Kaiserwetter

29 januari 2023 - 7:12

Er valt vandaag weinig te klagen. Een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan heeft een uitloper precies tot over het Alpengebied. Dit levert een fraaie zonnige dag op met duidelijk minder hochnebel velden. Doordat het kwik iets oploopt en de wind zich gedeisd houdt is het voor het gevoel duidelijk wat aangenamer wintersportweer. Later op dag trekt er uiteindelijk wel wat meer hoge bewolking binnen waar de zon waterig doorheen schijnt. Dit zijn de voorbodes van een naderend front dat voor maandag op het programma staat.


De Alpen liggen onder invloed van een uitloper van hogedruk. Kaiserwetter met minder aciteve hochnebel vandaag! @KNMI

Maandag start vrij zonnig, maar in de middag krijgt het noordwestelijke Alpengebied te maken met opkomende bewolking. Hieruit valt later in de middag vanaf ongeveer 1100 à 1300 meter wat sneeuw. Later in de middag en avond breidt de sneeuwval zich wat meer richting de Oostenrijkse noordkant uit. Hier verwacht ik tot en met dinsdag tussen de 10 en 25cm sneeuw. In het westen het minst, en oostelijk van de Tauern waarschijnlijk het meest. De Franse Alpen en zuidzijde liggen dan buiten storingsinvloed. Hier verwacht ik dan geen sneeuw.


Westendorf. @Live Updates


Heerlijke condities in Brand via onze @Live Updates

Volgende week veel sneeuw voor de noordkant
De verwachting van ECMWF blijft overeind. Dinsdag vallen er aan de noordzijde verspreid een paar sneeuwbuien. Woensdag overdag blijft het dan waarschijnlijk droog. Er zijn dan flinke perioden met zon. In de nacht van woensdag op donderdag gaat het dan vanuit het noorden flink sneeuwen. De sneeuwval concentreert zich duidelijk op de Oostenrijkse noordstau hellingen. Ik verwacht hier tot en met vrijdag tot diep in het dal een mooie 40 tot 80cm! In de Franse Alpen en Zwitserse noordzijde gaat dan ook sneeuw vallen, maar niet zoveel als in Oostenrijk. Hier valt gemiddeld tussen de 20 en 50cm. De zuidelijke Franse Alpen en zuidzijde houden het waarschijnlijk droog.  De Dolomieten maken dan kans op wat zogenaamd overgrijpende sneeuwbuien.


Sneeuwverwachting donderdag t/m zaterdag voor de westelijke Alpen


Sneeuwverwachting donderdag t/m zaterdag voor de oostelijke Alpen. #ECMWF WetterOnline

Volgend weekend staat in het teken van extreme kou. Er stroomt dan op hoogte een portie diepvrieslucht binnen. De laagste waardes zijn dan waarschijnlijk voor de centrale noordzijde en inner alpines . Zaterdagmiddag blijft het kwik dan naar verwachting op 1500 meter steken bij een ijzige  -12 à -17 graden C! Deze situatie blijft een aandachtspunt de komende runs.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @WeermanMichael

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

Onderstaand kaartje kun je vinden onder het weerbericht op de site van Sneeuwhoogte.nl. Als je niet precies weet waar jouw bestemming in de Alpen ligt, dan kun je deze hier eenvoudig vinden. We gaan kijken of we dit ook in de app kunnen realiseren.

Noord Alpen (gekleurde vlak)Westelijke AlpenZuidelijke Alpen


Oostelijke Alpen

35 reacties
Sjaak W
Sjaak W
29 January 2023 - 07:18

Goedemorgen Michael, Je bent er al vroeg bij vandaag zeg😀😀 Goed te horen dat de dump nog steeds op de kaarten staat🌨🌨☃️☃️👍👍

reageer
Ate N
Ate N
29 January 2023 - 07:32

Een goed pak verse sneeuw aan de noordzijde kan zeker geen kwaad. Hoop gebieden geweest waar toch best wat steentjes op de piste er doorheen komen. Gisteren laatste dag geskied in Hochzeiger. De foto doet kaiserwetter vermoeden maar dat was enkel het uiterste topje boven de 2300-2400m, alles daaronder sneeuw en heel erg dichte mist. Uiteindelijk 16 dagen achter elkaar op de skies gestaan en een heerlijke vakantie gehad. Voor het eerst in de Dolomieten ook geweest maar dat gaat zeker niet bij 1 keer blijven😎

Reactie #114957 op weerbericht reageer
Bram Wellens
Bram Wellens
29 January 2023 - 09:44

