Langzaam iets minder zacht

2 januari 2023 - 7:15

Zit je nu in de Alpen dan heb je het vast wel eens beter meegemaakt. Groene dalen en hogerop vaak vrij ijzige pistes is dan niet wat je voor ogen hebt. Maar goed, je moet er wat van maken wat velen van jullie gelukkig ook doen. De Oostenrijkse noordkant pakt vandaag overduidelijk de meeste zon. De lucht is vanwege de flink doorblazende zuidföhn behoorlijk "afgedroogd". Tegelijkertijd vinden we hier ook de hoogste temperaturen, met rond de 2000 meter in de middag waarden van rond de +5 graden C. In het westelijke Alpengebied koelt het in de middag langzaam wat af. De vorstgrens daalt dan langzaam naar ongeveer 2700 à 2200 meter. Rond Tessin valt in de middag vanaf ongeveer 1800 meter mogelijk wat lichte sneeuw. Dit heeft te maken met wat lokale stau effecten. In de avond nadert uiteindelijk een zwak koufront het noordwestelijk Alpengebied. In die hoek valt dan af toe wat neerslag. Sneeuw vanaf ongeveer 1800 meter, in de nacht nog een paar honderd meter dalend. Het koufront oogt alleen niet al te actief. Het blijft dan ook bij wat bescheiden centimeterwerk. Oostenrijk houdt het op een paar spetters of vlokken in het westen na gewoon droog.


Noordzijde vanwege föhn duidelijk de hoogste temperaturen #WetterOnline


Samoëns via onze @Live Updates


Poolgebied heeft zijn eigen vuurwerk! Favang / Noorwegen @Raymond Mens

Later kouder met sneeuw?
Terwijl GFS ineens wat tegensputtert, houdt ECMWF de (sneeuw) moed er in! Het model dirigeert rond 8 januari een portie vochtige polaire lucht richting het Alpengebied. Het verantwoordelijke lagedrukgebied koerst dan naar verwachting via het Verenigd Koninkrijk via de Zuidelijke Noordzee razendsnel naar Oost Europa.  Dit is voor de Alpen de bijna ultieme koers voor een serieuze west tot noordweststau situatie. Vanwege de consistentsheid van ECMWF neemt de betrouwbaarheid van deze uitkomst met de dag een stukje toe. Toch zijn er nog steeds wat mitsen en maren. De koers van het laag richting de Zuidelijke Noordzee bijvoorbeeld. Een paar honderd kilometer meer noordelijke koers bijvoorbeeld haalt de (sneeuw) angel er al weer snel uit. Het ligt in dit soort situaties erg nauw. De puzzel moet goed vallen. En dat blijkt dit seizoen tot nu toe een behoorlijk lastige opgave!


Een voorbeeldige koers van het lagedrukgebied bij ECMWF. Situatie rond 8 januari. #Wetterzentrale

Een ander aandachtspunt is de wat zuidelijkere koers van de straalstroom. Belangrijk punt hierin is dat de straalstroom licht blijft meanderen. Koufronten en tijdelijk wat zachtere fases wisselen elkaar dan in rap tempo af. En juist op die overgangszones valt de Big Snow voor de Alpen. Voor de precieze details met betrekking tot de sneeuwval is het nog wat te vroeg. We houden de situatie voor jullie scherp in de gaten!

Een fijne dag nog en graag tot morgen!.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @WeermanMichael

Bekijk je het weerbericht via de mobiele site? Download dan onze app voor een betere ervaring:

» iPhone
» Android

42 reacties
Matthijs Rouw
Matthijs Rouw
02 January 2023 - 07:50

Bedankt weer Micheal. Wij vertrekken zondag richting Schruns in Montafon. Niet de beste omstandigheden maar we gaan er zeker iets moois van maken. Hoge pistes blijken nog redelijk goed te zijn. We gaan het zien!

reageer
Olivier VM
Olivier VM
02 January 2023 - 08:17

Goede morgen, en de beste wensen voor 2023. Hoe verloopt het weer tot en met zondag? Weinig nieuwe sneeuw helaas maar wordt het zonnig ook dan? Vertrekken morgen richting Ischgl. Alvast bedankt.

reageer
Hans H
Hans H
02 January 2023 - 08:39

Zon is er bijna bij in Belle Plagne. Weer een dag sneeuwschaatsen en 's middags papskien.

Reactie #111322 op weerbericht reageer
Marco ski
Marco ski
02 January 2023 - 08:47

Is het echt zo erg op die hoogte? Ik hoop dat jullie toch nog wat sneeuw mee pakken deze periode. Succes !!

