Wat sneeuw voor het noordwesten

29 december 2022 - 7:10

Het noordwestelijke Alpengebied krijgt gelukkig weer te maken met wat sneeuw. Het is dan wel geen full-hit, maar in tijden van schaarste is elke centimeter sneeuw meegenomen. Een koufront schampt vandaag het noordwestelijke Alpenruim. In de loop van de middag verwacht ik in de noordelijke Savoie en delen van de Jura af en toe wat sneeuw. In de avond en nacht krijgt ook het noordelijke Berner Oberland met wat sneeuwval te maken. De sneeuwvalgrens schommelt dan ergens rond de 1400 à 1500 meter. Bij elkaar opgeteld verwacht ik tot en met vrijdagmorgen tussen de 10 en nu zelfs 30cm voor de weststauhellingen van de Haute Savoie. Misschien dat de Oostenrijkse Vorarlberg vrijdagochtend ook wat vlokken meepakt, maar veel zal het waarschijnlijk niet zijn. De zuidelijke Franse Alpen en Italiaanse binnenboog ogen wat vriendelijk met wat meer ruimte voor de zon. Van Sestrière tot aan de Aosta vallei komt dat door wat föhnverschijnselen. De Dolomieten en oosten van Oostenrijk houden het op een paar verdwaalde sneeuwvlokken na waarschijnlijk gewoon droog. Ook hier komt de zon er van tijd tot tijd prima doorheen.


Een koufront ( blauwe lijn ) schampt vandaag het noordwestelijke Alpengebied. Hier valt later op de dag en in de nacht periodiek wat sneeuw. @KNMI


"Mooie maar drukke dag. Condities zijn uitstekend in Breuil-Cervinia"  Een van onze lezers via @Live Updates


Meeste sneeuw op donderdag en vrijdagochtend duidelijk voor de Franse Alpen. ECMWF heeft zijn verwachting voor de Haute Savoie zelfs naar boven bijgesteld / ruim 30cm! #WetterOnline

Vrijdagmiddag wat regen voor het westen
De regen voor vrijdag is helaas niet uit de weerkaarten verdwenen. De Noord Afrikaanse subtropische lucht krijgt door luchtdrukstijgingen vanuit de Middellandse Zee een flink duwtje in de rug. De zachte luchtmassa wordt als het ware extra noordwaarts opgetild. En dat gaan we merken aan het kwik. Vrijdagmiddag stijgt de sneeuwvalgrens in de Franse Alpen op het warmtefront opnieuw naar ongeveer 2100 à 2300 meter. Dit betekent voor de lager gelegen gebieden opnieuw wat vervelende regen. Zoals het er nu naar uitziet ontsnapt Oostenrijk aan de regenval.

Zaterdag doet de temperatuur er nog eens een warm schepje bovenop. De vorstgrens stijgt diep in de subtropische luchtmassa makkelijk richting de 3000 meter. Daarbij staat in het hooggebergte ook nog eens stormachtige west tot zuidwestelijke wind. Oudjaar sluit deze keer helaas niet in stijl af. We moeten dit seizoen dealen met de warme variant.


Nog een mooie actiefoto vanuit onze @LIve Updates

In het nieuwe jaar lijkt de atmosfeer enigszins te stabiliseren. Een hogedrukgebied zorgt dan rond 2 / 3 januari voor een paar dagen met onbezorgd Kaiserwetter. Dit biedt in de nacht en vroege ochtend volop kansen voor de sneeuwkanonnen. Nog wat verder speurend laat een wat robuuster kouder weertype nog steeds op zich wachten.

Een fijne dag nog. Morgen meldt Lander zich weer bij jullie!

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @WeermanMichael

Bekijk je het weerbericht via de mobiele site? Download dan onze app voor een betere ervaring:

» iPhone
» Android

Live updates


Andermatt: Super weertje, helaas geen piste open richting Sedrun. En redelijk wat pistes gesloten, condities daarentegen vrij goed.


Les Orres: Heerlijk geskied, goede sneeuw conditie, vandaag komt er verse sneeuw bij!


Rußbach: Ondanks erg hoge temperaturen toch uitmuntende pistes.


Stubaier Gletscher: Genieten in de zon! Wel druk, het weer maakt veel goed


Westendorf: Weinig sneeuw in het dal, maar er kan nog geskied worden. Hogerop is het prima te skiën!

Ben je in de sneeuw? Doe dan ook een live update van jouw bestemming!