En zo ziet Hochzeiger er vandaag uit! Met war extra sneeuw quasi perfect. Nog 75 dagen te gaan hier 👍

Reactie #114970 op weerbericht
Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 January 2023 - 11:11

Ate, wil je niet teveel reclame maken voor de dolo’s. Laten we het gewoon onder ons houden 😘

Suus Bosma
Suus Bosma
29 January 2023 - 12:05

Er wordt wel veel over gesproken door jullie. Ik denk dat ik er ook maar eens over ga na denken. Wordt wel nieuwsgierig zo. Altijd in Oostenrijk geskied. Ik vind het er zo sfeervol uitzien en het doet wat met mij. 😄👍🏻

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 January 2023 - 12:17

Suus, Zuid Tirol (Dolomieten dus) heeft ook wel de oostenrijkste uitstraling (was vroeger ook deel van Oostenrijk). Wij vinden het prettig dat je in de restaurants wordt geholpen, dus geen zelfbediening. Ik ben al een tijdje niet in Oostenrijk geweest. Weet daarom niet hoe de prijzen zich nu tot elkaar verhouden. Het was iig voorheen in Italië altijd wel wat goedkoper. Verder is de kwaliteit van de pistes vaak goed tot zeer goed. Uiteraard zijn er op de Sella Ronda vaak stukken flink glad geskied. Maar in de gebieden zelf heb je daar minder last van. En…het is toch wat minder druk dan in Oostenrijk. Kortom, gewoon een keer proberen (en niet verder vertellen😘).

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
29 January 2023 - 12:39

Nou Gerda.. ons heb je overtuigd hoor. Volgend jaar maar eens jou geliefde Seiser Alm verkennen.. Heb al wat mooie hotelletjes gevonden..🥰 Wij hebben er al wat jaren opzitten in Italië. Maar nog nooit de Dolomieten aangedaan in de winter...

marc van de poel
marc van de poel
29 January 2023 - 13:58

Ha, Gerda, Over prijzen kunnen we natuurlijk wel een behoorlijke boom opzetten .. Ik heb gisteren heel wat opzoekwerk verricht en het verraste me enigszins van het toch redelijk hoge prijsniveau in de Dolo's. Ik vergelijk dan de prijzen van skipassen en hotels. Oostenrijk en Italië lijken mij aan elkaar gewaagd met daar boven de Zwitserse Alpen en nipt daaronder de Franse. De Franse hotellerie staat wel niet overal op het niveau van de Oostenrijkse en Italiaanse. Ik vergelijk wel skigebieden van dezelfde omvang, anders ben ik met gekke dingen bezig. Dus ik ga Les Trois Vallées niet vergelijken met Latemar, of Lermoos of zo.. Als je weet dat ik volgende week in Valloire een skipas 6d 210€ ga betalen, voor een modern gebied met 170km pistes, dat kost in Oostenrijk voor vergelijkbaar gebied tot 100€ meer. (Lermoos 295€ - Latemar 265€) Maar ons hotelletje kost toch ook 80€, HP in 2* en zonder SPA. Dat is dan weer onder de Oostenrijkse en Dolo's norm.. Om maar te zeggen, vergelijken is moeilijk. Favorieten hebben daarentegen zoveel makkelijker. Veel plezier in jullie mooie Dolo's !!

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 January 2023 - 14:02

Sigrid, als je op de Seiser Alm zelf wilt zitten, moet je diep in de buidel tasten. Deze hoek van de Dolomieten is sowieso niet goedkoop. Wij zelf zitten de laatste jaren in hotel Santner. Opties als Hotel Goldknopf, Sporthotel en hotel Panorama zitten ook op/langs de piste en zijn vergelijkbaar qua prijs. Iets voordeliger is hotel Zorzi. Misschien kun je in Ortisei en Seis am Schlern kijken of er iets voordeligers beschikbaar is. Vanuit beide dorpen kun je met de gondeltjes naar de Seiser.

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 January 2023 - 14:13

Klopt Marc. De dolo’s zijn niet goedkoop. Vooral passen en accommodaties zijn prijzig. Mijn beeld van Frankrijk is gekleurd door twee slechte ervaringen. Mij zien ze er niet meer. Wij hebben overigens wel altijd met onwijs veel plezier zo’n 30 jaar in Oostenrijk geskied. Maar na een keertje Italië te hebben geprobeerd waren we om. Het is lastig om onder woorden te brengen waarom mijn voorkeur daar naar uitgaat. Het is gewoon een gevoel. Ik voel me daar heel senang en heb daar wel wat centjes voor over. Ik snap overigens heel goed dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Wij hebben in het verleden vaak hotels uitgezocht die verder van het skigebied om de kosten te drukken.

