In de Franse Alpen lichte regen of sneeuw

19 maart 2023 - 7:00

Vandaag schampt een vrij zwak koufront het noordwestelijk Alpengebied. De condities zijn daardoor bewolkt met af en toe wat lichte neerslag. De sneeuwvalgrens ligt in de Franse Alpen ergens rond de 1600 à 1800 meter. Met maximaal 10 centimeter sneeuw blijft de verwachting tamelijk bescheiden. Tussen Aosta en de Wallischer Alpen blijft het waarschijnlijk overwegend droog. Hier kan de zon zelfs af en toe nog even te zien zijn. De Zwitserse noordzijde krijgt eveneens te maken met wat lichte buien, maar verder oostwaarts wordt de neerslagactiviteit snel minder. Misschien dat de Arlberg regio hogerop (boven ongeveer 1900 meter) ook nog wat sneeuw meepakt, maar veel zal het waarschijnlijk niet zijn. In het oosten van Oostenrijk en de Dolomieten blijft het grotendeels droog, met een mix van zon en wolkenvelden. De zuidwestelijke wind is matig en hogerop vrij krachtig en ruimt achter het front naar westelijke richtingen.

Maandag zorgt een zwakke rug van hoge luchtdruk voor een weersverbetering. Het blijft dan ook droog met aardig wat ruimte voor de zon. De vorstgrens loopt wel wat op naar ongeveer 2400 à 2700 meter. Dinsdag valt er in de Franse Alpen lokaal een losse regen of sneeuwbui. In de rest van het Alpengebied blijft het gewoon droog. Het weerbeeld is dan prima met zon, afgewisseld door overtrekkende wolkenvelden. Woensdag verandert er nog niet veel in het vrij stabiele weertype. De omstandigheden zijn prima, met vooral in de ochtend de beste piste condities. De zuidhellingen krijgen het met de steeds sterker wordende zon wel steeds moeilijker.


Engelberg @Live Updates


Een zwak koufront met wat lichte neerslag schampt vandaag het noordwestelijk Alpengebied. @KNMI


Mooie panorama vanuit Tux / Hintertux. @LIve Updates

Wisselvalliger
Rond donderdag gaat er het een en ander veranderen. Een polaire trog kiest een wat meer zuidelijke positie boven het Verenigd Koninkrijk. Aan de zuidflank van dit systeem komt een westelijke stroming op gang die ook van invloed wordt op het Alpengebied. Het weerbeeld wordt daardoor een stuk wisselvalliger, met meer wind en periodieke neerslag. Ik zeg bewust neerslag, omdat de sneeuwvalgrens tegen die tijd nog erg onzeker is. De neerslag richt zijn pijlen tijdens deze westcirculatie duidelijk op de Franse Alpen/ Inner Alpine en noordzijde. Ik verwacht in ieder geval geen compleet verregende dagen, alhoewel de lager gelegen pistes rond deze tijd natuurlijk wel steeds kwetsbaarder worden.


Vanaf donderdag duidelijk wisselvalliger met vanuit het westen regelmatig doorkomende fronten. #ECMWF

Een fijne zondag en graag tot morgen!

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @WeermanMichael

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

28 reacties
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
19 March 2023 - 07:07

Goedemorgen, en welkom thuis in ons mooie Arabba. Het weer oogt rustig met temperaturen nu rond nul in het dorp. Beneden zien de pistes er ijzig uit en je ziet dat er al veel sneeuw gesmolten is in deze tijd. Vandaag skies en pas halen en de hoogte in. Ben benieuwd hoe het is.

Reactie #118827 op weerbericht reageer
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
19 March 2023 - 07:58

Fijne vakantie Dennis.

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
19 March 2023 - 08:55

Veel plezier Dennis! En @ Gerda: als je aan de Seiseralm denkt om nog te gaan, er is idd al veel sneeuw weg en en is vrijwel niets bijgevallen. Het was afgelopen week nog best te doen maar als ik kijk naar de temperaturen aankomende week denk ik dat het hard gaat met de sneeuw. Die thriller moet dus wel echt uit uitkomen... Gun het je natuurlijk van harte!

Koos Beijer
Koos Beijer
19 March 2023 - 09:29

Heel veel plezier,Dennis!!!En geniet ervan dat je er zo ie zo weer bent!!!❄️🌨🥰

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
19 March 2023 - 09:42

Nou Dennis ik wens jullie ook een mooie skivakantie toe en zal duimen voor een vers laagje sneeuw 🌨️ man. 👉🌨️🏔⛷️😄🌞👍

Gerda Hensen
Gerda Hensen
19 March 2023 - 09:47

Dennis, veel plezier. Ik hoop dat de condities nog goed zijn en blijven⛷

Gerda Hensen
Gerda Hensen
19 March 2023 - 09:49

Anita, ik houd de weerberichten goed in de gaten. Als er niets meer bijvalt, dan houdt het op. Jammer, maar het is een luxe probleem.