Hans H
Hans H
02 January 2023 - 09:05

Boven de circa 2200 nog goed masr dunne laag. Gletsjer gaan we zo uitproberen. Zal wel druk zijn. Zon maakt ook veel goed ;-)

Marco ski
Marco ski
02 January 2023 - 08:46

Bedankt voor de dagelijkse sneeuw update en de respons van de vaste gasten op dit forum op mijn vragen. Bedoeling was dat wij nu onderweg zouden zijn naar Samoens (mooi gebied waar we vorig jaar maar liefst 2x zijn geweest). Gezien het feit dat de pistes dicht zijn toch besloten om niet te gaan. Het is ook niet meer gelukt om nog iets betaalbaars te vinden in de andere gebieden. Dit en het feit dat de condities niet echt verbeteren en we maar 5 dagen op de skies zouden staan. Daarom donderdag een dagje naar Botrop (ook leuk voor de kids). We gaan ons nu richten op de Carnavalsvakantie. Hopelijk ligt er dan genoeg sneeuw. Jammer genoeg niet onze reissom teruggekregen. Het wordt natuurlijk steeds lastiger om iets te vinden. Maar in de kerstperiode gaan wij niet meer op voorhand een reservering maken. Ik denk dat de verhuurders hun boekingsvoorwaarde de komende jaren zullen moeten gaan aanpassen. Last minute bookingen zullen de voorhand gaan nemen. Voor de laag gelegen gebieden zal het seizoen steeds korter worden. Wat betekend dat de prijzen omhoog gaan. De hoog gelegen gebieden zullen daar minder last van hebben maar daar zal de drukte toe nemen. Meer vraag betekend ook hogere prijzen. Een skivakantie (met een pubergezin) is natuurlijk al prijzig. Maar het zal op deze manier steeds meer een bezigheid wordt voor gezinnen die het kunnen/willen betalen. Toch wens ik iedereen die nu gaat of aan het skien is: Heel veel plezier!! Geniet er van!! En op de veiligheid (van je mede piste genoten en van je zelf)

reageer
PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
02 January 2023 - 09:23

Ja daar heb je gelijk in Marco als dit het nieuwe scenario wordt met het zachte weer rond de kerstdagen ( Zwitserland gister 20.2 gr. ) dan zullen de prijzen inderdaad flink gaan stijgen, en dan wordt skiën in de Alpen een luxe bezigheid, maar ja het WEER en de NATUUR gaat zijn eigen weg en daar valt weinig tegen te doen . 👉🌨🏔⛷️🌞👍

Manfred Borman
Manfred Borman
02 January 2023 - 10:11

Helder verhaal Marco, het is al duur en zien ieder jaar de prijzen stijgen. Dit jaar weer naar Sölden over 2 weken maar uitgerekend dat we met hotel en alle kosten €3200 euro kwijt zijn. Met zijn tweeën. Toch veel geld voor een weekje. En net wat je zegt zal het duurder worden.

marc van de poel
marc van de poel
02 January 2023 - 10:13

Je hebt gelijk, Marco, om niet naar Samoëns te komen. Het is hier huilen met de pet op. Gisteren in Flaine geweest, waar boven de 2200m naar hertelust kan geschaatst worden op de (vooral voor de middag) veelal verijsde pisten en richting dorp door de modder-pap dabben. Vandaag doen we een uitstap naar het middeleeuwse Yvoire, aan het meer van Genève. OOk niet fout. De kinderen, die pas gisteren aangekomen waren, zijn terug richting Flaine, voor hun eerste skidag. Hopelijk valt het mee. In de skishop, vanmorgen, om ski's te huren voor de kids, waren ze bezig met de mountainbikes uit te stallen, daar was meer vraag naar dan naar huur ski's!!!

jeroen wintersport
jeroen wintersport
02 January 2023 - 12:20

Als je de reissom niet terug krijgt dan ga je toch gewoon….de zon schijnt en er zijn altijd wel pistes open. Tip volgende keer met kerst boven 1500 meter boeken, hiero in obertauern goede pistes en alles dus 100km kan geskied worden.

Helga Altena
Helga Altena
02 January 2023 - 14:13

Reactie #111366 op weerbericht
Helga Altena
Helga Altena
02 January 2023 - 14:14

Ik zie toch ook in Obertauern dat niet alle pistes meer zo best zijn.

