Zachte dag gevolgd door sneeuw

17 november 2022 - 7:20

Stilaan gaat het de goede kans op in de Alpen. De bergen kleuren steeds witter en de lage gebieden krijgen af en toe al een speldenprik met wat sneeuw. Veel skigebieden stellen hun opening nog wel even uit omdat de sneeuwhoeveelheden voorlopig nog te klein zijn. Ik ben er van overtuigd dat daar wel snel verandering in zal komen want de komende 10 dagen bereiken neerslagzones met regelmaat de Alpen. 


Een beetje sneeuw in Pralognan gisteren. @pralognan


Herfstlandschap in Nidwalden. @carolinevonb


Prachtig landschap bij Le Grand Bornand. @mongrandbo


Het prachtige Vars La Forêt Blanche tussen herfst en winter. @Varsfob

Zachte donderdag
Het zwakke warmtefront sleept tijdens de ochtend nog over de Alpen en zorgt vooral in het westen en het oosten nog voor enkele plaatsen buien. Deze zullen wel snel geëvacueerd worden en vervolgens schakelen we over op een droog weertype. Er komt snel meer ruimte voor de zon waardoor de dag vrij aangenaam zal verlopen. In de warme sector (de achterzijde van het warmtefront) klimt de nulgradengrens tot 2200 in het noorden en tot 2700 m in het zuidwesten. Vanavond verschijnen er vanaf het westen snel meer wolkenvelden en tegen 20-21u arriveert een nieuwe neerslagzone in de Franse Alpen. 

Vannacht en morgen sneeuw(buien)
Een koufront botst vanavond en vannacht op de westelijke Alpen en breidt zich vervolgens via de noordkant naar het oosten uit. Het front bestaat uit buiige neerslag. Aan de zuidkant blijft het droger, met uitzondering van enkele overschietende buien. De sneeuwgrens ligt eerst rond 1800-2000 m, maar zakt tegen vrijdagochtend tot 1200 meter. Dat betekent dus sneeuw tot lage hoogte, met ongetwijfeld weer mooie webcambeelden. Morgen vallen er langs de noordkant nog de hele dag buien. De sneeuwgrens ligt daarbij aanhoudend rond 1200 m. In het westen komt er in de loop van de dag wel steeds meer ruimte voor de zon. Aan de zuidkant blijft het droog met veel zon dankzij een matige noord föhn. Cumulatief kan er in de bergen tot en met morgenochtend aan de noordkant gemiddeld 10 cm sneeuw vallen op 2000 m, in het noordwesten lokaal ook 20 cm. Aan de zuidkant is het centimeterwerk door overschietende buien, of blijft het droog. In de Dolomieten is de kans op wat meer neerslag een beetje groter (buien kunnen daar wat blijven plakken - +- 5 cm lijkt mogelijk).


Vanaf het westen trekt een koufront met sneeuwbuien vannacht en morgen over de Alpen. 

Droger weekend
Zoals gisteren al aangekondigd ziet het weekend er best OK uit in de Alpen. De bergen profiteren van een kleine hogedrukrug die zich vormt tussen een afsnoerend lagedrukgebied boven de Middellandse Zee en een lagedrukgebied bij IJsland. Als gevolg blijft het droog met zon en stapelwolken. Enkel langs de uiterste noordelijke rand is op zaterdag een lokale bui niet uitgesloten. Op de beide dagen van het weekend is het vrij koel met een nulgradengrens rond gemiddeld 1500-1800 m. 


Een kleine hogedrukrug zorgt voor een rustig weekend. @Wetterzentrale

Volgende week sneeuw-week!
De straalstroom richt zich vanaf zondagavond recht op de Alpen en dat betekent sneeuw, veel sneeuw! Op zondagavond/nacht op maandag zijn de westelijke en noordelijke Alpen aan de beurt. De sneeuwgrens zakt tot 1000 m en lager, jackpot dus, en er kan gemiddeld 10-20 cm sneeuw vallen. OK, dat is nog niet de grote dump waarop we hopen, maar het is nog maar het begin van de week ... Ook de Vogezen, Sauerland, het Zwarte Woud, kunnen voor de eerste keer wat sneeuw krijgen. 