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
19 March 2023 - 10:01

Dat is waar, het is een luxe probleem! Maar wie weet heb je geluk! Wat jammer van je treinreis!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
19 March 2023 - 10:42

Dank jullie Hartelijk!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
19 March 2023 - 10:45

Boven prachtig hier, pistes zijn goed!

Reactie #118845 op weerbericht
Bertil Blaas
Bertil Blaas
19 March 2023 - 11:20

Fijne vakantie Dennis !! 👍⛷👍

Gerda Hensen
Gerda Hensen
19 March 2023 - 09:52

Marja, ik zou idd gaan treinen. Jammer genoeg is de reis geannuleerd. De vervoersmaatschappij van oa de Glacier Express heeft alle reserveringen ingetrokken (kwestie van meer plaats verkopen, dan er beschikbaar is). Het programma werd daarna zodanig aangepast dat het niet meer was waarvoor we wilden gaan. Wellicht volgend jaar nog eens proberen.

reageer
Koos Beijer
Koos Beijer
19 March 2023 - 10:13

Dat meen je niet,Gerda dat de treinreis niet doorgaat!😔🌨❄️🚞🇨🇭

Koos Beijer
Koos Beijer
19 March 2023 - 10:14

Had ik nog niet gelezen van je!!!😊🇨🇭❄️🌨🥰🥰

Gerda Hensen
Gerda Hensen
19 March 2023 - 11:07

Klopt hoor Koos, ik heb het niet wereldkundig gemaakt. Uiteraard heel jammer (en ik heb best ook wel even stevig gebaald). We hebben nog even met de gedachten gespeeld om nog een weekje te gaan skiën, maar ik vind het toch te onzeker wat de omstandigheden betreft. We gaan nu misschien toch voor een weekje zon. Joh, we zien wel. Als pensionado’s hebben we iedere dag vakantie😉

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
19 March 2023 - 11:42

Hallo Gerda en koos ik lees natuurlijk ook alle reacties hier op de site , en wat mij ; of eigenlijk ons altijd nieuwsgierig maakt zijn de mooie treinreizen in Zwitserland waar jullie het vaak over hebben en ook op Rail Away zijn die treinreizen heel mooi om te zien . Dus hebben wij besloten om eind september want dan staan wij met de caravan in Zwitserland in het gebied Interlaken, om zo een treinreis naar zerrmat en omstreken te gaan maken misschien ligt er dan al weer wat sneeuw 🌨️ in het hoog gebergte? het is nog natuurlijk nog ver weg maar voor goeie en leuke tips houden wij ons aanbevolen . Bij voorbaat alvast bedankt groetjes Peter en Greet . 👉🚞🌨️🏔⛷️😄🌞👍

Gerda Hensen
Gerda Hensen
19 March 2023 - 12:03

Hoi Peter, ik kan je helaas niet verder op weg helpen. Dit zou nl onze eerste treinreis worden. Maar Koos zal vast wel tips voor je hebben.

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
19 March 2023 - 12:25

Ja dat denk ik ook Gerda als Koos dit dan ook leest natuurlijk maar dat zal vast wel , 😄😄 👍👉🚞👍

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
19 March 2023 - 12:57

Hallo Peter, Wij hebben ooit een reis met de Bernina express gemaakt vanuit st. Moritz. Niet in de buurt van Interlaken maar wel geweldig. Ook de Furka bahn in Wallis met de stoomloc kan ik je aanraden. Maar Koos is de superdeskundige.

Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 13:23

Hallo Peter Ik kan je een paar persoonlijke ervaringen aanraden : -Vanuit Interlaken trein nemen naar Wilderswil vanuit daar een trein nemen naar Schynige Platte wondermooie trip,daarboven kan je mooie wandelingen maken -Vanuit Brienz trein trip naar Brienz Rothorn,even mooi als Schynige Platte - Indien ben je nooit geweest in Grinderwald trein trip naar Jungfraujoch Van Interlaken naar Zermatt vind ik zelf te ver met de trein,het is beste paar dagen in Interlaken en daarna via pas doorrijden naar Wallis -Vanuit Tasch trein nemen naar Zermatt en vanuit daar trein naar Gornergrat Wij hebben ook een trein gedaan met Bernina Express,maar deze vertrek vanuit St Moritz Wij zij een echte liefhebbers van Zwitserland, daar zijn zoooveeeel mooie plaatsten om te bezoeken succes met je zoektocht

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
19 March 2023 - 14:47

Jee Gerda wat een verhaal...triest ook...alles voor het geld🙈 jammer maar hopelijk volgend jaar in de herkansing💪. Misschien dan ergens anders boeken?