Luc Cap
Luc Cap
02 January 2023 - 09:25

Te veel ‘ALS’ in die verkoeling/sneeuwval vrees ik. Al blijf ik natuurlijk hopen 🤞🏻

reageer
Clemens Gjertsen
Clemens Gjertsen
02 January 2023 - 09:30

Bittere pil maar wel juiste beslissing (denk ik). Tegen grassprieten aankijken zonder alternatief is vervelender (en kostbaarder) dan verschuiven. Niet iedereen kan zich dat echter veroorloven. Juist om die reden zouden accommodaties flexibeler moeten en kunnen zijn: wat is er op tegen op de gast een gratis of sterk gereduceerde verschuiving aan te bieden? Uiteindelijk verdien je dat met tevreden gasten weer terug. Ben het met je conclusies over de toekomst van de wintersportbranche eens. Als het zich inderdaad gaat afspelen in kortere tijd (waarmee de lucratieve kerst- en paasperiode wegvallen) en hogerop de hellingen (waarbij ook de investeringen duurder en uit milieuoverwegingen moeilijker zullen zijn) wordt het elitair. Skigebieden zullen niet alleen de prijzen verhogen, ook komt een maximaal aantal skiërs per dag (zoals in veel USA- gebieden al jaren gebruikelijk is) ook dichtbij. Lichtpuntje: de toekomst is ongewis, de geschiedenis laat zien dat warmere en koudere jaren elkaar afwisselen en een week of twee geleden zag het er eigenlijk rooskleurig uit. Kerst is altijd al wisselvallig geweest 😉

reageer
Luc Cap
Luc Cap
02 January 2023 - 09:59

Maar nu is ook heel januari in het gedrang met hun winterse hittegolven. Niet alleen Kerst

an Vb
an Vb
02 January 2023 - 10:02

Pasen is tegenwoordig altijd beter dan kerst.Tot corona altijd met pasen geweest en altijd zalig geskiet, vaak nog met een flinke sneeuwbuien er bovenop.

Rolf Diepeveen
Rolf Diepeveen
02 January 2023 - 10:11

Als je de langjarige gemiddelde sneeuwhoogtes bekijkt dan is kerst en begin januari altijd al de periode geweest met de minste sneeuw. Door de opwarming valt dat nu nog meer op. Februari en maart zijn de periodes met de meeste en beste sneeuw.

marc van de poel
marc van de poel
02 January 2023 - 10:33

We moeten de zaak nu ook weer niet te veel overdrijven. Begin december lag er hier in Samoëns flink wat sneeuw in het dorp en 60 cm op de pistes. Da's allemaal weg.. Jammer genoeg hebben wij dit jaar hier in de Alen de keerzijde van de winterellende-medaille van Noord Amerika gekregen, waar een waanzinnige winterprik heeft plaatsgevonden. In de Zuidelijke Alpen (Dolo's-Hautes Alpes,..) zijn de condities dan weer relatief goed. Dit, terwijl er in de Hautes Alpes vorig jaar enkel in november en tot 5 december sneeuw van betekenis viel en de rest van het seizoen op kunstsneeuw moest drijven. Nu ligt daar boven méér dan 1 meter sneeuw en in het dorp 60 cm. Om maar te zeggen, hoe alles relatief is. En zeker het weer. Uiteraard warmt onze kluit stilaan op, en zullen wij daar meer rekening mee moeten gaan houden, maar paniek is altijd een slechte raadgever.

marc van de poel
marc van de poel
02 January 2023 - 10:39

@ Rolf Diepeveen : Dat is ongeveer juist, maar als er sneeuw ligt in januari (en ik ga al héél mijn leven tijdens de "witte weken" in januari skiën), dan is de kwaliteit vaak perfect. Zo goed als nooit tekort aan sneeuw en bijna altijd top sneeuw. In maart ligt er misschien wel meer, wat logisch is uiteraard, maar is de kwaliteit vaak een heel stuk minder.

Arjan den Hartogh
Arjan den Hartogh
02 January 2023 - 13:13

Zo is het ook Marc, afgelopen jaren juist enorme sneeuwdumps met kerst afgewisseld met warmere perioden. Dit jaar is het extreem. Maakt het erg vervelend deze 2 weken, maar verloren voor de komende jaren is het nog niet. Dorpen zullen zich wel meer moeten voorbereiden en bij koude enorme basislaag met kunstsneeuw moeten fabriceren of de hoogte. Oostenrijk en Italië liggen hierin wel voorop. Aantal gebieden zal zich ook meer op de zomer gaan richten.

Rolf Diepeveen
Rolf Diepeveen
02 January 2023 - 14:12

Voor de liefhebbers: hier een link naar de meetgegevens van het gebied bij Riederalp op 2500 meter. Naar beneden scrollen om de grafiek te zien met de langjarige gemiddelden: whiterisk.ch/de/snow/station/IMIS/EGH2?returnMeasurementParameter=HEIGHT_NEW_SNOW_1D. De rode lijn is het actuele seizoen. Dit patroon zie je eigenlijk overal in de Alpen terug. Eind december/begin januari is in warme jaren de kans op weinig tot geen sneeuw het grootst, vooral onder de 2000 meter.