33 reacties
Coos Posseth
Coos Posseth
29 December 2022 - 07:15

Goedemorgen , allereerst nog van harte met jullie welverdiende eerste prijs , dik verdient . Als ik zo de webcams zie voor Mayrhofen ziet het er redelijk tot goed uit . Zijn er mensen die mij meer kunnen vertellen ? Wij gaan 6 januari voor een week die kant op met t gezin . Voor iedereen die nu op wintersport is geniet waar t kan en doe voorzichtig

reageer
L. Grando
L. Grando
29 December 2022 - 07:46

In Mayrhofen voldoende, maar wel harde sneeuw.

reageer
Coos Posseth
Coos Posseth
29 December 2022 - 07:55

Bedankt L. Grando . Jij zit er nu begrijp ik ? Is t bij Hippach ook beter richting Gerlos ben daar met de rode blauwe gondels ook wel eens naar boven geweest .

Black Head
Black Head
29 December 2022 - 10:46

Hetzelfde in Kirchberg, maar heerlijk weer.

Marco ski
Marco ski
29 December 2022 - 07:51

Goede morgen. Weet iemand of het moment mogelijk is om vanuit Samoens met de skies in Flaine te komen? Daarnaast een update uit Le Grand Massief is hier welkom. Wij vertrekken maandag 2 januari met 7 personen en de sneeuw stress is er niet minder om. Uitwijken naar les portes du soil zou dat nog een optie zijn? Iemand nog een tip voor omboeken? Zal wel lastig zijn om nog een accommodatie te vinden voor 7 personen in een sneeuwrijke omgeving Bedankt voor de reacties.

reageer
Niek
Niek
29 December 2022 - 08:19

Volgens de website van grand massif is de vernant bowl link dicht helaas. Dus gemakkelijk bij flaine te komen vanuit samoens/morillon lijkt lastig te worden. Eventueel met de aankomende sneeuwval vanacht kan hij wel open. Houd ons op de hoogte als je aangekomen bent :) wij gaan de week erna heen.

Marco ski
Marco ski
29 December 2022 - 08:22

Bedankt voor de update niek. Kan je de website doorsturen dan kijk ik daar ook naar

Jesper Pel
Jesper Pel
29 December 2022 - 09:11

Elke dag wordt er een update geplaatst op deze pagina: www.grand-massif.com/en/your-stay/ski-passes/ Wellicht dat de verbinding weer open gaat, dat zou enorm schelen

frans nijhuis
frans nijhuis
29 December 2022 - 09:14

Avoriaz

marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 10:14

De verbinding is tot nader order gesloten. Ik heb eergisteren nog die vraag gesteld aan de régie van liften in Flaine en het toeristen bureau van Samoëns. Zolang de condities niet echt verbeteren zal de link niet openen. Ze vrezen in Flaine een toeloop van skiërs uit de Vill4ges (Samoëns-Morillon en Les Carros). Er zijn in Samoëns ook geen skipassen "Grand Massif" verkocht. Enkel de regionale pas voor de drie laaggelegen dorpen zijn verkrijgbaar. (Wij zijn in het bezit van online gekochte Grand Massif skipassen, anders hadden wij omgeboekt!!) De trip naar Flaine kan enkel met de eigen auto (géén bus dussen Samoëns en Flaine) Reken maar op een uur rijden en een betalende parking in Flaine. Het énige alternatief in de regio is Avoriaz, dat is ook een uur rijden en dagpas kost er 50€. (enkel voor Avoriaz-Morzine) Eventueel naar Le Clusaz, ook anderhalf uur rijden, maar daar is slechts één sneeuwzekere helling en ik vermoed daar nogal wat drukte. Alle hoger gelegen skigebieden liggen op twee tot tweeënhalf uur rijden, dus geen optie. Morgennacht vertrekken wij, ik heb mijn wandelschoenen, zwembroek en een paraplu bij. Veel sterkte en maak er het beste van.

Rita
Rita
29 December 2022 - 10:58

Wat ontzettend spijtig dat jullie, net als zovelen, deze vooruitzichten hebben!!! Het is wat het is, wij kunnen daar (helaas) niets aan veranderen! 🥲 Desondanks wens ik jullie, en al die andere wintersporters, toch n gezellige jaarwisseling en n fijne vakantie!!

marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 11:19

Bedankt, Rita. Het zal niet mankeren : beetje skiën, beetje luieren, beetje wandelen, beetje zwemmen en vooral, genieten van de quality-time met de kinderen en de kleinkinderen. (En niet te vergeten nu en dan "ne goeie gaan pakken!!"