Sneeuw voor het westen en noorden tijdens zondagnacht. @Wetteronline

Maandag overdag verloopt dan weer droger met ruimte voor de zon. Goed om de mooie webcambeelden uit de westelijke Alpen uitgebreid te checken. Het is echt maar een korte adempauze want deel 2 van de sneeuwweek begint maandagavond al. Vanaf het westen uit gaat het dan op uitgebreide schaal sneeuwen, waarbij de sneeuwgrens schommelt rond 1400 m. Dinsdagoverdag zorgt een Genualaag dan voor neerslagvorming (orografische neerslag) langs de zuidkant. Ook hier schommelt de sneeuwgrens rond 1400 m en lager. Wie trekt er naar de Dolomieten deze winter? Laat het even weten in een reactie. Daar kan tot > 30 cm vallen. Tijdens de nacht op woensdag verlaat de sneeuw de Alpen via het oosten. Deze tweede episode is actiever met 20-30 cm aan de zuidkant (vooral centraal en oosten) en in het westen, en 10-20 cm elders langs de noordkant. Tellen jullie de hoeveelheden mee op?


Südstau op dinsdag. @Wetteronline

Woensdag is het weer tijd voor de west- en noordkant. De sneeuwgrens kan dan wel stijgen tot 1600 m. Donderdag en de dagen nadien liggen de westelijke Alpen aanhoudend in de vuurlinie van neerslagzones. De Atlantische Oceaan oogt behoorlijk actief. En, met het instromen van koelere lucht zakt de sneeuwgrens donderdag/vrijdag wellicht weer tot 1200 m en lager. Uiteindelijk zal er volgende week op veel plaatsen een halve meter sneeuw vallen boven 1500-2000 m als de huidige weerkaarten uitkomen. Mooi zo, daar kunnen we op verder bouwen! Morgen is het de beurt aan Michael om te analyseren hoe en/of de weerkaarten veranderd zijn. Ik kijk nu al uit naar volgende week om de sneeuwbeelden te bekijken en kom vrijdag bij jullie terug. Ciao!


Veel sneeuw mogelijk de komende 8 dagen, vooral in het westen. @Wetteronline

Een fijne dag allemaal. Morgen is Michael er weer!

Met vriendelijke groet,

Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

Bekijk je het weerbericht via de mobiele site? Download dan onze app voor een betere ervaring:

» iPhone
» Android

44 reacties
Bas Appelman
Bas Appelman
17 November 2022 - 07:44

Goed begin Lander!

reageer
Erica van H
Erica van H
17 November 2022 - 07:45

Lekker zo'n bericht vol sneeuw kansen! De voorpret komt er steeds meer zo.

reageer
Koen ⛷❄️ van de Pol
Koen ⛷❄️ van de Pol
17 November 2022 - 07:47

Heerlijk, we houden het nauwlettend in de gaten ⛷

reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
17 November 2022 - 07:55

We hebben een lange aanloop dit jaar.....wel spannend zo ; - )). Hopelijk kunnen we eind november / begin december een lang weekend skien in Ischgl of Sölden ofzo...

reageer
Nicky Ski
Nicky Ski
17 November 2022 - 08:18

Het kaartje ziet er fantastisch uit ! 😃🎉

reageer
martin libbrecht
martin libbrecht
17 November 2022 - 08:36

Heerlijk het zo een weerbericht te lezen met een potje koffie.

reageer
Snow Scooter
Snow Scooter
17 November 2022 - 08:57

Goed nieuws Lander! Dit weekend naar Kaprun en ziet er veelbelovend uit met deze verwachting!

reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
17 November 2022 - 09:51

Updates / foto's plaatsen mag. Veel plezier daar!!

