Henk je mag eerst wel een weekje les komen in Fiss 😃

Job Bolton
Job Bolton
21 December 2023 - 14:01

Saalbach Hinterglemm nog steeds top. Pistes uitstekend en geen regen, wat lichte sneeuw. Inmiddels wel wat verbindingen “gesperrt” ivm storm.

reageer
Gonda Houthuys
Gonda Houthuys
21 December 2023 - 14:48

Wat zijn de vooruitzichten voor Morzine vanaf 30 december aub

reageer
Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
21 December 2023 - 15:00

Te ver weg

P O
P O
21 December 2023 - 15:00

Reactie #124159 op weerbericht
Clemens Gjertsen
Clemens Gjertsen
21 December 2023 - 15:38

Morzine zelf (dorp) niet ok, in Avoriaz (800 meter hoger) gaat het vast goedkomen.

Reactie #124162 op weerbericht
Clemens Gjertsen
Clemens Gjertsen
21 December 2023 - 15:38

Reactie #124163 op weerbericht reageer
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
21 December 2023 - 16:26

Voor iedereen goede en veilige reis toegewenst, en dan een mooie week met sneeuw! Kijk uit naar jullie berichten!🤗❄️

reageer
Tim Skiamade
Tim Skiamade
21 December 2023 - 16:41

De radar geeft aan dat de dump begonnen is. Benieuwd naar de verslagen vanuit de dorpen vanavond!

reageer
J K
J K
21 December 2023 - 16:52

Hier in Oberdamüls op bijna 1500m is het voorlopig helaas alleen maar van de natte variant..

Tim Skiamade
Tim Skiamade
21 December 2023 - 16:54

Duimen voor de afkoeling!

Jeroen M
Jeroen M
21 December 2023 - 16:47

Ja, ook wij zijn net vertrokken met de camper richting Les Menuires voor 2 weken ski fun. Zaterdag eerste skidag. Ziet er alvast veel belovend uit voor de komende dagen.

reageer
Koen S
Koen S
21 December 2023 - 17:04

Hier in de Vorarlberg al de hele dag regen op 1450 meter… Duimen dat het gaat afkoelen. Temperatuur schommelt rond de 2 graden

reageer
Koen S
Koen S
21 December 2023 - 20:16

Zojuist is de regen overgegaan in sneeuw. Temperatuur is dalende! Toch wel een goeie 15-20mm regen gehad in gebieden onder de 1600-1700 meter hier. Hopelijk gaat de sneeuw morgen en overmorgen het goedmaken 👍🏻

J K
J K
21 December 2023 - 20:23

Lekker! Hier in Damüls op bijna 1500m nog wel regen, hopelijk ook hier snel de overgang naar sneeuw!

Koen S
Koen S
21 December 2023 - 21:13

Het is harder gaan waaien hier en de sneeuw is weer overgegaan in regen 🥲 Werd ook al besproken door Michael gisteren dacht ik - dat de temperatuurdalingen tijdens neerslag teniet zouden worden gedaan door de stevige wind.

Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
21 December 2023 - 21:30

Klopt. Neerslagafkoeling / isothermie proces komt niet van de grond. Er staat teveel wind. Daardoor is er teveel menging in de luchtkolom. SVG grens gaat vannacht / morgenochtend dalen richting 700 m in de noordoostelijke Steiermark / Salzburgerland tot ongeveer 1250 m in de zuidwestelijke Arlberg.

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
21 December 2023 - 18:54

Wij zijn net terug uit Oostenrijk: Ehrwald en Serfaus Fiss Ladis. Geweldig weer gehad. Het was wel een pittige terugreis door stormachtig weer. Voor iedereen die nog gaat: goede reis en heel veel plezier!!!

reageer
Harrald Kroeze
Harrald Kroeze
21 December 2023 - 19:20

@ Michael, waren alle werkzaamheden klaar beneden bij de Ehrwalder Almbahn?

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
21 December 2023 - 19:51

Hallo Harrald, nee die zijn nog niet klaar. Ik had wel de indruk dat alles in gebruik is genomen en dat het alleen nog om afwerking gaat.

Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 21:43

Fijn dat jullie veilig terug zijn, dank voor de updates vanuit Serfaus,Fiss

Stefan Kaptein
Stefan Kaptein
21 December 2023 - 19:48

Vanuit Skiwelt Brixental 800 meter kan ik melden dat het warme water met bakken uit de lucht valt. Vanmiddag rond 15:00 uur zagen wij het front bij Westendorf het Brixental binnen komen. Het begon stevig te waaien en boven de 1600 meter te sneeuwen. Ik hoop dat de sneeuwgrens nog flink gaat dalen want onder de 1200 meter was de sneeuw op de pistes al aardig nat, leek op april sneeuw.

reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
21 December 2023 - 20:28

Het is toch wel droevig die regen onder de 1500mtr zo voor de kerst. Morgen kouder en hopelijk dus ook een lagere sneeuwvalgrens.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
21 December 2023 - 20:52

Hier ook hele middag 🌧️ hoge SVG te zien aan besneeuwde bomen op de berg. ( zeker 1600/1700 m). Morgen afw.

Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
21 December 2023 - 21:26

SVG grens gaat dalen richting 700 m in de noordoostelijke Steiermark / Salzburgerland tot ongeveer 1250 m in de zuidwestelijke Arlberg.

reageer
J K
J K
21 December 2023 - 21:31

Dan zullen we morgenochtend wakker worden in een compleet andere wereld!

Ronny
Ronny
21 December 2023 - 21:31

Nu in gerlos op 1250 meter hoogte regen regen ☔️ 🙈

reageer
Janick Van de berg
Janick Van de berg
21 December 2023 - 21:37

nu jn damuls 1420 meter hoogte soort hagel regen

Reactie #124198 op weerbericht reageer
Merije ...
Merije ...
21 December 2023 - 21:44

Duimen dat de SVG snel gaat dalen in ieder geval de lager gelegen gebieden.

reageer
Gijs X
Gijs X
21 December 2023 - 21:57

Geboekt. 3 februari weer naar vertrouwde omgeving Selva di Val Gardena na een uitstapje Hinterglemm vorig seizoen. Zin in

reageer
Marjon J
Marjon J
21 December 2023 - 22:20
John Milton
John Milton
21 December 2023 - 22:25

Wat is de verwachting in Stubai?

Pieter Masson
Pieter Masson
21 December 2023 - 22:21

Niet zo positief voor winterberg of hopelijk zakt de sneeuwgrens ferm

Reactie #124208 op weerbericht reageer
Vanhercke Franky
Vanhercke Franky
21 December 2023 - 22:54

Vrijdagavond rijden we op naar les 3 vallees man man man wat een mooie kerst wordt dat sneeuwbingo en dan het zonnetje lekker terrasjes weer 🤗

reageer
Marja  Skiër
Marja Skiër
21 December 2023 - 23:08

Oef wat een spanning! Gaat het regenmonster👿 dan alsnog de kerstperiode bederven? Ik hoop dat het uiteindelijk meevalt!

reageer
Koos Beijer
Koos Beijer
21 December 2023 - 23:09

Nou inderdaad Marja!🙈🌨❄️🇨🇭🛷🚞

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
21 December 2023 - 23:35

Meeste skipistes liggen hoog genoeg waar gelukkig geen regen valt.

Stefan Kaptein
Stefan Kaptein
21 December 2023 - 23:53

Hier in Brixen im Thale op 800 meter is de temperatuur de laatste uren alleen maar omhoog gegaan. Begin van de avond zaten we op +1,6 graden in het dal, maar nu op +3,4 graden. Regen komt met bakken uit de lucht en het was windstil, maar nu begint het te waaien zo te horen. Wat een drama opnieuw tijdens de kerstvakantie. Gelukkig hebben we een redelijke buffer laag op de berg, maar met de regen in dit tempo en hoeveelheden blijft er weinig over. Duimen dat die sneeuwgrens snel zakt.

reageer
Job Bolton
Job Bolton
21 December 2023 - 23:55

Hinterglemm nu ook zware regen, niet best. Morgen schade bekijken…

reageer
Joey B
Joey B
22 December 2023 - 00:46

Net aangekomen in de buurt van fierberbrunn. Wat een regen onderweg en ook in het dal helaas. Hopen op een snel dalende sfg, zodat we morgen op een verse laag sneeuw naar beneden kunnen 🙏

reageer
Richard Boot
Richard Boot
22 December 2023 - 05:50

Goedemorgen gisteravond aangekomen leogang en regen regen het valt me nog mee hoeveel sneeuw er lag en nog goed te doen. Rond half zes vanochtend is het hard gaan waaien maar nog steeds een hoge sneeuwgrens en regen in het dal. Kijken of vandaag de liften opengaan.

reageer
Michel L
Michel L
22 December 2023 - 07:31

Goedemorgen vanuit konigsleiten 1600 m .. zie dat hier veel verse sneeuw gevallen is en het sneeuwt nog steeds matig .Zal zo bij licht een foto maken en plaatsen . Hopelijk is de sneeuwgrens voor veel gebieden afgelopen nacht gedaald want gisteren avond rond 22:00 was het nog natte sneeuw dus de sneeuwval grens is wel gedaald schat tot 1200 m . Voor iedereen een veilige reis en een hele fijne ski vakantie gewenst!

reageer
M. Bloemendal
M. Bloemendal
22 December 2023 - 07:44

Wordt het wellicht tijd dat er wat aanpassingen komen in jullie model qua sneeuwgrens?Heb nu al meerdere malen gezien dat de sneeuwgrens toch 200 meter hoger ligt dan door jullie model voorspeld. Ook nu weer als ik zo de berichten lees. Verder keep up with he good work.

reageer
Richard Boot
Richard Boot
22 December 2023 - 07:59

nu in leogang 840 mtr sneeuw

reageer
M. Bloemendal
M. Bloemendal
22 December 2023 - 08:02

Nice!

Job Bolton
Job Bolton
22 December 2023 - 08:33

Sneeuw vanochtend in Hinterglemm, slecht zicht, maar wel een mooi plaatje. Benieuwd naar de pistes, anders lekker wandelen. Ook gezond😎❄️☃️

reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.