Rita
Rita
29 December 2022 - 11:25

That’s the spirit!! Proost 🍾🥂

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
29 December 2022 - 11:31

Ik zou als de mogelijkheid daar is omboeken naar de Dolomieten. Die hebben de beste papieren.

Sjaak W
Sjaak W
29 December 2022 - 12:09

👍

PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
29 December 2022 - 13:28

Ik denk Marc voor de volgende keer is het handiger om geen skipassen online te kopen maar gewoon skipassen te kopen op de plek waar je gaat skiën ⛷️ dat doen wij ook altijd : want nu zitten jullie aan de passen vast en vooral als je vroeg op wintersport vakantie gaat is het risico groot dat er slechte dagen tussen zitten , je weet nooit wat het weer doet omstreeks deze tijd van het jaar Maar ik wens jullie een fijne vakantie toe . 👉🌨🏔⛷️👍

marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 16:47

Hoyn, Peter Bedankt voor de tip. Alleen,, in dat gebied heb je de keuze tussen online een skipas kopen aan 273€ of 6 x 1-dagskipassen aanschaffen, zijnde 321,5€ En dat X ACHT.. Vond dat ook een raar systeem, vooral omdat je geen skipas van 6 dagen ter plaatse kan kopen. Wij hebben pas begin december gekocht, toen er al erg veel sneeuw op de berg lag en 30 cm in de vallei. Wie verwacht nu dit soort zomer-toestanden? Is trouwens de eerste keer dat ik een skipas online koop. Ik ben zo geen online-koper.. Zal ik dus ook niet meer doen, ook al is het bijna 400€ voordeliger.

Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 December 2022 - 18:01

Marc , Was een onvoorstelbaar verkoop systeem van skipassen. Nog nooit ergens zo iets bespeurd. Of iemand wel ??? Sterkte in deze lange koele zomer.

PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
29 December 2022 - 19:25

Klopt allemaal Marc als je alles van te voren weet man dan ga je voor een kwartje de wereld rond : maar met dit wisselvallige klimaat van de laatste jaren weet je het maar nooit , en helaas hebben we geen glazen bol 😃 🥹 , maar als je een dag niet kan skiën ⛷️ door slechte omstandigheden dan heb je heb het verschil al weer terug verdiend. 👉🌨🏔⛷️👍

Gerrit Lachaert
Gerrit Lachaert
29 December 2022 - 21:04

In Sölden ook zo, hoe vroeger je de skipas online koopt, hoe goedkoper. Of beter, hoe later, hoe duurder, want goedkoop kun je de skipassen niet meer noemen.

bianca van dam
bianca van dam
29 December 2022 - 08:27

Heeft iemand enig idee hoe de condities in konigsleiten zijn? Wij vertrekken morgen! Volgens bergfex valt er dinsdag nog 3 cm. Is dit betrouwbaar?

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 December 2022 - 11:32

Heb je al op de webcams van Konigsleiten gekeken? Het ligt wat hoger dus volgens mij moet je daar prima kunnen skiën.

bianca van dam
bianca van dam
29 December 2022 - 11:33

Ja het ligt hoger idd. Ik hoop dat het niet ijzig is. We gaan t zien. We hebben er zowiezo veel zin in!! Dank voor u bericht!!

J A
J A
29 December 2022 - 18:39

Prima te doen, wel harde pistes, wat ijzig, maar prima te skieen!

Robert Smit
Robert Smit
29 December 2022 - 20:11

Veel plezier 💪

bianca van dam
bianca van dam
29 December 2022 - 20:45

Dank voor de reaktie!!!

Simon Verduin
Simon Verduin
30 December 2022 - 07:02

Pistes zijn dikke prima. Afdaling richting Krimml is mogelijk, bospad is wel dicht vanaf middenstanden. Gisteren wederom heerlijk geskied, topdag! En in de vroege ochtend zijn de pistes helemaal top! Ook Gerlos goed te doen. Zelfs de dalafdalingen zijn nog open. Aan het einde van de dag wel wat ijzige pistes hier en daar. Voorlopig kan je hier dus nog wel skiën!