Richard Boot
Richard Boot
17 November 2022 - 09:06

Op korte termijn zien de kaarten voor de Alpen er best goed uit maar op langer termijn .... zie de kou weer een beetje van de kaarten verdwijnen

reageer
Ate N
Ate N
17 November 2022 - 10:15

Richard, het valt me op dat je de laatste weken vaak de negatieve kant aanhaalt. We zitten nog vroeg in het seizoen, een halve meter + komende week vraagt meer om een glas halfvol benadering dan een glas halfleeg m.i.. Geniet van alle sneeuw die komt en de rest zien we later wel (toch te ver weg)🌨👌😍🏔

Richard Boot
Richard Boot
17 November 2022 - 10:44

Dat was totaal niet de bedoeling.

Ate N
Ate N
17 November 2022 - 11:11

Moest ook verder niet echt als kritiek overkomen hoor Richard, denk alleen dat de verwachtingen de laatste weken (=vroeg in seizoen) niet altijd realistisch waren. Dan beleef je zelf meer lol in het genieten van wat er wel komt dan vooruit kijken naar (eventueel) daarna👍 Verder vind ik het juist super leuk dat iedereen zo enthousiast met alle verschillende kaarten en voorspellingen bezig is, zelf staat bij mij ook alle voorspellingen constant in refresh modus🤣

Sjaak W
Sjaak W
17 November 2022 - 20:51

Juist Ate, genieten van wat er al zo vroeg komt👍👍

J. R.
J. R.
17 November 2022 - 09:23

Toch maar even met de deur in huis vallen Lander :-) Welk gebied of gebieden maakt de beste kans om het weekend van 26 november open te gaan, liefst tot in het dal natuurlijk. Val Thorens, Cervinia of mssch nog wel een ander?

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 November 2022 - 09:38

Beide zullen open zijn denk ik :) Op basis van de huidige weerkaarten zou ik gaan voor Val Thorens. Daar kan gerust 1 meter sneeuw vallen tegen dat weekend.

marc van de poel
marc van de poel
17 November 2022 - 13:14

Tip : Het skigebied Grimentz-Zinal zal vanaf het weekeinde van 26 november elk weekeinde open zijn. Bij genoeg sneeuw, wel te verstaan. Maar er ligt nu al redelijk wat sneeuw in dit mooie gebied, dus met de sneeuwval van de volgende week in 't vooruitzicht, lijkt dat wel goed te komen.

J. R.
J. R.
17 November 2022 - 13:41

Bedankt Lander en Marc. Maar enkel in het weekeinde open dus als ik goed begijp Marc?

marc van de poel
marc van de poel
18 November 2022 - 00:26

Ja, enkel de weekeinden tot ergens in December, wanneer het ganse gebied de hele week opent. Ik denk de week voor Kerstmis.

frans nijhuis
frans nijhuis
17 November 2022 - 09:53

Goedemorgen allemaal voor de kerst naar Arabba en in maart nog een keer lander komt goed in de Dolomieten. Gr

reageer
PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
17 November 2022 - 09:54

Dat zijn de WEERBERICHTEN waar we op zaten te wachten Lander 👍 En laat de warmte nu maar lekker wegblijven want daar hebben we nu wel genoeg van gehad. Ook wel Leuk dat de Dolomieten flink wat sneeuw gaat krijgen want dat wordt onze bestemming voor de aankomende wintersport ⛷️ skivakantie.👉🌨🌨🏔⛷👍.

reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
17 November 2022 - 10:03

Antwoord op je vraag ik het bericht: Wij gaan deze winter, pas in februari naar de Dolomieten, canazei. Maar we gaan aanstaande dinsdag nacht rijden naar Bozen, ligt super dicht bij de Dolomieten ben benieuwd en als ik je bericht zo lees komen we waarschijnlijk sneeuw tegen onderweg erheen. Zeker met de route over de fernpass

reageer
Marianne  Siusi
Marianne Siusi
17 November 2022 - 14:36

Joeri, er is een app met bijna alle Oostenrijkse wegen en bijbehorende camera’s. Kun je live zien of er sneeuw op de Fernpass ligt. Afinas heet de app.

Marianne  Siusi
Marianne Siusi
17 November 2022 - 14:37

ASFINAG is de juiste naam☺️.