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
19 March 2023 - 14:52

Peter wat een mooi vooruitzicht.. Wij staan begin juli in Grindelwald op de camping en willen ook gaan treinen... Synigi Platte en nog wat mee dingen. Wat ons afgelopen herfst opviel was toen we in Wengen een wandelvakantie hadden dat de treinen in 🇨🇭echt bizar optijd gaan. De stations schoon en overzichtelijk. Ik ga later dit jaar vliegen naar Zurich en dan met de trein naar Locarno.. mooie verbinding.. komt vast goed. Misschien vast speuren op internet..🙏😊

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
19 March 2023 - 14:55

Bedankt voor de info Alexandra..wij idd ook vanuit de camping in Visp naar Zermatt geweest met de trein.. En leuke tips voor aankomende zomer.. eerst nog naar Wengen🛷🎿 vrijdag..

Greet ☀️
Greet ☀️
19 March 2023 - 14:59

Gerda, wat lees ik nu? Zo jammer!

Mireille B.
Mireille B.
19 March 2023 - 15:21

Jammer Gerda! Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Ik snap je wens om nog even te gaan skiën. Volg zelf ook nog steeds de berichten rondom Val Gardena in de hoop dat we nog een keer in maart konden gaan. Maar het is mij toch te lente achtig en ben meer een koud weer skiër. We hebben in januari 10 perfecte dagen gehad, zo heerlijk zal het niet snel meer worden. Daar komt bij een lange reis en het is toch ook niet goedkoop. Dus nu maar weer uitkijken naar januari 2024⛷️❄️!

Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 16:30

Fijne vakantie Sigrid ,geniet van een wondermooie landschappen en sneeuw is nog genoeg. Wij zijn in Jungfrau regio 6 keer geweest en nog niet alles gezien en inderdaad daar is een wandel en trein paradijs.Als ik kan en tip geven indien je zeker bent van een mooie weer neem wandel pass inclusief jungfraujoch min 3 dagen( veel voordelen en als je jungfraujoch wil bezoeken betaal je 65 euro ipv.260 euro.En natuurlijk heb je plan B nodig😁bij slechte weer Thun of Bern bezoeken,Aareschlucht in Meiringen,naast de camping in Grindelwald heb je ook een mooie schlucht 15 min te voet,en trummelbach fallus in Lauterbrunnen Ik kan nog lang schrijven zo mooi is jungfrau regio eerste geniet van je ski vakantie wij hebben alvast goed gehad

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
19 March 2023 - 16:49

Bedankt voor alle leuke reacties en we gaan er zeker wat mee doen 👍👍 en het ski en trein gebeuren in Zwitserland leeft toch wel onder de meeste mensen op de site hier , geweldig is dat . 👉🏔⛷️🚞😄🌞👍

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
19 March 2023 - 19:38

Ooo dank je wel Alexandra voor de tips. Vorig jaar maart de Jungfrau bezocht... zou in de zomer graag eens naar de Mönchhutte lopen.. ja er is echt veel te zien he.. we zullen ons niet vervelen.. Idd eerst naar Wengen. Hoop op beetje zon🙈🤷‍♀️

Marcel W
Marcel W
19 March 2023 - 19:48

Skiën kan toch nog prima in hoger gelegen gebieden, er is mee dan Seiseralm hè Gerda 🥴 zien jullie ook eens (weer) wat anders zeg maar😊 gletsjer gebieden genoeg toch

Marja  Skiër
Marja Skiër
20 March 2023 - 12:40

Gerda ik doe ook nog maar een duit in het zakje. Wat jammer zeg dat je slachtoffer bent van een overboeking door het reisbureau. Sh😖t…zou ik denken! Gelukkig heb je weer nieuwe plannen en deze komt dan op een ander moment wel weer maar het blijft natuurlijk jammer! En Peter, ik heb ook wel eens in Interlaken gekampeerd, buiten dat het een echt regengat is (de buien en het onweer leken daar allemaal samen te komen) vond ik het verkennen van Zwitserland met de trein geweldig. Let op dat je in de goede coupé zit anders wordt je zomaar ergens afgekoppeld en ga je een verkeerde kant op. Ze rijden daar met Zwitserse precisie en dus op tijd! Geweldig en je komt overal met de trein. Zoals je weet was ik vaker in Zermatt en dat ligt toch een hoofdkammetje hoge Alpen verderop. Maar je komt er wel met behulp van prachtige treintochten. De tocht naar Domodossola was ook zo prachtig! Ik kom van de zomer hier wel kijken of je foto’s hebt gepost😉 Gerda waar gaan jullie van de zon genieten??

Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
19 March 2023 - 10:08

Hallo Michael, staat dit nog steeds in de weerkaarten waar je gisteren over sprak:"ECMWF berekent namelijk een opbouwend IJsland hoog met aan de oostflank het op gang komen van een koude noordwest / noord-stroming inclusief een flinke portie met sneeuw!"

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
19 March 2023 - 10:33

Nee. De scherpe koude kantjes zijn er bij ECMWF vanaf.

Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
19 March 2023 - 10:35

Maar nog wel de noord noord west wind??

Eef Evers
Eef Evers
19 March 2023 - 10:26

Hallo Michael, vanaf as. dinsdag zit ik in Ischgl. Hoge temperaturen en later in de week neerslag (regen) en wind. Klopt dit beeld ?

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
19 March 2023 - 10:35

Klopt, alhoewel de sneeuwvalgrens onzeker blijft. De trend is wel zachter in vergelijking tot de voorgaande runs🙄

Eef Evers
Eef Evers
19 March 2023 - 10:54

Dan overweeg ik maar niet te gaan. Een korte trip di-za met hoge temperatuur en regen is zonde …

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
19 March 2023 - 10:41

Ik ben heel erg benieuwd hoe het later deze week (vanaf donderdag) in Lech en Sankt Anton en omgeving zal zijn.

reageer
Marijke Dericks
Marijke Dericks
19 March 2023 - 11:46

Ik ook! Ziet er nog niet zo positief uit op dit moment…🌧️

Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
19 March 2023 - 12:49

Kan meevallen met het weer, afwachten maar

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
19 March 2023 - 13:15

Volgens mij zijn 2 sneeuwhoogte-lezers nu ter plekke, een van hen gaat vast wat updates plaatsen.

Steph Priem
Steph Priem
19 March 2023 - 15:12

Marijke, ik zal het laten weten. Vandaag aangekomen en tot woensdag ça va... en dan zien we wel 🤞😉.

Marijke Dericks
Marijke Dericks
19 March 2023 - 16:00

Veel plezier!⛷️

Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 10:48

Gisteren terug van Grindelwald, zaterdag en dinsdag hebben wij verse sneeuw gehad ( ong.40cm) de rest van de week mooie weer,zeer rustig op de pistes en in de dorp,wij hebben echt genoten

Reactie #118846 op weerbericht reageer
Isis van G
Isis van G
19 March 2023 - 10:57

Wat een topweek hebben jullie gehad! ❄️☀️

Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 11:08

Reactie #118868 op weerbericht
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
19 March 2023 - 14:56

Ooooo dat ziet er mooi uit! Alexandra... nog 4 nachtjes slapen...en dan naar Wengen..hopelijk ook nog dat uitzicht..

Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 10:49

Reactie #118848 op weerbericht reageer
Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 10:50

Reactie #118849 op weerbericht reageer
Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 10:56

Reactie #118856 op weerbericht
Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 10:57

Reactie #118858 op weerbericht
Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 11:00

Reactie #118859 op weerbericht
Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 11:05

Reactie #118863 op weerbericht
Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 11:28

Reactie #118872 op weerbericht
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
19 March 2023 - 14:58

💜

Marcel W
Marcel W
19 March 2023 - 19:50

Prachtig hoor!

Marja  Skiër
Marja Skiër
20 March 2023 - 12:43

Alexandra, wat een geweldige week had je en wat een geluk dat je met je mooie hond kon wandelen in dat prachtige weer!

Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 10:52

Koos dat is voor u

Reactie #118850 op weerbericht reageer
Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 11:28

Reactie #118871 op weerbericht
Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
19 March 2023 - 11:58

Alexandra, heerlijke zonnige foto's. Kan wel zien, dat jullie genoten hebben en de hond ook. Zelfs de pistes zien er goed uit.

Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 10:53

Reactie #118851 op weerbericht reageer
Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 12:52

Trein foto's voor Koos,geniet ervan 😁🇨🇭

Alexandra S
Alexandra S
19 March 2023 - 10:53

Reactie #118852 op weerbericht reageer
Isis van G
Isis van G
19 March 2023 - 10:55

Aftellen! Donderdag t/m maandag Cervinia. 🇮🇹 ⛷️ 🏔️ ☕️ 🍷 Hopelijk niet te hoge vorstgrens, de omstandigheden waren/zijn nu perfect, ❄️☀️ hoop dat dat zo blijft! Zin in!

reageer
Mandy Betro
Mandy Betro
19 March 2023 - 22:11

Veel plezier Isis! Wij zijn weer thuis en kijken terug op een hele fijne week skiën en hoarden in Breuill en Valtourneche. De pistes waren perfect en volgens mij gaat dat nog wel even zo blijven. En op de berg in de zon zitten op een terras is echt heerlijk. Alleen de dalafdaling in Valtourneche werd aan het eind van de dag zwaar, maar dat mocht de pret niet drukken. 😉 Geniet ervan!!!

Reactie #118918 op weerbericht
Ate N
Ate N
19 March 2023 - 12:15

Er zijn zeker niet al teveel foto's meer die ingezonden worden als een foto met vinger voor de lens uitgekozen wordt voor in het weerbericht🤣 Mooie foto's in de reacties, ziet eruit alsof iedereen nog heerlijk geniet van de sneeuw!

reageer
Mike
Mike
19 March 2023 - 14:07

Vanmorgen top weer in Ischgl. Nu mager zonnetje af en toe. De hoogste pistes zijn ok. Lager slush puppie. Al met al nogsteeds prima genieten 👍🏻

Reactie #118886 op weerbericht reageer
Sneeuw Pret
Sneeuw Pret
19 March 2023 - 16:00

In de ochtend nog prima pistes in hochkrimml, konigsleiten en gerlos. Sommige plekken wordt het minder maar het was nog een prima skidag.

Reactie #118896 op weerbericht reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
19 March 2023 - 16:37

Reactie #118898 op weerbericht reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
19 March 2023 - 16:38

Prima pistes boven de 2000mtr.

Reactie #118899 op weerbericht reageer
PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
19 March 2023 - 17:12

Ziet er inderdaad nog goed uit Dennis met al het warme weer van de afgelopen tijd had ik niet verwacht 👍 ook wij hebben daar twee weken geleden alweer heerlijk kunnen skiën ⛷️. 👉🏔⛷️😄👍

reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
19 March 2023 - 19:00

Tijd gaat snel idd Peter!

frans nijhuis
frans nijhuis
19 March 2023 - 18:33

Top dag arabba vroeg naar de marmolada tot 14. 00 pistes goed daarna pap. Nog een paar van die dagen .

Reactie #118904 op weerbericht reageer
Marja  Skiër
Marja Skiër
20 March 2023 - 12:45

Frans ze zullen thuis goed moeten kijken of jij het bent…je wordt vast hartstikke bruin in de voorjaarszon

frans nijhuis
frans nijhuis
19 March 2023 - 18:33

Reactie #118905 op weerbericht reageer
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
19 March 2023 - 19:39

Wouw Frans.. mooi.

frans nijhuis
frans nijhuis
19 March 2023 - 18:34

Reactie #118906 op weerbericht reageer
frans nijhuis
frans nijhuis
19 March 2023 - 18:35

Reactie #118907 op weerbericht reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
19 March 2023 - 19:03

Mooi hoor Frans! Lekker genieten hier.😎

frans nijhuis
frans nijhuis
19 March 2023 - 18:37

Inderdaad Peter onder 2000 meter slechter

reageer
Harry Verduin
Harry Verduin
19 March 2023 - 20:01

Nog goede sneeuw te vinden in 3 vallées maar zicht bij momenten wel beperkt in de namiddag. Let it snow let it snow!

reageer
Anne Cents
Anne Cents
19 March 2023 - 20:33

De situatie momenteel in Sankt Anton. Het komt met bakken uit de lucht, helaas in vloeibare vorm. Hopen op een mooie laag sneeuw op de berg

Reactie #118917 op weerbericht reageer
Esther ❄️
Esther ❄️
19 March 2023 - 22:21

In ischgl ook

reageer
Harry Verduin
Harry Verduin
19 March 2023 - 22:54

Vollen bak aan het sneeuwen in Meribel ❤️❤️

reageer
Marja  Skiër
Marja Skiër
20 March 2023 - 12:46

Ik zei het toch al Harry😅

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
20 March 2023 - 07:11

Wat jammer Gerda van je treinreis! 😔

reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.