Reactie #110994 op weerbericht
skimon 17
skimon 17
29 December 2022 - 08:52

Hallo, wij vertrekken zaterdag naar Valmorel. Is er iemand ter plaatse? Hoe zijn de pistes? Dalafdaling? Is de verbinding open naar saint François longchamps?

reageer
Alwin Jacobsen
Alwin Jacobsen
29 December 2022 - 12:49

Nee verbinding is dicht. Ik zit in Saint Francois dus kan je niks vertellen over pistes condities Valmorel. Sain Francoise ijzige pistes...

Kristel de Haas
Kristel de Haas
29 December 2022 - 08:57

De gfs runs zien er voor de 2e week van januari erg gunstig uit voor Frankrijk en Andorra. Het is nog erg ver weg en onbetrouwbaar , maar wellicht dat de weermannen daar al iets over durven te zeggen?

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 December 2022 - 09:43

Klopt Kristel. GFS toont rond 10/11 jan een mooi polair sneeuwrijk signaal. Afwachten 😇

martin libbrecht
martin libbrecht
29 December 2022 - 09:44

ja Kristel ik heb dit ook gezien zou goed zijn voor ons ik ga op 8 jan naar Zugspitsearena

Black Head
Black Head
29 December 2022 - 10:49

Zugspitze kan je altijd skieën, is 3000mtr. Verder is het gewoon tobben deze winter.....

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
29 December 2022 - 10:50

Kristel heeft het over Frankrijk en Martin over Oostenrijk. Wil dat zeggen dat dit (nu nog onbetrouwbare) signaal voor een groot deel van de alpen geldt? Eind januari gaan wij een lang weekend naar SHLF en daar mag echt wel wat sneeuw vallen.

Luc Cap
Luc Cap
29 December 2022 - 12:02

Elke vonk hoop is meegenomen 😂

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
29 December 2022 - 18:47

Dat is zeker waar Luc haha, we klampen ons overal aan vast ; - )))

Gert Berg
Gert Berg
29 December 2022 - 09:00

Ik ben heel benieuwd hoe het is in Les Sybelles? en kun je het gebied rondskien?? Wij komen zondag aan.

reageer
Lee Keebum
Lee Keebum
29 December 2022 - 09:36

Hoog is prima te doen, alleen wel druk….

Reactie #110884 op weerbericht
Gert Berg
Gert Berg
29 December 2022 - 09:48

Dankjewel voor de update!

marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 10:26

Logisch, niemand ligt graag te ploegen in de mud op de 'Front de Neige' Vorig jaar waren wij daar met nieuwjaar. Toen was het ook relatief warm, maar lag er een dik pak sneeuw.

Gijs van Sorgen
Gijs van Sorgen
29 December 2022 - 12:48

Boven is idd top. Echter retour Le Corbier is heel ijzig. Na 15u00 meer schaatsen dan skiën dus voorzichtig zijn. Eergisteren was er een bananenrace. Veel ongevallen dus. Maar ook mensen die in totale paniek naar beneden proberen lopen of billen glijdend proberen terug in het dal te komen. Beat is 's ochtends is te skiën, 's middags van de zon te genieten.

Douwe Sneeuw
Douwe Sneeuw
29 December 2022 - 09:10

Bedankt voor het weerbericht, mooi dat jullie dit elke ochtend weer klaar hebben staan! Hier in Russbach wordt het een mooie dag, lekkere nachtvorst en nu de zon, piste condities nog uitstekend. Zag gisteravond NOS journaal over groen Oostenrijk, dat is hier boven de 1200 meter nog niet het geval. Iedereen een fijne dag zo richting nieuwe jaar.

reageer
Douwe Sneeuw
Douwe Sneeuw
29 December 2022 - 10:43

In mijn jeugd 20 jaar geleden ging ik meerdere malen naar Mayrhofen, hier was het in dal toen ook altijd groen en vaak regen. Volgens mij was dat op ca 600 mtr. Bovenin was het toen altijd top. Laatste jaren misschien iets verwend met witte dalen?

Luc Cap
Luc Cap
29 December 2022 - 12:04

Tja de Media overdrijven graag en zoeken vooral sensatie. Gewoon genieten ☺️

marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 12:17

Klopt, Douwe. Ik heb de paar keren dat ik in Mayrhofen ging skiën ook nooit of zelden sneeuw in de vallei geweten. Maar drama verkoopt nu eenmaal beter dan gewoontjes, nietwaar?