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
17 November 2022 - 16:16

Dank je Sushie

Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
17 November 2022 - 16:17

Siusi bedoel ik 😂😂

Marianne  Siusi
Marianne Siusi
18 November 2022 - 00:29

🤣

Kjeld R
Kjeld R
17 November 2022 - 10:13

Super Lander! Ik ga 7 januari naar Val Gardena (Dolomieten) dus dat moet goed komen!!

reageer
ralph massaar
ralph massaar
17 November 2022 - 10:15

Dat is nog eens goed nieuws op deze natte druilerige herfstdag. Eind januari naar Tignes, als voorspellingen uitkomen valt daar tot ruim 50 cm Laat die ❄️ maar komen

reageer
Ate N
Ate N
17 November 2022 - 10:18

Top weerbericht, mooi om te zien dat alle uithoeken van de alpen sneeuw krijgen! Daarnaast zelfs nog een restje voor Winterberg, zag toevallig nog een bericht van ze langskomen dat er op 13 nov 2016 al geskied werd na een vroege dump.

reageer
Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 November 2022 - 10:27

Van zo’n sneeuwbericht word je toch blij😀 En het mag voor de vaste lezers geen verrassing zijn, dat wij deze winter naar de Dolomieten gaan. In januari naar de Seiser Alm. De sneeuwkriebels in mijn buik hebben zich al gemeld😘

reageer
Ate N
Ate N
17 November 2022 - 11:14

Wanneer ben je daar Gerda? Ik ga in januari ook nog naar de Seiser alm (3 dgn) en Alta Badia (5) + Oostenrijk (8).

Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 November 2022 - 13:01

Ate, wij komen op 14 januari aan en blijven er een week. We zitten heel luxe op de Seiser Alm zelf. Vanuit het hotel zo de piste op⛷⛷

Ate N
Ate N
17 November 2022 - 15:08

Heerlijk Gerda, zo mooi daar op de Seiser Alm. Fantastische plek om te overnachten, zelf ook nog even naar gekeken maar alles leek vol. Jouw laatste 2 á 3 dagen overlappen die van mij dus we moeten beiden maar duimen voor goede sneeuw die periode, al komt dat vast wel goed🤞🌨

Gerda Hensen
Gerda Hensen
17 November 2022 - 15:54

De Italianen zijn ware meesters in het prepareren van pistes. Ook als er heel weinig sneeuw ligt. We hebben altijd prima kunnen skiën. Belangrijkste is dat het onder nul moet zijn🤞

J K
J K
17 November 2022 - 10:29

Zin in de prachtige beelden die dit gaat opleveren!

reageer
Wildspitze Fügen
Wildspitze Fügen
17 November 2022 - 11:10

Wij gaan met kerst naar colfosco dus laat die 30cm maar komen

reageer
Bert de Haan
Bert de Haan
17 November 2022 - 11:15

Prima berichten. Komende woensdag naar Ischgl. Opening. Van 10 t/m 18 december naar San Cassiano, Dolomieten.

reageer
Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
17 November 2022 - 14:59

Hallo Bert, zou je een verslagje en/of wat foto's willen plaatsen? Ik ben zeer benieuwd hoe het daar is en hoeveel er open is. Wij overwegen daar beging december naartoe te gaan. Veel plezier!!!

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
17 November 2022 - 15:00

begin

Bastiaan
Bastiaan
17 November 2022 - 11:15

Pfwoah, gaat het eindelijk een beetje beginnen? Dit heeft wel eng lang geduurd hoor… Zeker na het hoopvolle begin in oktober. Naja, laten we hopen dat dit voorlopig flink doorzet!

reageer
marc van de poel
marc van de poel
17 November 2022 - 13:20

Gaat helemaal goed komen, Bastiaan. Een oud Chinees spreekwoord zegt : Elke winter sneeuwt het.

Michael Gerritsjans
Michael Gerritsjans
17 November 2022 - 15:00

...en die Chinezen zijn wijze mensen!