Ate N
Ate N
29 January 2023 - 16:40

Haha het vergelijk Oostenrijk- Dolomieten doe ik niet echt Gerda, ga liever gewoon naar beide😉 Dolomieten zijn fors in prijs gestegen sinds vorige keren (zomer) volgens mij. Is inmiddels net wat duurder dan Oostenrijk zelfs denk ik, m.n in skipas en hotels maar soms ook in eten en drank. Voordelen zie ik met name in de nog mooiere uitzichten en normaliter betere weer. Gastvrijheid vind ik bij beide erg goed en in Oostenrijk kom ik ook bijna nooit in zelfbediening restaurants, die kun je meestal prima mijden. Bredere keuze op de kaart (wat zwaarder berg eten of juist wat culinairere opties) en de koffie vind ik dan wel weer beter in de Dolomieten.

Ate N
Ate N
29 January 2023 - 16:41

Nog 75 dagen in Hochzeiger Bram? Geef je les?

Marja Skiër
Marja Skiër
29 January 2023 - 17:08

Hoe is het in de Dolomieten net de sauna en wellness? Dat hebben wij die erg gemist in Italië, kan aan het hotel gelegen hebben maar ik zie het ook nergens aanbevolen in Cervinia. We willen volgend jaar naar een gebied met top-sauna en wellness, meerdere mogelijkheden dan alleen alpineskiën, ik wil nl het langlaufen eens gaan proberen, en ook winterwandelen lijkt ons best leuk ter afwisseling. Ik heb dit jaar elke skidag een halve-dag kaart gekocht voor de liften, die kostte mij €40,50 van 12 tot liftsluiting en was ruim voldoende voor mij. Een dagkaart was €51,00 en een 6 dagenkaart was €302,00. Door voor een (halve) dagkaart te kiezen voelde ik mij elke dag vrij om wel of niet te gaan skiën want zo’n (halve)dagkaart gaf mij de flexibiliteit die ik fijn vond. Ik heb ook op een sneeuwdag gewoon niet geskied. Ik ben niet meer de jongste, ik ben een mooi weer skiër en heb ook geen top ambities meer, ik wil vooral genieten en ook eens wat anders doen. Iemand ideeën? Alle tips zijn welkom. Ps, prijs is voor ons geen beslissende factor!

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 January 2023 - 17:48

Marja, je snapt natuurlijk dat ik de Seiser ga aanbevelen. De hotels op de piste hebben allen een wellness. Zoals al eerder aangegeven zitten wij in Santner. Maar ook Panorama en Goldknopf hebben een wellness. Ook hotel Rainell in Ortisei (ligt bij de gondeltjes naar de Seiser) heeft wellness. Op de Seiser zijn langlaufloipes, wandelpaden en je kunt tochtjes maken met de arrenslee.

Ate N
Ate N
29 January 2023 - 17:48

Dolomieten kan wel eens problemen geven met minder sneeuw vanwege de zonnige ligging voor langlaufen of winterwandelen. Enige wat ik kan bedenken wat hoog genoeg en sneeuwzeker is is de Seiser Alm. Was een leuk gebied voor rustig aan genieten op diverse manieren. Wellicht dat anderen ook nog tips of adviezen hebben.

Stephen O
Stephen O
29 January 2023 - 19:45

Wij zijn bij hotel Genziana in Ortisei geweest. Super uitgebreide wellness met zwembaden (binnen en buiten), sauna’s, rustruimte en heerlijk eten en wijntjes. Elke avond genoten van een uitmuntend 5 gangen diner. Leek me eerst wat veel voor elke avond, maar na de eerste avond keek ik elke keer weer uit naar de volgende avond. Hotel ligt precies tussen de liften naar de Seiser Alm en Seceda.

Reactie #115036 op weerbericht
Katrien DG
Katrien DG
29 January 2023 - 19:51

Inderdaad, de prijzen van accomodatie en skipass in de Dolomieten is niet zo weinig... Skipass is voor Dolomiti Superski 100 euro meer dan voor het hele Les 3 Vallées. Met ons gezin van 4 kies ik dan maar voor een appartementje ipv een hotel. Maar appartementjes zijn heeeel moeilijk te vinden in de Dolo's. Wou Arabba eens doen, maar vind er niks. En ons appartementje van dit jaar, is 800€ gestegen. Gelukkig ben ik er vroeg bij en heb daarnet een ander tof appartementje geboekt in Alba bij Canazei. Ben er nog nooit zo vroeg bij geweest :-). Dus als iemand nog tips heeft van appartementjes in Selva of Arabba,... dan zijn die voor het jaar daarna ;-).

