Sneeuw voor Zwitserland

5 februari 2023 - 7:46

De afgelopen dagen verliep het weer op zijn minst gezegd heftig in de oostelijke Alpen. Veel sneeuw, veel wind en een schommelende sneeuwgrens waarbij er onvermijdelijk lagerop ook regen viel. In het westen en zuiden heel andere taferelen met volop zon en ook een rustiger weerbeeld. Het contrast houdt ook vandaag nog aan, maar rustiger (droger weer) is in aantocht. 


150 cm sneeuw in Obertauern, een van de gebieden met een sneeuw jackpot. @Unwetterfreaks


Gerlos onder een dik pak sneeuw. @LiveUpdates


Veel verse sneeuw in Soll. @LiveUpdates

Sneeuw voor Zwitserland
Vandaag begint overal droog en op de meeste plaatsen is het zelfs helemaal helder. Vanaf het noorden is wel een koufront op komst, maar dat zal pas voor toenemende bewolking zorgen langs de noordkant in de loop van de namiddag. De meeste Alpen regio's krijgen dan ook een prima wintersportdag voorgeschoteld. Ideaal om te startenn voor de mensen die gisteren zijn aangekomen. In tegenstelling tot de eerdere verwachtingen zal het koufront vooral voor neerslag zorgen in Zwitserland (noordkant) en in de Arlberg. Vannacht houdt de neerslag nog enige tijd en tegen morgenochtend kan hier cumulatief gemiddeld 10-20 cm sneeuw vallen, met uitschieters tot 30-40 cm in de gunstige stau-gebieden. Wallis, het uiterste oosten van Frankrijk en de regio's ten oosten van Vorarlberg pikken een paar centimeters mee. Houd vandaag wel nog steeds rekening met een sterke wind, die waait uit het noorden tot noordwesten. Er stroomt vandaag weer gevoelig koudere lucht binnen. Op 2000 m zakken de temperaturen tot -5°C. 


Een koufront trekt vandaag vanaf het noorden het alpenruim binnen met sneeuw voor vooral Zwitserland. @KNMI


De fronten zijn onderweg. @Wetteronline

Maandag nog wisselend, vanaf dinsdag prachtig weer
Maandag begint in de meeste regio's nog met veel bewolking en centraal kan er ook nog een beetje sneeuw vallen. Geleidelijk doen drukstijgingen het in de bergen wel meer opklaren. Het is koud met een nulgradengrens rond 1000 m. In de loop van de namiddag zal de bewolking vanaf het noordoosten weer verdichte, gevolgd door wat sneeuw in Zwitserland. Tegelijk neemt de zwakke Retour d'Est (oostcirculatie) weer toe in Italië en ontstaan er langs de westelijke binnenboog weer wat neerslag. Niet veel wellicht, maar een mooie opfrisser. Op dinsdag verlaten de wolkenvelden het Alpenruim. We schakelen dan over op puur Kaiserwetter. Volop zon, matige tot vrij krachtige NO-wind en ook vrij koud. Op 1500 m schommelen de temperaturen rond -3°C in het westen en tot -8°C in het oosten. Voor het gevoel mag je daar nog enkele graden aftellen, al doet de zon wel haar best. Woensdag en ook donderdag houdt het koude, droge en zonnige weer aan. Misschien wel de beste wintersportweek van 2023 tot nu toe in Oostenrijk?


Hogedruk met droog en zonnig weer, maar wel met koude lucht aanvoer vanaf het noordoosten. @Wetterzentrale

Lange termijn aanhoudend koud en zonnig?
Ook voor de lange termijn, en dan heb ik het over de periode tegen volgend weekend, zie ik hogedrukgebieden aanhoudend het weer over de Alpen domineren. Dat betekent dat neerslagzones op afstand worden gehouden en de zon het weerbeeld domineert. Ik verwacht wel dat de temperaturen geleidelijk wat meer zullen stijgen omdat de luchtaanvoer een meer zuidelijke component krijgt. Pas in de week van 13 februari tonen de weerkaarten een toenemende kans op een meer westelijk regime met dan ook neerslagmogelijkheden. We wachten het af!


Dominantie van hogedruk, ook volgend weekend. @Wetterzentrale


Een beetje sneeuw in Zauchensee.. @Instagram Zauchensee Skiparadis

Een fijne dag nog!