Sjaak W
Sjaak W
17 November 2022 - 20:54

😑🤣🤣

Dennis Arabba ⛷️
Dennis Arabba ⛷️
17 November 2022 - 11:20

Mooie berichten voor eind November 🌨

reageer
Henk Jongkind
Henk Jongkind
17 November 2022 - 12:07

Mooie berichten om te lezen. Zeer benieuwd hoe de skiomstandigheden zullen zijn volgende week in Hintertux.

reageer
Ruud S.
Ruud S.
17 November 2022 - 12:31

Hallo Lander, het weerbericht ziet er hoopvol uit. In januari weer 2 weken naar val Gardena, ik kan niet wachten. Altijd voldoende sneeuw (op de pistes) en heerlijk lange tochten maken.

reageer
marc van de poel
marc van de poel
17 November 2022 - 13:17

Speciaal voor J.R., webcambeeld van het skigebied Orzival, boven Grimentz.

Reactie #108475 op weerbericht reageer
Seb Verhoef
Seb Verhoef
17 November 2022 - 13:21

Wij gaan in maart naar Canazei. Voor het eerst naar Italië voor mij. Ben benieuwd!

reageer
Fred Hendrikse
Fred Hendrikse
17 November 2022 - 13:28

Vanaf 2 december zijn wij weer het gehele winterseizoen in het Gasteinertal. Ik werk als masseur in Hotel Sonngastein in Bad Gastein. En de pistes in Gastein zijn super !!!

reageer
marc van de poel
marc van de poel
17 November 2022 - 13:29

En deze is voor Steph, De zetellift vanuit Sauze D'Oulx komt boven op de top van de Fraiteve.

Reactie #108480 op weerbericht reageer
Frank  Skifan Dolomiti
Frank Skifan Dolomiti
17 November 2022 - 13:45

Op de vraag "Wie gaat er naar de Dolomieten?": Wij gaan op 19 dec. voor 3 weken naar San Cassiano (Alta Badia), met caravan. Waarschijnlijk met Carnaval ook voor tenminste 2 weken. Bevalt ons goed daar. Ga dit jaar proberen naar Cortina d'Ampezzo te skiën (en terug), met busje naar Lagazuoi en van daar verder. Ook de Seceda staat op het programma. Mooi gebied. Afgelopen Carnaval niet echt druk. Veel zonuren gehad.

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 November 2022 - 13:57

De neerslag voor de komende 24u is wat actiever geworden. In de NW-staugebieden is zomaar 30-40 cm mogelijk. Sneeuwgrens zakkend van 2000 -> 1300 m

Reactie #108484 op weerbericht reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 November 2022 - 13:58

Het Franse Arome berekent ongeveer dezelfde hoeveelheden

Reactie #108485 op weerbericht reageer
Joeri Snowboard
Joeri Snowboard
17 November 2022 - 16:20

Lander leuk z’n update tussen door ga zo door. Maar is het een idee om dat onderaan het weer bericht te plaatsen dan onderaan met update ….. tijdstip. En dan je plaatsjes en verhaaltje. Zat eerst daar te zoeken maar blijkt onderaan de reacties te staan. Maar ga zo door

Annemie B
Annemie B
17 November 2022 - 18:26

Hoi Lander, profiteert Portes du Soleil hier ook van?

Harry Verduin
Harry Verduin
17 November 2022 - 19:51

die zitten op de eerste rij Annemie !

 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 November 2022 - 21:08

NW inderdaad :) Volop in de vuurlinie

Katrien DG
Katrien DG
17 November 2022 - 16:18

Wij gaan met Nieuwjaar naar Alba Di Penia (Canazei). Voor het eerst daar in die regio. Ik kijk er zo hard naar uit. Dus een dik pak sneeuw zou perfect zijn!

reageer
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
17 November 2022 - 16:22

Kom er al 12 jaar, één van de betere zoniet beste skigebieden van de ganse Alpen (Sella Ronda - Dolomieten)! Prachtig enorm groot skigebied, perfect geprepareerde pistes, meestal heel veel zon, lekker eten en drinken, mooie hotels en daarenboven kan je daar nog lekker eten tegen lage prijzen!