Mario Cupic
Mario Cupic
02 January 2023 - 15:24

Helemaal mee eens en geen garantie dat zich dit regelmatig voor zal doen in de toekomst! Kan bestaat dat er straks in Januari nog genoeg sneeuw valt om het goed te maken, eerst jaar van corona lag er pakken sneeuw al in december…

marc van de poel
marc van de poel
02 January 2023 - 10:17

Paar sfeebeeldjes uit Flaine

Reactie #111334 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
02 January 2023 - 10:19

Reactie #111337 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
02 January 2023 - 10:40

Sorry voor die 'liggende beelden'

Bertil Blaas
Bertil Blaas
02 January 2023 - 13:21

Geen punt Marc, draai m’n hoofd voor jouw foto’s naar links 🤣 Probeer er nog iets van te maken 👍☕️🍾

Marijke De smedt
Marijke De smedt
02 January 2023 - 10:47

Hier weeral kaiserwetter! De sneeuw condities kunnen beter,maar mogen hier op de hochzeiger zeker nog niet klagen.

Reactie #111341 op weerbericht reageer
Mascha Keijzer
Mascha Keijzer
02 January 2023 - 11:11

Met ingehouden adem open ik elke dag weer de app. Sneeuwzekerheid is altijd tricky in de lager gelegen gebieden in het begin van het seizoen daarom zorgen we dat we in januari hoog genoeg zitten. Maar dit is van een andere orde dan alleen maar weinig sneeuw. Ik kan me niet herinneren dat zelfs Belle Plagne het ooit zo slecht heeft gehad. Ik zie nu ook in het locale weerbericht dat de temperatuur gaat dalen dus laat dan in elk geval die sneeuwkanonnen maar op volle toeren draaien. We hebben nog krap 2 weken voor wat pisteherstel dus we duimen ons gek! Degenen die nu op wintersport zijn wens ik ondanks alles toch veel plezier en doe voorzichtig!

reageer
Greet ☀️
Greet ☀️
02 January 2023 - 13:01

Ik wacht op je fijne updates @Mascha, wij gaan eind januari naar La Plagne. 🍀

Mascha Keijzer
Mascha Keijzer
02 January 2023 - 13:29

@Greet, hopelijk worden het updates waar je blij van wordt! :)

Matthias Vandendriessche
Matthias Vandendriessche
02 January 2023 - 12:01

Iemand een update vanuit Serre-Chevalier?

reageer
Dan Veen
Dan Veen
02 January 2023 - 17:16

We zijn hier deze week, skieen gaat prima tot in het dorp afdaling is mogelijk! Denk dat we echt mazzel hebben gezien de situatie bij andere gebieden. Sochtends wel ijs en middag wat papperig, maar we klagen zeker niet!

Dirk Van Hoeydonck
Dirk Van Hoeydonck
02 January 2023 - 12:37

Wij vertrekken 13 januari naar Ischgl!! Hopen dat het daar ook nog wat bijsneeuwt 🙏🙏🙏

reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
02 January 2023 - 12:40

Gisteren een prachtige wandeling gemaakt naar de ofterswang horn. Liep langs een ijzige skipiste die nog open is. Vandaag onze laatste dag hier. Veel lol gehad maar helaas te weinig sneeuw en kou. Begin Februari een andere bestemming op het programma hopelijk met bakken sneeuw!

Reactie #111346 op weerbericht reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
02 January 2023 - 12:44

Geen sneeuw meer hier te vinden.

Reactie #111347 op weerbericht reageer
Koos Beijer
Koos Beijer
02 January 2023 - 12:45

Echt bizar,hè!Dennis!😕😔🌨❄️🥰

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
02 January 2023 - 12:48

Ja de mollen zijn alweer wakker Koos, zelf de vliegen zijn er alweer.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
02 January 2023 - 13:19

Mooie foto’s maar waanzinnige toestand. Gelukkig hebben jullie je nog vermaakt en nog een ski vakantie als mogelijkheid. Graag een nieuwe meter ❄️❄️❄️tegen dan 👍👍

Harry Verduin
Harry Verduin
02 January 2023 - 14:59

Dennis in lage landen is het nu grauw, grijs en regen, dus geniet toch van dat prachtige zonnetje !

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
02 January 2023 - 16:24

Jazeker Harry, volop genoten van de zon!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
02 January 2023 - 17:58

Klopt helemaal Bertil, jij snapt het 😉

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
02 January 2023 - 12:47

In de verte ligt oberstdorf, heel hoog in de bergen ligt nog wat sneeuw.