Met vriendelijke groet,

Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

NIEUW: De komende 4 weken schrijven we iedere donderdagmiddag een reisweerbericht voor de route naar de Alpen door Duitsland en Frankrijk. In dit nieuwe weerbericht wordt het reisweer besproken voor de vrijdag en zaterdag.

30 reacties
Ann Rombouts
Ann Rombouts
05 February 2023 - 08:18

Komende nacht vertrekken we naar Sölden. Hoe gaat het weer onderweg zijn?

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
05 February 2023 - 08:38

Droog/koud met veel lage wolken en/of mist

Ann Rombouts
Ann Rombouts
05 February 2023 - 09:04

Thanks!

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
05 February 2023 - 10:39

Veel plezier Ann. Ik ben wel benieuwd hoeveel sneeuw er op de gletsjer ligt, zou je wat foto's willen plaatsen? Goede reis en nogmaals: veel plezier!

Jan Kerk
Jan Kerk
05 February 2023 - 08:22

Goede morgen allen, nog twee weken en dan zitten we weer in het Zillertal, het wordt daar ook heel mooi weer, alleen wel erg koud met temperaturen van -10 to -15 graden overdag aan de top 🥶😶‍🌫️☃️

reageer
Marja  Skiër
Marja Skiër
05 February 2023 - 09:56

Extra wolletje inpakken Jan!

Xavier Delvael
Xavier Delvael
05 February 2023 - 10:23

Beter zo toch, Iers onder de top blijven en een thermoke aan, ritsen goed dicht en af en toe eens een warme hut... Waar kan ik tekenen?

Jan Kerk
Jan Kerk
05 February 2023 - 10:54

Komt helemaal goed Af en toe een choco-rum of jagertee

Erik Lechtal
Erik Lechtal
05 February 2023 - 08:37

Warth om 8u op 2000m. Het belooft een mooie dag te worden

Reactie #115701 op weerbericht reageer
Peter L
Peter L
05 February 2023 - 08:55

Ik lees vanaf vlgd week westelijke stroming…. Fingers crossed. Saas fee mag wel wat bij voor de 24e 😂😇

reageer
Sjaak W
Sjaak W
05 February 2023 - 08:58

Goedemorgen, Wat een mooie vooruitzichten voor de zonaanbidders zeg. Helaas zijn alle voorspelde sneeuwhoeveelheden voor het noorden aan de Zugspitzarena voorbijgegaan. ...maar beter iets 🌨dan niets zeggen we maar weer. Nieuwe ronde, nieuwe kansen

reageer
Mike
Mike
05 February 2023 - 09:25

Er ligt genoeg om goed te kunnen skiën inmiddels lijkt me. Het is wel bijzonder om te zien hoe groot de verschillen zijn over een relatief korte afstand m.b.t sneeuwval inderdaad. Maar wat een top week gaan de mensen die komende gaan tegemoet zeg. Ski you later!

Sjaak W
Sjaak W
05 February 2023 - 10:29

Klopt hoor Mike, maar met slechts 20cm in het dal hoeft er maar weinig te gebeuren om weer het groen naast te pistes te zien😬

Ate N
Ate N
05 February 2023 - 09:09

Heerlijk die bergen met sneeuw in de ski amadé regio, je zou maar het geluk hebben er komende week te zitten. Vast wel iemand hier gok ik 😜

reageer
Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
05 February 2023 - 09:19

Koos, Sigrid. Eindelijk sneeuw voor de Jungfrauregion. Ze kunnen daar nog wel wat gebruiken, de pistes zijn nog niet ideaal. De meeste sleeroutes zijn wel open en de treintjes rijden altijd.:)

reageer
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
05 February 2023 - 09:38

Ooo Hanneke ik lees het net.. Een vriendin van mij is gister naar Grindelwald vertrokken.. wij nog wachten tot 24 mrt...❄️❄️❄️😉

Koos Beijer
Koos Beijer
05 February 2023 - 11:01

Jaaa....❄️🌨💪😊Hoop dat er veel gaat vallen en daarna niet te warm wordt,Hanneke!!!🌨❄️🥰🇨🇭🛷🚞🇨🇭we vertrekken 22 februari,ben benieuwd hoe het eruit gaat zien!

Koos Beijer
Koos Beijer
05 February 2023 - 11:02

Klopt Hanneke!Meer sleeroutes open als rond de kerstperiode!🌨❄️🥰🛷🛷🥰🇨🇭

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
05 February 2023 - 11:10

Ik ben benieuwd hoeveel erbij gaat vallen. Bij Männlichen-KS zijn alle dalafdalingen open, maar de condities zijn hard. Maar jouw vriendin heeft wel kaiserwetter, Sigrid.