Vincent Harteveld
Vincent Harteveld
29 December 2022 - 17:33

In de jaren ‘70 kwam het ook regelmatig voor dat het in de Zugspitze regio allemaal groen was en iedereen naar Berwang kwam (ons skigebied indertijd). Hartstikke druk daardoor, zeker omdat je toen alleen nog eenpersoons stoeltjesliften had. Winterweer blijft onvoorspelbaar, en daarbovenop komt dan ook nog eens de klimaatverandering.

Sjaak W
Sjaak W
29 December 2022 - 17:56

Yep, maar ook in Lermoos toen nog het eenzittertje waar nu de gondel is haha..

Jesper Pel
Jesper Pel
29 December 2022 - 09:15

Michael, verwacht je voor volgende week Kaiserwetter voor het hele Alpengebied, of is dit specifiek voor bepaalde gebieden?

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 December 2022 - 09:38

Voor het gehele Alpengebied. Vanwege de geringe gradiënt ook een wegvallende wind👌

René L
René L
29 December 2022 - 10:07

Hoi Michael, dank voor het bericht. Verwacht jij dat Ehrwald nog wat sneeuwvlokken mee zal pakken vrijdag en er hopelijk zaterdag geen regen zal vallen?

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 December 2022 - 10:15

Zal minimaal zijn René. De sneeuw valt meer in het noordwestelijke Alpengebied. Verwacht hier zaterdag geen regen.

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
29 December 2022 - 10:11

Hier boven de 1500mtr goede sneeuw condities. Dalafdaling naar Oostenrijk 900mtr piste nr 15 was perfect, maar de andere kant op naar Duitsland was slecht hard en ijzig ook naar 900 mtr. Heeft ook te maken met de piste preparatie.

Reactie #110895 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 10:31

De kwaliteit van de piste : ijs of geen ijs, heeft ook veel te maken met de expositie t.o.v. de zon en vooral de wind.

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
29 December 2022 - 10:36

Klopt ook Marc

marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 10:17

Eén der weinige sneeuwzekere plekken in de Hautes Savoie : La Clusaz.

Reactie #110898 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 10:23

Ook in La Clusaz, maar dan op de "huisberg". Wordt je niet echt vrolijk van..

Reactie #110899 op weerbericht reageer
Annet P
Annet P
29 December 2022 - 10:48

Wij vertrekken zondag richting Lermoos, is het echt diepe ellende of valt er bovenin nog wel wat te skiën? Wellicht nog iets minder slecht in Ehrwald of beide ‘dramatisch’?

reageer
Ron Swelsen
Ron Swelsen
29 December 2022 - 11:30

Wij gaan ook zondag daarheen, maar gaan vanaf dinsdagavond naar Sölden tm.l zondag.

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 December 2022 - 11:39

Ik zie op de webcams dat er geskied wordt. In het dal uiteraard alles groen.

Kevin B
Kevin B
29 December 2022 - 12:44

Dit is Lermoos gezien vanuit Ehrwald nu. Hier in Ehrwald Sonnenhang is het niet heel goed maar je kunt gewoon skiën, maar wel snel hopen op de piste. Op de Ehrwalder Alm en boven bij Lermoos is het beter, maar helaas niet zo goed als vorig jaar…. Maar geen zorgen, skiën kan gewoon!!

Reactie #110936 op weerbericht
Kevin B
Kevin B
29 December 2022 - 12:44

Foto is van 2 dagen terug maar ziet er nu hetzelfde uit….

René L
René L
29 December 2022 - 14:33

Hoi Kevin, dank voor dit bericht, hoe is het met de drukte daar?

Annet P
Annet P
29 December 2022 - 14:36

Dank!!

Kevin B
Kevin B
29 December 2022 - 14:56

Het was met kerst niet zo druk, sinds gisteren is het vooral vooral op de Ehrwalder Alm serieus druk (foto, tussen 9-11 deze rij beneden) Hoop mensen uit Lermoos en Biberwier (waar zo goed als alles dicht is) komen deze kant op.

Reactie #110950 op weerbericht
Jan Kerk
Jan Kerk
29 December 2022 - 11:14

Wij gaan volgende week zaterdag naar Valfrejus, pistes zien er redelijk goed uit Dus vol goede moed en positieve instelling En als de pistes echt tegenvallen alleen morgens skiën en smiddags lekker in sauna, jacuzzi en af en toe lekkere Thaise massage (ook niet verkeerd)

reageer
Kevin Krombos
Kevin Krombos
29 December 2022 - 11:16

Gaat hét ook sneeuwen in jungolz

reageer
Olivier Hoste
Olivier Hoste
29 December 2022 - 11:32

Ski Arlberg. Zeer goed skiën. Nu in Lech

Reactie #110919 op weerbericht reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 December 2022 - 11:56

Lech ligt er meestal super bij 👌

Henrik Mulder
Henrik Mulder
29 December 2022 - 11:48

Weer en pistes weer top vandaag in Kals!