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
29 January 2023 - 19:52

Euhmm 🤭, dat verder vertellen gaat niet echt meer lukken hoor, ben er juist heel blij mee! Door de verhalen maar ook omdat we er in de zomer waren, gaan we het ook bekijken in maart. Accomodatie wel wat verder weg, maar dat komt goed!

Suus Bosma
Suus Bosma
29 January 2023 - 22:55

Nou voor volgend jaar misschien even gaan kijken. We zijn net een weekje terug van Oostenrijk. Als ik meer wil weten weet ik je te vinden haha. Bedankt hoor😀👍🏻

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
30 January 2023 - 22:10

Dank je voor je reactie Gerda.. en ik kan mooi de hotelletjes die jij opgeschreven heb aan een onderzoekje onderwerpen... Maakt mij nooit zoveel uit maar ik hou wel van een zwembad of een wirlpool... ..

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
30 January 2023 - 22:14

Wij eigenlijk maar 2x in Oostenrijk geweest.. Gewoon niet ons land zeg maar.. Frankrijk wel een aantal jaren( onze dochter daar haar skiklassen doorlopen) ook uit financieël oogpunt. Kon toen buiten de kerstvakantie om en toen was Frankrijk erg goedkoop( 1 e volle week in januari). Daarna vaak Italië Sulden am Ortler.. en ons landje Zwitserland.. net terug maar ik verheug me alweer op eind maart..🙏 het is idd wat duurder maar het Hotel is er heerlijk...

ralph massaar
ralph massaar
29 January 2023 - 07:36

Goedemorgen je bent er weer vroeg bij. Gister aangekomen in Tignes Brevieres. Vandaag 1e ⛷️ dag en dat gaat met dit super weer helemaal goed komen. Groetjes en op naar een te gekke dag voor iedereen geniet ervan!

Reactie #114958 op weerbericht reageer
Sieds Van der Veen (Ramosch)
Sieds Van der Veen (Ramosch)
29 January 2023 - 09:07

Njoy Tignes! Wat een heerlijk skigebied en duidelijk meer sneeuw❄️💪🥳 dan een maandje geleden.

Reactie #114967 op weerbericht
Rick H
Rick H
29 January 2023 - 08:05

Sneeuwkettingen klaar leggen voor komend weekend dus

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 January 2023 - 15:36

Volg slipcursus. Mandarfen groot terrein voor slipcursus 👍 tof.

Reactie #115016 op weerbericht
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
29 January 2023 - 08:09

Topcondities in Le Grand Massif (AD) De dorpen Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt bieden totaal 265km piste. Een schitterend gebied voor zowel beginners als vergevorderden met veel natuurschoon en brede pistes. Door de sneeuwzekerheid is skiën tot ver in april mogelijk. Kun jij ook niet meer wachten? Kijk dan op Sunweb en bespaar nu tot maar liefst 30% op een Last Minute. Als kers op de taart is je skipas inbegrepen én profiteer je ook nog eens van alle Sunweb voordelen. Bekijk het aanbod op bit.ly/3XKUfYR

reageer
marc van de poel
marc van de poel
29 January 2023 - 13:59

Wat een verschil met een drietal weken geleden..

Remco Van der Wal
Remco Van der Wal
29 January 2023 - 08:37

Top! De Franse Alpen krijgen toch nog wat mee?! Dat is goed om te horen dank.

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 January 2023 - 08:53

Franse Alpen blijft helaas toch nog even onzeker. In de laatste run is het sneeuwsignaal duidelijk minder. Kwestie van afwachten 🧐😇

Greet ☀️
Greet ☀️
29 January 2023 - 09:06

Ik ben blij met de zon hoor in La Plagne @Michael 😉

Connie Jager
Connie Jager
29 January 2023 - 09:11

16 dagen topvakantie gehad in Ehrwald. Aan t begin van de vakantie groene weides in t dal, maar dit is allemaal goed gekomen. Pistes waren goed. Wetterstein pistes kunnen meer sneeuw gebruiken, voorspellingen zien r top uit.