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
05 February 2023 - 11:16

Er moet wel aardig wat bij vallen, als de big pintenfritz open kan, maar is ie open doen. Dat is de sleeafdaling van Faulhorn, via Bussalp naar Grindelwald, 15 km. plezier. Heb je goeie conditie voor nodig, want je moet wel naar de Faulhorn omhoog. Heb je, die naar Waldspitz ook al gedaan, Koos? Die is ook zooo mooi.

Koos Beijer
Koos Beijer
05 February 2023 - 11:27

Hanneke!Heb bij de First nog nooit gesleed!🌨❄️🛷welke nummertje is dat?!!Dat is toch bij Schreckfeld?Je heb daar verschillende sleeroutes,welke is het mooiste?!❄️🌨🛷🇨🇭🥰

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
05 February 2023 - 13:33

Hallo Koos, Ik vind zelf de sleeafdaling naar Waldsplitz / Bort de mooiste. Je loopt eerst omhoog tot ongeveer Bachalpsee. Dan richting Waldspitz sleeën . Dit Berghaus heeft een heerlijk terras met een supermooi uitzicht. En als je geluk hebt, kun je vanaf Bort ook terug sleeën naar Grindelwald. En sla de Bussalp (restaurant) niet over. Snelle afdaling naar Weidli. Bussalp over Rasthysi (is een superleuk hutje, waar je ook iets kleins kan eten en een drankje kan nuttigen). Je sleet terug naar Weidli en je kan daar de bus weer nemen en nog een keertje afdalen. De bus is ingegrepen bij een wandel/sleepas van 2 of meer dagen. En misschien kun je ook nachtschlitteln vanaf de Bussalp, niet verlicht, dus hoofdlampje mee. zie verder op jungfrau/pistenbericht en ook op grindelwaldbus. Persoonlijk vind ik First fijner om te sleeën.

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
05 February 2023 - 17:30

Dit alles is wel vanaf het bergstation First. Schreckfeld is het 2de tussenstation. De sleeafdaling vanaf First naar Schreckfeld/Bort is ook een stukje gecombineerd met de piste.

Koos Beijer
Koos Beijer
05 February 2023 - 18:24

Dank je voor de info,Hanneke!👍❄️🌨🛷🥰

Koos Beijer
Koos Beijer
05 February 2023 - 18:25

We zitten alleen met de tijd!we hebben 2 volle dagen om te sleeën!!!Eigergletscher-Kleine scheidegg zo ie zo!Eigerrun savonds heb ik ook nog niet gedaan en dan denk ik omgeving First!🌨❄️🇨🇭🛷🥰🚞🌨❄️🇨🇭

Hanneke Jalink
Hanneke Jalink
05 February 2023 - 19:17

Ga er in ieder geval van genieten. Koning winter gaat toch zijn eigen gang.

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
05 February 2023 - 21:27

Dat heeft ze zeker... heerlijk he😇🙏

Koos Beijer
Koos Beijer
05 February 2023 - 22:28

Is je vriendin ook van Sneeuwhoogte,Sigrid?!🤣❄️🌨🥰🇨🇭🛷🚞

Greet ☀️
Greet ☀️
05 February 2023 - 09:46

Home sweet home na een prachtige week in La Plagne, de wasmachine is al volgeladen, we kunnen terug alles klaarzetten voor episode II in Valmeinier-Valloire. We duimen voor een mooie laag extra sneeuw de komende weken, want dat mag er wel komen in de Franse Alpen. ❄️☀️🍀⛷️

reageer
marc van de poel
marc van de poel
05 February 2023 - 10:57

Tot en met eergisteren, vrijdag ll, dus, was het skigebied Valloire/Valmeinier in optimale conditie. Overal meer dan genoeg sneeuw, prima geprepareerde pisten en goeie kwaliteit sneeuw. Een geïsoleerde ijsplek niet te na genomen. De zon kregen wij er gratis en voor niks bij. Topweek gehad, géén enkele wolk te bespeuren en temperaturen op 2100m van -2 à -4°. Het was gewoon zeldzaam ideaal.