Reactie #110923 op weerbericht reageer
Gert Olbertijn
Gert Olbertijn
29 December 2022 - 12:03

Was dinsdag in Verbier. Boven de 2000 meter prima sneeuw, wel ijzig op de zuidkanten en heeeel druk. Gisteren in Portes du Soleil (pré la Joux), daar het zelfde. Boven de 1800 meter best goede sneeuw. Door de drukte en de warmte lagere pistes behoorlijk ijzig, helemaal onderaan vooral veel schlusch. Nu komt er neerslag (ik zit in Torgon), boven de 2000 meter sneeuw, zakkend naar 1700 meter. Heb in de afgelopen 35 jaar wel minder sneeuw meegemaakt, maar zo warm als nu en de komende dagen kan ik mij niet herinneren.

reageer
marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 12:19

Vorige week in Valtho : mooi weer, prima condities vanaf 2500m en.. Beetje druk.

Reactie #110930 op weerbericht reageer
John Milton
John Milton
29 December 2022 - 12:47

Als iedereen daar staat zijn de pistes rustiger :-)

Don Irros
Don Irros
29 December 2022 - 12:28

@ weermannen: de langere termijn voor obertauern, ik ga daar 9-16 januari naar toe, lijkt aardig wat sneeuw aan te geven. Dit zou mooi meegenomen zijn, maar klopt dit en hoe betrouwbaar is dit? Alvast erg bedankt

reageer
Sneeuwhoogte.nl | Michael
Sneeuwhoogte.nl | Michael
29 December 2022 - 12:34

Langere termijn is nooit betrouwbaar. Het signaal is daarentegen hoopgevend

Marcel W
Marcel W
29 December 2022 - 12:36

Wij vertrekken 14 Jan voor een week in de Dolomieten in Folgaria, iemand bekend met dat gebied? Wij zijn eigenlijk altijd in Oostenrijk geweest voor skiën, nu eerste keer in Italië, wij zijn benieuwd hoe het bevalt.

reageer
PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
29 December 2022 - 13:34

Dat doen jullie goed Marcel eenmaal geskied in de Dolomieten werkt gelijk verslavend ha ha 😁😁, waarschijnlijk willen jullie dan niet meer terug naar Oostenrijk. 👉🌨🏔⛷️👍

Marissa Gaanderse
Marissa Gaanderse
29 December 2022 - 13:52

dolomieten is het beste wat er is, maar zeg het maar niet tegen de rest!

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
29 December 2022 - 14:12

Weet ik niks van Peter 😉

PETER. Altabadia.
PETER. Altabadia.
29 December 2022 - 15:33

Dat dacht ik al Dennis sssssssttt. 🤣🤣🏔⛷️👍

Marcel W
Marcel W
29 December 2022 - 16:49

Nou ja ik las idd vorig jaar al heel veel goede berichten over de Dolomieten en dat ze als de beste pistes kunnen prepareren daar en natuurlijk ongetwijfeld goed eten, dus vandaar na vele jaren Oostenrijk een keer dit proberen en idd wie weet willen we daarna niks meer anders hh. Ook wat betreft prijs voor het hotel 4* incl wellness zwembad met eten erbij (HP) en ook nog eens skipas incl via Tui voor een prijs wat je normaal in Oostenrijk zowat per persoon betaald! Dus we laten ons graag verrassen, we zien ernaar uit

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 December 2022 - 17:19

Marcel, alvast veel plezier. Ennuh, zullen we afspreken dat je niet verder vertelt dat het in de Dolomieten echt genieten is. 😉

Patrick Vierwind
Patrick Vierwind
29 December 2022 - 18:04

Ben een paar keer keer naar folgarida geweest en naar campitello , maar voor mij is het toch Oostenrijk en sinds een jaar of vijf een vaste plek in Lech 👌🏼