Reactie #111349 op weerbericht reageer
Marja Skiër
Marja Skiër
02 January 2023 - 13:15

Wat is het moeilijk dit jaar, weinig sneeuw, geen sneeuw, ijzige pistes. Het zorgt voor een ‘geen zin in’ gevoel. Wij vertrekken 20-1, minder dan 3 weken, naar Cervinia. Dat ligt hoog (2000m) en het gebied gaat tot 3800 m. Vorig jaar had het na kerst daar ook niet meer gesneeuwd. Ze hielden de pistes goed met kanonnensneeuw maar het is toch anders dan natuurlijke sneeuw. Nu is het helemaal slecht met die warmte en zelfs regen erop. Ik ga het wel eerst eens bekijken voor ik op de latten stap. Mij zie je niet op ijs pistes. Dan doe ik wel iets anders. Ik voel weinig voorpret dit jaar, voor het eerst in 45 jaar!

reageer
PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
02 January 2023 - 16:06

Mijn voorpret krijgen ze niet stuk hoor Marja 😄😃👍 ik blijf erin geloven . 👉🌨🌨🏔⛷️👍

Bertil Blaas
Bertil Blaas
02 January 2023 - 19:15

Nou Marja, wij blijven er toch in geloven dat zo vanaf 10/1, links en rechts de pisten worden opgefrist ❄️❄️❄️❄️ Dus verwacht toch zeker voor de Zermatt/ Cervinia regio wat verbetering. En in zo een pracht wereld te verblijven is ook vakantie. 👍⛷👍 komt goed.

Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
02 January 2023 - 13:20

Er gaat het een en ander veranderen...

Reactie #111355 op weerbericht reageer
Mascha Keijzer
Mascha Keijzer
02 January 2023 - 13:34

Gisteravond las ik ook ergens dat er 50 a 60 cm verwacht wordt in Frankrijk volgende week maar ik dacht, eerst zien,dan geloven. Zou het dan toch? :O

Hanne N
Hanne N
02 January 2023 - 14:00

Pakt Oostenrijk ook een beetje mee?

Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
02 January 2023 - 14:09

Jawel. Maar het zwaartepunt ligt meer op de Franse Alpen

martin libbrecht
martin libbrecht
02 January 2023 - 14:27

Dag Michael ,van wanner zou het eventueel gaan sneeuwen in bvb de zugspitsearena ?

Luc Cap
Luc Cap
02 January 2023 - 14:33

Tenzij het naar de Dolomieten verhuist…🤔

Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
02 January 2023 - 14:42

Na volgend weekend Martin

Mascha Keijzer
Mascha Keijzer
02 January 2023 - 17:08

Op de weersites die blijkbaar met de kaarten van ECMWF werken lees ik dat het vanaf 8 januari echt zal gaan sneeuwen. duimenduimenduimen

Luc Cap
Luc Cap
02 January 2023 - 17:15

En GFS geeft blijvend zacht. Maar GFS is gewoonlijk voor 99 % verkeerd 😂

Leo Helleman
Leo Helleman
02 January 2023 - 13:24

Volgens mij hebben we een aantal sneeuwrijke winters op rij achter de rug en nu ineens raken we in paniek vanwege de opwarming? Ik heb 30 jaar geleden ook al eens een week lang in t-shirt op de alpenweiden van Fieberbrunn gewandeld.

reageer
niek Tap
niek Tap
02 January 2023 - 14:02

precies, die warmere winters zijn van alle tijden. 40 jaar geleden ook onder bagger omstandigheden geskied, en de sneeuwkanonnen moesten toen nog worden uitgevonden.

Marja Skiër
Marja Skiër
02 January 2023 - 14:18

Ach Leo, je hebt gelijk, die herinneringen heb ik ook. In de Dolomieten nb, 40 jaar geleden, we jumpten van hoopje sneeuw naar hoopje sneeuw over een Alpenweitje in Arraba, sneeuwkanonnen, nooit van gehoord toen. En toch alle plezier gehad. Maar toen was ik jong, nu op mijn 64ste en met de nodige blessures van jewelste in mijn koppie, heb ik toch behoefte aan goede sneeuwrijke pistes en goed zicht. Ik wil heel blijven! Dus ik heb het nu toch een beetje benauwd.

Clemens Gjertsen
Clemens Gjertsen
02 January 2023 - 15:42

Je bent rijp voor Skandinavië😁😁😁

Mascha Keijzer
Mascha Keijzer
02 January 2023 - 17:06

Ja dat zeg ik ook steeds. We zijn een beetje verwend geraakt de laatste jaren want een wit winterwonderland is met Kerst nooit gegarandeerd geweest. Ook voor het internet en sneeuwkanonnen tijdperk zocht ik het al bij voorkeur hogerop maar ook dat was geen garantie. En bij gebrek aan internet belde ik bijna dagelijks de sneeuwhoogtelijn in de periode voorafgaandaan mijn wintersport. Hahaha

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
02 January 2023 - 17:55

Het gaat niet om die ene keer. Maar je ziet meer warmere en langere periodes dan koude tegenwoordig. Is vaak genoeg uitgelegd hier op sneeuwhoogte. Beter lezen en verdiepen in de informatie is mijn tip.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
02 January 2023 - 19:21