Arjan H
Arjan H
17 November 2022 - 16:19

Yeahhhh!!!

reageer
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
🇦🇹Steven Vancanverberghe🇮🇹
17 November 2022 - 16:20

Fantastisch nieuws dit!

reageer
Gert-Jan C.
Gert-Jan C.
17 November 2022 - 16:23

Eerste keer dat ik hier terug kom sinds het laatste weerbericht vorig seizoen, geen idee hoelang jullie al terug bezig zijn maar ik moest er spontaan aan denken en wordt niet teleurgesteld! :)

reageer
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
17 November 2022 - 16:40

Welkom terug! Wij zijn al in september begonnen ;)

Joke Kamm
Joke Kamm
17 November 2022 - 18:11

14 januari Plan de Gralba, Dolomieten we hebben er nu al zin in.

reageer
PETER.  Altabadia.
PETER. Altabadia.
17 November 2022 - 18:37

Nou nou als ik alle berichten zo lees gaan er heel wat mensen naar de Dolomieten waaronder ook wij zelf ha ha : 👍 het kon wel eens druk worden op de prachtige en goed geprepareerde pistes van de Dolomieten, wij zijn al op veel pistes in verschillende skigebieden geweest , maar dolo’s hebben ons ski ⛷️ hart gestolen het is fantastisch daar . 👉🌨🌨🏔⛷️👍

reageer
Michel Ski  Fantastic
Michel Ski Fantastic
17 November 2022 - 18:49

Met alle Dolomieten gangers van deze app kunnen we een hotel vullen❄️❄️ Samen met mijn vader 2e week van januari naar Val Gardena, laat maar komen die snow dump ⛷&🏂

reageer
Anita ❤ snow
Anita ❤ snow
17 November 2022 - 19:20

Ook wij gaan naar de Dolo's, Seiseralm om precies te zijn! Aangestoken door een aantal fanatieke fans hier, en omdat we er 2 jaar geleden in de zomer waren dus nieuwsgierig naar de winter omstandigheden waren. Wel pas half maart. Eerst naar Flachau, pfff wat een luxe ...🙊

reageer
Robert W
Robert W
17 November 2022 - 20:10

Fijn dat er nu een bak sneeuw gaat vallen. Dit jaar niet naar Val Gardena ( 3 winters geweest).Gaan wel veel mensen nu naar toe als ik al die reacties lees. Deze winter gaan we naar Avoriaz samen met de Kids. Lander , onder welk deel van de Alpen valt Port du Soleil . ( Noord/West????)

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 November 2022 - 21:07

Noordwest :)

Robert W
Robert W
18 November 2022 - 18:40

Lander bedankt voor de snelle reactie.

Gijs van der Plas
Gijs van der Plas
17 November 2022 - 20:55

Reactie #108511 op weerbericht reageer
Gijs van der Plas
Gijs van der Plas
17 November 2022 - 20:55

Het is begonnen 🙂🙂

reageer
 Sneeuwhoogte.nl | Lander
Sneeuwhoogte.nl | Lander
17 November 2022 - 21:07

Yihahh!

Arjen Ortler
Arjen Ortler
17 November 2022 - 22:47

Vak Gardena gebied is top en prachtig! Wij gaan naar sulden in Italië ook en qua start hoogte op 1900 en zonuren ook fantastisch. Eten behoeft geen betoog, kortom Italië is heerlijk.

reageer
Sigrid Ribbers
Sigrid Ribbers
18 November 2022 - 09:46

Idd Arjen.. het is daar top! Hoop er snel nogeens naar toe te gaan. De laatste x was in de zomer.. ook een aanrader..

Carl Bosmans
Carl Bosmans
18 November 2022 - 07:45

Reactie #108519 op weerbericht reageer
Carl Bosmans
Carl Bosmans
18 November 2022 - 07:45

Winterberg volle bak sneeuw aan het produceren. Winter is coming

bechir memmi
bechir memmi
18 November 2022 - 07:50

Dag Lander, ik vertrek 29 november naar hintertux. Zijn er skigebieden buiten de gletsjer die ook open zullen zijn in de buurt daar? Alvast bedankt voor je vooruitzichten inzake sneeuw. Kan niet wachten om op mijn snowboard te staan

reageer
Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.