Reactie #114968 op weerbericht reageer
Sjaak W
Sjaak W
29 January 2023 - 10:44

Goed te horen Connie, wij hopen er over vier weken te zijn.

Johannes V
Johannes V
29 January 2023 - 09:41

Goedemorgen Michael, Wij willen woensdagavond gaan rijden richting Ischgl. Maar dat is als ik het goed begrijp niet heel verstandig? Zijn er mensen die weten of die weg daar naartoe gevoelig is voor afsluitingen bij veel sneeuwval?

reageer
Steph Priem
Steph Priem
29 January 2023 - 09:50

Naar Ischgl kan je via Bregenz langs de Arlbergtunnel zo richting Ischgl of via de Fernpass. Bij slecht weer zou ik eerder opteren voor de eerste oplossing.

Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 January 2023 - 10:33

Probeer indien mogelijk in de ochtend te vertrekken. Je rijd dan voor de sneeuwval uit. Gr

Johannes V
Johannes V
29 January 2023 - 11:39

👍🏻

marc van de poel
marc van de poel
29 January 2023 - 14:29

@ Steph : De route over de Fernpass is een 30 km korter, maar vereist een tragere snelheid, dus in tijd doe je niet veel winst. De Arlbergtunnel kost 11 € enkel. Ik opteer gewoonlijk voor de tunnel, ongeacht of er sneeuw op de Fernpass ligt.

PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
29 January 2023 - 09:52

Goedemorgen Michael wat goed dat jullie foto’s hebben geplaatst met de aanduidingen van de verschillende streekgebieden waar eventueel de sneeuw 🌨️ kan gaan vallen : van de noord en de zuid zijde en zo ook van de oost naar west zijde . Want dat was voor vele nog wel eens puzzelen waar je skigebied nou eigenlijk precies ligt , ik vindt dit een goed idee hoor 👍. 👉🌨🏔⛷️🌞😄👍

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 January 2023 - 10:33

👍

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 January 2023 - 11:50

Ja Peter, dat viel mij ook meteen op. En de volgende stap is, net zoals op de website interactief, waardoor je het dorp kunt intoetsen als je wilt weten in welk deel van de alpen het ligt. Goed gedaan team SH👍👍

Marja Skiër
Marja Skiër
29 January 2023 - 17:14

Ik zag het ook meteen. Blijft dat serietje kaarten onder het weerbericht staan (elke dag bedoel ik) zodat de vragen over waar ligt welk dorp, niet morgen meteen weer terug zijn? Mensen kijken niet terug om het uit te zoeken en na een paar dagen weet ik ook niet meer in welk bericht het stond!

Mike
Mike
29 January 2023 - 09:58

Ik lees initieel sneeuwgrens vanaf 1200 meter? Daaronder dan in de lagere gebieden helaas regen? Ik hoop dat de dump dit keer voor het Zugspitze (Ehrwald) gebied eens uitkomt. Ik heb al meerdere keren veel belovende kaarten gezien voor de noordelijke Alpen naar dit signaal verdween dan als ‘sneeuw voor de zon’ ineens. Veel skiplezier voor degenen die gaan komende week!

reageer
Sjaak W
Sjaak W
29 January 2023 - 13:48

Idd Mike, en ik hoop met je mee.

Henny Hoeksma
Henny Hoeksma
29 January 2023 - 10:10

Wat een heerlijke vooruitzichten weer. Ik ben net 2 weken terug, maar wil zo weer die kant op. Komend weekend ga ik naar winterberg, met mijn kleindochter van 3,5 jaar. Voor het eerst dus. Voor diegene die vaker in winterberg zijn geweest.Is het raadzaam een skipas te nemen? Aangezien ze echt voor het eerst op ski gaat staan. Of is er een kinder oefen hellinkje wat vrij toegankelijk is?

reageer
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
29 January 2023 - 10:45

Achter Hotel Der Brabander onderaan de schans is altijd een oefen helling geweest. Heeft onze docher 22 jaar geleden ook leren skiën. Is ook een liftje naast met zo'n touw en een beugeltje in de rug.. Succes. Zo leuk met zo'n kleintje..

Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
29 January 2023 - 10:47

En de piste bij de Sneeuwitje lift is breeden niet zo stijl.. dan wel pas nodig.. maar je had daar ook punten kaarten.. misschien beter..

Jeannette B
Jeannette B
29 January 2023 - 10:57

Kaiserwetter in de Dolomieten. Skigebied Carezza. Uitzicht op Rosengarten😎. Mooier wordt het niet.