@ idd Dennis. Het gaat om de veelal langdurige patronen. En wat mij opvalt dat als weer modellen twijfelen tussen zachte en koude oplossingen in tijd van opwarming heel vaak de zachte toer wint. En ja in jaren 70 en 80 kwam een sneeuwarme periode ook voor en liet men op Journaals zien. We doen het ermee, half Jan. kouder met vocht. ❄️❄️In Alpen !!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
03 January 2023 - 11:42

👍

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
02 January 2023 - 14:10

Wij zijn een paar jaar geleden ook geweest met kerst. Veel zon, weinig sneeuw, het was lente! Nu gaan we de 20e en ik blijf geloven in een sneeuwdump of in ieder geval verbetering! Dan worden we allemaal weer enthousiast!👊🤗

reageer
PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
02 January 2023 - 16:09

Zo is dat Anita we blijven positief hoor. 👉🌨🏔⛷️👍

Koen ⛷❄️ van de Pol
Koen ⛷❄️ van de Pol
02 January 2023 - 14:13

Saalbach Hinterglemm, erg zwaar skiën in de papsneeuw voor mijn dochter, veel te warm. Maar we blijven volhouden en hopen dat de mensen die na ons gaan een toch wat kouder weertype met sneeuw krijgen. Ik sta al sinds de jaren 80 op de pistes maar dit heb ik zelfs nog nooit meegemaakt.

Reactie #111367 op weerbericht reageer
Jeroen M
Jeroen M
02 January 2023 - 14:53

Gisteren top condities en perfect geprepareerde pistes in Val Thorens/Orelle. Niet alles is slecht.

Reactie #111373 op weerbericht reageer
Luc Cap
Luc Cap
02 January 2023 - 15:39

Idd als je een té laag skigebied kiest ben je sowieso gesjosd

PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
02 January 2023 - 16:16

Ja maar dat blijft altijd een gok Luc jaren lang ging het goed in deze periode met het sneeuwdek ook op de lagere pistes : maar er kan zit ook wel eens een minder sneeuw jaar tussen zitten dat is het risico wat je neemt als je vroeg op wintersport vakantie gaat . 👉🌨🏔⛷️👍

Ilse van Voorden-vd Neut
Ilse van Voorden-vd Neut
02 January 2023 - 16:49

Reactie #111382 op weerbericht reageer
Ilse van Voorden-vd Neut
Ilse van Voorden-vd Neut
02 January 2023 - 16:50

Hier in Solden is het genieten. Dalafdaling in de ochtend nog goed daarna niet meer maar bovenin echt goed

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
02 January 2023 - 17:08

Koos, ik heb gisteren jouw prachtige reacties gezien. Echt om blij van te worden. Dat wilde ik je toch nog even laten weten.🛷🚞

reageer
Koos Beijer
Koos Beijer
02 January 2023 - 19:45

Dank je,Gerda!!Ik had je al gemist!🤣💪😍🇨🇭🛷

Koos Beijer
Koos Beijer
02 January 2023 - 19:46

Blij en dankbaar dat we nog aardig wat sneeuw gezien hebben en iedergeval geweldig kunnen sleeën!!!🛷❄️🌨🥰🇨🇭🚞

Nicky Ski
Nicky Ski
02 January 2023 - 17:15

Nu twee dagen in Saint Sorlin, Frankrijk. Aangezien we verwacht hadden vrijwel niets te kunnen doen valt het goed mee ! 😃 er zijn meer dan genoeg pistes open. Ja, het is papsneeuw, veel boekels en zwaar skiën, zeker vanaf een uur of twee, maar we zijn allang blij dat we gewoon de hele dag lekker kunnen wintersporten. Wel veel valpartijen en ongevallen gezien. Boven wordt het nu in rap tempo steeds bruiner en de sneeuwkanonnen kunnen niet aan omdat het te warm is. Het dooit al met al vrij hard. Hopelijk kunnen we de week volmaken, elke dag is er een.

reageer
Nicky Ski
Nicky Ski
02 January 2023 - 17:16

Overigens grote drukte op de pistes hier omdat er in de omliggende plaatsen (bijna) geen sneeuw meer ligt. Iedereen komt hier naartoe.

reageer
Siep Wivo
Siep Wivo
02 January 2023 - 17:35

Vandaag toch fijn kunnen skiën in La Rosiere. En het wordt hier de komende dagen toch kouder dus ik verwacht de rest van de week ook op de latten te staan. Morgen naar de Italiaanse kant.

Reactie #111391 op weerbericht reageer
Lonneke Neeleman
Lonneke Neeleman
02 January 2023 - 17:36

In Bramberg am Wildkogel valt het ons erg mee! Zeker s morgens goede pistes. En heerlijk met het zonnetje erbij ☀️ genieten!

reageer
Snow Scooter
Snow Scooter
02 January 2023 - 17:52

Waren wij gisteren ook. Inderdaad goed te doen daar!