Greet ☀️
Greet ☀️
05 February 2023 - 11:03

Ha die Marc, dat kunnen ze wel daar in Galiciërs-Thabor: pistes prepareren, en toch is een extra fris wit laagje altijd fijn, over 4 weken zitten we terug is ons all-time-favourite gebied 🤩

Greet ☀️
Greet ☀️
05 February 2023 - 11:38

Moet dus Galibier-Thabor zijn 🙈

Gerda van de Sande
Gerda van de Sande
05 February 2023 - 12:37

Zo jij ook weer veilig thuis Hier ook de laatste was hangt nu buiten te drogen Jammer genoeg moeten wij tot volgend jaar wachten normaal gaan wij ook 2x perjaar 3 weken geleden zijn wij niet gegaan ivm de slechte sneeuw condities Maar voor die gene die er nu zijn of nog moeten gaan die treffen het Ik geniet wel mee van de mooie foto’s en verhalen hier op SH😉

Greet ☀️
Greet ☀️
05 February 2023 - 12:40

Klopt @Gerda, we blijven mee genieten van alle reisverhalen en foto’s. 😉

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
05 February 2023 - 09:46

Ja ja dat zijn weer mooie sneeuw 🌨️ berichten en foto’s Lander 👍 En ja wanneer je boekt het blijft altijd een gok of je een superweek treft met veel sneeuw en kaiserwetter of een flutweek met pap en regen , maar voor de mensen die de komende week gaan ziet het er geweldig uit . Maar ook veel mensen die op wintersport vakantie gaan zitten vast aan vastgestelde dagen en dan moet je gewoon een beetje geluk hebben. 👉🌨️🏔⛷️😄🌞👍

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
05 February 2023 - 09:48

Wat een fantastisch weerbericht voor de komende week. Dat wordt genieten voor de vakantiegangers. Ik verwacht natuurlijk wel veel mooie foto’s😃

reageer
Bastiaan
Bastiaan
05 February 2023 - 10:16

Dat was een mooie opfrisser voor Oostenrijk zeg! Maar ik hoop nu wel heel erg op nog het zelfde voor Frankrijk, want in L2A heeft het nu al weken niet meer noemenswaardig gesneeuwd… Kom op weergoden!

reageer
Frank Helvoirt
Frank Helvoirt
05 February 2023 - 10:23

Goed nieuws aan het einde van het weerbericht, mogelijk westcirculatie! Goed nieuws voor de Franse alpen over 5 weken naar Saint sorlin D’Arves😍

reageer
Paul Bongers
Paul Bongers
05 February 2023 - 10:33

Nog 11 nachten tot vertrek, nog 12 tot skiën! 🎿🌞🌨Wat gaat weer doen tegen die tijd? In Zilliertalarena.

reageer
Huong  Pham
Huong Pham
05 February 2023 - 10:51

Hoi, hoe ziet het eruit rondom de Achensee qua skiën? Ligt allemaal wel sneeuw maar het gebied ligt niet zo hoog. Blijft deze sneeuw liggen tm begin maart denk je?

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
05 February 2023 - 11:20

Sorry Huong, we hebben geen glazen bol. Een laag gebied betekent altijd wat risico op sneeuwzekerheid. Ik hoop voor jullie dat het goed uitpakt.

Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
05 February 2023 - 11:02

Wat een knalweek ga je tegenmoet als je daar nu zit

reageer
Gijs X
Gijs X
05 February 2023 - 11:03

Hebben de Duitsers vakantie? Zeer druk in SHLF.

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2023 - 11:18

Gijs een paar Noordelijke deelstaten van (D) waaronder Berlijn. Zelfde in Ischgl/Kappl.

P Polly
P Polly
05 February 2023 - 11:19

Lech was gisteren prima aan te rijden. Nu genoeg sneeuw en zon.

reageer
P Polly
P Polly
05 February 2023 - 11:20

Reactie #115732 op weerbericht reageer
Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
05 February 2023 - 11:27

Lekker daar , voor ieder wat wils , over vier weken zitten we er ook weer

Harry Verduin
Harry Verduin
05 February 2023 - 11:24

wordt nu wel een heel lange droge periode voor de west-alpen, zal lekker ijzig zijn met de Februari krokusvakanties :-)

reageer
Katrien DG
Katrien DG
05 February 2023 - 11:56

Ja dat bedenk ik nu toch ook Harry. Wij naar Les Menuires in de krokusvakantie, maar daar is de sneeuw daar toch echt aan een opkikker toe...En ik vind L3V een topgebied, maar wat betreft pistes prepareren, maken ze het zich soms toch wat te gemakkelijk...