Reactie #114980 op weerbericht reageer
PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
29 January 2023 - 11:58

Ja dan is dat wel effe genieten daar in de Dolomieten 👍 Jeanette , veel skiplezier nog . 👉🌨🏔⛷️🌞😄👍

PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
29 January 2023 - 12:00

Oh het is Jeannette met dubbel n sorry. 😄😄👍

Henny Hoeksma
Henny Hoeksma
29 January 2023 - 13:53

Prachtige foto. Mooi daar

Jeannette B
Jeannette B
29 January 2023 - 10:58

Reactie #114981 op weerbericht reageer
Katrien DG
Katrien DG
29 January 2023 - 11:03

Is er iemand die nog een update heeft van Les Menuires / L3V? In de dagelijkse updates is het niet zo positief wat betreft ijsplekken en pisteonderhoud.

reageer
Mieke J.
Mieke J.
30 January 2023 - 08:50

Hi Katrien wij waren vorige week in 3Vallées. De kwaliteit van de pistes was echt heel wisselend. Bijvoorbeeld zaterdag 28 januari in de ochtend waren de pistes van/ naar in Courchevel zeer goed door de preparatie. Opvallend gewoon. In de middag werd dit minder. Kan zijn door drukte en niet echt een dikke onderlaag. Meribel over algemeen hard en soms ijs, Orelles en VT over algemeen goed. Maar alles is sterk afhankelijk van prepareren en drukte. Dat eerste is soms te weinig en 2e teveel.... En qua ervaringen geldt voor ons vele ski-kilometers en vele gebieden, dus...

Katrien DG
Katrien DG
30 January 2023 - 08:59

Bedankt! Wij kennen het gebied heel goed, en ijsplaten hebben we heel weinig gezien, behalve op 2 heel drukke steilere stukken in Les Menuires. We hebben nog 3 weken voor wat extra sneeuw. Hopelijk valt er nog wat!

Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 January 2023 - 11:09

😍 Winterberg

Reactie #114983 op weerbericht reageer
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
29 January 2023 - 12:36

🥰

Henny Hoeksma
Henny Hoeksma
29 January 2023 - 13:54

😊💪⛷️

Gerda van de Sande
Gerda van de Sande
29 January 2023 - 12:30

Wat een weertje zeg we treffen het deze week in de Dolo’s

Reactie #114993 op weerbericht reageer
Gerda van de Sande
Gerda van de Sande
29 January 2023 - 12:30

Reactie #114994 op weerbericht reageer
Gerda van de Sande
Gerda van de Sande
29 January 2023 - 12:31

Reactie #114995 op weerbericht reageer
Henny Hoeksma
Henny Hoeksma
29 January 2023 - 13:54

🥰

PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
29 January 2023 - 13:57

Prachtige foto’s Gerda met vaak mooi WEER in de dolös . 👉🌨🏔⛷️🌞🌞😄👍

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 January 2023 - 14:41

Heimwee!

Dzengiz Tafa
Dzengiz Tafa
29 January 2023 - 12:33

Donderdag stap ik van de trein aan de Bichlbach Bahnhoff lift. Berwang is aan de andere kant van de berg. Met de voorspelde sneeuwval is het mogelijk dat de banen niet berijdbaar zijn. Weet er iemand of het mogelijk is om toevallig met de liften over de berg te geraken richting het dorp? Heeft iemand dit al gezien in het verleden?

reageer
Roy Schoen
Roy Schoen
29 January 2023 - 12:54

Ik zie op vrijdag een stijgende sneeuwgrens... hopelijk gaat die nog dalen anders is alle sneeuwval voor niks als het uiteindelijk weer weg regent in het dal

reageer
Steff De ryck
Steff De ryck
29 January 2023 - 21:08

Inderdaad

Tim de Jong
Tim de Jong
29 January 2023 - 22:55

Hoe groot is de kans op regen aanstaande vrijdag. Of is het gewoon sneeuw door de hoge intensiteit

Paul 67
Paul 67
29 January 2023 - 13:06

Westendorf

Reactie #115000 op weerbericht reageer
pj diergaarde
pj diergaarde
29 January 2023 - 13:31