Carin L.
Carin L.
02 January 2023 - 18:15

Goed te horen! Zaterdag gaan wij ook weer die kant op.

Richard M.
Richard M.
02 January 2023 - 18:39

Inderdaad erg goed om te horen. Wij komen zaterdag aan in Neukirchen. Lijkt ook weer wat kouder te worden....dus gunstig(er) vooruitzicht

Erik Klein
Erik Klein
02 January 2023 - 17:43

Nog een positief bericht. Fantastisch geskied vandaag in Les 3 Vallées. Overal geweest rond Courchevel, met als hoogtepunt l'Eclipse, de nieuwe piste voor de wereldkampioenschappen afdaling in top conditie met eindpunt op 1300m! Like a champion met de hele familie. In Meribel Mottaret zijn de condities nog het minst. En als je alleen op prima sneeuw kan skien, dan kun je hier naar Val Thorens.

reageer
Erik Klein
Erik Klein
02 January 2023 - 17:56

Reactie #111398 op weerbericht
Katrien DG
Katrien DG
02 January 2023 - 18:59

Aha, die zullen wij dan eens gaan uittesten in de krokusvakantie!

Snow Scooter
Snow Scooter
02 January 2023 - 17:50

Vandaag Hochkrimml en Konigsleiten ook daar voldoende sneeuw. Wel iets ijzig maar zeker geen bruine pistes met papsneeuw. Genieten!

reageer
Snow Scooter
Snow Scooter
02 January 2023 - 17:51

Reactie #111395 op weerbericht
Mario Saslong
Mario Saslong
02 January 2023 - 18:07

Vandaag veel km gemaakt in Val Cenis, tot 13:00 goede, wat ijzige pistes met dun laagje kunstsneeuw , onderin wat meer bulten . Lokaal tussen 2 bergkammen bulderende wind en nevel uit IT. Paar pistes dicht.., overall is het prima te doen.

reageer
Harold van der Neut
Harold van der Neut
02 January 2023 - 18:14

Hopfgarten middelstation, vandaag maar gaan vliegen🪂het is overigens in de Skiwelt nog goed te ⛷maar wel tijd voor een flinke dump

Reactie #111401 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
02 January 2023 - 19:32

Interessant en mooi 👍

an Vb
an Vb
02 January 2023 - 18:41

Vandaag ontdekt dat de oversteek valloire valmeinier ook per skilift kan gebeuren ( ze hebben er lift voor aangepast) dus ipv te sukkelen op een kapotgeskiede ijspiste nu gewoon de zetellift genomen. De hoge pistes in valloire en valmeinier zijn prima te doen, op de rode pistes regelmatig helemaal alleen geskied dus goed kunnen doorknallen. De lagere s ochtends hard, s middags pap met vleugje steen. Al bij al best doenbaar

reageer
Greet ☀️
Greet ☀️
02 January 2023 - 18:47

An, van zodra pistes Armera en Graphil gesloten zijn kan je steeds met de Grandes Dozes-lift terug naar beneden, da’s al jaren zo en kan je ook zien als je aankomt boven met dezelfde lift. Het is natuurlijk dan 3 lange liften na elkaar, maar kom t’is dikwijls beter dan een ijzige en drukke Pierre du Midi of Combe d’Orsiere. Veel plezier nog!

Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
02 January 2023 - 18:55

Even tussendoor: die foto bij het weerbericht van vandaag uit Noorwegen is prachtig!👌

reageer
Katrien DG
Katrien DG
02 January 2023 - 19:02

Vandaag naar de Marmolada geskied. Heel mooi om daar boven te staan, maar de afdaling was redelijk ijzig. Vooral het eerste stukje. Op de terugweg, na mijn eerste bombardino, ons nog erg moeten haasten om naar Alba (Canazei) terug te geraken. Door een plotse mist, konden we de lift terug naar Alba moeilijk vinden en kwen we te laat toe. Dan maar de leuke dalafdaling naar Canazei genomen en lang op de skibus gewacht.

reageer
Katrien DG
Katrien DG
02 January 2023 - 19:11

Reactie #111410 op weerbericht
Katrien DG
Katrien DG
02 January 2023 - 19:11

Mijn eerste bombardino :-)

Katrien DG
Katrien DG
02 January 2023 - 19:12

@ Dennis : alles goed gelukt met de tol. Tol voor Brennerpas online gekocht in de auto, want het tankstation waar we gestopt waren, had alleen een kleefvignet voor de snelweg.

Siona B
Siona B
02 January 2023 - 19:47

Mijn favoriet 🤩 Is dat de hut met al die vlaggen? Jammer dat je de lift hebt gemist maar die dalafdaling is idd erg leuk. Panorama tour al gedaan?

