Mix van wolken en zon

26 november 2022 - 7:00

De Alpen komen langzamerhand in wat rustiger vaarwater. Opbouwende hogedruk boven noordoost Europa zorgt voor een geblokkeerd patroon. Atlantische fronten maken daardoor geen kans. Het wordt op termijn wel kouder. Vooral in Oostenrijk, want koude vrieslucht is aan een opmars bezig.


Ischgl. @LiveUpdates


Lermoos. @LIveUpdates


Obertauern. @LiveUpdates

Laatste sneeuwbuitjes voor het noordoosten
Afgelopen nacht vielen er zoals verwacht aan de noordzijde enkele sneeuwbuitjes. Het waren zoals Lander gisteren al zei meest lichte sneeuwbuien. Er viel dan ook een bescheiden laagje van ongeveer 5 tot hooguit 10cm. Het hiervoor verantwoordelijke occlusiefront ligt inmiddels van het noordoosten van Oostenrijk in de richting van Polen. Ten oosten van Salzburg is er vanmorgen nog kans op een lichte sneeuwbui. In de rest van de Alpen blijft het verder gewoon droog, in een mix van wolken afgewisseld door zonnige momenten. De temperatuur op 2000 meter loopt uiteen van ongeveer 1 graad in het westen en zuidwesten tot ongeveer -4 graden in het noordoosten van Oostenrijk.


Een occluderend front over Oostenrijk trekt langzaam in betekenis afnemend noordoostwaarts weg. Ten oosten van Salzburg valt in de ochtend lokaal nog een enkele sneeuwbui. @KNMI

Lange termijn
De vooruitzichten zien er wat sneeuwval betreft vrij tam uit. Begin volgende week maakt de noordzijde kans op wat sneeuw. Het blijft dan bij wat bescheiden centimeterwerk. Geen grote hoeveelheden in ieder geval. Het signaal voor sneeuw aan de zuidkant midden volgende week is verdwenen. Aandachtspunt is de temperatuur deze keer. De vorstgrens duikt in de loop van de week in het noordoosten tot diep in het dal. Koude vrieslucht vanuit noordoost Europa begint dan wat meer naar het zuiden af te zakken. Dit is uitstekend nieuws voor de sneeuwkanonnen. Deze kunnen dan hun dankbare werk gaan doen. Een nieuwe sneeuwklapper zit er helaas voorlopig even niet in. Het is zoals het is ;-)


Temp op 1500 meter hoogte prikpunt centrale noordzijde. De trend is behoorlijk koud, met een vorstgrens tot diep in de dal! @Meteociel

Een fijne dag nog. Morgen meldt Lander zich weer!

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @WeermanMichael

Bekijk je het weerbericht via de mobiele site? Download dan onze app voor een betere ervaring:

» iPhone
» Android

8 reacties
Remko van den Wildenberg
Remko van den Wildenberg
26 November 2022 - 07:20

Hoe zijn de vooruitzichten voor de Pyreneeën?

reageer
Koen ⛷❄️ van de Pol
Koen ⛷❄️ van de Pol
26 November 2022 - 07:45

Dan moeten we rustig afwachten en hopen dat voor de kerstvakantie er toch nog flink wat bijvalt 🌨

reageer
Lieuwe Skiwelt
Lieuwe Skiwelt
26 November 2022 - 08:27

Het blijft gelukkig lekker koud, nu maar afwachten wanneer de volgende sneeuwklapper komt 😁 De sneeuwkanonnen kunnen in ieder geval hun werk doen 🤩

reageer
Tim Skiamade
Tim Skiamade
26 November 2022 - 08:28

Kan niet beter wat mij betreft. De bergen zijn wit door de sneeuw van de afgelopen dagen en de kunstsneeuw kan deze week volop draaien om de kerst veilig te stellen! Ik stap eind van de week de auto in. De eerste gebieden in skiamade zijn dit weekend geopend!

reageer
Michael Postma
Michael Postma
26 November 2022 - 09:20

Val thorens is geopend

reageer
Henk Jongkind
Henk Jongkind
26 November 2022 - 10:15

Nu veel mist op de Hintertuxer gletsjer. Veel dagjes mensen en voorzichtigheid wel op zijn plaats nu. Morgen rijden we weer naar huis.

reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
26 November 2022 - 10:57

Maak er nog een mooie dag van Henk!

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
26 November 2022 - 11:01

Het weekend van 10 december willen wij naar Solden of naar Ischgl. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar Solden. Het liefst doen wij de dalafdalingen ook dus het zou mooi zijn als die open zijn. Wat is jullie advies? Solden of Ischgl? Uiteenlopende redenen / motivaties zijn welkom : - ))

reageer
Jos Schmitz
Jos Schmitz
26 November 2022 - 11:02

Het is begonnen! Vandaag is de Planai (Schladming) geopend! En dat blijft zo tot 16 april! Boven is het helaas grijs, bij -3,5, maar morgen volop zon!  Gisteren de seizoenspassen gehaald, ski's zijn geprepareerd, dus morgen even proberen!:-) Kijk zelf maar. www.planai.at/de/planai-aktuell/webcam

reageer
Steph Priem
Steph Priem
26 November 2022 - 12:21

Jos, ziet er idd al heel goed uit. Ik zou zeggen ski ze ⛷️🏂🍀.

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
26 November 2022 - 14:25

Seizoenspassen? Jij verblijft daar veelvuldig?

Jos Schmitz
Jos Schmitz
26 November 2022 - 17:44

Nee, niet veelvuldig, maar wel heeeeeel lang. :-)

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.