Gisteren teruggekomen uit Nauders. Het sneeuwde op de Fernpass op de heen weg maar helaas viel de hoeveelheid sneeuw in het zuiden van Tirol wat tegen maar was de kwaliteit mede door de temperatuur onder nul best goed. De vrieskoude varieerde van een subtropische -2 tot een heerlijke arctische -14 op 2000 meter. Woensdag is er wat sneeuw bijgekomen maar de kristalletjes waren zo klein dat daar niet veel van te merken was. Er waren de hele week berichten van flinke sneeuwval in Oostenrijk maar op de een of andere manier nooit in Nauders. Mijn vraag: is er iets met de ligging van Nauders waardoor er daar maar weinig sneeuw valt?

reageer
Harry Verduin
Harry Verduin
29 January 2023 - 17:18

Ja heel erg inneralpin en neerslag geraakt er heel moeilijk, van waar die ook komt

Luc Cap
Luc Cap
29 January 2023 - 13:32

Kropfen

Reactie #115002 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
29 January 2023 - 14:35

Ik zie op Météo France volgende week géén enkele wolk voor Valloire-Valmeinier. Koud kaiserwetter, dus. Sandalen, korte broek en zonnecrème meenemen? Straks vertrekken. Zin in, na de natte lente wandelingen in Samoëns begin van deze maand.

reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 January 2023 - 15:40

Jullie krijgen een topweek. Zie na ❄️dump komende don/vrij/zat een week hogedruk weer ☀️☀️☀️ Heb je wel verdiend na je laatste herfst reis. 👍

Greet ☀️
Greet ☀️
29 January 2023 - 18:39

Laat je nog wat sneeuw liggen voor ons in maart, beste Marc? Veel plezier alvast in ons geliefde Galibier-Thabor. De groeten aan Heidi (Chateau Ripaille) 😉

R. T.
R. T.
29 January 2023 - 14:48

Michael niet teveel focus op EC? GFS gelooft niet in sneeuwval aan Franse kant. Check de luchtdruk. Tot een halve meter lijkt onmogelijk zo. Draait EC bij en wanneer? Ik zit nu in Flaine. Zon en topcondities momenteel 🌞

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 January 2023 - 16:34

Het verschilt per run. In de laatste berekening duidelijk minder voor de Franse Alpen. Afwachten

Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 January 2023 - 15:41

Boeren bedrijf. Mannen eten smakelijk verse ❄️❄️❄️

Reactie #115018 op weerbericht reageer
Katrien DG
Katrien DG
29 January 2023 - 19:53

Een paar verdwaalde Highland coos ;-).

Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 January 2023 - 22:14

Katrien , niet verdwaald. Een afgebakend terrein met deze dieren en paarden op 1700 m. Dus gegroepeerd.

Heleen Nijveld
Heleen Nijveld
29 January 2023 - 15:48

Schöneben! Prachtige pistes.

Reactie #115019 op weerbericht reageer
PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
29 January 2023 - 16:35

Ja Heleen dat zijn biljartlakens de pistes in schöneben wij hebben daar ook een X aantal jaren geskied , de Italianen zijn meesters in het prepareren van de piste . 👉🌨🏔⛷️👍😄👍

Heleen Nijveld
Heleen Nijveld
29 January 2023 - 18:16

Klopt!

Suzanne Rutten
Suzanne Rutten
29 January 2023 - 16:05

Wat GEWELDIG dat jullie kaartjes hebben toegevoegd met uitleg wat onder noord oost zuid en west valt! Heel helder zo, maakt het checken veel makkelijker, dus super dank! ✌️✌️

reageer
Greet ☀️
Greet ☀️
29 January 2023 - 18:40

Aangekomen in La Plagne Soleil, na een hele vlotte rit, een stralende zon en knisperende sneeuw met m’n allerliefste hubbie, wat wil een mens meer. Laat de zon maar lekker schijnen deze week ☀️⛷️❄️

Reactie #115032 op weerbericht reageer
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
29 January 2023 - 19:41

Dat klinkt heerlijk, geniet ervan!

Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 January 2023 - 20:37

Greet veel ski plezier ⛷⛷

Koos Beijer
Koos Beijer
29 January 2023 - 21:27

Eindelijk genieten,Greet!!!doe je best!we zien de foto's wel verschijnen!🌨❄️😍💪

Marja Skiër
Marja Skiër
29 January 2023 - 23:02

Greet ga genieten met je allerliefste hubbie daar in de sneeuw! Romantiek alom ❤️😍

Greet ☀️
Greet ☀️
30 January 2023 - 06:45

Dankjewel allemaal 😘

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
29 January 2023 - 19:14

Heerlijke dag in de Ardennen ❄️😊❤️

Reactie #115033 op weerbericht reageer
Sjaak W
Sjaak W
29 January 2023 - 19:31

Mooi hoor Lander, verwacht je dat dit nog even blijft liggen of is het snel voorbij met de kou?