D DG
D DG
05 February 2023 - 12:05

Weet er iemand waarom de Panorama link in Flachauwinkl gesloten is?

reageer
Katrien DG
Katrien DG
05 February 2023 - 12:24

Mag L3V nog iets van sneeuw verwachten in de komende weken @Lander, volgende week?

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
05 February 2023 - 14:16

Voorlopig niet. Vanaf half februari mogelijk grotere kans. Ga zelf ook die kant op tijdens Krokus ☺️

Katrien DG
Katrien DG
05 February 2023 - 14:22

Aha! Dan ben je in ieder geval net zo geïnteresseerd als wij :-). Val Thorens is het waarschijnlijk bij jou?

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
05 February 2023 - 14:32

Absoluut! Les Menuires zitten we deze keer 😜

Harry Verduin
Harry Verduin
05 February 2023 - 14:52

Les Menuires, gekend voor zijn ijzige pistes :-)

Katrien DG
Katrien DG
05 February 2023 - 14:57

Wij ook in Les Menuires, zoals al jaren :-). En idd, soms ijzige pistes. Maar sinds de jongens ouder zijn, is Les Menuires vooral onze thuisbasis en trekken we er op uit naar de andere gebieden van L3V...

Gijs X
Gijs X
05 February 2023 - 12:32

Drukte op de piste en verse sneeuw zorgen voor enorme sneeuwhopen op de pisten. Aanslag op de benen. Zon maakt een hoop goed.

reageer
Gijs X
Gijs X
05 February 2023 - 12:40

Reactie #115745 op weerbericht
Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
05 February 2023 - 12:38

Skiwelt Wilde Kaiser en Kitzski, daar ben ik deze week. Wie heeft er tips voor kleine hutjes op de piste met bediening en top eten?

reageer
Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
05 February 2023 - 13:31

Dank je, waar ongeveer is dat? Anderen hier nog tips?

Rita
Rita
05 February 2023 - 13:40

Usterwies is op Pengelstein 1, afdaling 30 naar Skirast! Tip: tafel reserveren of na de spits komen. Restaurant Ochsalm, Maierl afdaling (26) is ook goed!

Rita
Rita
05 February 2023 - 13:52

Super goed eten bij Usterwies, Pengelstein 1

Reactie #115757 op weerbericht
Rita
Rita
05 February 2023 - 13:53

Groeten aan Kurt & team!

Alberto Tomba2000
Alberto Tomba2000
05 February 2023 - 15:49

Dank Rita is dat ook in Kitzski?

Rita
Rita
05 February 2023 - 16:48

Allebei in KitzSki! Usterwies is echt n aanrader, heerlijke gerechten én pizza’s! De huisgemaakte crème schnitte is erg gewild!!

Wieke Vb
Wieke Vb
05 February 2023 - 12:41

Morgen vertrekken ri Zillertal. Hebben geluk denk ik! ☀️

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
05 February 2023 - 12:46

Wieke, wat een heerlijk vooruitzicht. We zien je foto’s en updates graag tegemoet. Veel plezier.

Harry Verduin
Harry Verduin
05 February 2023 - 13:58

zeg maar lotto gewonnen !

Wieke Vb
Wieke Vb
05 February 2023 - 21:20

Bedankt Gerda! Ik zal een update plaatsen!

Guido Van Wegen
Guido Van Wegen
05 February 2023 - 13:50

Tom van Leeuwen veel plezier deze week! Zo te lezen krijg je prachtig weer!

reageer
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
05 February 2023 - 13:54

Aanwezig in SkiWelt en KitzSki 12 tem 17 feb / Passo Tonale 17 tem 26 feb, Livigno 31 tem 9 april...iemand van de sneeuwhoogte-vrienden zin in een koffietje? Laat maar weten, altijd leuk om gelijkgestemden te ontmoeten 😉☕️

reageer
Paul Bongers
Paul Bongers
05 February 2023 - 14:42

Wederom dodelijke ongevallen ivm lawines. Beste ski liefhebbers, blijf op de pistes! ( hoe goed je ook kunt skiën)

reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
05 February 2023 - 16:15

Klopt Paul, hoorde op de radio dat er al 6 mensen in tirol zijn omgekomen door lawines. Was te verwachten helaas 😔

Tjeerd Helmer
Tjeerd Helmer
05 February 2023 - 14:59

Weet iemand of ja vanuit Avoriaz naar Chatel kan skiën om daarna terug te gaan via de Zwitserse kant (Morgins-Les Crossers). Dat je een rondje maakt

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
05 February 2023 - 16:13

Tjeerd, het is al een poos geleden dat ik in Chatel ben geweest. Maar destijds kon je geen rondje skiën. Misschien kun je op de pistekaart zien of het mogelijk is. Even Chatel bij je favorieten zetten; dan kun je de webcams en pistekaart bekijken.

frans nijhuis
frans nijhuis
05 February 2023 - 16:45

Nee nog steeds niet.