Katrien DG
Katrien DG
02 January 2023 - 20:02

Ja veel vlaggen. Bovenaan de lift waar je rechts richting Marmolada kunt gaan of links terug naar Arabba/ Wella Ronda. Was wel spannend op de terugweg. Morgen Selva verkennen, maar we zullen op tijd aan de terugweg beginnen ;-)

Annet S
Annet S
02 January 2023 - 20:32

Jammjammjamham😋😋😋

Katrien DG
Katrien DG
02 January 2023 - 20:48

Is de Panorama tour goed te doen in een dag? Wij vertrekken vanuit Alba, gaat dat ook voor die tour? Ik moet toegeven dat we de skiplannetjes echt niet goed vinden. Ze zijn ook niet compleet...

Siona B
Siona B
02 January 2023 - 21:26

Vanuit Alba is die heel makkelijk te doen op 1 dag. Onderweg kom je links aan de piste een hut tegen waar je vanaf het terras een prachtig uitzicht hebt. Weet de naam niet, wij noemen hem Heidi 😂 Herkenbaar aan ronde sauna (?) op te terras.

Siona B
Siona B
02 January 2023 - 21:29

Als je de weg terug wil vinden, altijd op zoek gaan naar borden Sella Ronda. Kan dan niet missen. Zowel links als rechtsom, je dan altijd uit in de kom van Canazei. Kristiana lift omhoog en je bent weer bij de gondel naar Alba

Katrien DG
Katrien DG
02 January 2023 - 21:50

Enig idee waar die juist begint dan ? Wij hebben echt last met de skiplannetjes hier. Te veel Frankrijk gewoon...

Katrien DG
Katrien DG
02 January 2023 - 21:51

Dat ga ik zeker eens proberen Steph. Was wel blij dat het niet naar mijn benen zonk...dus was niet al te straf, of misschien eerder te klein 😅

Steph Priem
Steph Priem
02 January 2023 - 21:52

Katrien, je moet eens een Calimero proberen, is een Bombardino met een expresso. Echt lekker 👍😉.

Siona B
Siona B
02 January 2023 - 22:01

Voor Pano tour niet de grote gondel omhoog maar de kleine gondels vanuit Alba. Dus de andere kant op richting Pozza di Fassa. Daarna helemaal omhoog. Je komt vanzelf borden tegen. Als afsluiter op de terugweg een prachtige zwarte piste naar Alba 😉 Plannetjes zijn Idd ruk. Er is ook een app maar zelf nooit gebruikt.

Francesco Livigno
Francesco Livigno
02 January 2023 - 22:30

Ik moet nog een kleine 2 weken wachten…🙃😉😋

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
03 January 2023 - 11:40

Goed zo!

Erwin van Leeuwen
Erwin van Leeuwen
02 January 2023 - 21:04

Chatel: boven 2000 m gaat het nog een "beetje" behalve in de schaduw daar veel ijs. Lager papsneeuw en modder. Jammer!

Reactie #111422 op weerbericht reageer
Sandra Sjollema
Sandra Sjollema
02 January 2023 - 21:25

Sneeuw is er alleen op de hoog gelegen pistes rond de Mont Blanc maar uitzichten zijn evengoed schitterend!

Reactie #111423 op weerbericht reageer
Erica van H
Erica van H
02 January 2023 - 21:45

La Norma, de groene dalafdaling is nog verrassend goed. Wel wat mindere plekken, maar prima te doen. Bijna alle pistes hebben wel wat slechte plekken, maar we hebben heerlijk geskied vandaag (en de kinderen ook nog gesleed). Forret en de Arlette vonden we wel echt hele slechte stukken hebben

Reactie #111426 op weerbericht reageer
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
02 January 2023 - 21:46

Net terug uit SkiWelt, was fantastisch! Goeie sneeuw, prachtig weer, alles zoals het hoort! Rond de jaarwisseling wel wat warmer geworden, dus nog net op tijd terug richting België gekeerd.

reageer
Harry Verduin
Harry Verduin
02 January 2023 - 22:58

Skiwelt uit de fantasie, heerlijk !

Bergo Mons
Bergo Mons
02 January 2023 - 23:25

Dank Michael, eens kijken wat het gaat worden volgende week ..

reageer
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
03 January 2023 - 06:50

Foto van 31 december in Söll, Tirol. Prachtige omstandigheden met veel zon en prima sneeuw!

Reactie #111437 op weerbericht reageer
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
03 January 2023 - 06:52

Bovenop Hohe Salve, perfect weertje op 31 december! Sneeuw totaal niet papperig zoals men in de media beweren. Condities in Söll wel pak beter dan aan de zijde van Hopfgarten, daar iets minder sneeuw door de zuidgerichte zijde

Reactie #111438 op weerbericht reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.