Marcel W
Marcel W
29 December 2022 - 18:17

Ja mede door jou enthousiasme Gerda gaat dit nu gebeuren😊

Gerda Hensen
Gerda Hensen
29 December 2022 - 18:45

Patrick, zegt het voort😘

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
29 December 2022 - 18:53

Ik ben 1 x in Ortisei en omgeving (Seiser Alm / Sella Ronda) geweest en ik heb er 1 woord voor: ge-wel-dig!! Dus: goede keus!!! Wij willen in januari nog een weekend skien, misschien wordt het Italie : - ))

Siep Wivo
Siep Wivo
29 December 2022 - 19:25

Eens! Je hebt de brede pistes van Frankrijk, de gezelligheid van Oostenrijk en mega lekker eten zoals dat gaat in Italië waar mama nog in la cucina staat.. nee, er gaat niets boven Bella Italia.. maar dit jaar zelf naar Frankrijk vanwege beginners die meegaan en groene pistes.. nu zijn alleen letterlijk groen ;)

Erik Klein
Erik Klein
29 December 2022 - 12:39

Tignes Aguille Percée en niet te druk 👍

Reactie #110934 op weerbericht reageer
Marja Skiër
Marja Skiër
29 December 2022 - 12:41

In de hoger (>2000m) skigebieden zal het wel steeds drukker en dus ook steeds duurder worden vrees ik. De lager gelegen gebieden gaan in het klimaatprobleem grote problemen krijgen en zullen wellicht zelfs ten onder gaan. Echt jammer dat het zo gaat en de maatregelen niet genoeg zijn. Dit seizoen gaan we nog een keer naar de Matterhorn (hoog genoeg tussen 2000 en 3800m) maar dat is misschien ook meteen de laatste keer. We gaan er dan ook maar zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan! Een goede rutsch gewenst allemaal en vast een gelukkig nieuwjaar!

reageer
Black Head
Black Head
30 December 2022 - 17:19

Er is geen klimaat probleem

Annemie B
Annemie B
29 December 2022 - 13:19

Hoi, wij zijn aan het kijken naar Valfrejus. Iemand bekend met dat gebied, las is maar 70 km pistes. Is het gebied sneeuwzeker, zijn er nog verbindingen met andere gebieden (bus) Dank alvast voor de reacties 🙏

reageer
marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 17:02

Ik ken het gebied, ja. Die 70 km pisten moet je met een flinke korrel zout nemen. Vooral als je bedenkt, dat het ganse boven gebied afhangt van één zetellift. Maar de pistes vertrekkende vanaf de top (2750m) zijn erg mooi. De afdalingen naar het dorp iets minder, maar toch de moeite. Het voordeel van Valfréjus is dat de skipas ook geldt voor La Norma. Ook een leuk middelgroot gebied. Er is dagelijks een skibusverbinding met de buren. Verder is een weekpas één dag geldig in elk van de andere dorpen van de Haute Maurienne (Aussois, Valcenis en Bonneval-sur-Arc) Er gaat elke dag van de week een speciale bus naar één der andere gebieden. Aanrader. Het gebied is erg sneeuwzeker.

Annemie B
Annemie B
29 December 2022 - 20:20

Dank je wel Marc voor je uitgebreide reactie 👍

marc van de poel
marc van de poel
30 December 2022 - 00:52

Graag gedaan. De Maurienne is mijn favoriete vallei. Er zijn een 17 tal skidorpen, waarvan er enkelen samengesmolten zijn en een groot gebied vormen. Vraag gerust.

Annemie B
Annemie B
31 December 2022 - 10:14

Hoi Marc, nog een vraagje. Ligt Valfrejus in de Inneralps? Ik lees dat de Inneralps een sneeuwrijk gebied is, belangrijk zeker met de sneeuwcondities tegenwoordig 🙈

J. R.
J. R.
29 December 2022 - 13:59

Iemand toevallig zicht op de huidige condities Monte Rosa gebied (Gressonney, Alagna & Champoluc)? Evenals, wat zijn de verwachtingen naar kwaliteit toe vanaf zondag/maandag. Zo te zien zou het daar telkens niet al teveel boven de 0 graden mogen gaan.. echter als ik bovenstaande lees dan lijkt het veeleer rond de 10 graden te circuleren? GFS dinsdag een sneeuwsignaal in de regio, maar EMWF dan terug helemaal niks...