Koos Beijer
Koos Beijer
29 January 2023 - 21:25

Prachtig,Lander!!!❄️🌨😍💪

Koos Beijer
Koos Beijer
29 January 2023 - 21:25

Goeie vraag,Sjaak!ben ook wel benieuwd eigenlijk!😍🌨

Marja Skiër
Marja Skiër
29 January 2023 - 23:03

Kan ik daar gaan oefenen met langlaufen, ben benieuwd of het iets voor mij is😅

Koos Beijer
Koos Beijer
29 January 2023 - 23:07

Marja!waarvoor ga je niet een keer weer naar de Jungfrau region?!💪🤣🤣❄️🌨🇨🇭🚞

Koos Beijer
Koos Beijer
29 January 2023 - 23:07

Wandelen is daar ook zo mooi!!!🌨❄️🇨🇭🗻🗻🗻🇨🇭🥰

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
30 January 2023 - 07:36

@Sjaak en @Koos, ik verwacht dat de sneeuw de komende dagen wel zal inzakken/wegsmelten..!

Marja Skiër
Marja Skiër
30 January 2023 - 07:40

Koos ik ben vaker in de Jungfrau region geweest. Prachtig daar, zonder meer! Jungfrau, Mönch en Eiger, 3 giganten bij elkaar!! Maar ik vond het skiën niet geweldig, vooral omdat er hele trage liften waren (nu geloof ik vernieuwd) en een paar verbindingen waren echt niet goed. Iedereen over dezelfde krats-piste om naar Kleine Scheidegg te komen, oh dat vond ik zo balen!! Dat blijft hangen. Nee geen Jungfrau region voor mij.

Roland N
Roland N
29 January 2023 - 20:30

Brenta Dolomieten bij Madonna di Campiglio super 🌞

Reactie #115041 op weerbericht reageer
Margo T
Margo T
29 January 2023 - 21:24

Kaprun, pistes goed , heerlijk weer !

Reactie #115044 op weerbericht reageer
Dieter D🇦🇹
Dieter D🇦🇹
29 January 2023 - 21:37

Grebenzen Steiermark.🌞

Reactie #115048 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 January 2023 - 22:16

Kerstkaart Dieter 👌

Jonatan H
Jonatan H
29 January 2023 - 22:02

Op de reiteralm in het Schladming-Dachstein gebied zeer mooie dag achter de rug. Goede pistes en heerlijk skiën!

Reactie #115050 op weerbericht reageer
Jonatan H
Jonatan H
29 January 2023 - 22:03

Reactie #115051 op weerbericht
Jenny Smit
Jenny Smit
29 January 2023 - 22:11

Fantastische dag in Ellmau vandaag. Goede condities en geen wolkje aan de lucht. Ook weinig wind. Het was best druk op de pistes.

reageer
Marja Skiër
Marja Skiër
29 January 2023 - 23:04

🤣🤣🤣 Jenny…superdruk daar! Heerlijk toch zo’n hele baan voor jezelf! Kan niemand je onderuit halen!

Marianne Siusi
Marianne Siusi
30 January 2023 - 00:02

Marja, nog even over de Dolomieten. Wat Gerda H. al schreef is het prettig en relaxed skiën als je wat ouder bent ;-). Arabba waar ik langdurig kwam- is me te stijl geworden, ben ook geen 70 meer haha. Wandelen en langlaufen is fantastisch op de Seiser Alm. Aangeharkte wandelpaden en verse loipes. Ik heb een keer helemaal achterin (Saltria) op de Alm gelogeerd in Hotel Floralpina, alles erop en eraan, op de ski's voor de deur. Maar ook verschillende keren in het dorp Seis/Siusi in Hotel Genziana gelogeerd. Stukken goedkoper, ook alles aanwezig. Bushalte naar de gondel tot de Alm op 50 m. En naast dat hotel ook een prettig appartementencomplex. In het late voorjaar zijn de zuidhellingen in de middag wat papperig maar er blijft nog genoeg over om lekker te skiën. Vanuit de Panoramalift kun je naar Gerda zwaaien.

Marja Skiër
Marja Skiër
30 January 2023 - 07:35

Dank voor de tips Marianne en Gerda en anderen. Ik ga er goed op studeren! Lijkt me prima om voor de Seiser te gaan, zowel skiën als langlaufen als wandelen mogelijk én goede wellness in de hotels. Precies wat ik zoek!

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.