Peter Andalo
Peter Andalo
05 February 2023 - 18:21

Andersom kan wel. Vanuit Avoriaz via Grand Paradis, champoussin etc. Naar Chantal. Kostte ons destijds, 15 jaar terug, 7 uur skien met 2 jonge jongens. Hebben een half uur geluncched.

Peter Andalo
Peter Andalo
05 February 2023 - 18:22

Chantal = Chatel

Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2023 - 17:31

Zwart weekend voor Tirol tav skiën. In 1 weekend 7 dodelijke ongevallen tav Lawines. Schreef dagen geleden al dat massa ❄️op oude sneeuw/ ijs platen, dit een gevolg zou kunnen worden.

reageer
Rob Brasco
Rob Brasco
05 February 2023 - 17:40

Voorzover ik het overal lees zijn het voornamelijk mensen die een uitdrukkelijk verbod om buiten de pistes te gaan negeren. Waarbij het zelfs voor de hulpdiensten te gevaarlijk is om te zoeken. Waarbij ik het niet begrijp dat je dan toch, ondanks de lawine waarschuwing, buiten de piste zou gaan.

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
05 February 2023 - 17:57

Rob, ik ben het helemaal met jou eens. Hoe haal je het in je hoofd? Je brengt ok anderen in gevaar. Als ik het goed begrepen heb is er zelfs een pistenbulli-chauffeur overleden. Maar ik weet niet hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Peter Andalo
Peter Andalo
05 February 2023 - 18:23

Idd superstom!!

PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
05 February 2023 - 18:53

Ja dat klopt Bertil maar er zijn toch weer mensen die gewoon de regels en de waarschuwingen negeren nou dat is toch oliedom , en ze brengen ook anderen in gevaar ⚠️ de reddingswerkers bijvoorbeeld het is echt weer een drama . 👉🌨️🏔😰😰😱.

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
05 February 2023 - 19:12

Nu opgelopen tot 10 doden.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
05 February 2023 - 21:27

Ja Peter, inderdaad, allemaal gevallen, buiten de pisten en idd. soms te moeilijk voor hulpverleners. ( was op nieuws Radio Tirol van 17 u) Een Reisverzekering, als ze die al hebben, komt niet tussen. Rekening voor nabestaanden !! Komende zal alles wel verbeteren, droog, zon en vorst. 👍⛷

Marja  Skiër
Marja Skiër
05 February 2023 - 22:30

Allemaal mensen met ervaring, tourskiers, freeriders, toch heeft het verstand het verloren van de emotie. En nu zijn er zoveel mensen overleden en de hulpdiensten hebben zich een slag in rondte gewerkt ook met gevaar voor eigen leven. Het zijn dramatische gebeurtenissen die niet hoeven te gebeuren als mensen hun verstand gebruiken en minstens de regels volgen. Heel spijtig allemaal !

Grit  B
Grit B
05 February 2023 - 18:12

Gistermiddag veilig aangekomen in Wagrain. Ik had me voorbereid op een barre tocht, met vooral het laatste stuk van de route veel sneeuw, maar dat viel reuze mee. Heel lichte sneeuwval hier in het dal. Vandaag heerlijke eerste kilometers gemaakt richting St Johan Alpendorf. Pistes zijn prima, in de loop van de dag wel wat meer hobbels, maar heel goed te doen. Weer was wisselend lichte sneeuw, bewolkt en een zonnetje tussen de wolken door. En de voorspellingen zijn super voor komende week ☀️☀️☀️🙏 Wel extra thermo aan tegen de kou (want wintersport 😉)!!

Reactie #115778 op weerbericht reageer
Grit  B
Grit B
05 February 2023 - 18:13

Reactie #115779 op weerbericht
Grit  B
Grit B
05 February 2023 - 18:13

Reactie #115780 op weerbericht
D DG
D DG
05 February 2023 - 20:36

Hey Grit, Wij gaan binnen 12 dagen richting Wagrain… ik lees graag jouw updates, tips voor do’s en dont’s qua pistes, lunchadresjes,…

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.