reageer
Nicky Ski
Nicky Ski
29 December 2022 - 14:11

Aanstaande zaterdag naar Les Sybelles, Frankrijk. Ik durf niet meer naar de webcams te kijken of de berichten te lezen 😰😄 Instappen, rijden en hopen dat het meevalt 🙏

reageer
Leo van Rijn
Leo van Rijn
29 December 2022 - 15:44

Als ik de kaarten op wxcharts.com bekijk en interpreteer ligt er toch wel een welkome afkoeling na hèt weekend in het verschiet :-)

reageer
kevin de vrieze
kevin de vrieze
29 December 2022 - 16:11

Voor wat mijn gedachten waard is. Ik dacht hetzelfde te zien... Helaas nog wat verder weg voor zekerheid

J Bos
J Bos
29 December 2022 - 20:19

Ik ben totaal geen onderlegd weerkundige, maar een koudere oplossing staat toch steeds vaker op de kaartjes:-) Maar ja, nog ver weg..

Merije ...
Merije ...
29 December 2022 - 16:23

Wat een schitterende actie foto!! Voor ons zit de skiweek er in Fiss, Serfaus, Lasdis er weer op. idd laatste dagen drukker als met kerst. Ook vandaag weer een heerlijk zonnetje en goede pistes, worden her en der wel wat meer ijzig. Verse sneeuw kan geen kwaad, ik hoop voor de vakantiegangers komende week dat de temperaturen niet al te hoog worden. Foto Masner

Reactie #110954 op weerbericht reageer
marc van de poel
marc van de poel
29 December 2022 - 17:24

De Masner, prachtige sector in één van de mooiste hoog alpine gebieden die ik ken. Die piste die langs de Hexenhutte voert... adembenemend. Altijd top sneeuw en zeer zonnig. Veilige terugreis naar de natte BeNeLux.

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
29 December 2022 - 18:50

Ik ben een keer naar de Hexenhutte gewandeld. Dat was best een uitdaging (vond ik)...

Merije ...
Merije ...
30 December 2022 - 06:08

Dankjewel. Ja het blijft ieder jaar weer prachtig, dit jaar voor het eerst ook onze jongens meegenomen naar de Masner. Top ervaring!!

Martijn Houwaard
Martijn Houwaard
29 December 2022 - 16:54

Montgenevre mooi wit maar wel wat ijzige pistes

Reactie #110961 op weerbericht reageer
Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
29 December 2022 - 17:25

😃🇩🇪🇩🇪

Reactie #110965 op weerbericht reageer
Marja Skiër
Marja Skiër
29 December 2022 - 18:56

Enne Dennis? Wie heeft er gewonnen daar in Oberstdorf? We gaan 1-1 natuurlijk ook naar Garmisch kijken op de tv🤩 dat doe ik al zo lang ik me kan herinneren en dat is toch al wel 60 jaar 😅

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
29 December 2022 - 23:12

De Duitser op 4 en Noorwegen op 1. Geweldig om mee te maken! Wat een happening zeg. Daarna feest en après-ski in oberstdorf.

Reactie #110988 op weerbericht
Marja Skiër
Marja Skiër
29 December 2022 - 23:42

Lijkt mij ook geweldig om eens live mee te maken! Leuke ervaring om nooit te vergeten!

marc van de poel
marc van de poel
30 December 2022 - 01:02

Ha, Marja. Ernaar gaan kijken is leuk,,, als het niet te koud is. Eénmaal gedaan bij -14° in G.P. Gekeken tot mijn voeten er haast afvielen. Het was zeer sfeervol, zeker als er een Duitser of een Oostenrijker moest springen. Zijn halfweg de wedstrijd met half bevroren voeten dan het stadje ingetrokken en enkele aangesterkte warme chocos wezen drinken. (Loemoemba's, dus) En de rest van de wedstrijd aldaar op de TV gevolgd..

Pieter Masson
Pieter Masson
29 December 2022 - 20:32

Ecmwf heeft ook zin vanavond

Reactie #110982 op weerbericht reageer
Bertil Blaas
Bertil Blaas
29 December 2022 - 21:05

Avond bevestiging ( 8-1-‘23) “Als het zo zou lopen ? =sneeuw brenger”

Reactie #110985 op weerbericht
Luc Cap
Luc Cap
29 December 2022 - 21:35

We kunnen maar hopen hé

Merije ...
Merije ...
30 December 2022 - 06:11

Duimen!!

Tamara S.
Tamara S.
30 December 2022 - 08:33

😁😁het zou mooi zijn 🤞🤞

Pieter Masson
Pieter Masson
29 December 2022 - 21:37

Hopelijk blijft het dan in de kaarten

reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.